Šta je novo?

[MTS] Postpaid paketi i promocije

Izgleda da sam malo preterao, 5G je prilično dobro pokriven po Bg jedino na jednoj poziciji Voždovac/Kumodraž 5G je pukao i to na duži period...onda sam digao frku. Pozicija gde je u početku protok bio 1400 mbps a onda ili ništa ili najviše 20 mbps. Možda ga srede, nadajmo se.

😂😂😂😂
A kako sam pametan, toliko da bi možda ovi iz A1 rekli, izvin'te jeste poneli i uput iz D.Z. Rakovica 😁

Ljudi koliko god emotivno bili vezani za svoju mrežu po isteku ugovora koji ste sklopili sa operaterom na dve godine 50% jeftinije zbog prelaska na njihovu mrežu, po isteku ugovora odmah prelazak na drugu mrežu da ostvarite novi popust 50%. Ja tako, iz A1 u MTS pa kad prodje dve godine eto mene opet u A1 ili Yettel da plaćam najskuplji paket 50% jeftinije. Treba biti dovitljiv 😉

Možda nije stvar samo u emocijama nego i u pozicijama, kako si mogao i sam da primetiš 🙂
Npr. razlika u ceni na godišnjem nivou od 200-400€ ne mora uopšte da bude bitan faktor ako te poslovno ograničava. Onima kojima je to bitno ne brinu za emocije nego imaju sve raspoložive opcije. Sada sam još malo pa penzioner pa gde stignem sa biciklom, ali znale su da se nose SMS kartice po novčaniku nekada ap sa kojom najbolje prođeš. Ko te pita za emocije, bitno je da si dostupan.

Hvala ljudi!

Da, i u mom slučaju za mamu ovo, jasno je da je MTS povoljniji kad se napravi prosek za dve godine, ali je samo pitanje dana li bi kontraponuda od A1 bila MENI bolja. Ne mora nužno da mi zbirno za te dve godine povoljnije, već ako je cena u A1 samo neznatno skuplja, ali možeš da plaćaš isto iz meseca u mesec, onda je to meni bolje.

Čisto da naglasim, ništa te ne sprečava da odeš u pretplatu. Jeste MTS komplikovan sa tim, u smislu da neće uvek da proknjiže kako treba, ali je i te kako moguće. Još bolje, možeš da otvoriš i neki štedni račun (npr. Yettelova štednja po viđenju, koja čak ima i kamatu), pa da ne njega izdvajaš procenjenu ratu, a onda za 15 meseci imaš i neki dinar viška.

Možda nije stvar samo u emocijama nego i u pozicijama, kako si mogao i sam da primetiš 🙂
Pozicije? 2026ta je, pokrivenost je dobra za sve 3 mreže. Broj se prenosi (sa pozivnim brojem) već odavno. Pa ja sam MTS korisnik 27 godina i znam vrlo dobro šta znači loviti signal po budžacima od '98me...nosio sam dva mobilna, 1 sa 064 i 1 sa 063 karticom...ali to je priča iz prošlog stoleća, sad je drugo vreme došlo.

Pa nije baš tako. Ne samo što i dalje postoje (ne toliko zabačena) mesta sa lošom pokrivenošću (čak toliko da nema signala nijedne mreže) nego i u gradovima ima problema sa internetom. U mom komšiluku je moguće bez problema telefonirati sa bilo koje mreže, ali internet valja samo Yettelov. Budući da mi je značajan ako nekad u radnim satima kabl otkaže, zaključak je da bi rizično bilo menjati ga zbog nekog popusta. Srećom po mene (a i uopšteno), daju svi (pa i Yettel) popuste za zadržavanje (i to veće od prostih 50%), a lično bih prihvatio i rizik prelaska, ali ima i dosta loših iskustava tog tipa. Često i na forumu ljudi pitaju mogu li na osnovu toga da raskinu ugovor, a i ti isto pitao, hahah.

kako za koga. u gradu da, u selima i ne bas.

kod mene samo yettel ima baznu stanicu. i to od pocetka 2000tih.

prvo su imali neki repeater koji je "prosledjivao" signal iz drugog mesta, to nije radilo najsrecnije ali je bilo bolje od druga dva, a sad vec par godina imaju "normalnu" baznu stanicu (2g/3g/4g). brzine su mi od 100 do 300+ mbps (4g, 3CA).

mts ima uglavnom upotrebljiv signal napolju, A1 nema skoro nikakav signal

za mene nije opcija promena operatera 😆
iako mi yettel zapravo najvise i odgovara, sa 50% popusta koji imam godinama u nazad, sve u paketu pa i digitalni servisi koji bi posebno bili vise od pola preplate

a znam da moje selo nije usamljen slucaj 😀

Istina, poslednjih par godina gledam samo signal u Beogradu, kada odem van njega ne koristim ni tranzistor tako da mi ne bitan signal...vraćam se u sredinu 19og veka.

Dali 50 posto na pretplatu daju i tri meseca pred istek ili samo pod pretnjim prelaska u A1

Dali 50 posto na pretplatu daju i tri meseca pred istek ili samo pod pretnjim prelaska u A1
Ne pomažu pretnje, njihova reakcija usledjuje tek kad potpišeš ugovor za drugu mrežu i kada o tome prime info. Tada te zove operator bivše mreže i nudi ti bolji paket koji si dobio na novoj mreži. Oni onda kontaktiraju RATEL, predaju zahtev za poništavaje tvog ugovora sa novom mrežom i obnavljaju kod njih tvoj stari ugovor sa daleko povoljnijim paketom. Zavrzlama

Izgleda da sam malo preterao, 5G je prilično dobro pokriven po Bg jedino na jednoj poziciji Voždovac/Kumodraž 5G je pukao i to na duži period...onda sam digao frku. Pozicija gde je u početku protok bio 1400 mbps a onda ili ništa ili najviše 20 mbps. Možda ga srede, nadajmo se.

A kako sam pametan, toliko da bi možda ovi iz A1 rekli, izvin'te jeste poneli i uput iz D.Z. Rakovica 😁
Sto se tice mog problema interneta na Vozdovcu -Kumodraz mob.prebacio da trazi samo 4g mrezu.Stanje se popravilo.Vratilo se na staro kad je 4g radio top.Od starta nemam 5g na ultri .Ni pre problema

15.12 sam prebacio broj iz mts u A1, danas mi uredno stiže račun za decembar po punom iznosu, kao da je broj bio kod njih ceo mesec. Zar ne bi trebalo da bude naplaćeno samo za tih 15 dana u decembru koliko je broj korišten?

15.12 sam prebacio broj iz mts u A1, danas mi uredno stiže račun za decembar po punom iznosu, kao da je broj bio kod njih ceo mesec. Zar ne bi trebalo da bude naplaćeno samo za tih 15 dana u decembru koliko je broj korišten?
Nema A1 jedan srazmerno danima nego obracunski period. Zato su te klepili za ceo mesec.

Ako pričaš o A1, koji si obračunski period odabrao kad si prešao? Trebalo bi da ti naplate po punoj ceni proporcionalno toliko dana koliko je bilo do početka obračunskog perioda, a onda ide punih 24 obračunskih perioda (kako su meni objasnili pre više od 2 godine, ako se nešto nije promenilo). Na taj način imaš prestanak UO pre kraja poslednjeg obračunskog perioda.

Mom ocu stigao sms na A1 broj od mts agenta da ga zove ako hoće popust(ne znam odakle mu broj).
Mi zvali on mu dao 15 meseci za dinar i posle puna cena (2900) petica S. Što mu dođe 1090 dinara mesečno 24 meseca.
Prihvatio je, pa da vidimo kakvu će kontra ponudu da mu ponudi A1 kad vide da je podneo zahtev za prebacivanje.

Mom ocu stigao sms na A1 broj od mts agenta da ga zove ako hoće popust(ne znam odakle mu broj).
Mi zvali on mu dao 15 meseci za dinar i posle puna cena (2900) petica S. Što mu dođe 1090 dinara mesečno 24 meseca.
Prihvatio je, pa da vidimo kakvu će kontra ponudu da mu ponudi A1 kad vide da je podneo zahtev za prebacivanje.
To je sada standardna ponuda MTS-a za one koji kod njih prelaze iz mreže A1.
Za one koji prelaze iz Yettel-a dobijaju 6 meseci po 1din. posle puna cena pretplate.

Nema A1 jedan srazmerno danima nego obracunski period. Zato su te klepili za ceo mesec.
Ako pričaš o A1, koji si obračunski period odabrao kad si prešao? Trebalo bi da ti naplate po punoj ceni proporcionalno toliko dana koliko je bilo do početka obračunskog perioda, a onda ide punih 24 obračunskih perioda (kako su meni objasnili pre više od 2 godine, ako se nešto nije promenilo). Na taj način imaš prestanak UO pre kraja poslednjeg obračunskog perioda.
Od strane MTSa sam dobio ceo iznos za račun, za A1 sam odabrao da mi svakog 10. bude obračunski period.

Uf,izvini. Ja sam prezupcio. Mislio sam da si obratno prebacio. Onda moras u Mts,mora biti srazmerno danima osim ako nisu zaracunali nesto ,porez na Lucica😁.

Pošto je preko telefona sa agentom to dogovorio, jel prvo mu stigne ugovor poštom ili zahtev za prenos, pa tek onda ga zovu iz A1?
Ugovor mu stiže, dobio je sms za paket, a ovi iz A1 nisu zvali. Zato pitam.
Doduše svejedno, odlična mu je ponuda iz mts-a, nego čisto me zanima kako tačno ide.

Pošto je preko telefona sa agentom to dogovorio, jel prvo mu stigne ugovor poštom ili zahtev za prenos, pa tek onda ga zovu iz A1?
Ugovor mu stiže, dobio je sms za paket, a ovi iz A1 nisu zvali. Zato pitam.
Doduše svejedno, odlična mu je ponuda iz mts-a, nego čisto me zanima kako tačno ide.
Prvo na kucnu adresu stize ugovor, kad se ugovor potpise vraca se u mts. Kad stigne u mts , mts pokrece prenos broja. Od tada imaju dve opcije , A1 odbije prenos i niko te ne zove, to ne znas dok ne sam ne proveris. Druga opocija je da zovu iz A1 i pitaju zasto odlazis i ponude nesto.
Ti u svakom momentu mozes da pozoves A1 i prekines prenos broja.
Kad se broj prenese, neces.vise imati A1 signal , tada u telefon ubacis karticu koja ti je stigla iz Mts uz ugoovr.

Prvo na kucnu adresu stize ugovor, kad se ugovor potpise vraca se u mts. Kad stigne u mts , mts pokrece prenos broja. Od tada imaju dve opcije , A1 odbije prenos i niko te ne zove, to ne znas dok ne sam ne proveris. Druga opocija je da zovu iz A1 i pitaju zasto odlazis i ponude nesto.
Ti u svakom momentu mozes da pozoves A1 i prekines prenos broja.
Kad se broj prenese, neces.vise imati A1 signal , tada u telefon ubacis karticu koja ti je stigla iz Mts uz ugoovr.
Tako sam i mislio, da prvo mora da potpiše to što dođe poštom pa tek onda kada A1 dobije od mts-a da hoće korisnik da promeni operatera zovu da zadrže.
Hvala za info.

Ljudi ima li kakvih benefita za prenos broja iz Yettela u Mts?
ps. Ako ovo cita neki akviziter nek se javi 🙂

Nazad
Vrh Dno