Šta je novo?

[MTS] Mobilni Internet paketi

Hteo sam reci, mnogo stvari oni "zvanicno kazu" ali se posle ispostavi da je ovako/onako ili ovaj ne ume, ili u stvari moze ali ovaj nije znao... tek kad sistem izbaci ugovor na kome to pise, znaces da je sigurno moguce. (sistem je ono sto ih sputava da li nesto moze ili ne moze, inace "sve moze" :D)

^ Slazem se, ali to nije moj problem. Dobio sam dopis gde pise da moze i sedecu 12h dok operaterka bude bezumno kliktala misem i zvala kolege svaki cas. Vileo bih da ne moram, ali...

Postoji tu izvestan rizik da odjednom promene pricu pa da covek ostane zaglavljen sa ugovorom koji mu nije potreban.

^ Slazem se. Dok se ne potvrdi ugovorom, sve su to prazne price. Meni je ostalo jos nekoliko meseci do isteka 50% off ugovora, ne gubim nista ako probam (da se prebacim na Mob net sa popustom - kog ce biti ili, pak, ne). ;)

Danas u poslovnici stoje flajeri za Mobilni Net na kojima piše da akcija sa 50% popusta traje do kraja godine. E sad ko tu koga :hump:
Planirao sam ovo da uzmem ženi za tablet. Za 345 din mesečno stvarno ne može da se pogreši.

Zna li neko da mi kaze koji modem daje bolje rezultate, Huawei e3251 ili e173?

Danas sam zvao mts i uverio se koji tamo *****i od operatera rade. Znaci kazem mu da mi internet radi ali da su mi portovi za voip blokirani i da mi to odblokiraju.
Aha voip ahaa voip jel ste dobili podesavanja za internet?
Gospodine meni radi internet surf meni treba voip da odblokrate portove?
Ahaa voop ahaa voip ahaaaa a koji aparat imate?
Galaxy s2 sto?
Sacekajte momenat...... Pa vama radi internet.
Da radi mi internet surf ali ne radi voip?
Ahaaaa voip ahaaa a jeste li probali na sajtu da pronadjete kome da se obratite?
Pa evo obracam se vama keste li vi podrska?
Da ali nemamo takve informacije.
Spustio sam slusalicu jer bih poceo da pominjem majku.

Isti slucaj sa mojim pitanjem, kaze "kontaktirajte menadzera koji Vam je poslao ponudu", i to na biznis podrsci. Na sajtu Huawei nema nijednog od ova dva modema, srecom, internet je suma, pa nadjoh prospekt za oba, E3251 ima daleko vece teoretske brzine, sto u MTS praksi verovatno nece znaciti nista.

Boki, u prevodu Skype, Viber ne rade na ovim paketima??

Koliko sam ja razumeo ovi novi mobilni net paketi nemaju mogucnost prenosenja nepotrosenih megabajta u sledeci mesec.

^ Tako je, bas kao ni drugi net paketi ostalih operatera.

Danas sam zvao mts i uverio se koji tamo *****i od operatera rade. Znaci kazem mu da mi internet radi ali da su mi portovi za voip blokirani i da mi to odblokiraju.
Aha voip ahaa voip jel ste dobili podesavanja za internet?
Gospodine meni radi internet surf meni treba voip da odblokrate portove?
Ahaa voop ahaa voip ahaaaa a koji aparat imate?
Galaxy s2 sto?
Sacekajte momenat...... Pa vama radi internet.
Da radi mi internet surf ali ne radi voip?
Ahaaaa voip ahaaa a jeste li probali na sajtu da pronadjete kome da se obratite?
Pa evo obracam se vama keste li vi podrska?
Da ali nemamo takve informacije.
Spustio sam slusalicu jer bih poceo da pominjem majku.

Danas sam bio u poslovnici na Terazijama i pitao za ove Internet pakete da li podrzavaju voip, devojka koja radi tamo mi kaze da ni preko jedne MTS kartice (paketa) ne radi voip?!?

Da li je to stvarno istina?

Poslednja izmena:
Ne, garant radi Skype na obicnim MixNet i na KT paketima. Tj. radio je do pre mesec-dva, kad sam zadnji put koristio.

Skype i Viber pozivi rade odlicno u KT, na pripejdu i postpejdu - sve probao, nikad problem. Imao sam Mobilni net paket, ali nisam probao VoIP. Moze li Poglavica da proba, ako ima i dalje Mobilni net paket? ;)

Trebalo bi da radi. Mobilni net je postpejd tarifa kao svaka druga, samo sto je APN "gprsinternet" a ne "gprswap". Ne verujem da su zatvarali portove, brujao bi forum od toga do sada.

Poslednja izmena:
Da, da, 3gnet, nisam razmišljao, hvala! Ne znam otkud uopšte ideja da VoIP ne radi? ;)

Voip SIP ne radi samo na mtswap apn. Treba preimenovati na gprsinternet i izbrisati proxy i radiće. Viber i skajp rade i bez ovog podešavanja jer peglaju portove.:)

Ali to stručnjaci u korisničkom ne znaju da kažu.

Poslednja izmena:
Već danima ne mogu da dobijem servis 797 putem poruke, zna li neko zašto? Uđem normalno u meni onda pritisnem 2 i onda biram 1 stanje računa(trenutno) i stalno dobijem poruku da servis nije dostupan. Hvala...

Omasio si temu za pitanje. Ne radi ni meni danima, nije samo do tebe.

3054279663.png

3054297207.png

3054291109.png

Konekcija oscilira nenormalno, uglavnom je kriminalno losa i neupotrebljiva. U drugom gradu sam izmerio 12Mbs, u Beogradu tek malopre uspeo da prvi put kratkotrajno prebacim 1Mbs. O cemu se ovde radi, moze li neko da me uputi? Ima li leka ovome? Da li je moguce da jos nisu "pustili" protok, i da je ovo ona minimalna brzina kada isteknu GB? Kako sam onda juce izmerio 12Mbs?

Ljudi ukoliko koristim mobilni net, da li je bitno koji apn koristim? Na onom huawei modemu je to bio 3gnet a kada sam sim ubacio u telefon, pokupio je gprswap?

Naravno servis za proveru stanja ne radi pa ne znam na cemu sam :)

Proveru stanja data kartice vrsis preko portala MojTelekom - zar ni tu ne radi?

Jedno glupo pitanje, da li ovaj net moze da se koristi na telefonu ili je neophodan usb modem? 600mb iz mix net m mi nije dovoljno, a prelazak na sledeci paket je sulud jer ni ovako ne trosim minute i poruke. tako da bih zeleo samo da prosirim svoj paket, a ne da koristim net na lap topu, tabletu...

Ovaj net moze da se koristi samo na zasebnoj SIM kartici (koja ima svoj broj telefona).

toga sam se i plasio. onda mi je beskoristan potpuno.

Vrh Dno