Od tri operatera mobilne telefonije, koji nude internet pakete, u ovom trenutku A1 i MTS imaju sasvim pristojnu ponudu, 400 GB i 500 GB po ceni od 2000 rsd. Telenor je u velikom zaostatku sa paketom od 150 GB za 1600 rsd. Ukoliko Telenor najdalje do proleća ne koriguje svoju ponudu, može se desiti da ostane bez dela korisnika.
Konačno korisnici u ruralnim područjima imaju konkretnu ponudu na koju mogu da budu zadovoljni, jer optika u sela po Srbiji neće nikad stići, a ADSL je poprilično demode, sa svojim brzinama od 10mbps i 20 mbps koje nudi. Sa 400-500 GB mesečno, ulazi se u zonu komfora, gde korisnik može bez ustezanja da koristi internet za mnoge stvari, a da ne mora svaki dan da gleda po aplikacijama koliko je potrošio i koliko je još ostalo na raspolaganju.
Kad mi istekne trenutni ugovor, jednostavno ću otići do MTS poslovnice i zatražiti ruter na probu, na nekoliko dana, uz zalog lične karte. Ukoliko tako ne bude moglo, neću se zaleteti da uzmem paket za koji ne znam kako će raditi sledeće dve godine. Na mojoj lokaciji A1 i Telenor rade sasvim pristojno. Mogućnost izbora postoji, to je najvažnije.
Kada se na kraju sve sabere i oduzme, Nova ponuda MTS-a je veliki benefit za korisnike. Ponuda mobilnih operatera se konačno pomerila sa mrtve tačke, na kojoj stoji već duže vreme.