Šta je novo?

[MTS] Kontrola troskova

Veruj mi da su mi ga prebacili, znam da smo polemisali i da je jedna devojka isto to potvrdila i tek na računu kad sam video koliko su preneli uračunat je i bonus. :)

Moglo, i pre dva, ali vise ne moze.

Uslovljavaju te da potpises novi Ugovor sa klasicnom postpaid tarifom da bi tek kasnije (sutradan) mogao da predjes na klasican pre paid.

Totalno nezakonito, ali moze im se... (pune budzet)

Šta time dobijaju?

Mozda ima neki bug u korist korisnika na sim karticama koje sa kt ostaju na prepaid ???

------------------------------------------
Jedine validne informacije o svemu u vezi MTS-a se mogu dobiti ovde na forumu.

Na Call Centru od razlicitih radnika dobijate razlicite odgovore na isto pitanje. Ista situacija je i u poslovnicama. Pravi je haos. 9 od 10 radnika pojma nemaju ni o cemu. Primljeni su iskljucivo preko veze. Da ne dodje do zabune i onaj deseti je primljen preko veze :D

Razlog zasto je tako - NEMA ODGOVORNOSTI NI POSLEDICA (smanjenje plate, otkaz, itd..) za nerad i neznanje.

Da sam snimao kakve sam sve (dez)informacije dobijao od zaposlenih bilo bi za rubriku verovali ili ne. A o greskama u racunima, bolje i da ne pricam.

Hteo bih da pitam, ako neko zna (provereno u praksi, a ne na osnovu informacije od radnika), ukoliko imam avans na postpaid racunu, koji je prenet sa prepaida, da li taj avans ostaje ukoliko sa klasicnog postpaida predjem na kontrolu troskova?

Npr. 10000din. na prepaid broju prelaskom na klasican postpaid prelaze u avans.
Nakon toga ukoliko odlucim da sa postpaida predjem na KT sta se desava sa avansom ?

Tu se postavlja i pitanje, da li je moguce direktno preci sa postpaida na KT ????

Poslednja izmena:
Veruj mi da su mi ga prebacili, znam da smo polemisali i da je jedna devojka isto to potvrdila i tek na računu kad sam video koliko su preneli uračunat je i bonus. :)
Да ниси можда помешао називе, у аванс прелазе основни и допуњени кредит ... мада, сад ми нешто паде на памет, када сам јесенас прешао са КТ на припејд, мислим чак да ми је остао само допуњени кредит.
Бонус тешко да иде у аванс, па ко има КТ2000 и није потрошио много, почетком месеца добије 4.000 на постојећи бонус кредит и релативно лако може да има 8.000 бонуса а то баш и неће да дозволе да оде у аванс.
Mozda ima neki bug u korist korisnika na sim karticama koje sa kt ostaju na prepaid ???
Јесенас сам прешао са КТ на припејд и мислим да сам заврнут јер ми је основни кредит нестао ... мада га и није било много. Другар је пар недеља касније прешао са КТ на постпејд и мислим да је слично прошао. Не знам за неки баг у корист корисника .. а сигурно бих знао. Као што сам написао, ако је реч о крају УО са КТ, онда је апсолутно паметно да се прво пређе на постпејд да се не би плаћала пуна цена и после ко како хоће.
Na Call Centru od razlicitih radnika dobijate razlicite odgovore na isto pitanje. Ista situacija je i u poslovnicama. Pravi je haos. 9 od 10 radnika pojma nemaju ni o cemu. Primljeni su iskljucivo preko veze. Da ne dodje do zabune i onaj deseti je primljen preko veze :D
Ја имам солидно искуство са две пословнице у које идем. Још сам нашао и раднике/це који сарађују и неће да траже детаљ који може да буде на моју штету него траже најбоље решење. Последњих неколико пута сам ишао да питам за неке информације (које су биле све само не једноставне) па су и неки други, који су тада радили, показали да им теме нису непознате. Можда овде слабије раде везе или радници памте оно што раде.
Наравно, постоје неки детаљи које добро зна само неко од њих али то одмах и кажу. Знам да је пре годину дана био проблем да ми пребаце именик на 8х који има неко нестандардно име па је тек трећа радница, коју су звали због тога, успела да реши проблем. Не мислим да је то толико страшно.
Hteo bih da pitam, ako neko zna (provereno u praksi, a ne na osnovu informacije od radnika), ukoliko imam avans na postpaid racunu, koji je prenet sa prepaida, da li taj avans ostaje ukoliko sa klasicnog postpaida predjem na kontrolu troskova?
Ја нисам то знао али је алфи пре страну, две написао да то тако ради.
Tu se postavlja i pitanje, da li je moguce direktno preci sa postpaida na KT ????
Ако имаш УО, не може а ако немаш обавезу, можеш да пређеш на што год хоћеш. И даље не знам на основу чега не може са КТ без УО да се пређе на припејд, не видим и да имају неки добитак јер је КТ ионако наплаћена за цео месец а постпејд ће да се рачуна само за дан, два а могуће је да се добије (и потроши) велики део онога што следује.

Sto se tice prelaska sa postpaid na KT, vidim da je bilo reci da se prvo prelazi na prepaid pa na obican KT. Znam da je tako bilo ranije.

Zanima me da li je tu nesto menjano u zadnjih mesec, dva kada su menjali nacin prelaska sa KT na prepaid ?

На сајту пише да са постпејда може на КТ, под условом да нема УО и да су рачуни плаћени.

Poz. svima
kada se dopunjavaju krediti i internet u KT
mislio sam da je to automatski svakog prvog u mesecu
ali evo danas je 04.01. još nisam dobio ni kredite ni net ?
na KT sam prešao 04.12.2015. ne znam da li to ima neke veze

Nekog od prvih dana u mesecu, nije uopste konkretan dan. Meni je ovog puta na glavnom broju 1. nekad je 3. nekad 2.

Требало би првог, мени стигну у току те ноћи па првог ујутру углавном имам све допуњено али је алфи писао да код њега такође касни.

Cale, kod mene je oduvek kao kod tebe. Imao sam vise KT brojeva. Uvek isto - stigne ujutru oko 8am prvog u mesecu.

Sto se tice prelaska sa postpaid na KT, vidim da je bilo reci da se prvo prelazi na prepaid pa na obican KT. Znam da je tako bilo ranije.

Zanima me da li je tu nesto menjano u zadnjih mesec, dva kada su menjali nacin prelaska sa KT na prepaid ?

ja sam u decembru presao sa postpaida na kt,prvo ide na prepaid pa na kt i dalje je ista procedura.

Cale, kod mene je oduvek kao kod tebe. Imao sam vise KT brojeva. Uvek isto - stigne ujutru oko 8am prvog u mesecu.
Исто,увијек првог ујуро већ уплаћено,никад касније.

Evo danas je četvrti u mesecu i još mi nije aktivirano ništa...
Inače su mi tokom decembra pored uplaćenog internet dodatka skinuli sav kredit jer su mi naplaćivali net celo pre podne dok nisam primetio, bio sam odmah da se žalim u poslovnici ali ne mogu da pišu žalbu jer još nisam dobio račun, jedino što je prestao da jede kredit negde oko 15 časova iako mi je prethodni dodatak isticao oko 12h tog dana a novi bio aktiviran već u 9h tog jutra.
Prihvatiće žalbu ali moram doći sa računom...
Ovo sve više liči na vežbu kontrole živaca a ne kontrole troškova...
popodne idem u poslovnicu pa ću videti

Ја сам писао жалбу,руком,штампаним(да се може прочитати)прије него што сам добио рачун.Видио сам како ми обрачунавају и скидају кредит на сајту.Прво сам узео од њих онај формулар па кући фино смислио и попунио па однио у пословницу.:D

Za sta su ti skinuli kredit?

Обрачунавали ми као међународне разговоре(Хрватска,Федерација и та зона) а не по цијени за РС.

Standardne MTS kradje koje su prisutne vec 15 god.,samo na razlicite usluge skidaju,da ne kazem kradu.
Krade i nas MTS,a Boga mi dere i MTS u Srpskoj,mada nista neobicno,ipak je to odeljak nase lopovske firme :D
I Alfa pomiri se vise sa tim da su nevidjene lopovcine.

Обрачунавали ми као међународне разговоре(Хрватска,Федерација и та зона) а не по цијени за РС.

Mislis kada zoves Rep. Srpsku (ili mislis na Srbiju pod RS?) naplacuju ti kao da zoves HR?
Ja sam video medjunarodne pozive/SMS na KT tarifi, ne secam se za sta, ali naplaceni su korektno, samo iz nekog glupog razloga greskom stoji "medjunarodni" u listingu. Ne znam da li je isto kod tebe? (koje usluga je stvarno koriscnea, koja cena je naplacena?)

Мени се никад није десило тако нешто, ваљда зато што основни кредит потрошим за највише 5 дана, сада и краће траје. ;)

Danas su mi u kol centru 2x potvrdili da mogu da predjem sa KT sa UO na postpejd. Ono sto (do sada?) nije bilo moguće.

Danas su mi u kol centru 2x potvrdili da mogu da predjem sa KT sa UO na postpejd. Ono sto (do sada?) nije bilo moguće.

bilo moguce .. pa ja sam jos u junu 3 meseca ranije presao sa KT 2000 NA POSTPAID ,cak sam i o tome pisao ..(ugovor isticao 4.09)... odmah te prebace , uzeo telefon... sav kredit i onaj sto se nagomilavao i onaj osnovni heheh preneli sve lepo kao avans ... ( nagomilavao .. to je onaj sto su kasnije oni stavili kao dopunjen ) ... cak mi je i alfi odogovrio da cu dobiti racun za kt plus postpaid za taj mesec

Било је могуће, чак и пожељно у претпоследњем месецу. Не можеш са постпејда на КТ док траје УО.

Izvinjavam se, tek sam ustao bio kad sam zvao, bunovan, haha, hteo sam da pitam sa postpejda na KT a ne obratno - to znam da moze. Oprostite! :)

e cale ako zelim da produzim ugovor tri meseca ranije i da uzmem KT jel to moze ? ( sa post na kt uz produzetak ugovorne obaveze _)

znaci ipak ce morati nova ugov. obaveza -))) taj cu da prebacim na prepaid -))

Ako nisu nesto od oktobra menjali, ja sam hteo to bas sa 3 meseca ranije, ne da sistem.

Mislis kada zoves Rep. Srpsku (ili mislis na Srbiju pod RS?) naplacuju ti kao da zoves HR?
Ja sam video medjunarodne pozive/SMS na KT tarifi, ne secam se za sta, ali naplaceni su korektno, samo iz nekog glupog razloga greskom stoji "medjunarodni" u listingu. Ne znam da li je isto kod tebe? (koje usluga je stvarno koriscnea, koja cena je naplacena?)
Мислим на Српску(из Србије)Било је годинама све у реду до тог једног мјесеца.Не знам шта је писало у листингу(оном за текући мјесец јер сам се жалио прије добијања рачуна али сам се жалио јер су ми скидали кредит.Одмах послије разговора скину као да сам причао нпр. с Хрватском, као да су побркали зоне.Разлика у цијени по мин. је дупло већа тако да сам одмах примјетио.Проблем је био у погрешном наплаћивању тј. тарифирању тих разговора.
Ево сад гледао листинг за овај мјесец,воде се као међународни разговори,што није проблем ако се обрачунају како треба.:)Зона 0

Nazad
Vrh Dno