Šta je novo?

MTS optika za fizicka lica

To sam i mislio

Ako nemaš fiksni i hoćeš internet gledaš Box 2 i računaš na taj trošak kada porediš sa drugim ponudama

Sent from my SM-G935F using Tapatalk

Па још боље је онима који имају фиксни, гледају понуде и одмах смањују цену за претплату.

А шта би било ако ја хоћу оптику а имам ISDN? То није могло уз VDSL а сада је ваљда друга прича уз оптику. Или и даље то иде на старе централе?

Па још боље је онима који имају фиксни, гледају понуде и одмах смањују цену за претплату.

А шта би било ако ја хоћу оптику а имам ISDN? То није могло уз VDSL а сада је ваљда друга прича уз оптику. Или и даље то иде на старе централе?

ISDN zaboravi u bilo kojoj kombinaciji, Svaki BOX paket i kampanja se vezuju za fixni telefon i broj!
Kako ISDN nije mogao preko VDSL-a a preko optike tek nema nikakve šanse, već se fixni preko optike realizuje jedino preko BBTF linije (PAKETNI PODACI)

Cekaj 1000/100 9k dinara, juce mi orion donese na vrata faljer njihova optika, ne ulazim kakva je posto nisam koristio, sa sve tv-om i fiksnim za 4000 dinara isto 1000/100.

ISDN zaboravi u bilo kojoj kombinaciji, Svaki BOX paket i kampanja se vezuju za fixni telefon i broj!
Kako ISDN nije mogao preko VDSL-a a preko optike tek nema nikakve šanse, već se fixni preko optike realizuje jedino preko BBTF linije (PAKETNI PODACI)
Значи оптички пакети подразумевају да мора и фиксни али фиксног нема него се иде на BBTF варијанту? Онда и нема везе какву линију имам. Ако неко узме оптику и уместо фиксног добије BBTF, да ли онда губи постојећу фиксну линију?

Trebalo bi da ti ostane broj, a kako se konekcija realizuje, ne bi trebalo da bude problem korisnika.

Значи оптички пакети подразумевају да мора и фиксни али фиксног нема него се иде на BBTF варијанту? Онда и нема везе какву линију имам. Ако неко узме оптику и уместо фиксног добије BBTF, да ли онда губи постојећу фиксну линију?

Pazi ovako, ako uvodiš optiku na već postojeći ISDN broj onda će ti 100% ukinuti taj broj i dati novi BBTF, jer jednostavno svaka Telekomova usluga je vezana za fixnu liniju!
Možeš da zadržiš ISDN jedino u slučaju ako potpišeš ugovor za optiku i vežu ga za novi BBTF broj, ali to ti je još dodatni trošak!
Ali ipak pre svega dooobro se raspitaj u nekoj poslovnici.
Pozz

KOme je jos ISDN bitan danas i zasto? Konkretno pitam, ne kapiram ni fixni zasto treba vise ljudima realno :)

Pazi ovako, ako uvodiš optiku na već postojeći ISDN broj onda će ti 100% ukinuti taj broj i dati novi BBTF, jer jednostavno svaka Telekomova usluga je vezana za fixnu liniju!
Možeš da zadržiš ISDN jedino u slučaju ako potpišeš ugovor za optiku i vežu ga za novi BBTF broj, ali to ti je još dodatni trošak!
Занимало ме само да ли нови фиксни уз оптику уопште користи парицу, ако не користи онда нема потребе за додатним гимнастикама које су потребне за VDSL. Да сам хтео на VDSL, морао бих прво да мењам ISDN за обичну линију па тек онда да ту легне VDSL. Сада би могло одмах, ако узимају парицу, онда је небитно каква је.
Ali ipak pre svega dooobro se raspitaj u nekoj poslovnici.
Јок, не занима ме, имам одавно оптику по много нижој цени и без обавезног додатка типа фиксна или телевизија. Само сам питао.

А зашто ISDN? Па да не одјавим тек тако нешто што сам солидно платио ... па има ~15 година и што је одлично обавило свој посао. Нешто што је са две линије радило посао и после употребе за интернет везу. Јесте да више не користим, послужи када неки од другара циција хоће да ме позове а да не троши мобилни (још увек има оних који користе припејд и допуне месечно пар стотина и умеју да цимну) или да ме смара нека од агенција која продаје маглу и слично. Али се њима и не јављам, чим видим непознат број све ми је јасно.

Pa bas zbog spamer-a sam najvise i otkacio fiksni 2014-te. Ali evo kako je bilo, posto sam dalje od grada i bio 2.2km u kablu, ADSL je zezao vec na 4Mbit. Onda je prijatelj koji radi u Telekomu napravio rotaciju kabla pa sam bio na 1.8km i bilo je ok. Onda je doslo povecanje na 10Mbit i internet je bio pa da kazemo skoro neupotrebljiv ali sam bio pod ugovorom koji se srecom vodio na brata. U medjuvremenu gospoda iz Telekoma kopaju za optiku da bi postavili istureni stepen iza mene dalje u selu (koje pocinje na 200 metra od mene), radovi i kopanja pocinju u novembru kad krecu kise, snegovi i minusi. Posto sam tad shvatio o kakvoj se kompaniji radi samo sam cekao da ih otkacim. To se desilo maja posle poplave kada im je sva optika i ostalo bilo u vodi pa mnogima i duze od mesec dana nije radio ni net ni fiksni. Brat uzme preseli ugovor kod njega kuci ja se ratosiljam bede i uzmem Kopernikus 23 maja (16-tog je bila poplava). Isti dan mi povezali i imao sam stabilnih 12Mbit/s (sada 30).
Fiksni mi nikad nije zafalio pogotovo spameri koji su znali da zovu i posle 22h i probude klinca.
Istureni stepen su stavili 700-800 metra u selu iza mene a nas nikad nisu vezali na njega. Prosle godine su zamenili drvene bandere betonskim i tada me zvali da mi samo zakace novi kabl za fiksni posto je besplatno. Ja ih pitam da li ako uzmem ADSL ponovo vezuju na istureni stepen ili me vezuju na staru vezu oni kazu na staru. Ja rekao necu i cao.

Poslednja izmena:
Jeste culi da telefoni mogu da se ugase? Neka nova tehnika, mnogo dobra stvar!

Dodao text, baci pogled. To sa gasenjem, naravno ugasim ja slusalicu, zvoni baza, Panasonic neki klasican. Da bacam pare za bolji, necu. Izvucem liniju iz baze oko 18-19h i miran sam. Posle 3-4 dana me zove keva na mobilni i kaze opet vam ne radi fiksni? I ja ukapiram da on ugasen danima. Tako sam znao 100% da mi ne treba.

Мени 3-4 године ама баш уопште није потребан, никог не зовем јер имам довољно (а сада и бесконачно) мобилних минута, оно мало родбине се не јавља јер мене ионако никад нису ни звали а ко хоће, увек може да позове на мобилни или да цимне, ако штеде ... али га онако, успомене ради не одјављујем.

KOme je jos ISDN bitan danas i zasto? Konkretno pitam, ne kapiram ni fixni zasto treba vise ljudima realno :)

Ko nema ISDN onda ni ne zna šta je kvalitetan i jasan zvuk u slušalici!
Stojim iza toga da je BBTF bulja u odnosu na ISDN što se tiče kvaliteta, glasnoće i jasnoće govora, e sada je drugi problem što ne može da se uklopi u nove tehnologije i prenos govora preko paketnih podataka pa ga zato polako izbacuju!
Podatak da je skoro 70% uvedenih telefonskih linija u Nemačkoj 90-ih godina baš upravo bilo ISDN valjda nešto govori o pouzdanosti i kvalitetu te tehnologije!
Pozz!

A zamisli 1997. godine kad sam cepao sa Napstera 128k, sa dva kanala, a tek '99. ping u CS-u...stvarno nije bilo fer igrati protiv 56k modema....
Da, stvarno je prošlo 20 godina od vremena kada je ta tehnologija bila potrebna.

Ko nema ISDN onda ni ne zna šta je kvalitetan i jasan zvuk u slušalici!
Kao sto je PJ pomenuo primer, imao sam i ja ISDN krajem 90ih i pocetkom 2000ih.

Anyway... tokom leta su bili u mojoj zgradi kod Prve Beogradske Gimn., potpisali su svi, 0 problems. Znam i da su kod Puskina isli da traze ovih dana potpise, na Dorcolu. Sledece godine se planiraju radovi.

paniGlu. Umesto da su cele godine radili kada i Vodovod&kanalizacija da iskoriste da se ne pravi prasina 10 puta :)

Podatak da je skoro 70% uvedenih telefonskih linija u Nemačkoj 90-ih godina baš upravo bilo ISDN valjda nešto govori o pouzdanosti i kvalitetu te tehnologije!
Још могу и да разумем да се сада гаси, као и обична али пре неколико година ми објашњавају да vdsl неће да иде преко isdn јер се гаси та застарела технологија. Била добра обична а застарела isdn.
Имао сам и ја деведесетих исдн на послу и нисам марио за импулсе, када сам 2003. увео кући, морао сам и то да пазим. А тек кад су нам баш 1997. у фирму довели кабл 128/128 и није било импулса ... али су дошли после пар месеци, није им било јасно како је код нас проток био већи од свих студентских и универзитетских мрежа ЗАЈЕДНО па су нам укинули док провере где је брљало.

Upravo danas MTS uvodi u mojoj zgradi optiku. Cena internet usluge deluje povoljno na sajtu. Dvoumim se da li da pređem na njihovu optiku... Brine me samo njihova tehnička podrška.

Koji bi paket uzimao?
I kod koga imas trenutno net?
Jedan savet, dok ti ne puste optiku DA RADI, ne odjavljuj stari net (cak i da je od Telekoma neki ADSL/VDSL, trazi isto da ti ni slucajno ne gase postojeci net dok ti ne ukljuce optiku). To je trenutno i jedini veci problem kod prikljucenja, igraju se gluvih telefona, iskljuce korisniku stari net, a optika kad bude...

Ima li nekih informacija za optiku u Subotici?

Pogledaj na ovom linku da li se nalazi i tvoja ulica na spisku:
http://www.gradsubotica.co.rs/postavljanje-optickih-kablova-u-gradu/
Pre nedelju dana sam bio kod drugara u Kumičićevoj, u zgradi je već uvedena vertikala sa onim malim kutijama na svakom spratu, e sad nisam ni gledao da li je neko fizički priključen a nisam ga ni pitao.
Sve u svemu Teslino naselje nije na spisku :mad:

Poslednja izmena:
Pa blizu Somborskog puta sam, ali mislim da nema šanse u skorije vreme

Da li neko u Subotici vec ima optiku koja je u funkciji da podeli svoje iskustvo snama?

Sent from my LG-H870 using Tapatalk

Puce mi optika u Mirijevu posle 20 dana koriscenja. Prijavio sam, kazu rade na tome,ali prodje cca 3-4 sata i dalje nemam neta. A mislio sam da ce raditi bolje od adsla koji nijednom nije pukao u 6 godina.

Послато са LG-H870S уз помоћ Тапатока

Ja još nešto manje od 2 godine kod SBB-a, taman da ova optika proradi kako treba, pa ću da vidim šta i kako.

Puce mi optika u Mirijevu posle 20 dana koriscenja. Prijavio sam, kazu rade na tome,ali prodje cca 3-4 sata i dalje nemam neta. A mislio sam da ce raditi bolje od adsla koji nijednom nije pukao u 6 godina.
Jesi proverio mrežne kablove ako su ti krimpovali konektore? Ja sam dok su mi povezivali testirao svaki konektor i na kraju našao jedan do 8 da nije bio dobro krimpovan. Možda ti se izvukao jedan od kablića sa glave konektora.

Ili ti ceo ONT uređaj nema signal?

Vrh Dno