Šta je novo?

MTS Telekom ADSL

Neki ruteri nemaju taj podatak, recimo HG630 kod mene nema :(

5b69ef3fc5127efd7e28e9a5879c9b47.jpg

Na ovom novom ruteru ne pise.
Stoji none.
hg630

Na belom ruteru nema brigde moda niti mozes da koristis drugi.

Па имаш оно дугме са стране где можеш да угасиш WLAN, што сам ја урадио, и онда повежеш на свој рутер преко LAN кабла и Huawei рутер се после понаша само као модем.

Meni ne radi adsl vec drugi dan. Inace je lose radio ppslednijh 5-6 dana. Morao sam stalno da restarujem ruter da bi proradio. Sada nece uopste. Zvao sam podrsku, kaze teta moguce zato sto imam dva fiksna telefona na istom broju. Ja joj odmah kazem nemoguce, jer je tako godinama. U svakom slucaju prijavila je kvar nadleznima i videcemo sta ce biti. Elem, ja sumnjam na ruter. Imam obaj prastari beli sa antenom (ne znam koji bese dal 530 ili tako nesto...) Taj sam dobio kada sam prvi put uzeo adsl pre 5-6 godina i jace. U poslednje vreme je uzasno bucan i vec sam planirao da trazim da mi zamene. Da li na to imam uopste pravo? I ako imam koji mogu da trazim? Bitno mi je da dobro baca weireless. Imam paket 10/1.

Је л' зна неко у којој пословници имају ових Леново таблета? Одобрен ми је захтев пре 7 дана и данас су ми рекли да морам да одем до неке пословнице и преузмем опрему и таблет (под условом да га имају)?! Они не знају где га имају.

Да ли је неко приметио гадно успоравање брзине приступа/коришћења Youtube-a у вечерњим часовима?
Мени је то скоро па свакодневна појава. Приступ другим сајтовима ми је нормалан док су Google сајтови приметно осакаћени.
Покушавам да откријем где је проблем, да ли Телеком ограничава проток за YT или сам Google има проблема... код мене кући проблем не може бити када ми све остало ради надасве нормално (имам 50/2 конекцију преко овог рутера).

Sinoc sam bio kod drugara i nijedan od Google servisa nismo mogli da otvorimo, ali nista, map, earth, gmail, apsolutno nista. Svi ostali sajtovi su radili kako treba, ali njihov nijedan.

Sinoc sam bio kod drugara i nijedan od Google servisa nismo mogli da otvorimo, ali nista, map, earth, gmail, apsolutno nista. Svi ostali sajtovi su radili kako treba, ali njihov nijedan.

Isti slučaj i kod mene. Problem je bio negde u Telekomu, jer sa drugih provajdera Google je radio normalno.

Nadam se da su "opravili".

Је л' зна неко у којој пословници имају ових Леново таблета? Одобрен ми је захтев пре 7 дана и данас су ми рекли да морам да одем до неке пословнице и преузмем опрему и таблет (под условом да га имају)?! Они не знају где га имају.

Jel bolji taj lenovo od ovog tesle? Ja kontao da uzmem teslu zato sto ima neku ocajnuu prednju kameru za skajp (bolje nego nikakvu). Bio danas da podnesem zahtev za 20/2, treba da ispitaju tehnicke mogucnosti pa ce da me zovu.

Сад био до пословнице, упоредио оба таблета и више ми се свидео леново. Тесла има лош дисплеј, некако матиран и подлежан гребању, овај што је изложен је прописно загребан, неко га је тестирао.:) Тесла има нешто бржи процесор и задњу камеру, леново само предњу, мислим да су им исте предње камере 0,3MP, реално све су неупотребљиве. Оно што мени највише смета је што видим пикселе док читам текст. Звук је лош, мада видео лепо изгледа, сасвим употребљив за yt и филмове уз неке слушалице (звучник је лош).

Ma meni treba samo za skype da keva moze sa bratom da prica, neka to radi i ja zadovoljan. I sta mislite, da li je pametnije potpisati ugovor na 2 ili 3 godine ako bude mogucnosti za 20/2?

Telekom ADSL (novi paketi 01.10.2012)

Ma meni treba samo za skype da keva moze sa bratom da prica, neka to radi i ja zadovoljan. I sta mislite, da li je pametnije potpisati ugovor na 2 ili 3 godine ako bude mogucnosti za 20/2?

Mislim da je bolje ne ,evo i moji su uzeli 20/2 bez ugovora za sada,jer su im rekli da menjaju paricu u novembru i da ce moci od zime tamo i do 70-80 da ide net ,pa ce onda videti ponudu.U principu kako oces,ovo je cisto primer sta su im rekli,da ce imati mogucnosti za vise za koji mesec,i sam znas da zavisi od mesta do mesta.

Poslednja izmena:
Druze kod mene u selu nece menjati narednih 10 god, tek su nam podzemne kablove uradili. A i generalno sam zadovoljan i sa 10/1 bio, ovo mi ko premija dodje ;)

Ja ga danas uzeo u poslovnici u Bulevaru kod ILR. Pretpostavljam da pitas za BG.☺

Nadovezujem se na svoj predhodni post. Posle prijave kvara "popravili su" i do sinoc je internet radio, od sinoc ponovo ne. Pa ovo stvarno nema smisla, treba mi net i zbog posla. Ajde neko neka mi kaze pre nego sto ih ponovo zovem, koji ruter da trazim da mi daju umesto ovog starog? Bitan mi je wifi da sto bolje baca. 10/1 imam.

^^Нашао сам на Видиковцу, али мислим да га имају свуда. Леново је добар, ово је крађа за 1 динар.
Синоћ прво нисам имао нет уопште, после је дошао, али ми још нису повећали брзину на 20, звао сам и кажу да ће бити.
Иначе, дали су ми Huawei HG 630, или 631, нисам сигуран, 531 не може за 20/2.

Danas sam išao nešto do poslovnice Telekom-a,imao sam problem sa ruterom,ponude oni meni kao novi ruter,20/2 i tablet za 1 dinar,i ja kao može,bitno da je bolji internet.Kad ono... Zove radnica, neku ženu,kontam Šef poslovnice,kad kaže imate ugovor već potpisan do 2.2016,što je i istina,ali ja onako razočaran,što bar za 200 dinara više nemam duplo brži net.I sada oni meni zamene ruter HG520c sa HG530, ne zna se koji je gori,signal je nikakav. Htedoh da pitam ima li telekom neke bolje rutere(ako nema sa externom antenom) i kako doći do istih?Doplata....ili?

To sam i ja pitao, ali izgleda da niko ne zna odgovor. Hocu da menjam ruter, lose radi, slabo baca wifi i mbogo je bucan.

Mozes da trazis zamenu, ali bez neke veze nece ti dati konkretan model tek tako.
HG532e je najbolji od ADSL rutera koji imaju, ako ga ubodes, ne daj dok ti ga ne otmu.

Mozes da trazis zamenu, ali bez neke veze nece ti dati konkretan model tek tako.
HG532e je najbolji od ADSL rutera koji imaju, ako ga ubodes, ne daj dok ti ga ne otmu.

Koja je to glupost,I sta ja sada da radim,kako da nabavim neki bolji ruter,da ima dobar signal...

Jedino da uzmes neki svoj wireless ruter, nakacis ga na LAN port na modem i tako koristis.

Ali sem tog HG532e (koji razbija i neke high-end wifi rutere), nijedan nema neki dobar domet.

Jedino da uzmes neki svoj wireless ruter, nakacis ga na LAN port na modem i tako koristis.

Ali sem tog HG532e (koji razbija i neke high-end wifi rutere), nijedan nema neki dobar domet.

Skroz ne ozbiljno od Telekoma,jednostavno mi ni sa novim Telekomovim ruterom signal nije dobar,na TV u drugoj sobi nema šanse da se poveže.
A jel može svaki Wireless ruter,da se poveže na ovaj HG530 i da odašilje signal? I jel to umanjuje brzinu net-a

Meni ni ovaj prastari HG520 nije los. Koristim ga 6-7 godina vec. Samo to sto je mnogo bucan u poslednje vreme, a i oslabio je u poslednjih godinu dana.

Ako je bolji ruter od tog 530, onda ce bolje raditi cak.

Ne mora znaciti da je do modema, mozda je zagusen signal kod tebe. Isprobaj od nekoga barem ako ima dobar ruter kako radi kod tebe.

Ili uzmi Wifi analyzer na Android telefonu, pa pogledaj koliko ima wifi-eva oko tebe.

Prvi put čujem da modem pravi buku? Šta može praviti buku u modemu?

I ja sam do danas koristio HG 520C,medjutim toliko mi je oslabio signal,da sam morao da zovem Telekom da zamene ruter I oni zamenili sa HG 530,nije ni na njemu sjajan signal,Ali ne znam da li da uzmem neki Asus Wifi Ruter,da mi bude kao odasiljac

EDIT:Zamenili su ga za ono smeće HG531 V1

Poslednja izmena:
Da, interesantno je da taj sa antenom ima slabiji signal od mini-pro 532e :)

Pazite, Telekom (a ni drugi!) ne garantuju wifi signal, niti je normalno da to rade. Osim da ruter uopste radi, ima zilion mogucnosti da utice na kvalitet istog, pa nema smisla da nesto garantuju.

Imajte na umu da oni uopste i NISU garantovali wifi ruter, tj. ako crkne wifi na ruteru, pitanje je dobre volje da se dobije zamena (to je bilo do skora)

Vrh Dno