Šta je novo?

MTS optika za fizicka lica

Koliko se zna MTS ne natuje (jos uvek), a da li ce (kad ce) ne zna se...

Ja koliko znam ovo je tema o MTS optici...

Tvoja izjava je da MTS ne natuje. Ja sam te ispravio i za razliku od tebe sam bio precizan i naveo koji klasu korisnika / koju tehnologiju pristupa uveliko NAT-uju.

Zna neko kad se ocekuje Telenor ponuda na mts mrezi ?
Info kao da ce biti cunami
Imace pravo na komplet mts,supernova optiku
Ovi moroni ustupili mrezu konkurentu koji ce ih devastirati

Nece jos skoro.Mislim da čak ni raspisani tender za opremu, nije zavrsen.Realno je očekivati ,da prvi termin, bude tamo posle septembra.

Jel neko slucajno ima neki insajder info da li ce da puste optiku za "raju" u Sremskoj Mitrovici??? Pouzdano znam da je mreza razvucena jos 2016.godine i znam da neka pravna lica koriste istu i to prilicno van centra ali eto nema nista za obican narod! Kakav je to olos u telekonju,gradu ja nemam reci! Jel se ceka neko iz dinastije krki ili licno ON,vrhovni vodja da se odobri pustanje optike u SM? Ovo se odnosi na telekom a takodje sam cuo da je supernova razvukla optiku po nekim fruskogorskim selima a za grad zasad isto nema nista osim kablovske i to tamo gde ima eps bandera inace nista ni od toga jel im cela mreza ide preko eps bandeljerosa.

Da li si probao da kontaktiraš MTS i da proveriš? Zakleo bih se da sam nedavno čuo da ljudi koriste optiku u Kuzminu. Imali su ADSL i problem sa video nadzorom, pa su prešli na optiku zbog većeg UL. Info je od osobe koja postavlja video nadzor.

Teško da Kuzmin ima optiku, a SM nema.

Zvao ih i kazu nema a drug sto radi kao terenac isto potvrdio. Ako im onaj sajt za proveru dostupnosti radi onda otprilike optike nema nigde u gradu od 35-40.000 ljudi. Gledao sam gomilu ulica na random i "nema tehnickih mogucnosti".Za sela ako negde ima optika me uopste ne cudi,jel se uklapa sa pricom tehnicara Supernove da su prvo razvlacili optiku po selima a grad znam da ima mrezu(telekom)odavno ali iz nekog razloga jos nece da puste. Supernova ima cvoriste optike kod starog "Horoskopa". Pravna lica,znam za nekoliko....koriste optiku.Za narod nema u SM.
Optika po selima a grad nema,NE DAJU..razmisljanje level pro. Ne kazem da optika ne treba da bude na vrh planine ako neko hoce ali valjda se ide redom gde realno ima vise interesovanja i gustina populacije znaci manje razvlacenja opreme za vise korisnika. Ali posto je kod nas i dalje komunizam(po potrebi),gde se sve radi po necijoj direktivi...sve ce to narod platiti.
Prosto ne mogu da verujem da cu u 21.veku i 2021.godini opet da imam problem sa internetom i krs uslugom kad budem menjao adresu stanovanja....

Ljudovi, da li je neko od vas koji imaju Skyworth HPH07 uspešno na njega instalirao EmuELEC?
Kolko sam shvatio to startuje sa sd kartice nezavisno od Iris-a, a kad se izvadi kartica normalno startuje Iris.
Da eto osim TV-a imamo u kući i gaming konzole za sve pare :)

Jel neko slucajno ima neki insajder info da li ce da puste optiku za "raju" u Sremskoj Mitrovici??? Pouzdano znam da je mreza razvucena jos 2016.godine i znam da neka pravna lica koriste istu i to prilicno van centra ali eto nema nista za obican narod! Kakav je to olos u telekonju,gradu ja nemam reci! Jel se ceka neko iz dinastije krki ili licno ON,vrhovni vodja da se odobri pustanje optike u SM? Ovo se odnosi na telekom a takodje sam cuo da je supernova razvukla optiku po nekim fruskogorskim selima a za grad zasad isto nema nista osim kablovske i to tamo gde ima eps bandera inace nista ni od toga jel im cela mreza ide preko eps bandeljerosa.
U novim zgradama pustaju optiku i mts i supernova. Meni u centru opticki kabl prolazi bukvalno ispred prozora, bas odatle su spajali jednu firmu, pokusavao sam na sve nacine da ih ubedim da me prikljuce, nema sanse.

Kazu nema mreze razvucene ali ili ti telefonski botovi nisu obavesteni ili jednostavno lazu. Kao sto sam rekao u nekim ranijim postovima optika je razvucena jos 2016.godine i bukvalno prosla pored moje kuce i pouzdano znam kroz N.Tesla naselje a znam da je islo i kroz Blok B deo oko MZ. Ja lepo pitao ljude sta to provlacite(mada sam vec u sustini znao),oni kazu opticke kablove.Inace kablove razvlacila firma iz BiH jel naravno ni to nisu u stanju da urade ili su se bossovi ugradili u mastan tender. MOL pumpa koristi optiku i Delmax prodavnica autodelova,naravno njima je to neophodno kao meni chir na dvanaestopalacnom crevu ali cisto da se zna da mreze ima a da NE DAJU za fizicka lica.
Kao sto kaze dekism,pravna lica to jest firme i hoce da prikljuce i eto mozda ove nove zgrade sto se rade. Ostalo zasad nista a kad ce ne znaaaamo. Ceka se krki ultra junior da presece vrpcu ili mozda licno ON,da uboga raja udje u 21.vek. Zali mi se poznanik na rubu "Jalije" da ima ultra adsl 10/1 WTF?? 2021 godina. Ovde je pure feudalizam a kako su kupili Kopernikus sad nema ni privida neke konkurencije. SBB-u naravno Hidrogradjevinar zatrpava sahtove kad probaju da uvedu konkurenciju.
I sta sad raditi? Uopste me ne cude Ameri kad dohvate automatsku pusku kad im neko dovoljno prodrma kaFez i odu i pobiju *ovna u bivsoj firmi ili ko god im se tesko zamerio.
Zasto ovde nikad nije demonopilisana infrastruktura kao recimo u Rumuniji pa oni sad imaju najbolji net u Evropi? Zasto se ovde i dalje cuvaju i neguju relikti komunizma a sve na ustrb kvaliteta zivota gradjana i uluge koju zbog monopola i inertnosti drzavnih monopolista placaju paprenu cenu?! Koko moze jedna lokalna mafijaska feudalna vlast da angazuje firmu da SABOTIRA privatnu firmu u izvodjenju radova na sirenju svoje mreze a imaju sve dozvole izvadjene i placene?
DOKLE bre vise ovako a svi cute?

Prijavio sam se 25. aprila za box3. 27. su bili da mi uvedu ali su samo bili i videli da trebaju od kapije do kuce da iskopaju i sprovedu kabal :( nadam se da se nece oduziti taj njihov dolazak za kopanje :( jel ima neko iskustvo?

Meni u zgradi u Martu razvukli optiku. Pre dve nedelje dosla dvojica da mere signal. Ja bezuspesno vise puta slao mejlove,zvao kol centar i isao u poslovnice i jos nista od toga. I pitinja je kada ce.
Izgleda da ovde kao i za sve ostalo u ovoj Srbiji ti treba veza za nesto sto je svugde u svetu normalno.

Kod mene su dolazili promoteri na vrata kad su razvukli optiku... Izgleda da je to vezano sa zastupljenoscu SBB-a na nekom podrucju, pre svega. To bi bilo OK, da MTS naravno nema trzisne povlastice i prednosti. Nikom - osim MTS-u - ne bi odgovaralo da na trzistu bude samo jedan operater. Dakle, nadam se da ce SBB i u dogledno vreme jos neki operater ponuditi optiku u vecini gradova. Optiku koja ne ide preko MTS-ove mreze.

Kod mene ima SBB ali samo kablovski internet. Da je optika ovi iz MTS bi me jos prekjuče jurili za ugovor ovako mogu samo da se nadam mada mislim da od toga u dogledno vreme nema nista.

kakva su vam iskustva sa pingom u igrama? konkretno od skora sam na optici i nisam preterano zadovoljan. konkretno igram warzone i tu mi ping dosta varira, cesto mi se desava da mi zvekne i na 1000 pa da po 10 sekundi ne znam gde se nalazim... a npr nemam pocket loss

kakva su vam iskustva sa pingom u igrama? konkretno od skora sam na optici i nisam preterano zadovoljan. konkretno igram warzone i tu mi ping dosta varira, cesto mi se desava da mi zvekne i na 1000 pa da po 10 sekundi ne znam gde se nalazim... a npr nemam pocket loss
Nisam video WarZone, ali u Fortnite-u ping ne ide iznad 30. Kako si vezan na ruter?

@HighONE
kablom, cudno se ponasa, radi ok na 30,35,40 zavisnosti od servera, i u toku igre samo zakuca na par sekundi, krene da steka igra ili se zaledi skroz i kada se odledi stoji mi ping 1000 i onda padne. kao da internet ima oscilacije i skakanje pinga.

@palace To bi se moralo videti i bez WarZone-a. Otvori command prompt ili Windows Terminal, ako si ga instalirao sa store-a, i pokreni
Kod:
ping www.google.com -t
, pa da vidimo da li i koliko osciluje. Ovo je ping google.com preko WiFi-a kod mene.
1620290488003.png

Jel vas zvao automat na fiksni da vas napomene da platite račun čiji je rok za plaćanje za 2 nedelje?

Pritom nije bilo neta sinoć, prvi put posle 20 meseci.

Ponudili su i meni prelazak sa Supernova (ex AVcom) kabla na mts optiku bez penala. Ima li na forumu nekoga iz okoline Cvijićeve/Pionira, kakva su iskustva? Da li trpaju iza cgNAT-a?
Imamo mi Optiku Mts-a vec treci mesec. Mi smo kod "Zire" i za sada sve radi bez prekida. Paket je Box 2 - 200/80. S`time sto na Ookla testu pokazuje da je upload oko 75 Mb sto nije tacno, jer svaki put kad smo testirali UPLOAD i prebacivali nesto na MEGA.NZ brzina je isla (barem po njihovom merenju ) 8.5 Mb tako da ljude u principu buni taj Ookla test sto pokazuje manje. U svakom slucaju da ne duzimo,neces pogresiti sa MTS optikom. Pozdrav svim clanovima i gostima na ovom forumu...

Da, sa optikom stvarno nema greske. Jedini problem je podrska - zna da bude veliki razmak izmedju prijave i intervencije, ali sta je tu je.

Bojana, reci ti nama sta se desava sa spajanjem MTS-a i SN (Supernova)?
Koliko brzo ce se to desiti?
Šta ce se desiti sa korisnicima koji imaju obe usluge na jednoj adresi?
Sta ce biti sa CAM i gledanjem tv bez iptv uredjaja kad sve bude mts?
Da li ce MTS uvoditi i cam podrsku?
Ja imam MTS box4 i SN tv najjaci (onda najjaci) paket (bas zbog CAM) i kad se pripoji SN u MTS, da li cu ja moci traziti gasenje SN usluge i prebacivanje tv sa CAM podrskom u box paket?
Cilj mi je nemati 2 racuna i imati cam podrsku za gledanje tv...
Zdravo, nisam bas upoznata sa tim delom, trebalo bi od juna meseca nesto da se desava po tom pitanju ali stvarno ne znam detalje.

Bojana,mts daje 12m za optiku
Supernova daje 12m za kablovsku

Sta sad kad se spoje,hoce mts nastaviti sa 12m akcijom i na Supernova kablovskoj mrezi ?

Nazad
Vrh Dno