Šta je novo?

MTS optika za fizicka lica

Pre mesec dana ovde na jednoj od tema vezanih za MTS nekolicina je pominjala ponudu za one koji imaju samo fiksni telefon, nudi im se optika 24 meseca internet, TV i fiksni za cenu pretplate na fiksni. Jel zna neko da li je to još uvek aktuelno? Hteo bih to kod mojih roditelja da uvedem.

Pre mesec dana ovde na jednoj od tema vezanih za MTS nekolicina je pominjala ponudu za one koji imaju samo fiksni telefon, nudi im se optika 24 meseca internet, TV i fiksni za cenu pretplate na fiksni. Jel zna neko da li je to još uvek aktuelno? Hteo bih to kod mojih roditelja da uvedem.
Kod mene nudili tv , ali ko nije na optici nego na parici.

Jel postoji u mts-u neka instanca, a da nije generalni direktor, gde mogu da se raspitam o buducim planovima za ugradnju optike za moje naselje? Kada pitam nekog tehnicara kazu nemamo mi pojma oko toga, mi samo radimo sta nam kazu. Pitao sam i u call centru, dobijem genericki odgovor, javice kad bude. U poslovnici nemaju pojma. Pretpostavljam da postoje neki koliko toliko dugorocni planovi kada se ide gde u realizaciju. Ili se ipak samo uz kafu jedno jutro dogovore u fazonu e ajmo danas tu i tu da polazemo kablove?

Imam taj gore. Isto bridgovan. Modem mu stabilno radi, ali to verovatno zavisi više od same veze nego od njega samoga. Telefon i IPTV stabilno rade i kaga se bridge mod namesti na LAN 4. Inače, dok je radio "out of box", tj kada ga je instalater namestio, bacao je daleko i stabilno wifi 6 na obe frekvencije, u rangu nekog asus rutera srednje gornje klase. Ima 4 antene i daje dobru pokrivenost wifi signalom. I to je pretpostavljam, više do same tehnologije wifi 6 nego sto je on sam po sebi nešto poseban.

Hvala na odgovorima, kolko vidim performanse su manje vise iste plus wifi6 koji je nebitan jer bridgujem.
Jedini benefit bi bila velicina, manji je od HG8245Q2 sto sad imam duplo.

Hvala na odgovorima, kolko vidim performanse su manje vise iste plus wifi6 koji je nebitan jer bridgujem.
Jedini benefit bi bila velicina, manji je od HG8245Q2 sto sad imam duplo.
HG8245W5-6T nema wifi6, isto je wifi5 kao HG8245Q2 meni cak i sa sporijim prenosom podataka za 50-100mbps preko wifi
a u vezi velicine, nije toliko manji narocito zbog eksternih antena (osim ako ih ne polomis ?)

@rajkosto

Da li možda znaš kako na HG8245Q2 ubaciti ne-MTSov Huawei firmver (mislim na univerzalni firmver koji nije operator specific)?

HG8245W5-6T nema wifi6, isto je wifi5 kao HG8245Q2 meni cak i sa sporijim prenosom podataka za 50-100mbps preko wifi
a u vezi velicine, nije toliko manji narocito zbog eksternih antena (osim ako ih ne polomis ?)
Da li je moguće da se sa ovog ONT ne mogu skinuti antene?

Mislio sam na HG8145X6-6Te kad sam rekao wifi6 i antene mogu da se sklope.

Jel postoji u mts-u neka instanca, a da nije generalni direktor, gde mogu da se raspitam o buducim planovima za ugradnju optike za moje naselje? Kada pitam nekog tehnicara kazu nemamo mi pojma oko toga, mi samo radimo sta nam kazu. Pitao sam i u call centru, dobijem genericki odgovor, javice kad bude. U poslovnici nemaju pojma. Pretpostavljam da postoje neki koliko toliko dugorocni planovi kada se ide gde u realizaciju. Ili se ipak samo uz kafu jedno jutro dogovore u fazonu e ajmo danas tu i tu da polazemo kablove?
To ja trazim vec neko vreme

1000038604.jpg

Kako sklopiti antene :)

To ja trazim vec neko vreme
ja znam nekog .....

Bas tako sto kaze covek iznad mene. Niko vam to nece reci zvanicno samo neko nezvaincno a ta vremena su jako rastegljiva jos na sve to trenutna desavanja u drzavi prolongiraju to. Obicno pre nego sto krenu da postavljaju optiku idu ljudi od vrata do vrata sa anketama, tako je bilo kod mene u kraju.

Pozdrav svima, imam pitanje vezano za MTS optiku.. Potpisao sam novi ugovor za box 4 i uzeo najjači paket. Prethodna brzina mi je bila 600/300, sad bi trebala biti 1000/500 međutim brzina je ostala zakucana na prethodnim podešavanjima. Nazvao sam podršku i nakon (vrlo neprijatnog) razgovora sa likom koji me je ubeđivao da ja to ne znam izmeriti jer moram imati "UKLA APLIKACIJU" itd. rekao mi je da on vidi da ja imam 1000/500 i da je nemoguće da ja to nemam kod sebe i da probam da upalim i ugasim ruter (logično).
Elem, ne znam da li mogu u podešavanjima rutera nešto da promenim ja sam i gde da vidim u admin meniju na koliko sam zapravo povezan (ako mogu da vidim to uopšte). Ruter je Nokia. Generalno sve radi odlično oduvek i stvarno nisam imao problema ali me nervira da plaćam nešto što nemam.
Fala unapred

Pozdrav svima, imam pitanje vezano za MTS optiku.. Potpisao sam novi ugovor za box 4 i uzeo najjači paket. Prethodna brzina mi je bila 600/300, sad bi trebala biti 1000/500 međutim brzina je ostala zakucana na prethodnim podešavanjima. Nazvao sam podršku i nakon (vrlo neprijatnog) razgovora sa likom koji me je ubeđivao da ja to ne znam izmeriti jer moram imati "UKLA APLIKACIJU" itd. rekao mi je da on vidi da ja imam 1000/500 i da je nemoguće da ja to nemam kod sebe i da probam da upalim i ugasim ruter (logično).
Elem, ne znam da li mogu u podešavanjima rutera nešto da promenim ja sam i gde da vidim u admin meniju na koliko sam zapravo povezan (ako mogu da vidim to uopšte). Ruter je Nokia. Generalno sve radi odlično oduvek i stvarno nisam imao problema ali me nervira da plaćam nešto što nemam.
Fala unapred
https://www.speedtest.net/ ovo je ukla app :p btw brzinu proveravas tako da je meris sa utp kablom iz Nokie rutera na wifi se ne racuna.

Ma znam ja šta je ukla app, čovek me ubeđuje da sam otišao na sajt speedtest.net i da tako dobijam netačne podatke :)) U svakom slučaju merio sam na 100 načina i nemam preko 600 mbps download ni pod razno a podrška tvrdi da imam 1000.

Merio si preko kabla? Zamenjen ti je modem sa WiFi 6 podrškom (IEEE 802.11ax)?
Ako je ona stara Nokia koju su delili pre koju godinu, mislim da nema WiFi 6 i to što si izmerio je maksimum, ako si tako merio.
Čitao sam da su dobijali nove modeme za taj zlatni paket zbog 1000/500 ali nisam baš pratio koje i kako su to rešavali. Sačekaj nekog ko je to obavio.

HG8245Q2 bridgovan ka Asusu i tuce 1000/500 opusteno na cat6 kablu i blizu toga wifi6 zavisno od udaljhenosti uredjaja.
Da se ogradim to radi sve Asus jer MTS samo propusta signal, ali svejedno ta je brzina.

Mislim da su trebali da mu isporuče novi modem sa potpisivanjem tog paketa. Ako je u pitanju Nokia kao kod mene, od pre par godina, ona nema WiFI6.
Zašto bi kupovao posebno Wifi 6 podržan modem kada mu sleduje uz paket.

Vrh Dno