Šta je novo?

MTS- poskupljenje od 01.10.2014

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.

satell200

Slavan
Učlanjen(a)
01.04.2014
Poena
225
MOD edit: dole su nedoumice u vezi novih paketa, starih paketa i ugovornih obaveza.
Procitati pre postavljanja pitanja.
Sumirano:
- Efektivno su poskupele MixNet tarife, dobili minute u mrezi posle minuta ka svima, manje SMS/MB
- Ostao popust 50%, moze da se seta na nove tarife tokom ugovora
- Ko je pod ugovorom, miran je na starim tarifama do kraja ugovora
- Ko nije pod ugovorom, moze ostati na njima, sve dok ne zeli ugovor
- Ko nije pod ugovorom, na tarifama koje nisu bile aktuelne do kraja septembra (starije Mix tarife, 066 postpaid, myBel, itd.), morace da predje na nove tarife od novembra.
- Zaokruzivanje ostaje isto, 60/60s, 1KB.
- Svi paketi sada imaju "neogranicen" net, cak i Prica koja nema brze megabajte.
- KT nije menjan ovog puta, i nema neogranicen net! (sta im bi :D)

Poslednja izmena od urednika:
Mogu li sutra da poslovice da produzim ugovor po starim tarifama ? Inace istice mi 21okt.

Generalno gledano trebalo bi da mozes...ja sam potpisao mesec ipo pre isteka...ali ovo je sad mozda druga prica...ne vredi nista nego pokusati sutra...ali trazio bi im pismenu garanciju da mi nista nece menjati i dobro procitao opste uslove u ugovoru...sada me mrzi da trazim sta sam onomad potpisao sto se tog dela tice :)

Mozes dok god ne stupe promene...a da li ce menjati i te stare tarife videcemo

Ako i promene, opet ce biti najjeftiniji (narocito sa popustom). Sigurno nisu toliko ludi da odvale cene iznad telenora i vip-a.

Poslednja izmena:
Mozda je ovo priprema za prodaju telekoma.. Prave se nove procene profitabilnosti na duzi rok sa novim ugovorima.. Ili se prosto obara vrednost kompanije. Mada kako se sve firme na muljanje privatizuju ovo poskupljenje je nebitno :)

Ili su jednostavno prikupili maksimalni broj ljudi u mrezu i sada prelaze na maksimizaciju profita? Hmmm :)

Slicno sto je vip uradio sa cuvenom zimskom promocijom ...pa na prolece iznenadjenje

Svuda u svetu padaju cene mobilne telefonije samo kod nas rastu....
Kako bih voleo da se SBB uključi u trku i da ih naguzi.

Za ovo su krivi Telenorovci sto prihvataju stalno vece cene:)
U svetu pojeftinjuje saobracaj po jedinici novca, tako sto se uvodi neograniceno pricanje. Ali najniza cena paketa svugde raste.
Za 5eur ili usd je postojalo puno sasvim ok paketa. Retko gde ima i za 10eur sada.

Anyway, sto se teme tice, ma sta pricali automati u TS, ako dodje do promene paketa, imamo pravo na raskid bez penala, samo treba biti uporan, jer prve zahteve citaju curani izgleda i odgovaraju po automatizmu bez da ista citaju!
Kazem iz iskustva.

Dve nedoumice imam...
1. Nisam siguran, ali zar ne ističe ugovorna obaveza određenog datuma (telefon, ili 50% off), a ugovor (tj. paket usluga) traje dok se ne raskine na zahtev? Recimo, ako neko ne bi uzeo telefon, ni 50% (hipotetički), da li bi mu pisao datum isteka trajanja ugovora? :confused:
2. Da li je dovoljno da danas naručim (telefonom, ili elektronski) produžetak 50% off, pa kada stigne poštom, nebitno, ili moram do poslovnice (pretpostavljam ovo drugo)?

Poslednja izmena:
1. U pravu si, stalno koristimo raskid ugovora iako se misli na raskid ninimalne ugovorne obaveze.
2. Ne, uo pocinje kad potpises ugovor, tj.oni ga ubace u sistem. Znaci ako porucis, pocece kasnije, a tada ce vec izmeniti uslove.

Evo novih paketa.
45b9eb8357e12c4f5d0115d1511fea1d.jpg

Gledam Miks S paket, meni ovo deluje super. Malo vise mb i 1000min u mrezi. Nadam se da ce biti i dalje 50% popusta bez fona.

Trend za koji sam rekao da su Telenorovci dozvolili: poskupljenje najnizih paketa, ili (u ovom slucaju) smanjenje saobracaja u najnizim paketima.
Jedino sto nije mozda losije je MixXL naspram ranijeg MixNetL-a, jer bukvalno ima vise minuta (i manje SMS/GB, pa kako kome treba).

Fuj!

EDIT: E da, u pravu je D. u poruci iznad, najzad minuti u mrezi (posle osnovnih) i u nizim paketima!

Нисам пажљиво гледао, чини ми се да су пакети скупљи, да су скраћени у неком делу (интернет и/или СМС) али су додати минути у мрежи. А оно најгоре ... нешто ми мирише да неће више да буде акције 50% чим помињу да они који су то имали могу да користе до краја уговора.
Anyway, sto se teme tice, ma sta pricali automati u TS, ako dodje do promene paketa, imamo pravo na raskid bez penala, samo treba biti uporan
Литл тумороу, стари пакети остају до краја и нема ни промене ни раскида, нови су нови па од овога нема ништа.
Сад ће да крену напади типа ... ја имам стари MixNet али ми се неки пакет више свиђа (можда буде и таквих) па оћу да ме пребаците на нови али да не морам да потписујем нови уговор и да ми остану све привилегије. ;)

А сад на проучавање нове понуде. ;) Једино што ће да буде добро ако укину 50% ... опет ће да буде реално да се уз пакет узме и телефон. :(

Cale, ti imas neko cudno pojmljenje logike, ako gledas to kao dobru stranu :D

Ja imam MixNet paket sa 50% popusta na 12 meseci, postoji li šansa da ga produžim na 24, tipa, neki aneks, ovo, ono...!?

Ja cu probati danas da odem do WinWina da tamo potpisem ugovor, mozda oni jos daju po starom :/
Sigurno daju, uradi to!
Ja imam MixNet paket sa 50% popusta na 12 meseci, postoji li šansa da ga produžim na 24, tipa, neki aneks, ovo, ono...!?
Nema, na žalost.

Oko 50% popusta nema spora, može se dobiti danas za stare pakete, jer se u aneks ugovora unosi koja želiš da ti bude početna tarifa -- treba da izabereš MixNet jer je još samo danas komercijalna, i onda imaš potpisano crno na belo. Možeš da pređeš sa nje na novu, a ne i da se vratiš. Choose wisely! ;)

Najjeftinija tarifa je sada 600din umesto 360din (Bel50). Recimo ako ne koristi broj (nije u zemlji, šta god), a ne želi da raskine ugovor pa ga drži na najnižoj tarifi (odavno nema Profesionalne).

Priča je novi Mix400 (600 vs. 480din).

Zanimljivo je i ovo: svi koji su dali nalog tokom septembra da im se tarifa 1. okt promeni u MixNet i oni koji su potpisali aneks sa MixNet (koji stupa na snagu 1. okt) -- zapravo će 1. okt dobiti tarifu koja više nije komercijalna. Bukvalno, poslednji voz.

Па написао сам, једино добро у томе ће да буде што опет могу да разматрам и телефоне. Није добро али ако већ промене, онда је ово добро у злу. Мада искрено, већ правим планове да вратим у употребу старе телефоне који ће да служе за основно, да растурим (тј раскинем кад истекну) све уговоре и оставим само нешто минимално.

Помињао сам да имам два Теленор постпејда са минимално минута у националној али и са по 1000 минута у мрежи. Сада и мт:с има слично и ето комбинације. Узмем неки минималан пакет (па још и неки без или са мало СМС/интернета) који има 1000 у мрежи ... рецимо Прича са 100 националних, 1000 у мрежи и 100 СМС за 599 динара. Онда тај број користим за свашта до краја тих 100 минута и онда имам 1000 минута у мт:с. Исто радим и са Теленор бројем и опет имам 1000 у мрежи. Још и неки минимални Вип и за минимално пара имам милион минута. ;) Онда могу (скупо) да продам оне мтел картице. ;)

Ovo sa minimalnom pretplatom je strateska odluka :). To je vec Telekomova fixna obavila.

Evropske telekom tendencije.

Овде не видим инфо о тарифирању. Да не буде и код њих 90+60 или слично. Сачекаћу ипак званичне ценовнике па да се прерачунавам, ако и даље буде 50% онда неће да буде никакав проблем али ако не буде, онда следи прелазак на најниже тарифе. А и доста ми је више варијанте да на свим картицама имам и СМС и интернет (а и минуте) који пропадају.

-Da li ce postojeci recimo mix net korisnici od 1 oktobra dobiti on net minute?

-Sta ce se desiti postojecim mix net korisnicim ako posle 1 oktobra pozele da predju na neki jaci mix net paket??

Poslednja izmena:
Наравно да неће, ако остаје пакет и евентуални попусти, онда нема новитета.

Могуће је да ће да остане варијанта промене у други пакет ако је могло и до сада.

Претпостављам да ће да буде могуће да неко промени стари у нови пакет пре истека.

Trend za koji sam rekao da su Telenorovci dozvolili: poskupljenje najnizih paketa, ili (u ovom slucaju) smanjenje saobracaja u najnizim paketima!
Telenor je kriv i za poplave, klizišta, skok evra, pad životnog standarda, ebolu i sve ratove u svetu. Zlotvori jedni. Ti baš imaš neki lični rat sa kompanijom Telenor. I to sigurno nije zato što su neznatno skuplji od ostalih.

Зар није по новом закону о заштити потрошача кажњиво када неко нема у понуди оно што је истакао да има?
А пошто на сајту МТС идаље стоје стари пакети, мислим да би и данас могао још да се потпише стари уговор

Ja mislim da popusta od 50% na nove pakete biti nece jer koja je onda poenta paketa ako mozes odma 50% popust:)

А ја будала им опростио када су ми били крали мегабајте у пакету, и остао код њих у мрежи због 50% посто попуста :) Ако данас не потпишем уговор готово сигурно ћу напустити мтс, наком што сам био 10 година њихов корисник

Telenor je kriv i za poplave, klizišta, skok evra, pad životnog standarda, ebolu i sve ratove u svetu. Zlotvori jedni. Ti baš imaš neki lični rat sa kompanijom Telenor. I to sigurno nije zato što su neznatno skuplji od ostalih.

Lose i citas i mislis - krivi su korisnici, koji su im to dozvolili.
Izvolite... od sledece godine ocekujte najnizu pretplatu od 10EUR. Ne salim se, ne preterujem.

A meni se ne svidjaju ovi novi paketi; ako ostanu takvi, meni se MTS ne isplati za primarni paket (gde gledam samo da ima nesto minuta ka svima, sto jeftinije, posto mi je 80% razgovora ka MTS-u, i jos 19% ka fixnim brojevima - sve to pokriva mTelCG kartica).
E sad da li ce raditi VIP prepaid ili SMart 150 videcemo, ali pre ce biti da ce raditi jedan KT broj, i da ce stekati minute ka drugim mrezama kao Telenorovci:)

Poslednja izmena:
Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno