Šta je novo?

MTS na satelitu (m:SAT)

@Matrix69 nemoj zbunjivati ljude ;)

To nama na Totalu su Eutelsat, HotBird i ta Astra koju pominješ dok nas ne prebace na Astru 3C (ako budu prebacivali), ovo je konkretno za korisnike M:sat koji su striktno na Astri 3C i možda još nekom satelitu.
@Miki Ue ma taman posla kod mene je jos stari risiver,od pre u Septembru ce biti 6g.Kad je montirano ostala ta EON SAT oprema i sluzi jos,maltene napamet znam podesavanja :) samo sam napisao da Astra ima ali nema ta Astra 3c,i dodao koji imaju za sada.Nekada 1nu UO sam imao i mSAT pa znam,i ti risiveri kako izgledaju (osim ako sta,nisu menjali u medjuvremenu).Na tom starom ugovoru od mSAT-a videh broj montera ovde iz Arandjelovca,nazovem ga kaze jos uvek radi tj montira za MTS.Ali sto se tice mSAT usluge ni on nezna nista tacno,kaze nista mu jos nisu javili...mada bar on pomenu koliko je cuo u firmi/od firme MTS mozda bude nekih promena u Maju ali kaze ne verujem pre ce biti u Junu :unsure:

Ja imam jako čudan problem. Pre jedno dve nedelje čim upalim box piše "Nema signala", i sačekam tipa 5 minuta signal se pojavi i sve radi normalno dok ne ugasim box, i opet isto kad ga upalim...
Sad u zadnjih par dana ne mogu da nađem signal uopšte, Astra 3B nema signala nikako, dok Astra 1X ima ali hvatam neke nemačke i austrijske kanale. Probao sam da prebacim kabal u drugi port od antene ništa se ne dešava, čak sam i gledao dal nije kabal u prekidu negde, nije apsolutno je ispravan.
Na kraju se ipak ispostavilo da je riknuo box, juče sam bio prijavio problem, danas su ljudi izašli na teren i zamenili mi box. Nisam se nadao da nedeljom rade, al eto.

Lepo izgleda nekad davno kad sam imao,1-nu UO kod MTS-a tj mSAT Plus bio slican sa crvenim displejem.Ali bar znas sta koristis Plus ili Max paket nebitno,mi koji smo stigli sa Total Tv prosto neznamo nista.Kod mene konkretno je stari SBB-ov box (risiver) i ona povelika antena napolju,ovo je vec treci ugovor bio...opremi znaci ima vec oko 6g kako je kod mene.I sad sta ako se desi nesto pa treba da zoves i zvao sam,i na 19955 nista neznaju kao navodno tek dobili informaciju???Skoro naletim i na montera,i on covek nezna nista tj nista mu nije receno (MTS Monter).Muci me sto koristim Yettel postpaid 062,za tih 2-3 minuta uzese skoro 80-100d pise tamo u aplikaciji razlog pozivanje specijalnih brojeva...to oni valjda tretiraju kao da sam zvao SBB,a taj broj na MTS sajtu stoji???Imam jos jedan zapisao mi taj monter davno,ma nema delju samo brise :(

E ovakav isti sam dobio u Nedelju posle vise poziva zbog Majskog racuna,gde cu ga dobiti?Nazovu oni iz MTS-a mene i pitaju da li bih presao na mSAT,rekoh da ali da ne bude dupli ugovor jer mi Total isticao tek 26 Septembra...kazu ne nece biti.Odaberite paket potpisete UO na 2 godine prvi mesec tj Maj 900d a posle,standardno za Plus paket (njega uzeo) 1900d.
U Nedelju dosao monter zakacio sve caskom potpisao papire,i radi lepo sve bez greske.A Total opremu odneo monter i dao mi,revers kao dokaz o vracanju opreme.
Jedino upario mi daljinac od Tv-a i risivera meni to nije problem,vec majci zena 75g pa sad dok ukapira jer je drugacije.Ali snalazi se vec polako :)

Poštovanje članovima foruma, dobio sam ovakav resiver pa bih zamolio, ako neko zna, da mi odgovori li postoji način da se kanali makar poređaju po željenom redosledu tipa da postavim RTS kanale jedan do drugog, pošto ne nalazim tu opciju u podešavanjima. Jedina opcija koja je dostupna je pravljenje liste omiljenih kanala ali i tu nije moguće poređati kanale. Svi FTA resiveri koje sam imao godinama, imali su opcije brisanja i promene redosleda kanala pa mi je čudno da ovaj od MTS-a dolazi sa osakaćenim funkcijama.

Не постоје телекомови уређаји на којима може да се мења редослед канала.

Како то изгледа ја знам само за скајмастер, мув и коперникус бокс?

На њему не може да се мења редослед, на коперникусовом може али остају исти бројеви па је неупотребљиво.

Kad se potpise ugovor sa m:SAT tv, dobija li se Iris Go aplikacija besplatno

Naravno da se ne dobija osim u slučaju da se potpiše najveći paket u okviru MSAT. A IrisGo je dodeljen nama bivšim Totalovcima bez obzira na kom paketu TTV smo bili.
Ostaje misterija šta bi bilo sa tim nalogom ako bi sada prešli sa TTV na MSAT.

Sada kao mSAT Plus korisnik znam FTA kanala vise nema,od Petka ako ne gresim pojavi se neka za sada eksperimentalna tj reemituje Imformer Tv nova Nis Tv.Pitao sam montera kad je zakacio moze li kaze moze,ali bolje nemoj zasto bolje nemoj sta moze da se desi?Ostala mi navika iz SBB risivera (koji je on odneo) da spakujem pojedine programe u FAV (favorites omiljeni),vidim gore u podesavanjima da moze na risiveru DTS3464 sa zutim displejem.Ako moze kako se pakuju od montaze kad on rece bolje nemoj,nisam ni pokusavao.Moze li to i kako tu bih spakovao ove filmske na daljinskom ima FAV taster,ne vidim sta bi moglo da se upropasti :unsure:

Sada kao mSAT Plus korisnik znam FTA kanala vise nema,od Petka ako ne gresim pojavi se neka za sada eksperimentalna tj reemituje Imformer Tv nova Nis Tv.Pitao sam montera kad je zakacio moze li kaze moze,ali bolje nemoj zasto bolje nemoj sta moze da se desi?Ostala mi navika iz SBB risivera (koji je on odneo) da spakujem pojedine programe u FAV (favorites omiljeni),vidim gore u podesavanjima da moze na risiveru DTS3464 sa zutim displejem.Ako moze kako se pakuju od montaze kad on rece bolje nemoj,nisam ni pokusavao.Moze li to i kako tu bih spakovao ove filmske na daljinskom ima FAV taster,ne vidim sta bi moglo da se upropasti :unsure:
Pokusao danas i uz pomoc uputstva dobijenog uspeo stavio 2 kanala u FAV,i posle ih odmah vratio na obicno.Ne znam ko im pravi softver ali resenje je em malo komplikovano,i skroz bezveze nije vredno muciti se,oko toga.

Zna li neko mozda kako da odjavim mSat ne treba mi vise jel ja treba skinem i odnesem antenu i resiver u mts poslovnicu ili mogu zovem njih da dodju njihovi tenicari?

Zna li neko mozda kako da odjavim mSat ne treba mi vise jel ja treba skinem i odnesem antenu i resiver u mts poslovnicu ili mogu zovem njih da dodju njihovi tenicari?
Kada vam istice ugovor? Ja kad sam bio u poslovnici nedelju dana pred istek ugovorne obaveze. Receno mi je da dodjem dan nakon isteka ugovorne obaveze i vratim samo resiver ( daljinski i pratece kablove). A da po antenu dolaze njihovi tehnicari. U mom slucaju su dosli posle mesec, mozda i dva.

@vele ja sam nekada imao mSAT pa sada opet,ostao bih na Totalu ali je prodat MTS-u.Kako bilo pretpostavljam da ti je UO 2g. istekla ili je barem 20-30ak dana do isticanja,nemoze onlayn moras otici do poslovnice.Tamo kazes da hoces raskid UO po isteku iste oni to ukucaju tamo,i kada istekne UO odneses im risiver i daljinski a antenu dodju oni pa skinu i odnesu.Znaci nakon isteka UO ili malo pre,kazes da hoces raskid.Pa onda vracas opremu,a antenu dolaze oni pa nose :)

Poslednja izmena:
Hteo bih da pitam korisnike koji imaju novi risiver sa žutim displejom koliko vam u procentima pokazuje snagu i kvalitet signala? Kada se na daljinskom pritisne dugme SAT koje vrednosti vam pokazuje?

Jesi li dobio kakve benefite tipa 5 meseci po dinar što daju novim korisnicima...da pitam ovde pošto to nije više TTV :)

E pa zeznuli su onda našeg Matriksa :whistle:

Svako ima pravo na 5 meseci po 1 dinar....

Vrh Dno