Šta je novo?

mts optika za pravna lica

Drugačija je konfiguracija za svaki ISP (profil namesten na bazi tvog SN-a), na mts-u fizicki portovi u L2 modu (kao sto taj jednoportni "modem" ima), dobijaju samo prvi WAN (internet) i to untagged (sva 3 vlan-a tagged mogu se dobiti samo na internom portu HGU/ruter ONTa).
Posto yettel ne koristi HGU (ruter) ONT-ove, njima je namesteno da dobijaju sva 3 VLAN-a (internet,voip,management), na prvom fizickom L2 portu SFU ONTa, i nista na virtuelnom internom portu HGU ONTa

Poslednja izmena:
mts je konačno preslikao ponudu za BizBox i Biz Super Plan paketa kao i FiberBiz i Fiber Biz usluge. Sada internet 1000/400 košta 5299 umesto starih 11399.

Malo je cudno sto je pravnim licima 400 Mbps upload na najjacem paketu dok je fizickim licima 500 upload na najjacem paketu. Interesantno.

U vezi Fiber Pro danima vbeć pregovaram oko ponude i dobio sam ponudu koja nije mala ali je u pitanju i izgradnja mreže za naš objekat. Muka je oko opreme uzeti MTS-ovu opremu ili ne i da li u to kada se uzme oprema ide i Firewall zaštita ili DDoS ili ne. Nije valjda da ću da instaliram opremu GOLO pa ko me nađe nadrljao sam sa fiksnom IP Adresom.
Šta Vi mislite?

Vrh Dno