Šta je novo?

[MTS] Kontrola troskova

имам црно на бело да је УО истекла и оно што је реално је да ће овај април да буде без 50% што сам ионако знао. Не знам како мисле да закаче и мај.
Alfa i ja smo ti napisali da ce UO2 da ti pokrije ceo april.

Užas, danas izvršio dopunu sa postpaid broja. Probam fd, jok. Zovem tetu koja se nalupeta da sam na black listi i da treba da uplatim na kiosku 3 x 200 kinti da bi proradilo i da se dopuna sa postpaid broja ne računa. Da li je neko čuo za tu nebulozu (black list) i da li vredi da podnesem žalbu? I na koji način podnosite žalbu/prigovor bez odlaska u tamni vilajet?
A da, ugovor je svež 12 dana, uz zanimljiv detalj u postu br. 1122

Sent from my iPhone using Tapatalk

Poslednja izmena:
Pisi na email.

Sent from my LG-H815 using Tapatalk

Na 2 meseca sada mora da se dopunjuje izgleda obicnom eDopunom da bi ostala mogucnost FD. Nema veze sto je radio.
Uplatis ED, sacekas 24h, ako ne proradi zoves call centar i kazes da ne radi, da si uplatio ED, resetovao fon i probao, i dalje ne radi.

Nemam pojma kakva black list, šlogirao se i nisam ni pitao računajući da je lupetanje. Osim ako nije zbog onog u postu 1122:d

Poslednja izmena:
Ima veze sta je radio,a nije mogao nista da uradi,kad mu ugovor vazi tek 12 dana.A oni onda tako mogu redom da pocnu svima,na crnoj si listi,moras 3x.....Poceli su mnogo da zentaju,mada cudi da je prvog dana mogao odmah da uradi FD,a sad posle 12 dana ne moze.

BL im je verovatno izraz da broj nema uplate na njega, pa samim tim nema ni osnova da moze FD.
Meni se vec desilo 3x da mora da se opet radi ED, zove CC da bi opet proradila FD.

Чек мало, ти си допунио са постпејда на КТ па си онда хтео те паре да продужиш користећи ФД? Зашто тако? Или нешто нисам укапирао?

Moras, nece proraditi FD bez toga kada prestane da radi. (POD->PRD ne znam zasto bi radio, meni su rekli da to nece uciniti razliku, vec samo obicna ED sa dopunskog mesta)
Nekim brojevima je ostala da radi od ranije, ali novijim su nesto zeznuli pocetkom marta, i morace izgleda na 2 meseca da se radi ED da bi radile FD uopste :(

^ POD -> PRD: ne znam zasto NE bi radilo? Isto su pricali da mora ED za produzenje validnosti pripejd kartice, kad moze i postpejd dopuna i dopuna sa fiksnog (lično probao).

Imam 2 nova KT UO (na starim brojevima) od pre koji dan. Probao POD->PRD ne dobijam nista. Pustio ED, proradilo sledeceg dana.

Da se rauzmemo, ne tvrdim nista, nove su teritorije i za mene;) Ovako su rekli i proslog puta i tako je bilo.. nesto zezaju :)

Ma sve te gluposti oko nepriznavanja POD-PRD smo spsolvirali, ali što mi je rekla da treba tri uplate po 200, to je enigma.
Inače, poslao mail, jutros stiže nebulozni odgovor u kojem mi objašnjavaju način na koji se vrši FD.

Trazi postpaid kada zoves call centar ako nisi.
Jedna je dovoljna. U martu je i meni proslo na jednom broju posle pod na prp uplate. Ali morao sam cc da zovem u svim slucajevima.

Zvao, tražio postpaid, ovaj put opet black list, ali je devojčica bila umerenija i rekla mi da je potrebna jedna uplata sa npr. kioska i da uplata sa POD ne važi. Tako je kako je...

Meni se cini da nesto rade zbog KT-a opet (ako si malo propratio, tokom godina su ga lagano unistavali sve vise i vise - bila je odavno IDEALNA tarifa za one koji razgovaraju uglavnom sa MTSom, jer si mogao nekoliko hiljada minuta imati mesecno prilicno jeftino, i uz kontrolisan racun, do danas, kada i nema ponude minuta uopste sem potrosnjom kredita ;))

Pocelo je marta, ali KT se ne koristi toliko, pa nisu bas upuceni - znaju da se nesto menja, ali izgleda i ne znaju kako da to zovu :)

E sad... ako je u sistemu blokirano mora poziv call centru i onda sigurno mora eDopuna minimum!
Ako nije, onda je nekada dovoljna Postpaid->prepaid, i proradice samo od sebe, bez poziva call centru.
U tvom slucaju verovatno je ovo prvo, i poziv CCu posle ED je dovoljan, treba da proradi kroz 24h.

Šta sve spada u ED? Može li preko fiksnog ili npr. preko web bankinga?

Ne, ED je samo na prodajnom mestu preko onih terminala.
Ako kazu da si na blacklist (sta god to bilo realno, verovatno misle da je u sistemu blokirano prosto), moraces da se cimas i uplatis 200rsd najdosadnijim putem ;) Ne moze ni preko postpaid, fixnog, kartice, itd...
(moraju oni da posalju nalog da se odblokira, a to nece da urade ako nemas ED)

Znači samo POS terminali. Ok, hvala, javljam epilog za koji dan/sat.

Sto da gubi vreme u poslovnici umesto da preko CC podnese prigovor? Jeste da se poziv placa 10.17 ;) ali to vredi ustede u vremenu, jer cak i da nema NIKOGA u posovnici (sto se nekim cudom desilo skoro svakog dana aprila ovde u Knezu...), opet treba barem 10 min. da se uradi prigovor (plus ako trebate ici samo zbog poslovnice u tom pravcu i preko toga, nemaju svi poslovnicu u setalistu :D)

Moj predlog je, eDopuna, reset telefona kroz pola sata, probas da li radi FD. Ako ne radi, zoves CC, ulozis prigovor. (mozda i ne treba, jer na nekim brojevima stvarno ne treba, ali ovako ce proraditi kroz 24h otprilike)

Probaću tako pa CC, ionako su mi pozivi ka CC besplatni, pa ću da ih zasipam;)

Mmm, pa nisu, sem ako ne zloupotrebljavas 788/3 :) (ili mislis na to da za KT ne ispadnu dodatni trosak :))

Jok, zovem sa službenog, a tu su pozivi ka CC besplatni. Takav ugovor.

Evo obećanog epiloga... obavio ED, resetovao fon, ne radi. Zvao CC, kažu sada je ok, imate pravo na tu uslugu, biće u roku od 24h. Ostaje da čekićam dalje.

Budi strpljiv,ja sam to prosao sa novim ugovorom u februaru,3 odlaska u poslovnicu,ED,prigovor i oko 20 dana ukupno.Kad je konacno proradila FD,ne moze to odmah kod nas :D

Juče sam uradio dopunu KT broja na kojem mi je isključena FD, ali ne kao ED, već postpejd dopuna (mrzelo me drugačije). Pozvao kasnije kol-centar, rekli mi da je dopuna validna i napisali nalog da mi se uključi FD i rekli da ću biti obavešten SMS-om.

Vrh Dno