Šta je novo?

[MTS] Postpaid paketi i promocije

Nisam, poglavicas kacio 3G na 900MHz sliku iz neke aplikacije, to mi treba.

Network signal guru je aplikacija:
https://play.google.com/store/apps/details?id=com.qtrun.QuickTest

Radi samo na qualcomm telefonima i zahteva root (radi i na Oreo uz magisk). I u zadnjih godinu dana je prepuna reklama. Takodje na dual sim telefonima je savet da iskjucis jedan SIM i da ostavis samo jedan da radi. Cellmapper moze isto to da procita, samo je drugaciji prikaz podataka i verujem da radi na vecem broju telefona.

Ja ga koristim na Huawei G620s (Lineage OS 14.1 android 7), na Nexus 5x (Lineage OS 15 android 8), OnePlus 3 (Lineage OS 15 android 8), Xiaomi Redmi note 4 (Lineage OS 15 android 8) i Xiaomi Mi A1 (Lineage OS 15 android 8).

Ok, hvala, radi mi Cell Mapper na MI4C sa 14.1 LineageOS.
Meni kod MTS-a ovde u Sv. ne radi LTE jer MI4C valjda nema Band 20 a on je bese na 800MHz? 4G je kartica uzeta u MTS. Sinoc mi ocitao neki LTE na 1800MHz ali su bile obe kartice ukljucene (Telenor i MTS).

Biće ovo još bolniji rastanak.

Zvali su me jutros iz mts-a da mi kažu da to što hoću može (otkup ugovorne obaveze), i da odem u poslovnicu da dobijem info kolko da platim. Ja sam otisao u poslovnicu i opet (drugi radnici su bili) kažu da takva procedura ne postoji.
Onda sam zvao korisnički servis, i tamo mi kažu da može i da ne razumeju zašto kolege nisu uradili to. Ja se onda vratim u poslovnicu i odbruse mi da dođem ujutru kad je šefica poslovnice tu.

Zabodi kod nekog od radnika i ne odlazi dok ti ne rese. Digni malo frku, nek zovu pa pitaju seficu ili korisnicki za korak-po-korak uputstvo

@Zeha, koju tarifu ima, jel' na crvenoj kartici?

Miks XL Plus a mislim da je kartica bela, nova kartica uzeta u martu. Nisam siguran u boju bas 100%, ko jos pamti boju kartice... :d
Juce veci deo dana i danas (verovatno, nisam od jutros prica s majkom) radi normalno, nije bilo gasenja, ko zna do kad ce tako ...

Meni nejasno kako nece da ti daju dozvolu da odeš. Koja je poslovnica? Samo im reci, dobar dan, dosao sam da raskinem ugovor, dajte racun na koji da uplatim i koliko para treba.

Sent from my SM-G965F using Tapatalk

Jedina poslovnica u Pirotu (ulica Ćirila i Metodija).
Kažem, dobar dan, došao sam da moj broj ostavite na postpaidu ali da od ovog trenutka bude bez UO. Da platim sve do kraja UO i da me ostavite na postpaidu bez UO.

- Takva procedura ne postoji.
- Znam da postoji, znam da su ljudi to radili.
- Mi takvu proceduru nemamo, znam da kod Telenora to može, kod nas ne.
- Znam da imate takvu proceduru.
- Izvolite papir, napišite molbu.
- Napišem molbu, pošaljemo to (u petak).
- Jutros me zovu sa nekog 018 4150xxx broja (Telekom iz Niša). Javim se, kažu, to što Vi hoćete je moguće, možete otići u bilo koju poslovnicu i zatražiti prevremenu otplatu ugovorne obaveze. Napisali smo kolegama.
- OK
- Odem oko 17h u poslovnicu, dobar dan, to, to to, zvali su me jutros u pola 10 bla bla bla.
- To ne može.
- Da li ste sigurni da ne može, dobio sam potvrdu (uzimam telefon pokazujem dolazni poziv).
- Ne znam ko Vam je to rekao, mi takvu proceduru nemamo.
- Vaše kolege su mi rekle.
- Pozivam 789 i pitam šta da radim?
- Takva mogućnost postoji, ne znam zašto kolege nisu u mogućnosti da Vam pomognu, jedino što mogu je da pišem prigovor.
- Vraćam se kod radnika, kažem da sam podneo prigovor i da procedura postoji.
- Dođite sutra pre podne kada tu bude šefica poslovnice.

Haos im je organizacija.

Ne znam da li ste u toku,provlaci se kroz skupstinu,t.j. dace se na usvajanje tacka u zakono o komunikacijama prema operaterima,da ce se moci raskinuti ugovor i posle mesec dana od potpisivanja ugovorne obaveze ako se korisnik uveri da mu paket ne odgovara,mreza,signal,brzina neta,i to bez penana,sto je kljucna stvar u tacki,Navodno do sad su bezpravno naplacivali penale ako raskines ranije po svojoj volji ugovor,takodje i jedan vid ucena klijenata da moras potpisati na min 24 meseca.To ce se sve promeniti kad izglasaju u skupstini.Naravno ako bude zaista tako to ce nama kao klijentima i platisama ici u korist,samim tim ce se i ljubaznost "salterusa" podici na nivo da ne bi izgubili klijente jer ce se operateri utrkivati u sto boljoj ponudi..Videcemo u skorijoj buducnosti sta i kako..

Sent from my Redmi Note 4 using Tapatalk

Koliko vremena obicno treba da nakon kupovine paketa online, postar dodje i donese ugovor na potpis? Ja predao zahtev jos u sredu i nista,,, Ne bi me cudilo da me tek avgusta prebace na novu tarifu.

Jedina poslovnica u Pirotu (ulica Ćirila i Metodija).
Kažem, dobar dan, došao sam da moj broj ostavite na postpaidu ali da od ovog trenutka bude bez UO. Da platim sve do kraja UO i da me ostavite na postpaidu bez UO.

- Takva procedura ne postoji.
- Znam da postoji, znam da su ljudi to radili.
- Mi takvu proceduru nemamo, znam da kod Telenora to može, kod nas ne.
- Znam da imate takvu proceduru.
- Izvolite papir, napišite molbu.
- Napišem molbu, pošaljemo to (u petak).
- Jutros me zovu sa nekog 018 4150xxx broja (Telekom iz Niša). Javim se, kažu, to što Vi hoćete je moguće, možete otići u bilo koju poslovnicu i zatražiti prevremenu otplatu ugovorne obaveze. Napisali smo kolegama.
- OK
- Odem oko 17h u poslovnicu, dobar dan, to, to to, zvali su me jutros u pola 10 bla bla bla.
- To ne može.
- Da li ste sigurni da ne može, dobio sam potvrdu (uzimam telefon pokazujem dolazni poziv).
- Ne znam ko Vam je to rekao, mi takvu proceduru nemamo.
- Vaše kolege su mi rekle.
- Pozivam 789 i pitam šta da radim?
- Takva mogućnost postoji, ne znam zašto kolege nisu u mogućnosti da Vam pomognu, jedino što mogu je da pišem prigovor.
- Vraćam se kod radnika, kažem da sam podneo prigovor i da procedura postoji.

Haos im je organizacija.
A što ne bi pokušao da podneseš zahtev za prenos broja u drugu mrežu. To je automatski zahtev za raskid ugovora i trebalo bi da dobiješ to što tražiš. Prenos broja i prevremenu otplatu.

A što ne bi pokušao da podneseš zahtev za prenos broja u drugu mrežu. To je automatski zahtev za raskid ugovora i trebalo bi da dobiješ to što tražiš. Prenos broja i prevremenu otplatu.

Ne može to tako. Operater kod koga je broj pod UO ima pravo da glatko odbije zahtev za prenos, i na to ima pravo do zadnjeg dana UO.

Zato mora da se zahteva otkup UO i da broj ostane na postpaidu bez UO. Ne može ni prelazak na prepaid jer onda još 3 meseca broj mora da ostane u mreži, jer je to kao novi korisnik, a po pravilima ratela novi korisnik ne može da pređe u drugu mrežu 3 meseca.

Sto nesacekas jos tih desetak dana koliko vec ti je ostalo, ako ti se bas zuri idi u neku poslovnicu van Pirota jer ocigledno tu nisu upuceni sta kako eventualno sef/sefica poslovnice.

Inače da znate da su neverovatni smorovi iz MTS-a.

Rešio sam da ih napustim zbog lošeg signala, prelazim na Vip. I sad hoću da dobijem uz neo2 3GB u Srbiji i 1GB u roamingu. Da bi to uradio moram online da podnesem zahtev za ugovor do kraja ovog meseca. Ugovorna obaveza kod mts-a mi ističe 2. avgusta. Tražio sam im da otplatim sve i da mi broj ostave bez UO, kako bi uspeo da ga prenesem u Vip do kraja meseca.

Ljudi moji, prvo su tvrdili da to ne može, posle su tvrdili da može, pisao sam im i pismeno (mtsinfo) rekli su da odem u poslovnicu i da ću tamo dobiti informaciju koliko treba da platim.

Otišao u poslovnicu, oni me gledaju belo. Kao da ne razumeju šta hoću. Još me terali da pišem neku molbu. Biće ovo bolan rastanak od mts-a. Kažu možete da raskinete ugovor i platite penale, ja im kažem, neću, hoću da ostanem na postpaidu ali bez UO da bi mogao odmah da podnesem zahtev za prenos broja. Gledaju me kao da sam im ubio nekoga.

Mts: oslobađanje od ugovorne obaveze >prebacivanje na (interni naziv) Friendly tarifni paket. Nazovi 733, neka objasne radnicima u poslovnici.

U Vipu može do kraja godine online rezervacija neo2 3GB u Srbiji i 1GB u roamingu, danas sam to uradio.

Poslednja izmena:
Meni nejasno kako nece da ti daju dozvolu da odeš. Koja je poslovnica? Samo im reci, dobar dan, dosao sam da raskinem ugovor, dajte racun na koji da uplatim i koliko para treba.
Razmisljas kao Beogradjanin, trebas malo otici van BG da vidis kako "Rade" :D

@Intuite, gde je link za tu rezervaciju? Mislio sam da je to "nestalo".

Ne može to tako. Operater kod koga je broj pod UO ima pravo da glatko odbije zahtev za prenos, i na to ima pravo do zadnjeg dana UO.

Zato mora da se zahteva otkup UO i da broj ostane na postpaidu bez UO. Ne može ni prelazak na prepaid jer onda još 3 meseca broj mora da ostane u mreži, jer je to kao novi korisnik, a po pravilima ratela novi korisnik ne može da pređe u drugu mrežu 3 meseca.
Možda pogrešno tumačim pravilnik, odnosno deo koji se odnosi na zahtev za prenos, koji je ujedno i zahtev za raskid ugovora.
Operater davalac broja će u svakom slučaju naplatiti penale za prevremen raskid ugovorne obaveze.

Kod:
II. ПОДНОШЕЊЕ ЗАХТЕВА ЗА ПРЕНОС БРОЈА

Члан 4. 

Поступак преноса броја почиње подношењем захтева за пренос броја оператору
примаоцу броја. Овај захтев уједно се сматра и захтевом за раскид уговора између
претплатника и оператора даваоца броја, о коришћењу свих услуга које се користе
преко телефонског броја за који се захтева пренос. Уговор се раскида тренутком
искључења броја из мреже оператора даваоца броја.

Vraćam se kod radnika, kažem da sam podneo prigovor i da procedura postoji.

Haos im je organizacija.
Човјек је у праву.Мени у поподневној смјени нису могли да замијене картицу.Два пута долазио,исто ме упутили на шефицу и тех. службу,јелте,сутрадан.Нед-но, исто два пута долазио у пословницу јер не знају кад ће систем да обради то што сам урадио па ако имате да радите нешто по граду?Послушај радника и линијом мањег отпора(ако га сад има)оствари свој циљ,а мудровања батали.Без техничке подршке радници не знају ништа,сем основних радњи,а ко ће да нахебе ти одлучи.

Poslednja izmena:
Cilj mi je da kod Vipa dobijem neo 2 sa +1GB za online ugovor + 1GB u roamingu. Sad da li cu to uspeti, videcemo.

Rezervisi, nista te ne kosta da bar to uradis.

Cilj mi je da kod Vipa dobijem neo 2 sa +1GB za online ugovor + 1GB u roamingu. Sad da li cu to uspeti, videcemo.

Upravo to. I upravo ista situacija u mts poslovnici u Beogradu. Samo sto su, nakon početne igre indolentnosti i neobaveštenosti, radnici u poslovnici dobili nalog od back office igrača (064 733) da mts postpejd broj, neznatno pre isteka ugovorne obaveze, oslobode ugovorne obaveze (lokalno prebacivanje na tzv. friendly tarifu).

A zatim uz konsultaciju sa VIP korisničkim servisom online rezervisana NEO 2 sa 1 GB+1 GB.

Dakle, baš igraonica.

Poslednja izmena:
Ma jok, jedan apn...Kamo srece da je to...
Cimam ih, ne odustajem.
Vec sam ih dobijao pred Ratelom, tako da nije bas da ne rade nista.

Evo malog updatea.
Nije tacno da Ratel ne radi nista, a za skeptike jedno veliko - Jel sam vam rekao :d
Ratel je presudio da mi mts omoguci raskid ugovora po povoljnijim uslovima za mene i ugovor je danas raskinut. Imao sam jos 19 meseci obaveze i milion problema oko signala kuci koje je mts ignorisao i vadio se da ne garantuju uslugu...
Radi Ratel, a mtsu zbogom.
Ako su razumni, dozvolice prenos broja u vip bez cekanja 3 meseca posto je sada na prepaidu, u suprotnom opet Ratel, jer sam ja vlasnik broja, a ne oni. Onda cu ih i na sud, taman da mi se neko od drugara advokata naplati, jer ih dobijam 100%

Nisi trebao na prepaid, jer zvanicno mogu po RATEL pravnilniku da te drze 3 meseca, ali MTS verovatno nece :)

Ali drago mi je da se neko ne zali samo, nego je nesto i uradio i isterao do kraja ;)

Nisi trebao na prepaid, jer zvanicno mogu po RATEL pravnilniku da te drze 3 meseca, ali MTS verovatno nece :)

Ali drago mi je da se neko ne zali samo, nego je nesto i uradio i isterao do kraja ;)

u vipu mi rekose da mts smara, pa sam se vratio do mts radnje i rekao da im da stave negde da je podnet zahtev za prenos i da ne prave problem i pozvao se na br resenja za raskid

a nisam hteo prepaid, nego raskid i to je ovako otislo sada jer moram da imam neki status, ne gasim broj

btw, e da svi hoce ovako...dobijao sam mts 2 puta, telenor, radijus vektor...mnogo se kuka, a malo radi na resavanju

Poslednja izmena:
Slazem se!

I good luck.

Na mts postpaidu bez UO sam!

Samo treba biti uporan.
Sutra zahtev za prenos u Vip online.

Da li je neko koristio mtel roming dodatak? Kakav je utisak, ima li neka kvaka?
Koje su brzine neta i da li postoje ograničenja potrošnje u BiH? Na chatu mi kažu da nema ograničenja, ali ništa za brzinu. Može li da se koristi za Viber, video pozive, YT...
Još nešto, da li mtel mreža ima pokriće u celoj BiH?
Hvala.

Nema kvaka i jeste neogranicen net a ogranicenje se odnosi na to da mozes jedino da koristis 3G a ne i 4G. Ako si u Republici Srpskoj, vecina mesta bi trebala da imaju pristojnu mtel mrezu ali sigurno ima, kao i ovde, delova koji nisu tako dobro pokriveni signalom.

Nazad
Vrh Dno