Šta je novo?

MTS optika za fizicka lica

Samo prvih 7 dana varira brzina dok ne zavedu ugovor u sistemu, nakon toga sve bude top, Mts je definitivno najbolji na optici


Sent from my iPhone using Tapatalk
 
Kod mene nema šanse. Gusto... Ali na 5 ful.

Dosta zavisi i od telefona ali pokusaj sa ovim podesavanjima pa javi rezultat.
WLAN
basic settings 2.4 stavi samo wpa2 preshared i AES.
A u advanced settings 2.4 stavi automatski kanal, sirina 40MHz, i B,G,N.
Sacuvaj podesavanja, pa na system tools pa restart.
 
Hvala ti na trudu ali povezao sam sve na 5G i radi sve u fulu. Pokriva ceo stan i nemam potrebu bilo šta da menjam.
 
Pozdrav svima, procesljao sam temu, ali nisam mogao da nadjem slican problem. Pre nekoliko dana sam uveo optiku u stan, box 4 paket, deklarisana brzina 200/80, ali preko lan-a dobijam samo 100/80. Svaki eth port mi je na full-duplex 100 mbit/s max. Preko 5GHZ wifi-a ostvarujem maksimalnu propisanu brzinu bez problema. Da li mozda neko zna kako da povecam brzinu?
 
Ako testiranje brzine probavaš na ploči iz Moja mašina... imaš problema sa drajverima/setovanjima mrežne karte ili kablom od kompa do rutera.
 
Tako što staviš druge kablove koji podržavaju brzine preko 100 Mbps i/ili su ti problem mrežne kartice na kompu / laptopu / čemu god.

Za IPTV STB-ove je normalnog da bude 100 Mbps full duplex jer STB ima 100 Mbps mrežnu karticu. Za kompove ako su mlađi od 5 godina već ne bi trebalo da imaju "Fast Ethernet" kartice već Gigabit Ethernet.
 
Poslednja izmena:
Uzmi kabal od tv boxa i probaj. Mora da piše 1000.
 
Da li si prešao na bolje ili gore? Imam dilemu oko prelaska.
Pošto mi je net prioritet def na bolje.
Sa 300/50 na 400/160. Ali kao što sam već rekao, max brzina nije jedino merilo. Odziv je neuporedivo brži na optici. Sve je nekako trenutnije.

Meni je sve u bridge, pa ne mogu da cenim kvalitet uređaja.

TV mi je identičan. I ovako sam koristio EON na TVu, tako da mi live stream sa kabla ne nedostaje.

Cena ukupno nešto niža. Bar sledeće 2 godine.
 
Koliko sam pratio, niko na MTS optici nije prijavio CG NAT. Ja sam pre 2-3 meseca prešao sa SBB na MTS Box 2, imam javnu IP adresu. Internet radi besprekorno (iako signal koji čitam u statusu ONT nije idealan).

Da li ima smisla doplatiti za statičku IP adresu, pošto su sve public po defaultu?
 
Ne znam za šta bi ti to trebalo, ja sve rešavam DynDNS servisom, takvih ima dosta.
 
Hvala Vam svima na odgovorima. Dobio sam od njih CAT5e kabl, koji bi trebalo da podrzava do 1 gbit, sto se tice mrezne kartice Intel 82579V Gigabit, do pre neki dan sam koristio bez problema 200 mbts na Supernova optici tako da racunam da nije problem u njoj. Iz mts-a kazu da je sve u redu sa njihove strane, jedino sto mi preostaje je da je kabl mozda felerican.
 
Razmisljam da otkacim SBB i predjem na MTS. Ubi me u pojam ova "savremena" oprema koja radi nikako kod SBB. Generalno nemam prituzbi na internet ali im je EON uzas osim sto je lak za koriscenje(stvar nafike). Ima li neko ko je presao skoro sa SBBa na MTS da da neko poredjenje?
 
EON je za klasu bolji. Ovaj Iris MTSov je nesto kao D3 kod SBBa. Tako da, prelazak sa EONa na Iris je kao sa konja na magarca. Bukvalno.
 
Pa mislim to sam video ali ona gomila zica koja ide iz EONa koaksialni kabl i lan kabl je bas smesan,da ne pricam o infrastrukturi na Ceraku koja je kao u Bombaju i Kalkuti.Mislim nemam neku zamerku za internet,radi. Ali oprema im je bre krs nad krsevima. Dzaba ti solidan net kad to sto imas ne mozes da koristis osim ako ne ubodes u ovaj ubogi UBEE neki svoj ruter .
 
Poslednja izmena:
Ja sam skoro prešao sa SBB na mts optiku.Tu sam na Čukarici isto.
Nisam imao problema sa SBBom, nikakvih.
Net bolji,televizija OK, iris OK nije kao EON ali nije ni bas tako loše ,meni ni jednom za 10ak dana nije zkucao ni jedan STB a imam ih 3,DA KUCNEM U DRVO !!!!
Ja se nisam pokajao, pa ti vidi....
Pozz


Sent from my iPhone using Tapatalk
 
Ako prelaziš sa koaksa, onda bez razmisljanja mts optika + je produžena akcija 12m za din.
 
SBB i nema optiku. Jedna i ovo sto daju radi preko koaksa kako treba. Pa ja na 3m od UBEE rutera nemam pola brzine koju imam placenu
 
U Mirijevu recimo gde je radjena nova mreza, ima razvucena optika...
 
Ja sam presao u oktobru sa EON Premium paketa i za sad sam vrlo zadovoljam. Net sjajan (sto mi je najbitnije), Iris(oksih. Fali mi sto HD filmski nemaju premotavanje).

Ruter je mnogo bolji od Ubea, nemam prekidanje kao pre.

Velika mana je sto su net i IPTV na razlicitim VLANovima pa ne mogu da stavim switch gde je STB kako bih povezao konzolu i TV na kabl, ali sta je tu je.


Sent from my Mi 9T Pro using Tapatalk
 
U Mirijevu recimo gde je radjena nova mreza, ima razvucena optika...
Čija optika ima bre? Ovde de sam ja u Mirijevu nema optike, a novije je naselje. Sbb puca redovno, upload ubija konstantno, mts radio akviziciju pre mesec i po za optiku, Orion ni u tragovima.

Sent from my SM-N985F using Tapatalk
 
SBB optika FTTH, male zgrade kod glavne pošte.
 
Sbb je daleko od optike bar 5 godina. Ne palim se ja na optičko vlakno ping kao ping je manje vise OK i na sbb ali oprema je sramota. Pa danas mi mmcovek kaže u sbb kada sam pitao da li imaju nameru da u skorije vreme menjaju optiku ladno kaže da imaju naj savremenu opremu [emoji33]

Nova 5t
 
[emoji57] Jel to daljinski od mts boxa radi na Ir nema kao Eon blututh?

Nova 5t
 
Generalno, Eon je intuitivniji, Iris je sličan kao D3, net je bolji na optici bas zbog pinga.
Bio sam dve godine na Mts optici, potom 5 na Sbb-u, sada sam opet na optici. SBB je imao prekide signala u proseku jednom mesečno i to me je uvek nerviralo kod njih. Sa 500/50 sam prešao na 400/160, svi smo nakaceni na 5GHz, nekoliko telefona, laptop, desktop i Mi BOX, nemam zamerki trenutno.
 
Net bolji,televizija OK, iris OK nije kao EON ali nije ni bas tako loše ,meni ni jednom za 10ak dana nije zkucao ni jedan STB a imam ih 3,DA KUCNEM U DRVO !!!!

Sent from my iPhone using Tapatalk

Koji ste vi baksuzi, malopre mi kod keve u sobi zakuco stb[emoji23][emoji23], eto uradio prvi put restart za 12-13 dana.


Sent from my iPhone using Tapatalk
 
Ja imam redovno igranku sa stb-ovima..imam ih 2. Skoro svaki dan gasim i palim jel zaglavi kod paljenja tv-a, na par dana ugasim na dugme da bi ponovo digao softver, a sve to otkad su aploudovali novi Iris softver....
 
Zdravo svima, da li bi neko mogao da mi pomogne, da me uputi na pravo mesto bolje receno
Pre neki dan hocu da zamenim sbb za mts internet preko fiksnog telefona i kaze meni majstor koji to namesta, da meni na banderi, 10 metara od kuce stoji OPTIKA koja nije aktivirana, jer je neko to zagurao u fioku ili sta vec, e sad da li je to moguce da ja iz sobe gledam u opticki kabl a iz centrale mi kazu da nema optika kod mene, da li je to aktiviranje i instalacija eventualno papreno skupa pa im se ne isplati, ali koliko sam razumeo razvlacenje kabla je najveci trosak tu
E sad gde bih ja mogao da jurim to da poguram? Klasican call centar, licno da dodjem ili sta vec? Mogu sutra slikati to na banderi, mozda i nije opticki kabl ali nije valjda majstor lud
 
Nazad
Vrh Dno