Šta je novo?

mts optika za pravna lica

• Začetnik teme Začetnik teme ksrele
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Drugačija je konfiguracija za svaki ISP (profil namesten na bazi tvog SN-a), na mts-u fizicki portovi u L2 modu (kao sto taj jednoportni "modem" ima), dobijaju samo prvi WAN (internet) i to untagged (sva 3 vlan-a tagged mogu se dobiti samo na internom portu HGU/ruter ONTa).
Posto yettel ne koristi HGU (ruter) ONT-ove, njima je namesteno da dobijaju sva 3 VLAN-a (internet,voip,management), na prvom fizickom L2 portu SFU ONTa, i nista na virtuelnom internom portu HGU ONTa

Poslednja izmena:
mts je konačno preslikao ponudu za BizBox i Biz Super Plan paketa kao i FiberBiz i Fiber Biz usluge. Sada internet 1000/400 košta 5299 umesto starih 11399.

Malo je cudno sto je pravnim licima 400 Mbps upload na najjacem paketu dok je fizickim licima 500 upload na najjacem paketu. Interesantno.

U vezi Fiber Pro danima vbeć pregovaram oko ponude i dobio sam ponudu koja nije mala ali je u pitanju i izgradnja mreže za naš objekat. Muka je oko opreme uzeti MTS-ovu opremu ili ne i da li u to kada se uzme oprema ide i Firewall zaštita ili DDoS ili ne. Nije valjda da ću da instaliram opremu GOLO pa ko me nađe nadrljao sam sa fiksnom IP Adresom.
Šta Vi mislite?

Da ažuriram malo temu kao neko ko je skoro uzeo FiberBiz paket, dobio sam ruter Huawei OptiXstar V261a-20 kome je port 1 2.5GbE i ima WiFi 7
rut.jpg

Paket FiberBiz XL preko PPPoE na Ubiquity Dream Machine :

sp.jpg

Nazad
Vrh Dno