Šta je novo?

MTS na satelitu (m:SAT)

Ima li neko problem sa AP4, AP5, Tenis i Adrenalin? Od pre sat vremena koče nenormalno, radi 10 sekundi pa zakuca, prvo je AP 5, pa Tenis , a onda i ostala dva. Ostali kanali rade bez problema. Pošto sam plus paket, da neće od ponedeljka da ih zaključaju pa se spremaju sada za to 😄
Evo nijedan ne radi, ne može formula da se gleda....Bednici je blaga reč za njih.

I kod mene su nove arene zamračene.
Ima li neko problem sa AP4, AP5, Tenis i Adrenalin? Od pre sat vremena koče nenormalno, radi 10 sekundi pa zakuca, prvo je AP 5, pa Tenis , a onda i ostala dva. Ostali kanali rade bez problema. Pošto sam plus paket, da neće od ponedeljka da ih zaključaju pa se spremaju sada za to 😄
Otkud ta informacija da će da zaključaju?

I kod mene su nove arene zamračene.

Otkud ta informacija da će da zaključaju?
Samo se pitam onako, odjednom su sve 4 zamračene, dođe slika na 5 sekundi i opet nestane. Obično su ranije početkom Septembra znali da izvode razne vratolomije, pa se pitam da im ovo nije neka fora.
Samo se pitam onako, odjednom su sve 4 zamračene, dođe slika na 5 sekundi i opet nestane. Obično su ranije početkom Septembra znali da izvode razne vratolomije, pa se pitam da im ovo nije neka fora.
Ili je eventualno neki tehnički problem za koji ne verujem da je zbog transpodera, jer ostali kanali na tom transpoderu kod mene rade normalno.

Pozdrav. Da li neko zna sta treba raditi ukoliko STB nije aktiviran u sistemu? M sat koristi moj otac u Hr a ja mu placam racune. Zezao ga je STB koji sam doneo a dobio sam novi. Problem je sto 10 dana nije bio vezan na antenu pa pretpostavljam da se kartica u njemu deaktivirala. Da li ce se sam aktivirati ako jedno vreme bude ukljucen, da li mogu broj sa njega izdiktirati kako bi ga aktivirali ili ga opet moram doneti u Srb?

Samo nazovi call centar i reci koja je poruka na risiveru i oni će ga aktivirati. Nema potrebe za donošenjem u Srbiju. Samo neka bude uključen i na signalu.

Edit. Evo i na ostalim kanalima sa tog transpodera se javlja isti problem. Može se zaključiti da je neki tehnički problem na pomenutom transpoderu, prenatrpan najverovatnije.

I kod mene je tako. Na poslednja 2 ubacena transpondera ima problema.
Тако је, на овим последње додатим каналима тако да кажем. Што је интересантно, један по један канал испадају, онако лаички рекао бих да може да буде озбиљан технички проблем.

Možda treba da se našteluje polarizacija samog LNB-a za nove transppndere.
Ako vam se to dešava na novim transponderima što su dodati zovite MTS da vam pošalje montere i podese sam LNB.

LNB i njegovo "okretanje" i te kako ima veze da pokupi sav signal sa satelita i svih njegovih transpondera, zato sam pitao da li su to možda novi transponderi od skoro dodati u m:Sat uslugu ili ne.
Da ne idem dalje van teme.

Naravno da je do njih problem ako je sve radilo normalno i danas počele smetnje.

Možda je juče bio problem zbog vremena ako je bilo loše...znalo je ponekad na Totalu da bude baš kritično na nekim transponderima kad je oluja, velika kiša ili slično.

Pošto ću možda uskoro na jednoj lokacji biti prinuđen da migriram sa Totala, par pitanja za vas korisnike MSAT, mada sam pitao nešto od toga ranije ali nije zgoreg.

1) je li nije baš toliko loše na 32 inča gledati što se tiče SD kanala, da li je to slično ili gore nego na Totalu kod SD kanala ?

2) posle koliko dana nekorišćenja risivera dođe do tog problema kada se usluga nazovi deaktivira što je samo po sebi neviđena glupost ?

3) je li daljinski od MSAT može da se upari sa daljinskim od tv jer kod TTV to ne može ?

4) je li kvalitet HD kanala barem sličan kao na TTV jer naravno neuporediv je sa Iris tv koju imam u okviru boks paketa ?

Sigurno bi još koječega imalo za pitati ali ne mogu sad da se setim.

Možda je juče bio problem zbog vremena ako je bilo loše...znalo je ponekad na Totalu da bude baš kritično na nekim transponderima kad je oluja, velika kiša ili slično.

Pošto ću možda uskoro na jednoj lokacji biti prinuđen da migriram sa Totala, par pitanja za vas korisnike MSAT, mada sam pitao nešto od toga ranije ali nije zgoreg.

1) je li nije baš toliko loše na 32 inča gledati što se tiče SD kanala, da li je to slično ili gore nego na Totalu kod SD kanala ?

2) posle koliko dana nekorišćenja risivera dođe do tog problema kada se usluga nazovi deaktivira što je samo po sebi neviđena glupost ?

3) je li daljinski od MSAT može da se upari sa daljinskim od tv jer kod TTV to ne može ?

4) je li kvalitet HD kanala barem sličan kao na TTV jer naravno neuporediv je sa Iris tv koju imam u okviru boks paketa ?

Ја који сам видео какав је Тотал био код мојих рођака у Шапцу ( Мсат ми је у Београду, силом прилика ) , слика на Тоталу тада је била бар дупло боља него што је сада на Мсат - у. Даљински код Мсат - а је лош до бола, два сам већ мењао у року од 5 година колико имам Мсат. Сад је Телеком постао тај који држи монопол и то је тако, а мене и чуди што је рецимо у плус пакету ( мој случај ) откључано оволико канала колико јесте. Мислио сам да ће ове најновије Арене у старту бити закључане, што не значи да се неће десити у неком моменту.

Mislim da su i SD i HD programi imali nešto bolju sliku na TOTAL TV. Može da se gleda na 32 inča. Može daljinski od M SAT da preuzme komande od daljinskog televizora.

Mislim da su i SD i HD programi imali nešto bolju sliku na TOTAL TV. Može da se gleda na 32 inča. Može daljinski od M SAT da preuzme komande od daljinskog televizora.
Буразеру оно што сам ја видео на тоталу ( додуше неколико година је прошло од тада ) да је слика била бар дупло боља, да не улазим у то да су програми на тоталу били неупоредиво бољи. Овде на мсат -у је бар 50 до 60 канала потпуно безвезе , бар што се мене тиче. Неке добре канале немају у понуди а имају неке беспотребне. Инсајдер? Срамота је да га нема у понуди.
Да не буде да само кудим, било је и добрих ствари до сада. Рецимо кад год сам имао проблем, мајстор је дошао у најкраћем могућем року, кад год ми је требао нови даљински, достављен ми је релативно брзо. Што се тиче тога, никад није било проблема. Што се тиче саме услуге, тако је како је, можемо само да се надамо да ће бити боље једног дана.

Poslednja izmena:
msat tolko "šteka" na protoku da HD kanale emituju u 1440x1080i pa prijemnik to "razvuče na 1920x1080.

SD kanali idu u 720x576i i to prijemnik upscale-uje.

Dodatni problem je protok kod HD i SD kanala.

Daljinski može da " nauči" par komandi sa daljinskog za TV.

Pozdrav,
Imam problem sa kanalom Arena Sport 9, nemam ga na listi. Uredno skenirano, urađena pretraga transpordera (12441 v 30000), ostali kanali na toj frenkvenciji se pojave, sve normalno, ali Arene Sport 9 nema, da li neko ima sličan problem?

probaj ovu frekvenciju da skeniras: 10721 H na satelitu Eutelsat 16A na 16 stepeni istocno.
Ova 4 nova tv kanala od Arene Sport od danas emituju slobodno na sledecim parametrima:

astra.png
Astra 3C, 23.5°E

Arena Tenis HD (Serbia) is now transmitted Free To Air (12246.00MHz, pol.V SR:30000 FEC:3/4 SID:20035 PID:351[MPEG-4]
hd.gif
/352 Serbian).
Arena Premium 4 HD (Serbia) is now transmitted Free To Air (12246.00MHz, pol.V SR:30000 FEC:3/4 SID:20259 PID:2591[MPEG-4]/2592).
Arena Adrenalin (Serbia) is now transmitted Free To Air (12304.50MHz, pol.H SR:30000 FEC:3/4 SID:20122 PID:1221[MPEG-4]/1222 Serbian).
Arena Premium 5 HD (Serbia) is now transmitted Free To Air (12304.50MHz, pol.H SR:30000 FEC:3/4 SID:20271 PID:2711[MPEG-4]
hd.gif
/2712 Serbian).

Poslednja izmena:
Jos jedno pitanje ako neko zna odgovor...Da li LBN i STB moraju biti upareni ili mogu imati svoju antenu i na nju spojen m sat STB?

Jos jedno pitanje ako neko zna odgovor...Da li LBN i STB moraju biti upareni ili mogu imati svoju antenu i na nju spojen m sat STB?
Možeš. Ja sam koristio na anteni od 45/40cm ali sa LNB Black Inverto High gain 0.2db i radio je m:Sat od Švedske do Sicilije. Štelovo sam je uz pomoć mobilnog telefona.

Da li zna neko da li može da se nađu još neki FTA kanali sa 19,2 osim ovih iz Nemačke i Austrije, to jest da li ima još neka fora, nisam nikada probao da pretražujem to.

Vrh Dno