Šta je novo?

MTS optika za fizicka lica

Само да додам да ако каже нет 50 то вероватно није оптика или ј ео погршно написао јер уна више места пишу брзине заједно(једна иза друге) за бакар и оптику...
@Gulftown
Имаш и само нет, али су направили тако да је неисплативо или смешна разлика, нисам скоро гледао, јер ме тренутно не интересује јер сам бокс4.
Што више ствари у уговору то је укупно исплативије, поготово ако додаш мобилни.
У сваком случају рачунај као да фиксни добијаш џабе...

Poslednja izmena:
Box 2 ću uzeti kada bude stiglo.

Само да додам да ако каже нет 50 то вероватно није оптика или ј ео погршно написао јер уна више места пишу брзине заједно(једна иза друге) за бакар и оптику...
ZoranRad je pitao za 1799 NET 50 paket koji je optika (https://mts.rs/Privatni/Internet/Kucni-internet/Net-paketi) , BOX 2 pocinje od 2259 za 100/20 (https://mts.rs/Privatni/BOX/BOX-2/FIKSNA-NET)
naravno da se ne isplati jer za NET ne ide popust prvih 12 meseci na 1 dinar ali mozda bas nece da placa vise od 1799 posle kada krene placanje

ZoranRad je pitao za 1799 NET 50 paket koji je optika (https://mts.rs/Privatni/Internet/Kucni-internet/Net-paketi) , BOX 2 pocinje od 2259 za 100/20 (https://mts.rs/Privatni/BOX/BOX-2/FIKSNA-NET)
naravno da se ne isplati jer za NET ne ide popust prvih 12 meseci na 1 dinar ali mozda bas nece da placa vise od 1799 posle kada krene placanje
Ево баш ме интересовало па сам отишао на сајт, доста су променили од релативно скоро.
Изгледа да си у праву, да је моја грешка, пре нису постојале овако мале брзине на оптици то је било само за бакар.
Мада осим на слици нигде испод не пише тачно оптика, а линк је за нет али делује да ја тако како ти кажеш.
Са друге стране има само једна страна за само нет, не као пре, и делује да се исплати за мање брзине не узимати друге ствари(не рачунајући попуст), ако је заиста оптика.
Опет када сам отишао на Дуо пакете тамо опет пише мање брзине су тамо где нема оптике, најмања оптика за дуо је 100/20 као што кажеш.
Искрено не знам шта да мислим, ја бих звао да питам да ми треба...
Могуће да сад форсирају само оптику за соло и да нема више соло бакар, мада ми то мало чудно али ајде.
У сваком случају прихватам критику ако сам погрешио, до скоро је било другачије...
Извињавам се гулфу, мада мислим да је и овако одлучио шта ће, написах лепо горе нисам скоро гледао(пар месеци) ,-)

Опет ако ако је оптика и узме дуо, добија доста бржи нет... Ако му баш не фали сваки динар боље је. Мада то је и написао да ће касније узети, тако да ок.

Poslednja izmena:
Radi NET i na bakru, ali samo ova prva dva (mada ne verujem da bi neko uspeo cak i 100mbps da dobije pouzdano, iako je na VDSL2), ako kliknes dole detaljne informacije pise ovo
Internet brzine od 200/40 Mb/s, 400/80 Mb/s i 1000/200 Mb/s su dostupne samo na optičkoj infrastrukturi. Proveru da li je na vašoj lokaciji dostupna optička infrastruktura možete da izvršite pozivom na broj 0800 100 150. Ukoliko je na vašoj lokaciji dostupna optička infrastruktura, putem ovog broja možete izvršiti i kupovinu odabranog Net paketa.

Zna li neko koja je oznaka/gde se moze naci ovaj opticki kabl providan 1mm sto stavljaju unutar stanova tokom instalacije (njihov tehnicar donosi mali spool njega koji je vec splisovan na mts ZOK, nema na sebi nikakvu oznaku) ? Na netiks.rs na primer ima samo ovi sa vise vlakana unutra sa spoljnim omotacem 3.5mm slican kao ovaj sto stavljaju na bandere. Imam neke male prostore/rupe koje ne mogu tako debeo kabl da podnesu, a i ruzan je da ide po zidovima, kada bi nasao ovaj providan sto mts koristi za stanove to bi mi bilo najlepse resenje

Pitanje za one sa iskustvom: Da li je moguce uvesti Telekom optiku sa gPon, gde bi se onda koristio licni router ili je POD OBAVEZNO koristiti router ( modem ) koji donose monteri ?

Imaš mogućnost da prebaciš njihov ruter u bridge mode i da izvučeš PPPoE podatke. Bar na huawei ruterima. Ne znam na Nokia ruterima kakvo je stanje.

Svakako, na samu optiku je povezan njihov ruter, ali on ne radi ništa u tom slučaju. Samo je bridge do tvog rutera. Fizički mora da stoji tu.

Glupo bi bilo da ne daju to. Što koristiti njihove krljave rutere.

Zvanicno zbog toga sto su njima laksi za tehnicku podrsku, mogu da im pristupe, znaju podesavanja.

ako imas huawei centralu (gde mts deli huawei rutere), mozes koristiti svoj ONT ako je huawei kompatibilan, samo treba promeniti serijski broj (kao lik sto je u ovom threadu pokazao da radi ubiquity ufiber ont u huawei modu), naravno tada nece raditi iptv/voip. verovatno i bilo koji huawei ont sa aliexpresa bi takodje radio ako se na njemu moze promeniti serijski broj.

na huawei ruteru koji MTS daje moze ukljuciti bridge mode preko web interfejsa, na Nokia ruterima koje MTS daje moze samo sa njihove strane od strane njihovog tehnicara koji ima pristup OLT konfiguraciji (centrali).

Poslednja izmena:
Imam pitanje. Pre 2 dana su mi namestili optiku Mts i od tad mi se TV sam pali nakon kraćeg ili dužeg perioda. Ne mogu da povežem o čemu se radi. Napominjem da se to do Boxa nikad nije desilo, bio sam kod drugog operatera. Ugasim TV na daljinski i on se uključi opet. Ruter i stb uređaji su mi pored TV. Imam još jedan TV (starija generacija) u drugoj sobi i on normalno funkcioniše bez samouključivanja. Da li neko zna šta može ovo da bude?

Jedno obaveštenje za sve koji čekaju na uvođenje usluge
Telekom je počeo s kraja prošle godine da debelo kasni sa plaćanjem ka pojedinim firmama koje za njega rade ovu uslugu, tako da je to i razlog što se od postavljanja ormarića u zgradi čeka više meseci da se usluga pusti do korisnika.
Ostaje opcija da se strpite dok se te stvari ne ubrzaju, a kako bi se ubrzale već je krenuo nov cenovnik pojedinih usluga.
Telekom i mora da nađe bolje rešenje kako bi ubrzao proces, jer su pojedini gradovi jedva pokriveni optikom i u samom centru a o manjim mestima u zapadnim i južnim delovima Srbije da ne govorimo.

Imam pitanje. Pre 2 dana su mi namestili optiku Mts i od tad mi se TV sam pali nakon kraćeg ili dužeg perioda. Ne mogu da povežem o čemu se radi. Napominjem da se to do Boxa nikad nije desilo, bio sam kod drugog operatera. Ugasim TV na daljinski i on se uključi opet. Ruter i stb uređaji su mi pored TV. Imam još jedan TV (starija generacija) u drugoj sobi i on normalno funkcioniše bez samouključivanja. Da li neko zna šta može ovo da bude?

Vidi da li se mozda uklapas u ovu temu :)

Jedno obaveštenje za sve koji čekaju na uvođenje usluge
Telekom je počeo s kraja prošle godine da debelo kasni sa plaćanjem ka pojedinim firmama koje za njega rade ovu uslugu, tako da je to i razlog što se od postavljanja ormarića u zgradi čeka više meseci da se usluga pusti do korisnika.
Ostaje opcija da se strpite dok se te stvari ne ubrzaju, a kako bi se ubrzale već je krenuo nov cenovnik pojedinih usluga.
Telekom i mora da nađe bolje rešenje kako bi ubrzao proces, jer su pojedini gradovi jedva pokriveni optikom i u samom centru a o manjim mestima u zapadnim i južnim delovima Srbije da ne govorimo.
Šta s onima kojima je provučeno do ispred kuće? Ima li šanse do leta? Ako bih čekao duže, možda bih produžio saradnju sa trenutnim provajderom, umesto 50/5 dali bi mi 50/50 za iste pare, oko 1800, pa se lomim.

Šta s onima kojima je provučeno do ispred kuće? Ima li šanse do leta? Ako bih čekao duže, možda bih produžio saradnju sa trenutnim provajderom, umesto 50/5 dali bi mi 50/50 za iste pare, oko 1800, pa se lomim.
Zaista ne znam detalje i rokove . Ako nešto znači kod mene su u decembru 2020.iskopali i postavili u ulaz zgrade sve, odradili posao oko razvoda instalacija, već u februaru 2021.nam je ponuđeno uvođenje usluge.

Što se tiče kuće, u Beogradu u Vojislava Ilica i okolne ulice Vračar /Zvezdara već puštaju uslugu.

Meni su oko nove god doveli kabl i onu kutijicu na kući, ali od tada ni traga ni glasa ni o čemu.

Izvadio iz oba (od TV i mts-ov, izašao napolje i po povratku upaljen TV. Sad sam resetovao TV, sve iz početka, ugasio TV i čekam....
Gremlini. 😂😂

Inače kod mene je iradjen privod i vertikale ima skoro 3 meseca, čeka se samo da “udju u stan”, ali to nikako…

Ne vredi, izašao popodne, nije se uključivao, evo sad uveče, ugasim i upalio se opet posle 5 minuta. Znači vađene baterije iz daljinca, resetovao softver TVa, i dalje bez rešenja...

@deajan.stf epa onda ti je ostalo izvadi opet baterije i isključi iz struje sve što su ti ugradili za optiku i probaj, ili još bolje udalji iz sobe ako je izvodljivo.

Pogledaj možda je do HDMI CEC-a idi u podešavanja TV-a i isključi ga ako je upaljen. @deajan.stf

Pogledaj možda je do HDMI CEC-a idi u podešavanja TV-a i isključi ga ako je upaljen. @deajan.stf
Tačno to je bilo. Rešeno 👍 Izvinjavam se što sam otišao malo van teme ali sam mislio da je problem bio vezan za MTS optiku jer mi se pojavio sa aktiviranjem istog. Doduše taj HDMI kabl i jesu oni ubacili...

Poslednja izmena:
Pozz. Nude nam uvodjenje u zgradu oreme za optiku mts ali i sbb... Obrenovac... Sad me zanima ako upravnik da odobrenje izglasano od vecine, da ki to ikoga obavezuje da ikad i uvede u svoj licni stan tu optiku... I ima li bilo kakvih skrivenih troskova, odrzavanja i naplacivanja zgradi kasnije?

Pozz. Nude nam uvodjenje u zgradu oreme za optiku mts ali i sbb... Obrenovac... Sad me zanima ako upravnik da odobrenje izglasano od vecine, da ki to ikoga obavezuje da ikad i uvede u svoj licni stan tu optiku... I ima li bilo kakvih skrivenih troskova, odrzavanja i naplacivanja zgradi kasnije?
Ne obavezuje nikoga na uvođenje usluge u stan. Operateri zahtevaju dozvolu i pristanak da uđu sa svojim kablom u hodnike zgrade, a iz hodnika u stan svako individualno uzima uslugu ako želi. Nema skrivenih troškova održavanja, jer zgrada njima čini uslugu putem dozvole i saglasnosti da sprovedu svoje kablove.

Skoro sam uveo mts net i tv, imam optiku, uz modem sam dobio i svic koji je konektovan na modem i neverovatno zuji (tacnije njegovo napajanje), da li postoji neko resenje? Zujanje se cuje iz naponskog dela koji ide u struju.

Nema niko obavezu da uvede.
Ako SBB ulazi koaksijalnom mrežom, njihova oprema mora da se priključi na struju, i nije mali potrošač. Kače se na zajednički strujomer (recimo, stepenišno ili podrumsko svetlo), i to, uglavnom, ne plaćaju nikome. Nije loše to definisati u startu

Skoro sam uveo mts net i tv, imam optiku, uz modem sam dobio i svic koji je konektovan na modem i neverovatno zuji (tacnije njegovo napajanje), da li postoji neko resenje? Zujanje se cuje iz naponskog dela koji ide u struju.
Ne bi trebalo da se čuje nikakvo zujanje. Najbolje im prijavi problem, može da bude loš adapter koji ima neki problem, pa neka zamene.

imam i ja neke svicheve moje kojima naponski adapter (deo koji se ubacuje u utikac) je muzikalan u visokim frekvencijama (pa ga matorci obicno ne cuju), i takvi su po dizajnu (svi koji imam tog modela imaju isti takav zvuk u adapteru). naravno, mozes uvek kupiti svoj svitch i koristiti umesto njihovog, oni daju najjeftiniji 100mbps 5portni svitch. ako zamenom adaptera ne resis problem

Nazad
Vrh Dno