Šta je novo?

[MTS] Kontrola troskova

Don't comment!

Ladno ne moze sa KT na pripejd, nego mora na postpejd pa sutradan na pripejd. Sjeeee, kakav sistem :) hoce neko da mi se pridruzi u obasipanju mejlovima povodom ove nelogicnosti? :):):):)

Зашто да их обасипамо мејловима кад са КТ може ладно на припејд? Или је бар могло пре три месеца када сам то урадио и прешао са КТ на припејд ... јесте да ме је касније то коштало али знам да може. Пар недеља касније сам са те припејд прешао на постпејд а другар је директ пребацио КТ на постпејд ... значи може све.

+1, otprilike u slicno vreme i ja sam to uradio.

Jel i dalje kod KT vazi pravilo 1000din mesecno, 200 na dan prebacivanje kredita. Razmisljao da uzmem ponovo KT :)

Важи ... ако нису ништа мењали ове године.

Зашто да их обасипамо мејловима кад са КТ може ладно на припејд? Или је бар могло пре три месеца када сам то урадио и прешао са КТ на припејд ... јесте да ме је касније то коштало али знам да може. Пар недеља касније сам са те припејд прешао на постпејд а другар је директ пребацио КТ на постпејд ... значи може све.

Moglo, i pre dva, ali vise ne moze.

Uslovljavaju te da potpises novi Ugovor sa klasicnom postpaid tarifom da bi tek kasnije (sutradan) mogao da predjes na klasican pre paid.

Totalno nezakonito, ali moze im se... (pune budzet)

Pokusavam da pronadjem, ali ne uspevam. Da li se trosi uporedo osnovni i bonus kredit. Odnosno, ukoliko pozovem mts broj na pocetku obracunskog perioda, da li mi se tarifira poziv sa osnovnog kredita ili bonusa za mts mrezu? Kakav je prioritet potrosnje kredita u tarifi sada? Prelazak je moguc sa pripejda na KT? Ostatak pripejd kredita tom prilikom postaje avans na KT?

Prelistaj malo bolje temu, više puta pisano, mada i uslove stalno menjaju.
Moglo, i pre dva, ali vise ne moze.

Uslovljavaju te da potpises novi Ugovor sa klasicnom postpaid tarifom da bi tek kasnije (sutradan) mogao da predjes na klasican pre paid.

Totalno nezakonito, ali moze im se... (pune budzet)
Šta time dobijaju? I kako je tek moguće da potpišep postpaid i sutradan pređešna pripaid, jedino uz penale.

Poslednja izmena:
Не би требало да буде пенала ако се пређе на постпејд без УО. Ипак, ни ја не видим зашто би сада морало овако јер ништа не добијају а иначе би то био feature а не bug. ;) Ко хоће да престане са КТ, најбоља варијанта и јесте да претпоследњег месеца пређе на постпејд без УО и тако избегне да следећег месеца плати пуну цену КТ, без 50% попуста и без обзира када УО истиче. Ако је овако, не видим шта се тиме добија, потпише се постпејд без УО, сутра пређе на припејд, за постпејд плати један дан а евентуално потроши оно што је следовало ...

Не знам да ли се припејд кредит рачуна као аванс на КТ или само иде у допуњени, друга прича је са преласком са КТ/припејда на постпејд, ту кредит иде у аванс.

Ако нису ништа мењали, бонус се троши паралелно.

Imam vise KT kartica, nista nije menjano po ovom pitanju. Izbacene su samo neke stvari iz KT-a (tipa vise nema minuta unutar MTSa kao dodatak, pa je povecana cena bila tog dodatka dok je bio, pa samo mesec dana se prenosi, itd. - ali nije menjana osnova samog KTa)

Prepaid kredit ne ide u avans, vec u KT kredit. Ali zato ako se predje na Postpaid, pa onda na KT, ide kao avans.

Tako sam ja pre dve godine presao sa pre na kt i sav kredit prenet a ne uzet kao avans... Zeznuo me radnik u poslovnici..
Nego jel mogu promeniti tarifu sa prica na kt 1000 . A pod ugovorom sam

Ne moze zvanicno, jedino ako naprave neki zez, pa da bez penala raskines postojeci i potpises novi ugovor.

E, ali ako neko dodje iz poslovnice i kaze kako je SAD, sto pricate sta je BILO? Dakle, sad sig mora sa KT na postpejd bez ugovorne obaveze 1 dan pa onda raskid i pripejd. Prosto, sistem im je sad takav. Oni znaju za tu nelogicnost (devojka u poslovnici zvala 10 sefova) "vec duze vreme" i nista ne preduzimaju jer "retko ko koristi KT pa sto bi menjali". Zato predlozih slanje sugestija mejlom, da skrenemo vise paznje na ovaj bas glup problem...

Prepaid kredit ne ide u avans, vec u KT kredit. Ali zato ako se predje na Postpaid, pa onda na KT, ide kao avans.
Занимљиво. Имам једну КТ до априла, могуће да ће на картици да остане мало кредита па ако пређем на постпејд док траје УО, да ли и онда тај кредит прелази у аванс? Или то важи тек кад истекне УО? У сваком случају, ако имам аванс на постпејду и пређем на КТ, аванс остаје а месечни кредити се нормално додају?

едит: код њих постоји и вероватноћа да разни службеници имају разне информације, ако је то важило пре пар месеци, откуд то да зове дуже време и да неће да мењају нешто што ретко ко користи а променили скоро? Свратићу касније до овдашње пословнице па ћу да проверим код неких у које имам поверења, ако сада раде.
Иначе сам проверио и трошење бонус кредита, ништа није мењано, троши се паралелно.

Poslednja izmena:
Sta je taj sef smatrao pod "duzim vremenom" ne znam, niti je vazno. Vazno je da je sada ovako, nelogicno, da je do sistema, da oni znaju za to, a nista ne preduzimaju jer su korisnici KT ocigledno zanemarljivi da bi se neko angazovao da se nesto promeni. I ova radnica je od poverenja...

Mogu da potvrdim da imaju jako malo KT korisnika, sami mi rekli.

Za promenu KT tarife uk. 4x zvao sam kol centar, nepotrebno bio u poslovnici 2h u redu (njihova aplikacija nema opciju promenu KT tarife, pise se nalog i radi ručno), dobio pogrešan racun, pisao reklamaciju...

Ne moze biti "duze vreme", kada sam ja evo oktobra to radio, i nije bilo tako. Bilo je OBRATNO, dakle morali je sa postpaida na PREPAID, pa onda KT, i tu se sada ceka jedan dan (ranije nije!0, ako kartica ne proradi odmah, a cesto ne proradi ;)

Cale, sve sto si pitao ostaje isto, ne menja se.

I ova radnica je od poverenja...
Ма све је ОК, не кажем да сигурно није тако него ми је онако нелогично да мењају нешто што иначе мало ко користи а да та промена буде скоро козметичка а још и корисна. Што се поверења тиче, мислио сам на оне раднице које су знале о чему их питам и није их бунио ниједан детаљ, па ни око аванса, датума промене пакета или сличних ситница. Волим кад наиђем на некога ко зна скоро као ја о њиховим понудама. ;)
Данас нисам стигао, вероватно ћу сутра или ових дана да оверим ово.

Inace, cini mi se da jos od novembra 2014. (ili avgusta, ne znam kad su ono bese menjali KT da se ne prenosi saobracaj vise od jednog meseca) ne dobijam pocetkom meseca saobracaj :) Ovo puta je bilo 1. u mesecu za dva broja koja su na moje ime, ali navece, ne odmah. Ne znam za brojeve na firmu kako je, oni se i ne koriste praznikom.

Da, kad se prelazi sa postpejda na KT ide tako, ALI kad se ide sa KT na pripejd mora prvo na postpejd... Nadam se da cemo se sad razumeti :)

Zelja mi je bila samo da im stavimo do znanja da treba da vode racuna i o korisnicima KT kad je vec imaju u ponudi, to je sve :)

Poslednja izmena:
E, ali ako neko dodje iz poslovnice i kaze kako je SAD, sto pricate sta je BILO? Dakle, sad sig mora sa KT na postpejd bez ugovorne obaveze 1 dan pa onda raskid i pripejd. Prosto, sistem im je sad takav. Oni znaju za tu nelogicnost (devojka u poslovnici zvala 10 sefova) "vec duze vreme" i nista ne preduzimaju jer "retko ko koristi KT pa sto bi menjali". Zato predlozih slanje sugestija mejlom, da skrenemo vise paznje na ovaj bas glup problem...
Nije ni bug ni greska, s obzirom da je uvedeno pre par meseci i ne pokazuju nameru da nesto promene.
Efektivno naplacuju bar 2 dana duplo - i kroz KT i kroz postpejd. Da nisam i sam doziveo, ne bih verovao da je moguce, cak ni u zemlji kao sto je ova.

Нисам видео да је неко поменуо, да ли ово важи када КТ није под УО, када јесте или нема везе? Претпостављам да важи за тренутак када истиче УО али ту већ постоји једна "казна" за онога ко тако уради па тај дан постпејда није опасан.
Нешто се не сећам, да ли промена КТ у постпејд креће истог тренутка или од следећег месеца? Скоро сам само мењао постпејд пакет у други и кренуо је од следећег.

KT -> Postpaid ide odmah.

Nazad
Vrh Dno