Šta je novo?

[MTS] Kontrola troskova

Kako mts ume da iznenadi...
Juče odem kolima sa bajsom da se provozam sa ćerkom, platim parking, ne stiže povratna poruka, pošaljem još jednom, ne stiže i dalje, proverim kredit, skinut iznos.
Pozovem parking servis, kažu to je do mts-a.
Pozovem mts, provere, kažu jeste ima neki problem, prosledićemo i javićemo. Ja šta ću vratim se do kola, opet kači bajs, preparkiram se u garažu.
Evo danas i dalje skinut kredit, i niko ne zove.

Inače kada vam je ovako hitno, pozivanje kontakt centra je užas živi, i šlag na tortu uzmu vam i pare za to.

Zbog ovakvih i sličnih stvari meni više ni fiksni nije kod telekoma, kao ni mobilni već godinama... :smoke:

Nisi shvatio, u tom trenutku nije vredelo da napises to, jer sam mislio da su bas to ukinuli :)

@Sam i Neca, sada se UVEK na listingu VAS poruke vide 2x. Samo jednom se naplate, ne brinite.
Takodje, meni razgovor sa call centrom vec 2 godine nije naplacen nijednom. Pojavi se smanjen kredit ili na racunu za postpaid, ali vec sutra se u listingu vidi da je vracen taj iznos.

Zvanje CC sa KT je besplatno? Sa pripejd broja je beslatno, sa KT i postpejd treba saglasnost za naplatu. Nisam znao da vrate za poziv sa KT. ;)

Potvrđujem ovo za naplatu SMS ka kratkim brojevima: dupli zapis u listingu sa istim vremenom, prvi unos je rezervacija, a drugi realizacija.

Nisam znao kazu ima nova opcija kad zoves CC,ako je velika guzva,ostavis broj i onda oni tebe pozovu.Na twitweru potvrdjuju korisnici,ovde jos nisam cuo da je pomenuo neko to. :)

Da, i ja videh, ovo je bas od skora! Ozbiljan plus za MTS! (ako pozovu u nekom realnom roku u praksi naravno)

Tako je Telenor Banka imala to ako je velika guzva za pozive, vise nema, cekaj i bacaj SVOJE minute :) Cak i oni teraju korisnike na VIP NEOgraniceno :)

Nego..... vise nema bitne stavke na sajtu MTSa (prelazak na postpaid...), i izgleda da su najzad unistili KT skroz :(

Ти као да ниси одавде. Ко још чува штедњу на КТ? ;)

Nisam znao kazu ima nova opcija kad zoves CC,ako je velika guzva,ostavis broj i onda oni tebe pozovu.Na twitweru potvrdjuju korisnici,ovde jos nisam cuo da je pomenuo neko to. :)

Kod banke Intesa ovo ima već više od godinu dana, a možda i duže. To je sasvim ok od njih.

Nego..... vise nema bitne stavke na sajtu MTSa (prelazak na postpaid...), i izgleda da su najzad unistili KT skroz :(

I šta, dođeš i kažeš "hoću da pređem na postpaid", a oni kažu "ne može" , ili ti ne prenesu avans?
Kad sam pre neku godinu prelazio sa kt na postpaid, u poslovnici nisu garantovali za kredit, ipak se pojavio kao avans.

Cale je nasao ipak negde, ja uradio pretragu ali nisam mogao naci.
Lazna uzbuna, izgleda. NADAM SE!

Ама читајте Корисничку зону и Питања и одговоре, све пише. ;)

Tražio sam promenu tarife na KT2000, danas mi je promenjena na KT2000 (stoji na Portalu), a dobio sam sledovanje kredita i saobraćaja kao da je KT500. Grrr.
Odem u poslovnicu, tražili mi telefon da oni ukucaju USSD kod i provere, iako se i na Portalu i u njihovom sistemu vidi stanje. Kao, "zar je moguće"? :mad:

Edit: sređeno za 2h posle prijave.

Poslednja izmena:
To je bilo nesto prvog u mesecu, dok se sistem opameti, uvek se tako desava za KT.
Generalno, ja prvog uopste ne gledam nista, a jos manje se zalim pre 5.

Pitanjce, da li za KT vazi obracunski period kao za postpaid, ili je mesec dana u odnosu na datum potpisivanja ugovora?
Mnogo stvari ne znaju ni oni sami da objasne i ima 300 peripetija sa kt, posto je njima to po logici za vise stvari prepaid, a racun stize mesecno sto je odlika postpaida

KT su toliko unakazili, da retko ko ga uzima a da ne zna da mu treba, pa i nemaju iskustva uopste radnici. Nemoj se cuditi.

Osim sto je mesecni (od 1. do 1. je racun), imaj na umu da se KT placa ceo mesec, i dobija se ceo saobracaj, bez obzira na to kog datuma pocinje tarifa.
A ugovorna obaveza ide 12/24 meseca po trajanju, znaci 25 racuna placas (jedan po punoj ceni, ako ne obnovis ranije ugovor)

Potpisao sam 27. u mesecu. Znaci kada mi istekne ugovor odmah ga bacam na prepaid i gasim, kakav crni jos jedan racun

Neces izbeci 25. racun nikako. Sta god uradio.
Mozes sami promeniti koliko ce biti.
(ovo dole je za ostale, cisto da se sumira negde, tebi nece znaciti za ovaj ugovor)

Konkretno, nisam siguran kako idu novi ugovori danas za KT, ali mislim da je:
- prvi mesec bez popusta
- 24 sa popustom (znaci i onaj 25. mesec)
Aneks (ako si vec imao popust i samo pre kraja trenutne ugovorne obaveze potpises novu UO za popust) ide obratno (u ovo sam siguran):
- prvi mesec+23 meseca ima popust
- zadnji mesec je puna cena (ako opet ne potpises za popust pre isteka UO)

Ako je tako, nemas izbora, zadnji mesec placas po punoj ceni. Da si prvih dana u mesecu potpisao, mogao bi preneti KT na postpaid u poslovnici pri kraju predzadnjeg meseca, i onda sledeceg broj prebaciti na prepaid (opet mora u poslovnicu!), pa bi platio sam koji dan postpaid racuna, umesto celog KT.

Verujem da tebi ovo nije uopste bitno (2 cimanja u poslovnicu i da je prvog u mesecu zbog jedne pretplate), napisao sam da ima za ostale, koji nisu upuceni.

Nisam siguran da li mi se bas to desilo, ali KT je uvek "osamucen" prvih dan-dva u mesecu.

Ako neko moze da potvrdi kako stize prvi racun za nove KT ugovorne obaveze (dakle za broj koji nije nastavio popust ranije), javite. (Nemanja, pretpostavljam da si jula potpisao, pa ce tebi prvi stici sada avgusta?)

^ Evo, meni je istekla UO i onda sam potpisao dva nova KT UO, nisu bili povezani sa starim, iako je par dana bio razmak. Prvih mesec dana na portalu je stajalo da nemam ugovornu obavezu, i UO se na Portalu pojavila tek 1. avg. Sad kad izađe račun za jul za dan-dva javiću da li je puni iznos ili 50% off. Alfa i ostali, onda ćete znati. :)

Ја сам 25. маја један постпејд пребацио на КТ1000, сад сам погледао рачуне и за мај имам смањен рачун за постпејд (на око 80% што се уклапа) и КТ1000 са 50% попуста.

Колико знам, 13. или 25. месец иду са 100% плаћањем ако се не продужи УО за КТ. Други КТ ми истиче новембра па ћу да видим како даље, ако не прихвате да наставе са 50% ценом, можда и тај оде у припејд. Биће ове јесени ценкања јер ми још две УО истичу. ;)

I meni je takav slucaj za KT brojeve, ali cini mi se da je neko pomenuo da za skroz nove UO (koji nisu imali samo prekide krace u UO, vec bili skroz nova UO) ide onako lose (pod 1.). Nadam se da nije tako, onda barem ima nacina da se sroza taj zadnji racun, za one koji su pocetkom meseca potpisali.

Тај мој број је бар годину дана био постпејд па и УО за КТ може да се рачуна као скроз нова. Откад знам за КТ, увек је 13. или 25. месец био са 100% ценом а то се решавало тако што се УО продужи пре истека и нема пуне цене. Иначе би било прилично поглу да први месец буде 100% јер онда код продужења и немаш пун период са 50% попуста.
Не знам да ли је мтс нешто мењао, могуће да сада и то иде како пишеш али ми не делује логично. Друга прича је неки попуст за 3 или више месеци, онда се то рачуна од првог у следећем месецу да би се сабрали комплетни месеци попуста.

Можда је мој рачун по неким старим правилима јер је и даље био на 50% па ћемо да видимо кад owim добије тазе рачун.

Neces izbeci 25. racun nikako. Sta god uradio.
Mozes sami promeniti koliko ce biti.
(ovo dole je za ostale, cisto da se sumira negde, tebi nece znaciti za ovaj ugovor)

Konkretno, nisam siguran kako idu novi ugovori danas za KT, ali mislim da je:
- prvi mesec bez popusta
- 24 sa popustom (znaci i onaj 25. mesec)
Aneks (ako si vec imao popust i samo pre kraja trenutne ugovorne obaveze potpises novu UO za popust) ide obratno (u ovo sam siguran):
- prvi mesec+23 meseca ima popust
- zadnji mesec je puna cena (ako opet ne potpises za popust pre isteka UO)

Ako je tako, nemas izbora, zadnji mesec placas po punoj ceni. Da si prvih dana u mesecu potpisao, mogao bi preneti KT na postpaid u poslovnici pri kraju predzadnjeg meseca, i onda sledeceg broj prebaciti na prepaid (opet mora u poslovnicu!), pa bi platio sam koji dan postpaid racuna, umesto celog KT.

Verujem da tebi ovo nije uopste bitno (2 cimanja u poslovnicu i da je prvog u mesecu zbog jedne pretplate), napisao sam da ima za ostale, koji nisu upuceni.

A ako otkupim ugovornu obavezu, poslednji mesec?

Mozes ali placas punu cenu a gubis saobracaj.

па ћемо да видимо кад owim добије тазе рачун.
Taze račun stigao danas, prvi KT račun mi je naplaćen sa popustom na novoj UO 24 meseca.
Imao sam prethodnu UO na postpejd broju, ona je istekla, prošlo je neko vreme i zaključio sam novu KT UO na istom broju (dakle, nije nastavak iste).
Hope it solves the mystery! :)

Vrh Dno