Šta je novo?

MTS optika za fizicka lica

Koji glupost, jesi pokušao sa telekomom da zamene ruter ? Ne mogu da verujem da nema lakše rešenje.

NIsam, svakako sam planirao da kupim mesh, jer nisam mogao da dobacim signal u drugu sobu, pa se nisam ni cimao kad mi vec ovo radi.
Al svakako kontam da ih cimnes da vidis o cemu se radi. Javi sta su ti rekli ako budes zvao.

Pa da hocu, samo čekam da budem slobodan, da dođu kad sam ja kući ...inače sam probao extender i da sa njim radi sve normalno, vežem ga kablom i onda on deli wifi i nema prekida ali je nešto slabiji protok. Svakako mi se ne sviđa rešenje sa 2 uređaja jer nemam potrebe mali mi je stan, taj jedan bi bio i više nego dovoljan da radi....svakako ako neko ima neku drugu ideju, neka podeli

treba mi pomoć ako neko zna. Imao sam box 3 vodio se na pokojnom ocu. Nalog istekao 26og marta, ja otišao danas da prevedem na sebe, ok zatvorili njegov nalog ja potpisao nov ugovor za box3 S ovaj, fiksni, net i iris tv, sve ok, odabrao dokumentarni paket programa, jer imam pravo na jedan besplatno u okviru ovog box-3, dođem kući, sve radi, osim što su mi i dokumentarni i svi ostali (filmski muzički dečji) zaključani, iako sam odabrao dokumentarni, evo gledam ugovor i u njemu piše.
I sad, da se ulogujem na mts da vidim tamo, ne mogu, nisu me ni pitali za korisničko ime i šifru. Uzmem ugovor pogledam, dodelili su mi neko korisničko ime, a pod šifra ne piše ništa, kaže korisnik može da promeni kada se uloguje na mts portal. Ali ja ne mogu da se ulogujem bez lozinke, kaže obavezno uneti lozinku.
Pisao im na fejs, niko još ne odgovara, treba mi savet kako da ih dobijem a da ne moram sutra ponovo do grada da se cimam s njima

Izgleda da mi je crk'o LAN2 port na mts-ovom optickom ruteru (Huawei HG8245Q2), sta god da prikljucim na isti nema internet, dok ostala tri porta rade bez problema. Nije nista menjano u podesavanjima, samo je presto da radi. Da li neko znam kakva je procedura zamene istog? Da li samo da ga odnesem u najblizu mts poslovnicu i trazim drugi?

Мораћеш да пријавиш квар имејлом или позивом, да би они изашли на терен и установили квар и заменули ти рутер.
0800 100 100
[email protected]

Мораћеш да пријавиш квар имејлом или позивом, да би они изашли на терен и установили квар и заменули ти рутер.
0800 100 100
[email protected]
Prijavio sam sinoc dok jos nisam ustanovio do cega je bio problem sto nema slike na TV-u (STB je bio povezan na LAN2 port). Danas su me kontaktirali iz teh. podrske, rekao sam im da sam u medjuvremenu resio problem i tom prilikom sam pitao da li mogu da odem do poslovnicu da mi zamene ruter za drugi. Kaze da mogu, a oni ce proveriti da li je taj port otvoren (zašto ne bi bio kad je do juce radio bez ikakvih problema).

Nisi objasnio kako si resio problem tj sta je problem tacno bio
a ovo prvi put cujem da menjaju rutere u poslovnici
to te neko slagao
uvek je bilo da dodju montazeri na kucnu adresu i zamene ti ruter

Nisi objasnio kako si resio problem tj sta je problem tacno bio
a ovo prvi put cujem da menjaju rutere u poslovnici
to te neko slagao
uvek je bilo da dodju montazeri na kucnu adresu i zamene ti ruter
Napisao sam da je odjednom nestala slika na TV-u i pojavila se poruka "problem sa internet konekcijom" (jer je STB bio povezan na LAN2 port), reset rutera i STB-a nije resio problem. Kad STB povezem na bilo koji drugi port opet rad kako treba, a sve sto povezem na LAN2 port nema internet konekciju. Dakle stvari je jasna, problem je u LAN2 portu, koji je najverovatnije crk'o (jer drugog razloga nema da bi presto da radi). Njihova poslovnica mi je svakako blizu, otici cu i pitati ih da li mogu da mi zamene ruter za drugi (ispravan), ako kaze da moraju njihovi montzeri da dodju, ok, nek' dodju. Procedura mora da se ispostuje. 😄

Ok, nisi rešio problem nego si ga zaobišao, a problem je i dalje tu.
Bitno je da tebi sve radi kada ti treba, a svakako je najbolje da zameniš kako sutra ne bi imao ograničenje.

Ok, nisi rešio problem nego si ga zaobišao, a problem je i dalje tu.
Bitno je da tebi sve radi kada ti treba, a svakako je najbolje da zameniš kako sutra ne bi imao ograničenje.
Tako je, zato i hocu da zamenim ruter za ispravan jer su mi sva cetiri port-a u upotrebi, a sad su ispravna samo tri, ogranicenje je vec u toku.

Зар нису 2 и 3 за телевизију а 1 и 4 за интернет?

Meni su genijalci iskljucili LAN4 i dodelili ga za STB iako nisam trazio dodatni uredjaj. Vise 5 dana je trebalo da tehnicar dodje, da odmah skonta sta je problem, pozvao kontakt centar i rekao im da provere/iskljuce i tako je i bilo.

Mozda je slicna situracija...

STB mi je bio prikljucen na LAN2 port (koji mi vise ne radi), sad je u LAN4 portu i radi bez problema.
Ti onda ocigledno imas MOVE a ne Iris, jer Iris radi samo preko posebnog rezima tj. protokola i aktiviran je uvek samo preko LAN2 i LAN3 portova, dok kad imas MOVE onda ide samo preko IP protokola dakle preko standardnog Neta i ide lagano preko sva 4 LAN porta koja se tada otkljucavaju remote u mtsu i sva 4 postaju dostupna za Internet konekciju.
Sva sreca pa imas MOVE pa lako mozes zaobici ovaj problem jednostavnim ubadanjem u bilo koji drugi LAN Port.
Kad bi imao Iris onda bi morao da uzmes network switch pa njega u LAN2 pa dalje na njega zatim ostali STB-ovi itd.
Ono vezano za ruter sam ti rekao da je takva standardna procedura u velikoj vecini slucajeva , tako da znas informativno.

Dobio sam nove Huawei modeme V261a-20, pa ne mogu da ih prebacim u bridge mode ili da iscitam PPPOE, posto imam svoj Mikrotik, pa bi mi Huawei modem bio kao prolaz. Sve Admin naloge sam probao, nece ni jedan.

Pa trazi njima prebacivanje u bridge i kredencijale. Nece te odbiti, normalno je da to dozvole, samo je nekima lakse da odrade sami umesto da se bakcu sa njima.

@stefanm Da, Move je u pitanju, do pre dva meseca (kad sam produžio ugovor) sam imao Iris.
Tako sam i rešio problem što se STB tiče, prebacio sam kabl u drugi port (LAN4).

Meni već godinama ne radi jedan od portova za internet, više se ni ne sećam dal je lan1 ili lan4, a mrzi me da im to prijavljujem i da se bakćem. Svakako spajam svoj ruter na ovaj jedan preostali što radi jer su lan2 i lan3 za iptv

Mislim da menjaju, ali nemoj da me držiš za reč 😃

a i nov je modem tako da ni preko telnet-a ni preko webUI-a ne rade one šifre koje su radile do sada. Mislim u webUI-u piše ©2026 (pisalo je 2025, ali to veče u 2 ujutru se prekinula veza i sad piše 2026, ne vidim razliku). Bukvalno sve standardno, samo sam pozvao call centar da pređem na optiku i došli tehničari, nikakav dodatni zahtev nisam imao. Bolje da su mi dali reparirani krš pa da mogu da izvučem PPPoE i stavim to njihovo u bridge mode.

Takođe, pre je za dinamičke adrese bio format
xdsl.isp.telekom.yu

Kad dodele statičku adresu, menjali su format u

open.telekom.rs

Nisam imao njihovu uslugu pre, tek sam je sada dobio. Znacili bih mi ako bi neko znao koji je admin pristup kako bih izvukao iz njega parametre za PPPOE.

Nisi napisao koji ruter.

Ako misliš na prethodne Huawei modele kao što je HG824W5-6T, pogeldaj ovde

https://forum.benchmark.rs/threads/mts-optika-za-fizicka-lica.399537/post-6598311

Post iznad je za Nokia.

Za Nokia G240 ima skripta koju je podelio @rajkosto

Moj previd da si pisao iznad, mogu moderatori da obrišu da ne pravi šum u temi 😃

Nema veze, sve ok. Ovo su noviji modeli modema, imaju wifi 7, sto se tice izrade i kvaliteta odlicni su. Jos samo da im se udje u trag preko admin naloga. Ako ima neko bilo kakav info neka posalje ovde ili na PM. Veliko hvala!

Da li neko ima novije Nokia Ont modeme?
Citam ovde dele se Huawei modemi, niko ne spominje za Nokiu (znam za crnu i belu)

Pozdrav ,koristim stari huawei HG82245W5-6T i citam ovde da ima mogucnosti da se trazi novi V261a-2 Huawei ili slicno ,pa me znaima koja je procedura za trazenje novog ONT . Da li mora da se navede neki poseban razlog ili slicno ? i kako uputiti molbu za zamenu opreme na mail ili preko korisnickog servisa ? Hvala

Dok god ti radi, nemaš smetnje u radu i oni ne utvrde da je neophodna zamena, a nakon što prijaviš navedeno call centru ili ako nemaš vezu, neće da ga zamene, koliko ja znam.

Nazad
Vrh Dno