Šta je novo?

[MTS] - Tarifni dodaci

Imali su velikih problema ovog meseca sa aktivacijom tarifnih dodataka. Ja svakog meseca dodajem SMS i nisam ni primetio da mi usluga nije aktivirana dok me nisu zvali iz korisnickog da me obaveste da je bilo problema. Odmah sam ih pitao sta se desava sa onim porukama koje sam u medjuvremenu slao, da li ce mi biti posebno naplacene ili ne, i posle dosta cekanja na vezi(verovatno se devojka konsultovala sa nekim sefom posto sam se izdrao na nju) rekla mi je da ce navodno biti oduzete kroz tarifni dodatak posto je bila njihova greska. Sad mi ostaje da sacekam racun da poverujem da su prvi put u zivotu priznali greska i da nece biti lupanja po usima.

Tako nekako, ali ipak proveri listing jer tamo moze svasta da se vidi ;)

Tako recimo pre 2 meseca sam podneo reklamaciju na bag sa 2xSMS600 koje su aktivirali u 22h, 31og u mesecu, dakle imao sam fore 2h da ih iskoristim. Dodatke su uredno naplatili :)

I posle 2 meseca, reklamacija jos uvek nije resena.. :smoke:

Tako recimo pre 2 meseca sam podneo reklamaciju na bag sa 2xSMS600 koje su aktivirali u 22h, 31og u mesecu, dakle imao sam fore 2h da ih iskoristim.
e a pazi šta je baja meni rekao, kaže kad god aktiviram dodatak te poruke iz dodatka mi se oduzimaju od onog viška preko osnovnog paketa. Znači po njegovoj teoriji tih 2*200 poruka što si tad dobio je trebalo da pokriju sve što si slao pre toga tog meseca :D Nije u pravu?

e a pazi šta je baja meni rekao, kaže kad god aktiviram dodatak te poruke iz dodatka mi se oduzimaju od onog viška preko osnovnog paketa. Znači po njegovoj teoriji tih 2*200 poruka što si tad dobio je trebalo da pokriju sve što si slao pre toga tog meseca :D Nije u pravu?

Tako je meni ova riba objasnila kad me je zvala ali mi je to rekla samo za ovaj mesec posto je njihova greska, nesto cisto sumnjam da mozes retroaktivno da aktiviras dodatke kad primetis koliko si poruka presao.

Hm, nije bilo 2*200 nego 2*600 jer su dva aktivaciona SMSa poslata jos u prvoj nedelji meseca pa su tako i napisali na racunu :smoke:

Precizni su, nema sta :d

Imam aktiviran ovaj GPRS extra dodatak od 30MB,zanima me da li ako ga stopiram danas to znaci da ce mi biti uracunato na sledecem racunu samo 1/3 cene od 300din ili se to deljenje odnosi samo kad aktivirate dodatak u toku meseca a za deaktivaciju se automatski racuna kao da si koristio ceo mesec?

deaktivirace ih od pocetka sledeceg meseca...

ako ga stopiram danas to znaci da ce mi biti uracunato na sledecem racunu samo 1/3 cene od 300din ili se to deljenje odnosi samo kad aktivirate dodatak u toku meseca a za deaktivaciju se automatski racuna kao da si koristio ceo mesec?

Racuna se od kada je aktiviran.

1.-10. 1/1

11.-20. 2/3

21.-31. 1/3

Poslednja izmena:
da to znam,mislio sam da li se isto racuna i ako se uradi deaktivacija u toku meseca...mada sto bi naplatili manje kad mogu uzeti odmah 330din 1. u mesecu i cao....

Napisao ti je Septimus sve, nebitno kada deaktiviraš, gleda se samo kada si aktivirao.

Inace, danas sam uspeo da aktiviram SMS600 i to za rekordnih 2h je stigao SMS sa potvrdom aktivacije dodatka..

Da li ovo pocinju da "duvaju novi vetrovi" kod MTSa? (sumnjam :d)

.

Poslednja izmena:
Možda je broj korisnika smanjen pa se zahtevi brže obrade :D

aktivirao sam pre neki dan dodatak sms 600,a li je moguce proveriti koliko sam tih poruka iz dodatka potrosio,i zanima me da li se ovaj dodatak sl.meseca sam aktivira ili moram opet da ga aktiviram.

tnx ;)

Ne moze se proveriti koliko je poruka iz dodatka potroseno.

Sledeceg meseca se dodatak sam aktivira, ukoliko ga prethodno ne stopiras naredbom "SMS STOP".

**cini mi se da na MTS sajtu pise "SMS_STOP" ali da su mislili na "SMS STOP", niko ne zna zasto :)

jedno pitanje,aktivirao sam dodatak SMS 600,i vidim da mi se svakog dana povecava stanje na racunu. Zvao sam call centar i receno mi je da mi je aktiviran tarifni dodatak,ali da mi se svaka poruka naplacuje 0.50 din,da li je to istina ili.....da li se uopshte isplati onda aktivirati ovo???

Pojasnjenje:

Sistem je takav da ti se Stanje zaduzuje za cenu SMSa u tvom tarifnom profilu ali se tek na kraju meseca vrsi obrada ukljucujuci odredjeni tarifni dodatak, u tvom slucaju SMS600.

e hvala...znaci za taj dodatak u mom slucaju SMS600 koji platim 300din stvarno dobijem 600 sms poruka,ili se naplacuje svaka 0,50din+onih 300din

Nema nikakav dodatni trosak.

300din/600sms = 0.5din/sms (bez PDV)

Da li je proradila aktivacija Tarifnih dodataka i da li se pravilno obracunava? (ili je jos uvek haos po tom pitanju)

Otkad je "raspad sistema" u Telekomu korisnik uopste vise ne sme da pomisli na neku dodatnu uslugu :d

Poslednja izmena:
Da li je proradila aktivacija Tarifnih dodataka i da li se pravilno obracunava? (ili je jos uvek haos po tom pitanju)

Otkad je "raspad sistema" u Telekomu korisnik uopste vise ne sme da pomisli na neku dodatnu uslugu :d

To se ne zna.... :(

Ma pukli su skroz...Stanje koje proveravate na *797#, inace, nije validno, bar je to info koju sam ja dobio od kolega, posto sam sljakao tamo pre... I dalje imam postpaid, samo zbog broja koji koristim dugo, inace... A i opet napominjam, sljakao tamo, pa znam otprilike gde se, i koliko kraducka... :)

Ja već tri meseca zaredom dobijam neispravne račune zbog konfuzije oko tih tarifnih dodataka, a imaću i 4. neispravan - junski.

Danas sam drugi put bio u roku od 8 dana da podnosim reklamaciju. Strašno je koliko im je sistem u raspadu, a još gore je što one službenice na reklamacijama ne razumeju problem, niti znaju kako funkcionišu ti tarifni dodaci. I onda počnu da pišu predstavku - a ne razumeju o čemu se radi. I onda ja njoj kažem da mi nije jasno kako službenici mogu da pišu reklamacije kada im nije jasan problem, i nakon dužeg objašnjavanja sam donekle uspeo da joj objasnim o čemu se radi - mada do samog kraja nije baš htela da prizna da sam u pravu.

A problem je vrlo lak za razumeti. Pošto im ne radi već mesecima, ili bar nije radio u martu i aprilu, sistem za SMS aktivaciju - zvao sam telefonom da mi aktiviraju dodatke. Kako kod njih uvek vlada konfuzija - te nalog je dat te nije dat te jeste aktiviran te nije, itd. u martu su mi duplo aktivirali jedan dodatak. Al ajde preko toga sam prešao - bilo je 118 dinara u pitanju i mrzelo me da idem tamo da se smaram.

Ali šta se desilo u aprilu..

Zovem ja 26. aprila da mi aktiviraju SMS120 i MIN60 jer nije radilo preko 7888. On kaže dobro.

27. april ništa - nema nikakve poruke o aktivaciji

28. zovem opet - kaže onaj, kolega je napisao da vam nije radilo preko 7888 ali nije dao nalog da se aktivira. Ja rekoh pa valjda se podrazumeva da hoću da aktiviram, nisam sigurno zvao da ga čisto obavestim da im ne radi servis. Ajd kao on će ponovo da da nalog.

29. april - opet ništa, zovem ja ponovo kaže nisu vam još uvek aktivni - ja rekoh baš super niste mogli 3 dana da aktivirate 2 bedna tarifna dodatka i kažem mu da odustajem jer nemam više vremena da ih deaktiviram do kraja meseca a trebali su mi samo za taj kraj aprila.

Maj mesec - ništa odustao sam od korišćenja tarifnih dodataka dok se ne srede, aprilski račun uredno stigao bez aktiviranih dodataka.

Juni mesec zovem u vezi sa raskidanjem ugovora - kaže imate aktivne tarifne dodatke SMS120 i MIN60 - ja rekoh KAKO nisam ih nikada aktivirao?? On kao lepo.

Ispalo je da su ih oni umesto u aprilu kad mi je trebalo aktivirali u maju - što ja nisam imao POJMA, i ostali su i za juni.

Epilog, možete misliti koja je muka i zbrka objasniti se sa njima šta se desilo i kako ja nisam želeo tarifne dodatke u maju i junu i kako želim da mi ih otpišu sa računa itd itd.

Muka živa!

Zna li neko da li sad funkcionisu dodaci?
Ja imam mix500, a vec sam poslao 250poruka, za 7 dana... :/
Pa da bar malo ublazim racun...

Ja već tri meseca zaredom dobijam neispravne račune zbog konfuzije oko tih tarifnih dodataka, a imaću i 4. neispravan - junski.

...

Ispalo je da su ih oni umesto u aprilu kad mi je trebalo aktivirali u maju - što ja nisam imao POJMA, i ostali su i za juni.

Epilog, možete misliti koja je muka i zbrka objasniti se sa njima šta se desilo i kako ja nisam želeo tarifne dodatke u maju i junu i kako želim da mi ih otpišu sa računa itd itd.

Muka živa!

A jesi ti njima rekao da imaš iPhone (doduše, da ga ne koristiš za telefoniranje) i da ne smeju da se *****avaju sa tobom?! :D

Nazad
Vrh Dno