Počinje na 109.Провери у подешавањима рутера (ако имаш линукс можеш и преко трацероуте наредбе) која ти је интернет адреса ако почиње са 100. или 10. онда си натован.
Onda nije CGNATPočinje na 109.
Ako u ruteru pocinje na 109 nikako ne moze da bude CGNATJeste cgnat, nema veze što počinje sa 109.
Evo primera kod mene Pogledajte prilog 495314
U iOs Message aplikaciji možeš da isključiš MMS. Ne znam kako je kod andrioda, jedino kasnije da proverim.Kod mene isto samo ja imam Xiaomi ali to su smajlici moje app za sms koji se racunaju kao mms.
Traceroute komanda postoji i na Windows 😅 samo su skratili ime alatke na "tracert".
@f1k1 Gde fi na toj slici vidiš 109? 😅
Ako je u PODESAVANJIMA RUTERA na 109 ili neki drugi broj koji nije 100 onda si na CGNAT, na ratel sajtovima i what is my ip to ne mozes da proverisNemam pojma da li sam natovan ili ne na optici. Nisam nešto primetio da mi iskaču verifikacije.
Isto je adresa na 109..... Ovako stoji na Ratel net testu:
Pogledajte prilog 495326
U iOs Message aplikaciji možeš da isključiš MMS. Ne znam kako je kod andrioda, jedino kasnije da proverim.
Preko What is my IP. Ponovo sam proverio i sada počinje sa 178.Onda nije CGNAT
Da li je to u podešavanjima rutera ili si video preko what is my IP?
Moraš u podešavanjima rutera da pogledaš koji je WAN IP, i ako se slaže sa tim iz What is my IP onda nisi iza CGNAT.Preko What is my IP. Ponovo sam proverio i sada počinje sa 178.
Al ja znam da nisam iza NATa.Jedan (ne toliko pouzdan) način da se proveri je: https://www.checkmynat.com/ ako tu napiše "Symmetric", onda se koristi Telekomov CGNAT, a ako napiše "Port Restricted Cone" onda se ne koristi.
Onda imaš javnu dinamičku IP adresu i nisi iza CG-NATIstu adresu prijavljuje i ruter.
Znam ja savršeno o čemu se priča samo insistiram da se na IT forumu precizno izražavamo i ne frljamo sa terminima. Tvoja izjava u formi kojoj si je napisao apsolutno nije tačna. Zato si ispravljen.Pricamo o CG NATu, ti kao i uvek kao s marsa da padas pa ne znas da se prica o CGNAT-u.
ovo je prilicno dobar prvi korak da se proveri, izgleda da na vecini VPN (koji naravno rade CG-NAT) takodje pise "Symmetric", kada se iskljuci onda pise "Port Restricted Cone" kao sto trebaJedan (ne toliko pouzdan) način da se proveri je: https://www.checkmynat.com/ ako tu napiše "Symmetric", onda se koristi Telekomov CGNAT, a ako napiše "Port Restricted Cone" onda se ne koristi.
Isto, ne svakog meseca, ali cesto naplate nesto sitno, kao, domaci saobracaj prema mobilnim mrezama..Niko ne koristi u kuci fiksni sem mene, a i ja retko koristim, ponekad, i to samo prema fiksnim mrezama.za sta?
Tamam sam usao da pitam da li jos ljudi imaju aktiviran Apollon SVOD "od strane dece" a nemaju ni prikacen Box uredjaj u struju..
I slicne "greske" zadnjih meseci.
Stalno mi se pojavljuje i naplata "domaceg saobracaja - van MTSa"... sitno, ne moze ni 19xxx biti, kamoli 0900.. a listing "naplacenog saobracaja" je prevelik... iako se samo 20ak dinara naplati.
Jos neko?
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari