Šta je novo?

MTS optika za fizicka lica

HG8245H ima Gigabit ethernet, tako da proveri ti kablove koje koristiš. Pogotovo ako su ti ti terenci koji su ti uvodili optiku razvlačili i terminisali LAN kablove... jer je ovde na Benchmark-u prijavljen već nekoliko slučaja da su "napravili" kablove koji ne idu pre 100 Mbps ( jer su terminisali po 100BASE-T šemi umesto po 1000BASE-T)

Možda i nije za ovu temu, ali će neko verovatno znati.

Primetio sam danas da su na bandere postavili neku opremu i kablove, pa ako neko zna da li se možda radi o optici?

Bilo bi super da jeste, mada u ulici postoje i strujne i telefonske bandere, a ova oprema nije postavljena na telefonskim već na strujnim banderama, pa nisam siguran o čemu se radi.
1570b0ed27d4d096e43ebcf2d20ff11b.jpg

Sent from my Mi 9T using Tapatalk

SuperNova optika.

Da li je to u stvari Telekom? Deluje da jeste čitajući na sajtu.

Da li oni omogućavaju samo Internet? Bez TV pretplate, fiksnog telefona i ostalih varijanti?

Supernova omogucuje samo net, Telekom Srbija i MTS ne omogucuju net bez fiksnog telefona, a ni jedan ne uslovljava i tv uslugu.

Pre je RV i svi ostali operateri, dok su bili i analogni kanali u mrezi, uslovljavao net i tv, a TS (i MTS) oduvek fiksni telefon uz bilo koju uslugu.

Da, tako je. Sad Supernova (bivši RV, kopernikus, masko, GROnet) nude mogućnost da se uzme samo NET, bez obaveze da se uvodi KTV.
Ranije su i oni kao SBB uslovljavali da imaš aktivan KTV priključak na koji bi se dodavao NET.

Ekstra, hvala ljudi :)

Sent from my Mi 9T using Tapatalk

HG8245H ima Gigabit ethernet, tako da proveri ti kablove koje koristiš. Pogotovo ako su ti ti terenci koji su ti uvodili optiku razvlačili i terminisali LAN kablove... jer je ovde na Benchmark-u prijavljen već nekoliko slučaja da su "napravili" kablove koji ne idu pre 100 Mbps ( jer su terminisali po 100BASE-T šemi umesto po 1000BASE-T)
E *mjau**mjau**mjau*, ja povezao na žute, obične, kablove od VDSL rutera, jer su oni uredno sprovedeni kroz kanalice i radni sto. Videću da sutra razvučem onaj jedan LAN kabel što je s njim došao da vidim ima li razlike. Mada će mi svakako trebati još jedan kabel jer su dva računara povezana na ruter. Moraću sam da ukrimpujem, ili ako ima preporuka za gotov kabel, može i tako :)

Sent from my moto g(7) using Tapatalk

Ovi iz MTSa bas nisu normalni, malocas ih pito sta je sa optikom posto je uvodim jos od 15stog januara, kaze mi "Zahtev je otkazan od strane korisnika" ... :)

Ovi iz MTSa bas nisu normalni, malocas ih pito sta je sa optikom posto je uvodim jos od 15stog januara, kaze mi "Zahtev je otkazan od strane korisnika" ... :)

Nista cudno za mts... Meni posto preuzimam broj od pokojnog dede, trazili vencani list, izvod iz maticne knjige umrlih, izvod iz maticne knjige rodjenih, i jos gomilu nekih papira, na sta sam se samo nasmejao i rekao hvala dovidjenja (nemam ja vremena da se je**m sa bespotrebnim papirima). Par dana kasnije , zove neko normalniji i razumniji iz mts-a, ne treba nista od toga docice ekipa da me prikace i da potpisem ugovor. Haos su

Danas zvali da mi ponude veći paket, 200mb net i Omorika 2,novi ugovor iako mi 6 meseci po 1 din još nije isteklo, i za nekih 500din veći račun.

@ironmanbg Pa kada ti istekne, ti lepo potpišeš i novih šest meseci po 1 dinar

Sent from my SM-N975F using Tapatalk

zvali danas kazu sledece nedelje, valjda nece 3ci put da me ispale :)

Tema je optika pa verovatno na nju misli...

Ma neki lik sto kreci hodnik zgrade povukao kanalicu i pokidao opticki kabl kod mene na gajbi.
Telekomov call centar unro, mozes ih zvati koliko hoces, niko nece odgovoriti!
Inace pre nego sam ustanovio da je kabl u pitanju mislio sam da je Telekom pukao.

Kreči zgradu dok traje karantin? :d
Probaj da ih kontaktiraš pomoću chat-a na MTS sajtu, preko Facebook, Twitter support pa ako ništa od toga ne prolazi ne ostaje ti ništa drugo nego da pošalješ email + da nastaviš sa zvanjem telefonom.

Jes probao da zoveš na 064733? :d :d

Kreči zgradu dok traje karantin? :d
Probaj da ih kontaktiraš pomoću chat-a na MTS sajtu, preko Facebook, Twitter support pa ako ništa od toga ne prolazi ne ostaje ti ništa drugo nego da pošalješ email + da nastaviš sa zvanjem telefonom.

Jes probao da zoveš na 064733? :d :d

Možda vrši dezinfekciju, nema tog mikroorganizma koji kreč neće ubiti.

E sad majmunu sa valjkom i cetom umanjiti racun za iznos stete koju je napravio pa nek kida i sledeci put kod nekog drugog u zgradi...
Lako mouce da ce tebi traziti da platis ponovno sporvodjenje kabla do stana (ako sam dobro shvatio "horizontala do tvog stana je pokidana).

Shaman hvala na obavestenj, to mi nije palo na pamet!
Inace ovi kad su postavljali optiku na gajbi na tom mestu su slajsovali kabl.
Sad juriti ovog nesrecnika sto je krecio nema smisla, stariji covek sta on zna sta je optika..
Nego zaista nezgodan trenutak korona itd.. Ko zna da li ce se naci neko dovoljno hrabar da sad u ova nenormalna vremena se bavi mojim kablom.
Inace sam bez televizije i neta.
aSrecom imam ovaj paket na mobilnom pa kastujem eon na tv!
U mojoj firmi tvrde da su nam net paketi ogromni i da ne mozemo da ih potrosimo, sad cemo videti da li su u pravu. Xd

Đaba, đaba jel'... eeee?

2 lika, komplet sa maskama, ja komplet obucen kao hirurg, na distanci za 10 minuta su prespojili kabl i otisli, posle prskanje dezinfekcija itd...

meni su reki da ce biti ove nedelje al za sada niko ne zove :(, meni je najveci strah da ne useru nesto pa da moram da ih jurim dok je sad korona da budem bez neta 2mesec

Pazi bilo kako bilo kod uvodjenja optike, ne dolaze ti u kucu radnici telekoma vec radnici firme podizvodjaca!
U tome i jeste problem, oni lose u vecini slucajeva odrade, a posle ovi ispravljaju.

Vrh Dno