Šta je novo?

MTS optika za fizicka lica

naravno da ce preko kabla ici blizu placenih 150 mbps. ali mora biti gigabitna mrezna kartica na racunaru i odgovarajuci LAN kabel.

Послато са SM-G950F уз помоћ Тапатока

Predpostavljam da je ok lan kabl koji se dobija uz ruter?

Послато са LG-M250 уз помоћ Тапатока

U ulazu je postavljena kutija ona za MTS optiku, ali još nikome nije uveden optički kabl. Situacija je sledeća, treba da uzmem BOX paket (bukvalno sutra) pa me zanima da li ću moći da pređem sa običnog BOX-a na optički bez nekih dodatnih troškova? I da li mogu nekako da urgiram da mi uvedu odmah preko optike BOX?

Možeš da pređeš sa ADSL boksa na optički, obrnuto ne može. Čak mislim da ćeš onda dobiti i ovih 4 meseca po din, tako da bolje za tebe da ne urgiraš :)

Uzeo sam BOX3 ali sa ADSL-om. Maksimalna brzina interneta je 20 mb/s. Ne znam zašto ne može brže, ali verujem da će optika brzo proraditi pa ćemo uzeti neki brži paket.

sto se tice optike i ugranje nije mi jasno oni lepe ono opicko vlakno ljudima po zidovima samo ne znam sta ceda se desi kad bude trebalo da se gletuje ili kreci zid, zoves MTS i trazis novo vlakno ili?

sto se tice optike i ugranje nije mi jasno oni lepe ono opicko vlakno ljudima po zidovima samo ne znam sta ceda se desi kad bude trebalo da se gletuje ili kreci zid, zoves MTS i trazis novo vlakno ili?

Gletuj i kreči preko vlakna! ;)

Šalim se malo, gledajte kada Vam sprovode vlakno da ide po lajsnama ili uglovima a ne baš po sred zida!

Poslednja izmena:

Ja sam pitao kad su mi uvodili. Kažu kreči preko slobodno. Za gletovanje nisam pitao, al ako dođe do toga pitaću ih.

Takođe, za sve probleme sa vlaknom zoveš njih da rešavaju. Ja samo čekam dan kad mi klinac krene da puzi, hoda i nađem ga kako se smeši sa pokidanim vlaknom u ruci.

Poslednja izmena:
Ja sam pitao kad su mi uvodili. Kažu kreči preko slobodno. Za gletovanje nisam pitao, al ako dođe do toga pitaću ih.

Takođe, za sve probleme sa vlaknom zoveš njih da rešavaju. Ja samo čekam dan kad mi klinac krene da puzi, hoda i nađem ga kako se smeši sa pokidanim vlaknom u ruci.

Ma neće ga on tek tako lako pokidati, problem je samo da ga ne slomi "kvrc"!;):smash:

Pozdrav svima,

Pre mesec dana sam se prijavio za optiku (trenutno koristim ADSL), tehničkih mogućnosti ima da se uvede i tada su nudili BOX 3 paket za 3000din i još se dobije 6 meseci po 1din. Nakon 2 dana prestaje da mi radi internet, kada sam zvao da vidim o čemu se radi rekli su mi da se radi "adaptacija linije za optiku" i da zna da potraje i do 48 sati. Tih 48 sati se produžilo na 7-8 dana bez interneta, mislio sam da će se svakog dana pojaviti ekipa da uvedu optiku i koristio sam za to vreme internet sa telefona (napravio hot spot) i nisam dizao frku. Javlja se neko ko izvodi radove za telekom i dogovorio da će doći ponedeljak ili utorak da postave optiku (bio je petak kada je poziv primljen). Niko nije zvao niti dolazio, ja vidim i dalje nema neta i pozovem da vidim o čemu se radi, prijavim opet po ko zna koji put da mi ne radi internet i zamolim ih da mi puste običan ADSL ako već optika ne može ili barem da mi radi ADSL dok ne reše optiku. Javlja mi se neka žena posle sat vremena i kaže "prijavili ste smetnje proverite sada da li radi internet". Ja u čudu, kažem prijavljujem i raspitujem se već nedelju dana i vi mi se sad javljate kao da proverim da li mi sada radi net. Žena mi kaže "ne znam o čemu pričate ja sam pre sat vremena prvi put dobila prijavu da ne radi internet na ovom broju i mi smo sada problem rešili". Proradio mi je običan net i evo danas je 03.05. zovem da proverim dokle su stigli sa optikom, kada će doći monteri i kažu mi "zahtev je prekinut od strane vlasnika" i pritom su isti paket digli na 3599din. Pa ljudi da li je ovo moguće, kome da se obratim, nerealni su šta rade, niko nije prekinuo zahtev, a liniju su prebacili na ime nosioca ADSL-a što nije bilo tako pre davanja zahteva, linija se vodila na gazdu lokala koji se iznajmljuje nego zbog prelaska na BOX mora sve na jedno ime. Ko je ovde lud?

Poslednja izmena:
Otkažeš ugovor jer su na svoju ruku promenili cenu pretplate. Ne moraš da plaćaš penale jer te štiti član 107 Zakona o elektronskim komunikacijama.

Ili đonom u poslovnicu, pa šta bude. Nažalost, kod nas je to jedino rešenje kad krenu da te vrte u krug i svoje greške prebacuju na korisnike.

Ma nije ni potpisan ugovor na 3000din, samo sam podneo zahtev. Odmah nakon podnošenja zahteva zove monter kaže da će doći u ponedeljak ili utorak i prestaje da radi net taj dan. 7-8 dana bez interneta i posle ne znam koliko poziva javlja mi se žena koja kaže "da su samo jednom prijavljene smetnje za internet i da je to rešeno sada". Smejao sam se jer iskreno nemam problema sa njihovim netom, uvek je radio ok, nikada nije stao, a sada kad sam podneo zahtev za optiku stao u roku od 24h i kreće ludnica.

Ja danas podneo prijavu, dolazio akviziter, dva stana su već uvela ovde kod mene.
Reče da će doći za tri do pet dana, pa ćemo da vidimo ima li nešto od toga

Jel ima neko sa Altine da je uveo mts optiku?

E zna neko za optiku(po mogucstvu ko je uzimao), se dobije 6meseci i ako ostanem na 50/8 brzini ko sad vdls ili moram da uzmem jacu brzinu, BOX3 paket?

Može da se uzme 50, upravo to moj komšija uradio pre par dana

Ako potpisuješ novi ugovor dobijaju se besplatni meseci iako ostaješ na istoj brzini. Prešao sam sa VDSL 50 Mbit (još pod ugovorom) BOX 2 na optiku 50 Mbit i nisam imao besplatne mesece već 2 meseca 150 Mbit brzinu, ali nisam potpisao novi ugovor.

Presao u novembru sa vdsl 50(pod ugovorom) na optiku 100 box2 dobio 4 meseca po dinar uz novi ugovor.

Presao u novembru sa vdsl 50(pod ugovorom) na optiku 100 box2 dobio 4 meseca po dinar uz novi ugovor.

Ako potpisuješ novi ugovor dobijaju se besplatni meseci iako ostaješ na istoj brzini. Prešao sam sa VDSL 50 Mbit (još pod ugovorom) BOX 2 na optiku 50 Mbit i nisam imao besplatne mesece već 2 meseca 150 Mbit brzinu, ali nisam potpisao novi ugovor.

Mene danas zvali nude mi 2 meseca besplatno ako produzim ugovor, al mi cudno malo sto mi to nude sad pre optike pa pitam sta se desava. U septembru mi valjda istice ugovor tako da rako da uzmem optiku 50/8 i zabodem neke besplatne mesece

Mislis da taj sto te zvao za produzenje zna za optiku, nema pojma, njegov posao je da neko produzi ugovor i on za potis dobije "tackicu" i vecu zaradu. Uzmes sada produzenje i 2m popust pa onda uzmes opriku i koliko vec meseci z aposust, kazu ljudi da tako moze, a ti proveri... ;)

U zgradi osvanula ponuda za optiku a ja imam 50/8 koji mi sasvim lepo radi posao al eto svrbi me nesto da uzmem optiku. Brzina mi nije toliko vazna,odnosno nije mi nesto neophodno vise od 50 ali mi je stabilnost jako vazna zbog posla. Kakva su iskustva po pitanju stabilnosti( u porednjenju sa vdsl)?

Sad će godinu dana, nijednom nije bio prekid.

A sa druge strane, VDSL 10 godina na 6 različitih lokacija, ukupno 5,6 dana bez konekcije. Ali, to je čista sreća.

U mojoj zgradi je uvedena MTS optika pre 2 meseca, nakon par dana dosla su tri promotera optike iz Mts-a. Nakon razgovora sa njima odlucio sam da predjem sa SBB-a na MTS optiku jer su mi ponudili promociju od 8 meseci za 1 dinar, i odlucio sam se da uzmem Box4 paket.
Tom prilikom potpisali smo i dokument na kome je pisalo da je promocija "8 meseci za 1 dinar", gde sam ostavio podatke, i rekli su da ce me neko kontaktirati cim puste u rad optiku u mom kraju.
Pre 2 nedelje sam pozvao MTS call centar, i rekli su mi da je optika vec pustena u rad u mom kraju, da mogu da mi uvedu optiku u najkracem roku, ali me je neprijatno iznenadilo kad je rekla da oni mogu da mi ponude samo 6 meseci za 1 dinar, umesto 8 meseci. Nakon toga sam poslao mejl MTS-u, trebalo im je deset dana da mi odgovore, napisali su da ne mogu da mi ponude 8 meseci za 1 dinar jer nisam u bazi korisnika kojima je ponudjena promocija.

Bas je neozbiljno i neprofesionalno da ti neko ponudi prvo dobre uslove, a posle kaze da ne moze te uslove da ispuni. Zaista sam zeleo da konacno promenim SBB i isprobam optiku, ali ovi iz Telekoma kao da se trude da odustanem od te ideje i da ostanem na SBB-u. Nista meni tu nije jasno, zasto salju uopste promotere ako ne zele da ispune to sto nude.

Da li je neko mozda imao slicna iskustva? I da li mozete da me posavetuje sta sad da radim, da li mogu jos nekom da se zalim?

Planirao si da predješ kod njih, ali pošto neće da ti daju 8 meseci za dž nego "samo" 6, bolja opcija je da plaćaš punu cenu SBBu? Pametno.

Sent from my A0001 using Tapatalk

Gde je tačno napisao da je bolja opcija? Ako su ga zeznuli, a pod pretpostavkom da govori istinu očigledno jesu, svakako ima pravo da ih ocrni gde god stigne pa tako i na ovom forumu.

Tom prilikom potpisali smo i dokument na kome je pisalo da je promocija "8 meseci za 1 dinar", gde sam ostavio podatke, i rekli su da ce me neko kontaktirati cim puste u rad optiku u mom kraju.

Iz ovog "pisalo" bih rekao da nemaš primerak tog dokumenta. Dakle, nameće se očigledan zaključak za one koji ne žele da ih prave *mjau**mjau**mjau**mjau**mjau**mjau*ma: ako već ne možete da dobijete sopstveni primerak potpisanog, makar uslikajte njihov da ne bi posle bilo "puj pike ne važi" kao u ovom slučaju.

Pogledaj prethodne postove, stekao sam utisak da covek nece da predje za 6 meseci po dinar, nego iskljucivo 8+.

Naravno da lopove (RV tu prednjaci, bio sam kod njih) treba napljuvati, ali ni 6 meseci po 1din realno nije los dil da bi se od njega odustalo, narocito ako kod SBBa nije na optici.

Nigde ja nisam napisao da je bolja opcija da placam punu cenu na SBB-u, ne znam zasto to uopste spominjes.
Jako sam svestan da mi se finansiski vise isplati da uvedem MTS optiku (cak iako mi pri raskidu ugovora SBB ponudi "6 meseci za 1din" opet bi mi isplatljiviji bio MTS jer bi tu i pretplata za mobilni bila 1 dinar).

Ali problem je u tome sto se posle citave situacije osecam prevareno i iznevereno. I to je ono sto me trenutno odvlaci od prelaska na MTS.

Cilj moje poruke cak i nije bio da ocrnim MTS, nego sam pitao da li neko mozda ima slicna iskustva i da li ima mozda neke informacije koje mogu da budu od pomoci. Jedan kolega forumas se javio na PM sa jako korisnim informacijama, i jako sam mu zahvalan zbog toga.

@ewfd154
Nazalost nemam primerak tog dokumenta, nisam se cak setio ni da slikam, jer su ti promoteri garantovali da je to sigurna stvar, i da je samo pitanje vremena kad ce da me pozovu. A i ja sam pretpostavio da i oni dobijaju procenat od svakog prijavljenog korisnika pa nije bilo ni razloga da im ne verujem. Jedino sto imam jeste flajer sa brojem telefona tog promotera, koga sam pokusao posle da kontaktiram ali je broj telefona stalno nedostupan.
Mozda se taj dokument negde zagubio, mozda su ti promoteri prestali da rade.. ne znam sta je u pitanju, ali si u potpunosti u pravu, uvek treba makar uslikati. :)

Nigde ja nisam napisao da je bolja opcija da placam punu cenu na SBB-u, ne znam zasto to uopste spominjes.
Jako sam svestan da mi se finansiski vise isplati da uvedem MTS optiku (cak iako mi pri raskidu ugovora SBB ponudi "6 meseci za 1din" opet bi mi isplatljiviji bio MTS jer bi tu i pretplata za mobilni bila 1 dinar).

Ali problem je u tome sto se posle citave situacije osecam prevareno i iznevereno. I to je ono sto me trenutno odvlaci od prelaska na MTS.

Cilj moje poruke cak i nije bio da ocrnim MTS, nego sam pitao da li neko mozda ima slicna iskustva i da li ima mozda neke informacije koje mogu da budu od pomoci. Jedan kolega forumas se javio na PM sa jako korisnim informacijama, i jako sam mu zahvalan zbog toga.

@ewfd154
Nazalost nemam primerak tog dokumenta, nisam se cak setio ni da slikam, jer su ti promoteri garantovali da je to sigurna stvar, i da je samo pitanje vremena kad ce da me pozovu. A i ja sam pretpostavio da i oni dobijaju procenat od svakog prijavljenog korisnika pa nije bilo ni razloga da im ne verujem. Jedino sto imam jeste flajer sa brojem telefona tog promotera, koga sam pokusao posle da kontaktiram ali je broj telefona stalno nedostupan.
Mozda se taj dokument negde zagubio, mozda su ti promoteri prestali da rade.. ne znam sta je u pitanju, ali si u potpunosti u pravu, uvek treba makar uslikati. :)

Ok ok, moja greška, izvinjavam se, stekao sam utisak da nećeš da predješ zato što ti daju "samo 6 meseci".

Mislim, jeste potpuno neprofesionalno, ali ni 6 meseci nije loše, plus ako je box 4 u pitanju..

Sent from my A0001 using Tapatalk

Nazad
Vrh Dno