Šta je novo?

MTS optika za fizicka lica

1. Stavljaju modem gde ti zelis

2. Klasican

3. Da

4. Mozes da trazis brzinu koju hoces kad predjes na optiku, tj da uzmes drugi paket

1. Kabl ide kako se sa njima dogovoriš, staviće ti gde im ti kažeš, meni su razvukli bar 10 metara te optičke "žice".

2. Fiksni ide koji već imaš, ONT ima telefonski priključak.

3. Meni dali 5Ghz, mada sam na 400/160 paketu.

4. To već zavisi od ugovora koji si potpisao, ili koji ćeš da potpišeš, ali verovatno da. Skoro svi box paketi sa optikom koliko se sećam daju veće brzinu u odnosu na VDSL ekvivalent.

Sent from my HUAWEI VNS-L21 using Tapatalk

Poslednja izmena:
Hvala na odgovorima :)

Sent from my moto g(7) using Tapatalk

3. Meni su dali ZTE 2.4ghz Paket sa internetom 200/80

Ogromna je jebada da se posle zameni zaa Q2 5ghz modemom..Ako ti donesu ZTE, vidi pre instalacije i potpisivanja ugovora kao io i pre aktiviranja modema da maksimalno izdejstvujes da ti daju taj Q2

3. Meni su dali ZTE 2.4ghz Paket sa internetom 200/80

Ogromna je jebada da se posle zameni zaa Q2 5ghz modemom..Ako ti donesu ZTE, vidi pre instalacije i potpisivanja ugovora kao io i pre aktiviranja modema da maksimalno izdejstvujes da ti daju taj Q2

Ide sad Q2 za sve na optici. A i nije problem zameniti.

Konacno i meni dosla optika.

Nisu hteli tj nisu imali alat (sajle) da mi provlace kroz buzire (spominjao sam ranije da imam platneni buzir kroz koji ide tel kabl i plasticni za koaksijalni kabl)... Tako da su busili zid i preko ivice plafona...

Q2 ruter sam dobio.

Meni dolaze u 17h. Imam već spremne kanale u laminat lajsnama, rupe izbušene tako da mislim da neće biti frke.

Probaću i ja Q2 da izdejstvujem :)

Postave sve ALI ne das ima da stave ista drugo sem Q2 i ako nemaju pozdravi ih (kablovi su vec psoravljeni, kao i kutija, sve razvedeno) i kazes im da nista ne potpisujes dok ne donesu Q2... ;)
Ne potpisujes nista pre nego sto sve zavrse i to na tvoje zadovoljstvo. ;)

Ispalili su me, zadržali se negde na terenu i tek oko 18h se javili da neće stići i da će me neko zvati sutra za novi termin. Ima odmah da im napomenem da sam zbog njih ostao kući, nisam obavio neke stvari, i da bi mogli da se iskupe samo sa Q2 :)

Sto se tice HD kanala jel su identicni sa rezolucijom i kvalitetom kao na SBBu? Nesto mi uopste nisu jasni HD kanali.
Koja je najnoviji model IP STBa koji daju?
Kada su mi ukljucena oba TVa, posle odredjenog vremena izbacuje na jednom od njih medijska greska:104030. Onda restartujem sve, bude dobro par min pa opet ponovo. Pa se slika vrati sama od sebe, ali nema veze sa HD-om.
Ne znam da li je do STB-a ili GPON Terminala?
STB je Huawei EC2108V5, a GPON Terminal Huawei HG8245H

Poslednja izmena:
ako mozes probaj sa drugim lan kablom (koji ide od rutera do iptv)

ako sam dobro razumeo, problem je na jednom tv-u? ili mozda na oba?

Послато са moto g(7) power помоћу Тапатока

Poslednja izmena:
Nemam takvih problema
tri Stb-a
HD je HD, za nijansu bolji nego kod SBB-a

Takođe nemam problema i slažem se sa kolegom @renne.
@kovle Huawei q11 je zadnji. Traži da ti zamene stb ili pravac poslovnica.

Postave sve ALI ne das ima da stave ista drugo sem Q2 i ako nemaju pozdravi ih (kablovi su vec psoravljeni, kao i kutija, sve razvedeno) i kazes im da nista ne potpisujes dok ne donesu Q2... ;)
Ne potpisujes nista pre nego sto sve zavrse i to na tvoje zadovoljstvo. ;)
Ne treba baš svakom oprema koja podržava tu brzinu, iskreno. Dosta ljudi nema ni laptop/tablet/telefon koji podržava AC standard za početak...
Ukoliko ima neki slabiji paket svakako mu neće ni dati jer nema potrebe za tim.

jeste, ali meni svaka dva dana u proseku na stbu na Mts-u izbaci neku gresku, koju prezupcim kada promenim kanal, sto na Sbb-u nikad nisam doziveo - a imao sam i stb i na karticu...

jeste, ali meni svaka dva dana u proseku na stbu na Mts-u izbaci neku gresku, koju prezupcim kada promenim kanal, sto na Sbb-u nikad nisam doziveo - a imao sam i stb i na karticu...
Sbb-ov cisco 4682 izbacuje ostriju sliku na hd kanalima (hbo cinemax isl) od mts-ovog uredjaja. Ne znam mu tacan naziv, u stanu mi je. Dok je sbb u kuci. Ne znam kakva je situacija sa kvalitetom slike na Eon paketima. Ovi obicni kanali su uzasni na mts optici (ne-hd kanali). Na nivou T2 risivera.

Poslato sa LYA-L29 pomoću Tapatoka

Imam i mts i sbb i mogu da se slozim sa ovom konstatacijom.
Mts hd je zaista bolji od sbb hd.

I moj glas ide da je mts HD bolji od sbb-a. Mada, preko cam modula skoro da i nema razlike, dok preko eon stb-a i mts-stb-a, prednost je mts svakako. Medijska greška se i meni pojavi s vremena na vreme, na vdsl-u sam. Onda promene profil, i bude ok jedno mesec, dva i tako u krug.

Ja imam 3 stb uredjaja

1 koji ide direktno u modem lanom secne kanal 1-2 dnevno i 1-2 kocenja u 5 dana na 1 min
2 stb switch radi sve ok
3 stb switch 1 secnuo i 1 kocenje za 3 nedelje

Ovaj prvi je bas problematican

Pozdrav svima, uveo sam u petak box2 optika-fiksni + tv.Hteo bih da aktiviram mtsgo i vraćanje unazad, ali kada idem na mts moj nalog i ulogujem se (otvorio sam još pre nalog da proveravam račun za fiksni) i dalje mi stoji da imam samo fiksni telefon uslugu, nema ništa za tv pa samim tim ni aktivacija ove dve usluge. Da li ima neko vreme koje treba da to ažuriraju? Ovo pitam ako neko zna pre nego što ih zovem da vidim da li je uobičajeno da prođe neki dan za ove stvari?Više bih voleo da sam aktiviram/deaktiviram nego da zovem... Hvala. A da, piše da može i preko daljinskog, ide se u moj nalog/paketi i usluge, ali ja tamo imam samo neke pakete mađarski, ovu novu seriju i još nešto, nema ovih usluga

Kako ide obracun 6 besplatnih meseci kad se ugovor potpise na polovini meseca ?

• Like
Reagovanja: M J
Kako ide obracun 6 besplatnih meseci kad se ugovor potpise na polovini meseca ?

Taj mesec 1 dinar, pa onda prvi mesec kada treba da bude ceo račun obračunaju samo ostatak, tj ako je na polovini meseca platiš pola cene za taj paket

Meni su obracunali taj mesec pola, pa onda 6 narednih po dinar

Tako je taj mesec racunaju po broju dana, pa od sledeceg celog krece 6 meseci po dinar...

Meni nisu tako računali

Postoji li opcija da se uz BOX paket sa optikom uzme CAM modul za TV, umesto android box-a ?
Mnogo mi je zgodnije da to bude CAM kao i do sada, nemam gde da drzim box u spavacoj sobi, TV je na zidu..

EDIT: sad kad razmislim, ovo je pitanje za drugu temu (MTS BOX paketi), postavicu tamo :)

Poslednja izmena:
Vrh Dno