Optika ti ide u stan/kuću. Nema bakra.Evo ih sad provlace optiku pored moje kuće do ormarića koji je udaljen 30m. Da li optiku razvlače i do kuća ili optika ide samo do ormarića a do kuća ostaje bakar?
Optiku imam vec 2 meseca.
Ima li neko problema sa optikom u Zemunu? Već treći dan ruter ne može da se nakači, a od servisera ni traga ni glasa. Čisto da vidim da li je problem kod mene ili na trasi.
Prosle i pretprosle godine su i kod mene kopali i uvodili pravnim licima, isto manje mesto, pre nekoliko meseci pitao jednog od tehnicara za fizicka lica, kaze ne veruje da ce biti u skorije vreme.Čujem danas da uvode firmama optiku, konkretno banci. Da li to znači da će uskoro i fizičkim licima da ponude ili teško? Manji grad je u pitanju.
I meni jutros neradi STB. Upalio TV crn ekran. Reset STB-a. :wall:Iris je haos, jedva sam prezubcio na nj. A svaki drugi put kad palim tv- stb zaglavio, pa moram da mu radim reset na dugme, da ponovo dize softver. Nikako da pozovem mts da ih pitam za zdravlje.
Bas cudno, torenti rade, merenje brzine radi samo dl ne radi kako treba.
Kao da ima neki problem sa http portom 80 ili 8080, da nisi neki program instalirao u to neko vreme koji blokira 80 port ili neku sumnjivu app ne znam sta bi moglo da bude.
Nikada nisam imao taj problem.
Ja sve nesto mislim da si ti instalirao neki program a mozda nisi ni ti nego neki virus, bla, bla pa da ti to radi u pozadini ne znam ali mi sve na to lici.
Jesi li skenirao komp sa nekim AV?
Nema na cemu nisam konkretno pomogao ali dao sam ti mozda ideju odakle da krenes sa analizom.Hvala na sugestiji. Nakon analize sam utvrdio da nije virus nego antivirus. Naime, Kaspersky pravi problem. Kada ugasim Kaspersky ili opciju Web Anti-Virus spustim na low sve radi savršeno. Pogledaću detaljnije šta pravi problem, ali bitno je da sada sve funkcioniše. Skinuo sam 5GB za 11 minuta. Još jednom hvala.
Iris je haos, jedva sam prezubcio na nj. A svaki drugi put kad palim tv- stb zaglavio, pa moram da mu radim reset na dugme, da ponovo dize softver. Nikako da pozovem mts da ih pitam za zdravlje.
Koje plavo dugme, ono jedno od 4 sarena, a plavo je skroz desno ili je novi daljinski pa on/off dugme drzis 10sec?
Pogledajte prilog 294135
Ja imam crni daljinac. A reset sam odradio kad su na stb-u bile upaljene obe zelene led a nije bilo slike (zaglupeo, blokirao). Verovatno radi i sa belim daljincem na isti nacin.Koji daljincac imas, jel ovaj levi, beli sa plavim pali/gasi dugmetom ili ovaj crni sa crnim dugmetom ili je svejedno, samo da se drzi pali/gasi dugme?
Treba li prvo upaliti box i onda drzati dugme?
Sta da puca na optici, ma ne puca nista sve je 100% online vec dve godine na optici.Pozdrav drugari.
Stiže optika i u ZR, pa rekoh ajde da se raspitam malo na najpouzdanijem mestu šta i kako fercera.
Prebacio bih se na optiku najviše zbog finansijskog momenta, ali i zbog bolje ponude (bar na papiru). Pa me interesuje kakav je kvalitet same mreže? Koliko često puca, da li ima još nekih problema itd.?
Sada sam na SBB-u (nije EON, stari STB) i onako, šta znam, dešava se da puca, baguje, ništa preterano, nego s vremena na vreme.
Nisam neki prezahtevan korisnik interneta smart tv, telefoni tableti i retko komp. Ne igram se online, zbog obaveza, mada sam rešio da sebe počastim dogodine i kupim neku konzolu Sony/Xbox, pa će biti i malo igranja. Eto ukratko da vidite šta očekujem od neta i da li će optika raditi bolje ili lošije od kablovske.
Hvala
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari