Šta je novo?

[MTS] Lopovska posla

IGGSy

Čuven
Učlanjen(a)
23.11.2002
Poena
619
Kakva su vasa iskustva?
Mnogi se zale a mene su ošajdarili tek za prošli mesec.

Zanimljivo je da kada sam uzeo listing. Na tarifi sam mix 1000 so znaci da imam skoro vise o 300 min placenih minuta prema svim mrezama tako da stavke u listingu treba da idu sa 0 do odredjennog datuma kada potrosim minute a onda za svaki poziv treba da pise koliko je din u odosu na potrosene minute. Ali sta se desava, od pola meseca ide malo 0,0,0,0 pa malo toliko dinara za ovaj poziv, pa toliko dinara za onaj poziv, pa open nule, pa opet neke cifre. I ko je tu lud?

S obzirom da Nokia loguje sve aktivnosti do 30 dana, mada sam video da postoji rom hack da se poveca na 365 dana skinuo sam LogExport v1.1 mozete ga naci na adresi:
http://tinyhack.com/freewarelist/s603rd/2007/03/02/logexport/

Sasvim lepo exportuje sve aktivnosti u csv fajl koji se može otvoriti i filtrirati prema vrsti poziva, poruka ... i kasnije uporediti sa listingom. Jedva cekam da uporedim sledeći listing.

Ima li jos zainteresovanih za checkup akciju?

Pozzzz

Mnogo je pisano o ovome,koristi search i videces.

KRADU NARANO!!!

Naravno da kradu, ali isto tako imaj u vidu da telekom koristi zaokruživanje prvog minuta, pa tek onda ide tarifiranje po sekundama. To znači da za svaki započet razgovor oni u startu skinu ceo minut nebitno da li on trajao 59 sekundi ili 3 sekunde.

U praksi ako imaš recimo 5 razgovora po 10 sekundi, tvoj telefon će da to računa kao 50 sekundi, dok je po telekomu to 5 minuta. Jedino što zbunjuje to da su ti jedno vreme nule, pa onda redovno tarifiranje, pa opet nule. Tu nešto nije u redu i to bi trebao da prijaviš kao reklamaciju ukoliko smatraš da si oštećen.

Sarcasm: Ne ne kradu uopste!

Upravo sam izvadio listing za racun koji je 3x veci od ocekivanog.

Pokusao sam da dobijem listing razgovora preko Interneta na sta imam pravo kao postpaid korisnik,
iako tvrde da je posle 10. moguce videti stanje za prethodni mesec najsveziji racun je od FEBRUARA!!!

U poslovnici sam izvadio listing (sve sa pecatom):
Dakle nisam bio u roamingu, nisam izlazio iz Beograda u to vreme, nisam nigde izgubio telefon bilo kada, nije vadjena kartica iz telefona, niti je isti ikada bio na servisu. Navodno je 13. maja crkla sim kartica (sto vidite po zahtevu za novu, kada je VRACENA stara 'crknuta' SIM kartica). A zamena je proradila 22. maja.
Od 13.maja kada je 'crkla' SIM kartica do 22.maja kada je proradila zamenjena SIM kartica oni su meni pravili racun i tarifirali inostrane razgovore umesto da mi aktiviraju karticu LOPOVI!!! :mad: :mad: :mad:
Ne postoji teorijska mogucnost da sam sa neaktivnom karticom mogao bilo kakav poziv da napravim (osim 112 hitnog koji se ne tarifira i moze bez kartice)

DAKLE NAKRALI SU SE A EVO I DOKAZA:
telekompostpaidkradja1.jpg

telekompostpaidkradja2.jpg

telekompostpaidkradja3.jpg

Telekom je otisao niz vodu kada je poceo da laze svoje korisnike kako je prenosenje besplatnih minuta u MIX tarifi "promocija" iako su ljudi potpisali ugovor na 2godine.
A CIM DODJE MNP (prebacis ceo svoj broj kod Telenora ili VIPa) VIDECE DA JE NAS BORAVAK NA NJIHOVOJ MREZI TAKODJE SAMO PROMOCIJA.

Gde je onaj decko koji je predlagao da nastavimo (svu) diskusiju o telekomu na njihovom forumu a ne na Benchu, imam nesto da ga pitam

Prilozi

• TelekomPostpaidKradja1.jpg
    TelekomPostpaidKradja1.jpg
    414.5 KB · Pregleda: 751
  • TelekomPostpaidKradja2.jpg
    TelekomPostpaidKradja2.jpg
    436.4 KB · Pregleda: 539
  • TelekomPostpaidKradja3.jpg
    TelekomPostpaidKradja3.jpg
    239 KB · Pregleda: 103
Poslednja izmena:
LOL kakve su ovo gluposti...
sve kratki pozivi, a račun samo karikaju za 85din.
:mad:

Meni je sve to lepo naplaceno kao gomila razgovora ka inostranstvu :mad: :mad: :mad: ,
iako ne pise koji broj je zvan (pise moj broj) niti sam imao SIM karticu da mogu da ih napravim, jer je SIM kartica vracena 13.maja

Poslednja izmena:
Jesam bio sam u poslovnici, poceo sam pitanjem da li kradu svoje korisnike, rekao sam im sta mislim o njima, da sam bio zadovoljan korisnik dok nisu poceli da lazu da je MIX prenos minuta promocija i da su potom krenuli niz vodu.

Za markirane razgovore rekli su mi da je to zvanje sekretarice !!! :laugh:

Sad bi najbolji izgovor telekoma bio: "Gospodine! Ali mi smo morali da proverimo da li je nova kratica potpuno funkcionalna pre izdavanja u nacionalnom i u međunarodnom saobraćaju, kako ne bi ste imali novih neprijatnosti. Inače velki broj korisnika ima i veće račune od vašeg pa se ne žali! Tako da neznamo čemu toliko nezadovoljstvo. A i imamo dojavu da ste Vi član Bench zajednice, sve sami hakeri, tako da imamo indicije da ste nam upali u sistem i štelovali račun kako bi nas blatili na forumu."

PS. Ništa čudno državna kasa prazna, mnogo sponzorskih ugovora, debele plate. Naravno Lelekom mora nekako da obezbedi pare za sve to.

Poslednja izmena:
HAHAHAHAHHAHAHAHAHAHA da znas da nije nemoguce! Svaka rec ti je na mestu!

Nedostupan 9dana, bre ljudi ni rodjendan nisu mogli da mi cestitaju, niti sam dobio propustene pozive jos manje SMSove, umesto da storniraju racun za maj (za postpaid pise da je zamena kartice u roku od 1DAN!) jer zbog njih gubim kontakte oni me kradu umesto da aktiviraju karticu. PA NOSITE SE!

Poslednja izmena:
Ilija, nemoj da se stresiras ako uopste mozes u tome da uspes. Nije prijatno kad te neko vara a pogotovo ako ne mozes to da resis promptno.

Ovo je sistemska greska. Hocu reci da su mnogi su dobili napumpane racune verovatno po istom sistemu i da ce to morati da bude reseno kroz Korigovani racun za taj period. Bitno je da uredno podneses reklamaciju. A racun pretpostavljam ne moras da platis.

Neki hvale MTS da ima najbolje pakete koje je iskopirao od Telenora i VIPa ali sa druge strane dzaba to sve ako nemaju softver da to podrze.

Istekla im je licenca za aplikaciju za postpaid BSCS i ne zele da je kupe. :trust:

O cemu onda dalje da pricamo sa MTSom..

Zna li neko da li sad funkcionisu tarifni dodaci?
Ja imam mix500, a vec sam poslao 250poruka, za 7 dana... :/
Pa da bar malo ublazim racun...

meni stigao racun 27000, obicno je bio oko 15ak al sam sad vise pricao u romingu i manje koristio 63... i ko tje sad da proverava listing od 100 strana? :S ako su na broju koji je bio ugasen nabudzili 500 dinara koliko li su tek meni :d

Sretja pa mi je to privatni broj pa mogu lako da ga ugasim za razliku od 63... :)

Pa.. Dobre su sanse da tu postoji vishak od 100eur :d

Recimo, da mi nije problem da poklonim 100eur MTSu samo da se necimam opet bih iz inata radije te pare dao negde drugde.

Recimo, za azil za zivotinje :wave:

Meni u glavnom nije jasno zasto je potrerbno 10 dana da se prerarcunaju racuni za cirka par stotina hiljada ljudi koji su na post paid-u. (To sto oni kazu da MTS ima 2 miliona korisnika, neka mi ga malo... To su sve ljudi koji imaju kartice pa ih koriste kako je koja promocija na kojoj mrezi.) Obrada minuta treba da bude u realnom vremenu kao na svim normalnim mrezama, sto znaci da im je potrbno procesorsko vreme da iste racune prvo nabilduju pa preracunaju.

Pa.. Dobre su sanse da tu postoji vishak od 100eur :d

Recimo, da mi nije problem da poklonim 100eur MTSu samo da se necimam opet bih iz inata radije te pare dao negde drugde.

Recimo, za azil za zivotinje :wave:
pa verovatno... nije mi problem da poklonim 100 eura, i slazem se da je bolje pokloniti nekom drugom, al kako proveriti taj racun? Prosto je nemogutje... mogu da mi ubace razgovore u romingu bez problema jer ja svakako nemam sve te brojeve u imeniku a i da imam ko tje sad da proverava rucno svaki broj... ako imas neki pametan predlog, ili neko drugi, rado tju proveriti i uplatiti razliku nekom kome treba :)
racun 27000??????????brate kupi Sat telefon
:d nije to nista koliki je racun tjaletu ili nekim poslovnim partnerima... roming ubija a moras da budes dostupan uvek...

Samo podnesi reklamaciju i sigurno ce ti nesto skinuti..

Listing ne moze da se izvadi, a znaju da su napravili haos tako da te nece ni pitati zasto sumnjas u racun :)

ok, reklamaciju tju podneti vetj sutra pa javljam rezultate :)

auu kolko puta smo do sad rekli ovo je vrh bezobrazluka al evo ima i gore.. Ilija nemoj da se nervirash koliko god je to moguce, isteraj ovo do kraja i s**** stoku alavu da se nauche jednom

8787 besplatni sms?

Napokon sam uspeo da dobijem listing za april (ali sa tri zvezdice na kraju svakog broja; sta li kao korisnik to ne smem da vidim??!!) i primetio da su mi naplacene sms poruke za dopunu kredita. Za svaku dopunu po dva puta.

da kradu, kradu. ali kako koga, meni recimo u paketu bel100 (gde imam 80 minuta u 064 mrezi uracunatih u pretplatu) tarifiranje pocinje posle sesdesetog minuta. Sve uredno reklamiram od aprila i u julu sam dobio prvi poziv od korisnickog servisa kada su me obavestili da jos uvek nisu u mogucnosti da rese moju reklamaciju i da mi broj nece biti iskljucen. Cekam samo pocetak sledece godine da postanem zakoniti vlasnik svog broja sa prefixom (http://www.mobilnisvet.com/forum/viewtopic.php?t=9625&start=40&sid=0b31e1cf5b0b809ae86b911acb57ec97) pa da ih se otarasim zauvek (jaj_re jedne) a sve zaostale (nezastarele) racune cu im platiti kada sudski vestaci utvrde njihov stvarni iznos. Pa ko voli nek izvoli.
PS. sve listinge porucujem licno u poslovnicama i dobijam ih na mail azurno ali u pdf formatu a csv preko sajta mogu da dobijem samo za februar i mart, cine sve da otezaju korisnicima obracunavanje. Bladi fakin bastards ali platice oni kad - tad.
Zivela sloboda

Ja sam juce otisao po listing, koristim paket mix1000, 325min, 325 sms, i uvek mi je racun bio tu negde oko 1500 din, a sad mi stigao 2800 din, dok sam bio na moru pogledao sam 2 puta mail, jednom sam skinuo 450kb, drugi put 520kb i to na racunu iznosi verovali ili ne, 480 dinara, 21. vek a nepun Mb kosta 500 dinara, makar bio i u romingu u indiji, stvarno nema smisla... Ajde sve to, ne budem lenj pa prelistam listing i saberem 6 strana besmisla, i jel'te, na kraju ispadne da su me zavrnuli za celih 460 dinara. :D
Smeshne pare, i ja kazem sam sebi da li je vredno da za tih 460 dinara pisem zahteve za reklamaciju, cekam u redovima i sta sve ne. Koliki bezobrazluk mora da bude to da mi daju listing i da mi na njemu obracunaju toliko vishe iako stoji sve na papiru!?! Da nemam ovaj broj 4 godine vec, presao bih u Teleneor, ne bih ni trenutka razmisljao, mamu im bezobraznu....

Smeshne pare, i ja kazem sam sebi da li je vredno da za tih 460 dinara pisem zahteve za reklamaciju, cekam u redovima i sta sve ne.
Reklamaciju možeš uputiti i putem e-maila.
Da nemam ovaj broj 4 godine vec, presao bih u Teleneor, ne bih ni trenutka razmisljao, mamu im bezobraznu....
Ja sam prešao na Telenor od prošle subote, i to sam uzeo 062 postpaid broj isti kao i fiksni.
A sledeće nedelje idem u mt:s da raskinem ugovor posle više od 4 godine korišćenja broja.
Meni je jako teško pala odluka za promenu operatera, jer mi je broj vezan za posao, ali uspeo sam da obavestim ljude o promeni broja, a i sekretarica sa obaveštenjem mi je aktivna, pa eto...
Inače, ovaj poslednji račun, za mesec jun je treći uzastopni račun sa pogrešnim tarifiranjem, a reklamacije koje su u sistemu mt:s-a zavedene 03. juna i 20. jula naravno da još uvek nisu rešene.

Pripaid dopuna

Da li je neko video listing za jun a da koristi uslugu pripaid dopune? Po racunu koji sam dobio ispada da sam oporezovan sa 10% i na dopune. Smatram da je to greska jer su razgovori i sms pripejd korisnicima oporezovani. Tako ispada da se dva puta oporezije isto.

Vrh Dno