Šta je novo?

MTS optika za fizicka lica

Jel trazio neko media konverter umesto njihovog rutera? Daju li tako nesto ili barem mogucnost da se koristi sopstvena oprema?

Sent from my iPhone using Tapatalk

Pa ovaj Huawei je poprilična zver od rutera, i 2.4 i 5Ghz, odlično baca, na wifi izvlači 200 bez problema, tako da mislim da nema potrebe čak i ako daju

Pa ovaj Huawei je poprilična zver od rutera, i 2.4 i 5Ghz, odlično baca, na wifi izvlači 200 bez problema, tako da mislim da nema potrebe čak i ako daju

Razumem, sve je to ok, svaka cast na odabiru uredjaja ali meni to nista ne treba :) samo vlakno, preferiram da koristim svoje uredjaje zbog mreze i ostalih lokacija koje kacim kod mene... zato pitam da li je neko trazio tako nesto :)

Poslednja izmena:
EchoLife HG8245H ima samo 2.4G. Drugi ne postoji.

Ja sam pitao u poslovnici Zemun šta se dobija i izneli su mi 8245H, a čuo sam da su mnogi dobili 8245Q2...

Odlucuje smaranje. U smislu, sta se nadje u tom trenutku to se deli, sem ako se korisnik bas ne buni.

A 5GHz mnogo cesce pravi probleme nego 2.4GHz, mada ne znam da li je to slucaj na Havajcima (gde 2.4GHz odlicno radi i za visi rang rutera), pa misle da izbegnu probleme.
2.4 ako nekome zeza (ne racunajuci to sto ne moze da postigne pun protok optike, naravno, nego da ne prekida/secka/otkacuje uredjaje..) na Havajcu >99% je sansa da je ruter u kvaru.

Kako su vam se pokazala ova dva rutera inace? Ima li neko Samsung telefon i drzi ga na 5GHz prikacen?

Kriterijum nije sta se nadje u tom trenutku to se deli.
Kriterijum je brzina koju si uzeo tako da za brzine do 300 Mb/s ide HG8245H,a za vece brzine HG8245Q2.

Odlucuje smaranje. U smislu, sta se nadje u tom trenutku to se deli, sem ako se korisnik bas ne buni.

A 5GHz mnogo cesce pravi probleme nego 2.4GHz, mada ne znam da li je to slucaj na Havajcima (gde 2.4GHz odlicno radi i za visi rang rutera), pa misle da izbegnu probleme.
2.4 ako nekome zeza (ne racunajuci to sto ne moze da postigne pun protok optike, naravno, nego da ne prekida/secka/otkacuje uredjaje..) na Havajcu >99% je sansa da je ruter u kvaru.

Kako su vam se pokazala ova dva rutera inace? Ima li neko Samsung telefon i drzi ga na 5GHz prikacen?
Dva Note samsunga u kući. Non stop na 5g, radw savršeno, nikakvih prekida. Signal na nekih 150m drži bez problema
Rekoh da je ruter mala zver

Kako ide tih uređaja ako korisnik želi da koristi svoju opremu? Jeli isto postoji Bridge mod, ili na neki drugi način?

Meni je pre desetak dana uveden box 3 150 Mb/s i prilikom instalacije su prvobitno postavili H da bi pri kraju kada su videli koji paket je uzet sami instalateri promenili na Q2 jer kao to sleduje uz taj paket.
Tako da brzina jeste verovatno parametar koji određuje ko dobija H a ko Q2!

Ne. Note 9 mnogo manje koristi bateriju kad je na 5Ghz, nego kad je samo na 4G+ recimo. Standardnih dan i po izgura
evo od jutros u 6, pa do sada, plus je rođendan, pa mnogo dizera i fotkanja je na 72%

Cool. Sa dosta 5GHz rutera Samsunzi imaju bas problema (baterija za 5-6h bez da se koristi fon cak), pa tamam da proverim :)

Hvala za sve info, Renne ;thumbsup;

Evo sc od malo pre, kad sam pisao prethodni post
182f0a7e44614067bcbc25c31ae6e9d6.jpg

Da li moze opticki internet da se uvede bez telefona i TV?

Sent from my POCOPHONE F1 using Tapatalk

Bez telefona neće da može.
Minimalne kombinacije su :

1) fixni i internet
2) fixni i IPTV

Kada sam primetio njihove kutije u zgradi, prijavio sam se jer je tada bila aktuelna kao neka akcija, zvao telefonom i kao kontaktiraće me kad bude moglo.
Sad vidim neki lik ostavio kontakt za zainteresovane.

Ako sam pod ugovorom za box (box2+mob), da li mogu da dobijem neku promociju za optiku?

Послато са LEX820 уз помоћ Тапатока

Ne bi im uzeo taj fixni tacno internet nemao.

Ja sam bas pre neko vece sa njima ratovao oko tog problema za fixni telefon i optike. To je toliko jadno i bezobrazno sa njihove strane sto uslovljavaju ljude da moraju da uzimaju fixni telefon iako im ne treba.

Jer nije mi jasno da u 21 veku oni kao jos uvek navodno internet isporucuju preko fiksnog telefona a nebitno je odakle vuku link za internet. I samo iz tog razloga a i razloga sto su im cene bezobrazno velike razmisljam da predjem na Orion optiku gde za 1900 dinara dobijam 200/20 net a procitao sam u jednom postu da se javio neki i kaze da placa 200/20 a dobija 350/20 i da postoji jos opcija da se dobije 6 meseci po 1 dinar ili na svih 24 meseca 20% popusta (za ovo drugo nisam siguran jer jedni kazu da mzoe i za net samo dok neki kazu da vazi samo za kombo paket net+fiksni+kablovska).

I ne moram da imam ni fiksni ni kablovsku da bih imao internet.

Prosto mi je neverovatno da su toliko jadni u MTS-u i da se pilicare za 659 dianra koliko je predplata za fiksni ako ga ne koristis, a neki dan su me i zvali da me pitaju sto necu da mi uvedu optiku kada je besplatno prebacivanje, na sta sam im odgovorio da mi trenutni vdsl radi odlicno 50/8 i da ne dobijam aposlutno nista cime bi me naterali da predjem na optiku a gospodja mi kaze kako ne dobijate za samo 600 dinara vise dobijate duplo brzi internet... jel to onda znaci da cu da imam 100/16 a on odgovara ne imace te 100/10 pa reko to onda nije duplo za sve. Na sta sam joj jos reko da da se tom politikom e za 600 dinara vise ovde pa 300 dinara onda pa 1000 dinara ovde mogu u nedogled onda ici sa ponudama.

Da mogu da uzmem optiku a da ne moram fiksni onda bih tu razliku novca dao na brzi net ali ovako nedam lopovima vise para nego sto trebam, iovako smatram da placam previse 50/8 i da je cena od 1800 dinara previse za ono sto nude, da je tu 1400 mislim da bi cena bila fer i korektna ali ovako je bas previse.

Ne bi im uzeo taj fixni tacno internet nemao.
Da li moze opticki internet da se uvede bez telefona i TV?
Jedan ne da bez fixnog (660), ostalo bez TV (1400+)... racunajte to kao cenu interneta i manje cete se nervirati.
U svetu je odavno taj trend, fixni i TV vise nisu opcija, nego se internet bira a TV i fixni dolaze kao "free" uz internet :) Tamo gde je i postojala kao opcija bez fixnog (u HR), cena je dosla na isto, jer je net tada skuplji.

Nisam te razumeo. Kolika je cena samo opticki internet a koliko je npr. Iptv i internet? Ne mogu da nadjem na sajtu tu info

Sent from my POCOPHONE F1 using Tapatalk

Jel moze neka fotka IPTV sa optike? recimo neki sd kanal i HBO HD, cisto da vidim kako izgleda jer ni u jednoj poslovnici u Bg nemaju optiku i ne koriste nove boxove? Ako mozete i da mi kazete koji su to novi boxovi i mozda slicica, da znam sta da trazim-oekujem posto potpisem ugovor :D

Nema kod mts-a samo optika ili optika i iptv.
Ima "fiksni" telefon i opticki internet, ima "fiksni" telefon i ip-tv i ima sve troje ("fiksni" telefon, opt. net i ip-tv) zajedno.

Jel moze neka fotka IPTV sa optike? recimo neki sd kanal i HBO HD, cisto da vidim kako izgleda jer ni u jednoj poslovnici u Bg nemaju optiku i ne koriste nove boxove? Ako mozete i da mi kazete koji su to novi boxovi i mozda slicica, da znam sta da trazim-oekujem posto potpisem ugovor :D
Iako ne koristim TV licno, niti ga igde zagledam, 99.9999% sam siguran da su identicni kanali i na optici i na VDSLu. Samo sto na optici bez problema mogu da se dobiju 3 HD STB-a (pa i vise!), da svi rade u isto vreme i da internet radi punom parom.
Na VDSLu to ne moze svugde. Ali isti signal bi trebalo da ide na oba, znaci ako moze protok da se isporuci, kvalitet je identican.

Pa kačio sam ja sliku boxa već, Huawei android boxić

Da li likovi nemaju Box2 za brzine vece od 100mb???

Vrh Dno