Prijavio sam sinoc dok jos nisam ustanovio do cega je bio problem sto nema slike na TV-u (STB je bio povezan na LAN2 port). Danas su me kontaktirali iz teh. podrske, rekao sam im da sam u medjuvremenu resio problem i tom prilikom sam pitao da li mogu da odem do poslovnicu da mi zamene ruter za drugi. Kaze da mogu, a oni ce proveriti da li je taj port otvoren (zašto ne bi bio kad je do juce radio bez ikakvih problema).Мораћеш да пријавиш квар имејлом или позивом, да би они изашли на терен и установили квар и заменули ти рутер.
0800 100 100
[email protected]
Napisao sam da je odjednom nestala slika na TV-u i pojavila se poruka "problem sa internet konekcijom" (jer je STB bio povezan na LAN2 port), reset rutera i STB-a nije resio problem. Kad STB povezem na bilo koji drugi port opet rad kako treba, a sve sto povezem na LAN2 port nema internet konekciju. Dakle stvari je jasna, problem je u LAN2 portu, koji je najverovatnije crk'o (jer drugog razloga nema da bi presto da radi). Njihova poslovnica mi je svakako blizu, otici cu i pitati ih da li mogu da mi zamene ruter za drugi (ispravan), ako kaze da moraju njihovi montzeri da dodju, ok, nek' dodju. Procedura mora da se ispostuje. 😄Nisi objasnio kako si resio problem tj sta je problem tacno bio
a ovo prvi put cujem da menjaju rutere u poslovnici
to te neko slagao
uvek je bilo da dodju montazeri na kucnu adresu i zamene ti ruter
Tako je, zato i hocu da zamenim ruter za ispravan jer su mi sva cetiri port-a u upotrebi, a sad su ispravna samo tri, ogranicenje je vec u toku.Ok, nisi rešio problem nego si ga zaobišao, a problem je i dalje tu.
Bitno je da tebi sve radi kada ti treba, a svakako je najbolje da zameniš kako sutra ne bi imao ograničenje.
STB mi je bio prikljucen na LAN2 port (koji mi vise ne radi), sad je u LAN4 portu i radi bez problema.Зар нису 2 и 3 за телевизију а 1 и 4 за интернет?
Ti onda ocigledno imas MOVE a ne Iris, jer Iris radi samo preko posebnog rezima tj. protokola i aktiviran je uvek samo preko LAN2 i LAN3 portova, dok kad imas MOVE onda ide samo preko IP protokola dakle preko standardnog Neta i ide lagano preko sva 4 LAN porta koja se tada otkljucavaju remote u mtsu i sva 4 postaju dostupna za Internet konekciju.STB mi je bio prikljucen na LAN2 port (koji mi vise ne radi), sad je u LAN4 portu i radi bez problema.
Si imao pre toga stari? Valjda ne menjaju sifre za ppoe i SIP na novim uredjajima?Dobio sam nove Huawei modeme V261a-20, pa ne mogu da ih prebacim u bridge mode ili da iscitam PPPOE, posto imam svoj Mikrotik, pa bi mi Huawei modem bio kao prolaz. Sve Admin naloge sam probao, nece ni jedan.
a i nov je modem tako da ni preko telnet-a ni preko webUI-a ne rade one šifre koje su radile do sada. Mislim u webUI-u piše ©2026 (pisalo je 2025, ali to veče u 2 ujutru se prekinula veza i sad piše 2026, ne vidim razliku). Bukvalno sve standardno, samo sam pozvao call centar da pređem na optiku i došli tehničari, nikakav dodatni zahtev nisam imao. Bolje da su mi dali reparirani krš pa da mogu da izvučem PPPoE i stavim to njihovo u bridge mode.
xdsl.isp.telekom.yu
open.telekom.rs
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari