Šta je novo?

MTS kontrola troskova BITNA izmena tarife!!! Raskid ugovora bez placanja penala???

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.

mobilni.360

Poštovan
Učlanjen(a)
01.07.2014
Poena
51
Desilo se ono cega smo se svi pribojavali.

MTS menja nasu omiljenu tarifu - kontrola troskova.

Prema obavestenju:

http://www.mts.telekom.rs/index.php/vesti_detaljno/items/obavestenje.3056.html

Odnosno:
--------------------------------------------------------------------------------------
Obaveštenje

01.07.2014
Kontrola troškova i Control mobilni Net- novi model tarifiranja

Obaveštavamo korisnike tarifnog profila Kontrola troškova i korisnike usluge Control Mobilni Net da će se od 1. avgusta 2014. godine primenjivati novi model tarifiranja.

Naime, od navedenog datuma, korisnicima Kontrole troškova biće omogućeno da, pored kredita i bonusa, u naredni mesec prenose i nepotrošenu količinu MB iz pretplate. Celokupna količina prenetog saobraćaja moći će da se iskoristi u mesecu u koji je preneta.

Pored toga, da bismo vam olakšali praćenje vaše potrošnje, u glavnom meniju mt:s vodiča (*100#) kredit iz pretplate sada će biti prikazan u okviru opcije Mesečni kredit, dok će u okviru opcije Dopunjeni kredit biti prikazan iznos koji ste dopunili na bilo koji od uobičajenih načina za dopunu prepaid kredita. Izborom opcije 4. Ostalo, dobićete detaljan prikaz stanja na vašem računu, koji pored ostalog uključuje i bonuse koje ostvarite, kao i datum isteka Mesečnog kredita.

Stanje bonusa za prenos podataka, SMS poruke i pozive u mt:s mreži možete proveriti i putem koda *108#, dok putem koda *105# možete proveriti stanje MB iz pretplate.

Novina za korisnike Control mobilni Net usluge je to što će, od 1. avgusta 2014. godine, SMS poruke iz pretplate koje nisu potrošili, moći da prenose u naredni mesec. Prenete SMS poruke mogu da se iskoristite samo u mesecu u koji su prenete. Nepotrošena količina podataka iz pretplate i dalje će se prenositi u naredni mesec, s tim što ukupna količina na računu može biti najviše 6 GB za Paket S, odnosno 12 GB za Paket M. Preneta količina podataka se može iskoristiti samo u mesecu u koji je preneta. Podsećamo vas da usluga Control mobilni Net više nije u ponudi za nove korisnike.

----------------------------------------------------------------------------------------------------

mts kt izmene.jpg

----------------------------------------------------------------------------------------------------

Osnovni kredit koji se dobija u okviru pretplate vazice SAMO 2 MESECA, a ne vise trajno kao do sada. Ima jos par promena, ali je ova daleko najznacajnija.

S obzirom da je to bitan element Ugovora, pretpostavljam da se mozemo pozvati na Clan 5. stav 2. sklopljenog Ugovora:

...ukoliko se najavljenim izmenama bitno menjaju uslovi pod kojima je ovaj ugovor zakljucen, i to na nacin koji nije na korist korisnika, korisnik ima pravo da u roku od mesec dana od dana takvog obavestenja raskine ovaj ugovor BEZ OBAVEZA prema Telekomu Srbija po osnovu prevremenog prestanka vazenja ovog ugovora...

S obzirom da promena nastupa od 01.08. kada je najbolje podneti zahtev za raskid? Da li u ovom slucaju vazi otkazni rok od 30dana?
Koliko ce morati da se plati itd. ???

Ako neko misli da ovo nije dovoljan osnov za raskid ugovora neka slobodno napise svoje misljenje.

P.S. Znam da postoji jedna MTS KT tema, ali ona je isuvise opsirna. Zamolio bih moderatore da ostave ovu temu u kojoj ce se diskutovati iskljucivo o problemu raskida ugovora iz gore navedenih razloga.

Poslednja izmena:
Gledao sam obavestenje jutros, gledao, i verovao ili ne, nisam primetio da se kredit ne prenosi vise od jednog meseca, dok nisi pomenuo!
Mislim da ovo jeste razlog za raskid :(
Steta, unistili su sada skroz, za mene najbolju tarifu (odlicna za parking, odlicna za roming, frei razgovori u mrezi preko toga, iako ih nema puno...).

Naime, od navedenog datuma, korisnicima Kontrole troškova biće omogućeno da, pored kredita i bonusa, u naredni mesec prenose i nepotrošenu količinu MB iz pretplate. Celokupna količina prenetog saobraćaja moći će da se iskoristi u mesecu u koji je preneta.

alfi mislim da ovo znaci to .. glavni kredit moze da se prenese u sledeci i posle se brise ... nema vise neograniceno .. za mb i bonus i ne brinem ali glavni .. ubise glavni razlog zasto sam uzeo kt .. e sad cemo da vidimo da li cemo moci da raskinemo ugovor ..

A sta je sa friendly dopunom, prebacimo kredit na prepaid kartice?

alfi mislim da ovo znaci to .. glavni kredit moze da se prenese u sledeci i posle se brise ... nema vise neograniceno .. za mb i bonus i ne brinem ali glavni .. ubise glavni razlog zasto sam uzeo kt .. e sad cemo da vidimo da li cemo moci da raskinemo ugovor ..

Hajde da se i ja malo ukljucim u raspravu...Dakle ovo jeste glupost,mada danas sam proverio stanje i onaj glavni kredit pise da mi je to kao dopunjen kredit,a ovaj mesecni pise kao sto i jeste.E sada ovo nije losa situacija jer ja npr dobijam 1000 din mesecno osnovnog,a placam 500 din.Iskoristicu lepo opciju friendly dopuna,posto je mesecni limit 1000 din,prebacicu lepo sav kredit na drugu prepaid karticu i eto mog kredita sacuvanog :) E ali ako mi ukinu ovih 12500 din sto imam,to ce biti malo problem.A ako njega ostave,a ovaj novi sto mi daju vazi 2 meseca,sa njim cu lako da se izborim jednostavnim prebacivanjem :) Tako da je kt i dalje o.k.Platim 500 dobijem 1000.Tih 500 mogu i za parkng i sve.Toliko za sada,mada cekamo neki zvanican odgovor.Treba im postaviti pitanje preko njihove fb grupe veoma su brzi u davanju odgovora...

Мени ово и даље није јасно. Једино што сам укапирао је то да се сада интернет, као и кредит и бонус, пребацује у следећи месец и да целокупни саобраћај може да се искористи у том следећем месецу али ... обично су под саобраћај подразумевали интернет саобраћај а не кредит. То да се преноси у следећи месец не значи да се укида после њега. Једна логика каже да су промене преношење интернета у следећи месец и другачији прикази стања. Друга логика, за коју не желим да буде тачна, је да се све мора искористити у следећем месецу.

Иначе је мени сада додато 2к пара на месечни кредит а онај тзв допуњени је остао исти. Ако идем на проверу стања, пише да ми је месечни кредит 0 и да траје до 2. августа а за допуњени кредит нема рока трајања.

Помоћ пријатељу је добро решење за КТ500 и КТ1000 али за КТ2000 је половично пошто је лимит 1.000 месечно. :( Ја наравно од почетка помажем пријатељу па ће бар пола да ми претекне. Ако ипак реше да укидају основни кредит, све ћу да пребацим на паркинге, 1003 или већ где све може. Шта све може да се плаћа?

Moj primer, kt500:
osnovni kredit u junu bio 6019din
sada imam
mesečni 1000 i dopunjeni 5519
bonus i net.
Znači, retroaktivno su mi skinuli 500din od juna i prebacili u ovaj tzv mesečni. Da li će čačkati i glavnicu, tj dopunjeni kredit, ako ga ne diraju, ajde preživećemo, u suprotnom:mad:

Ovo je prvi put da KT nije azuriran vec u 00:00:01 1. u mesecu. Ni meni jos uvek nije dostupan mesecni osnovni kredit (bonus jeste). Dopunjeni nemenjan.

789 kaze da se prenosi osnovni samo jedan mesec sada :(

Bas me zanima da li ce Alfa sada da ih pljuje kao Telenor? :d
Ja apsolutno nisam iznenadjen ovime, na osnovu visegodisnjeg iskustva. Verovatno hoce da vas prebace na mixnet ili Box...

Za raskid ugovora i žalbu Ratelu, da li je neophodno imati primerak ugovora koji je potpisan(nisam siguran da mogu da ih nađem)?

Bas me zanima da li ce Alfa sada da ih pljuje kao Telenor? :d
Sto, jesu li poskupeli neku mobilnu tarifu tokom ugovora ili postali skuplji od konkurencije?

Ja sam zacudjen da je ovoliko trajalo a ne da menjaju:)
Iron ne treba ti ugovor, samo lk. Ne verujem da ima potrebe da se mesa ratel jer ce dati raskid.

Ма мене нек пребаце на MixNet, имам довољно да за два броја платим 20 месеци 50% MixNet M па ако им то одговара ... мада и даље не видим да пише да се главни кредит не преноси даље а ови са 789 ми нису баш од поверења. Вероватно 90% њих још не зна како ће да буде ... а можда и нико то још не зна.

Помоћ пријатељу је добро решење за КТ500 и КТ1000 али за КТ2000 је половично пошто је лимит 1.000 месечно. :( Ја наравно од почетка помажем пријатељу па ће бар пола да ми претекне. Ако ипак реше да укидају основни кредит, све ћу да пребацим на паркинге, 1003 или већ где све може. Шта све може да се плаћа?
mozes ino call on ti je 500 din i imas da pozivas inostranstvo ..

Cale, nacin pisanjq recenice u vesti je prilicno jasan da se ne prenosi nista vise od jednog meseca. Mozda je neko zeznuo videcemo.. Ako to ne menjaju meni je ok.

Iron, prelazis na sta hoces ti. Ne znam da li prave problem za osnovni kredit u slucaju raskida.

VAS ide sa uplacenog kredita, ne sa mesecnog :( A friendly dopunu ne znam kako da probam... Jedina prepaid kartica mi je u inostranstvu, a druga mi istekla :D

Ja bih rekao da se sve sad prenosi mesec dana. Sem dopunjenog kredita koji mislimda vazi za stalno. Jer ako malo obratite paznju u *100# u opciji ostalo pa stanje, pise da kredit vazi do 2.8. a I bonus I internet vaze do 2.8. Uplatio sam danas poruke i skinulo mi je 100 dinara sa osnovnog kredita a ne sa dopunjenog sto mi je cudno. A ovo sto sam uplatio poruke nista ne znaci jer sve dok se ima bonus kredit, prvo skida bonus pa tek onda mogu one promocije.

EDIT:
I friendly dopuna ide sa obicnog a ne sa uplacenog kredita.
I meni je VAS za busplus npr sad opet otisao sa glavnog a ne sa uplacenog kredita.

Poslednja izmena:
Cale, nacin pisanjq recenice u vesti je prilicno jasan da se ne prenosi nista vise od jednog meseca. Mozda je neko zeznuo videcemo.. Ako to ne menjaju meni je ok.

Iron, prelazis na sta hoces ti. Ne znam da li prave problem za osnovni kredit u slucaju raskida.

Ja prelazim danas na prepaid sa KT. Kada smo prenosili osnovni kredit rekli su mi da imam manji iznos od onog koji mi pise na *100#.
Ukapirala sam zasto. Odnosno pogledala na stanje racuna i tada se sve poklopilo. Onaj osnovni kredit koji sam dobila 01.06. nisam mogla da prenesem na prepaid. Samo ono sto se vodi pri proveri stanja kao ''dopunjeni kredit''.

Znači , dok ne istrošimo glavni, ovaj mesečni ništa. I za mb piše već neko vreme da važe mesec dana, pa se prenose.

Ne znam odakle ti taj zakljucak, kod mene se prvo trosio onaj "mesecni". E sad neko rece za VAS nece mesecni, a nekome oce :D

Da li je neko raskidao ugovor kada su prethodni put menjali pravila igre ( drastično poskupljenje poruka i čini mi se ograničeno prenošenje bonus kredita) i kako je prošlo, mada ovog puta se menja iz osnove.

Da li je neko raskidao ugovor kada su prethodni put menjali pravila igre ( drastično poskupljenje poruka i čini mi se ograničeno prenošenje bonus kredita) i kako je prošlo, mada ovog puta se menja iz osnove.

Ono proslo je bilo mnooooooogo gore. A opet nisam cuo da je iko raskinuo ugovor zbog toga.

Kako gore, kad ti ovde uzimaju osnovni kredit (neko možda nema puno, ali neko ima ohoho nakupljeno za ove godine).
Ja ću na box da pređem, ako može (imam i telefon uz ugovor), a sa drugim brojem, nemam pojma.

Poslednja izmena:
Ja nemam nesto previse kredita, zadnje sam prebacio dosta na prepaid zbog roaminga dosta :) Sad samo da utvrdimo da li i kako tacno radi friendly dopuna i VAS. Uvek sam tako prebacivao na prepaid, nije mi bas potrebno da imam hiljade i hiljade dinara...

Ja prebacio, ali ne radi *100# sada :D

Mali update:

Kao i do sada, praksa se ponavlja. Od 3 razlicita operatera na call centru dobicete 3 razlicita odgovora. Situacija sa radnicima u poslovnicama nije nista bolja.

Informacije do kojih sam dosao, koje bi trebalo da su tacne su sledece:

1. Osnovni kredit koji je bio na broju je postao dopunjeni kredit i vazice trajno
2. Novi "osnovni" kredit koji se dobija postaje mesecni kredit i vazice samo 2 meseca
3. Mesecni kredit se moze koristiti za sve usluge (isprobana Friendly dopuna i prebacuje kredit bez problema).
4. Nisam siguran kod koriscenja friendly dopune da li se prvo skida kredit sa mesecnog kredita ili iz "zaliha" odnosno dopunjenog kredita koji stoji na broju. Bilo bi dobro da to neko potvrdi.

Po svemu sudeci oni koji koriste KT500 i KT1000 nisu mnogo izgubili. Najvise gube korisnici KT2000 tarife.

ALI, ovo stanje je samo trenutno. Po mojoj proceni, imajuci u vidu MO MTS-a, mesecni kredit ce uskoro biti ogranicen samo za razgovore, poruke i internet u nacionalnom saobracaju.

Nesto po principu prenesi i dopuni tarife kod Telenora. I kod njih se razdvaja kredit koji se dobija u okviru pretplate od dopunjenog kredita.

Da li rizikovati i ostati na KT, pitanje je sad?

Mislim da je ova izmena dovoljan osnov za raskid ugovora bez penala, mada zaista bi bilo dobro da se javi neki pravnik da nam potvrdi to. Ko ostane na ugovoru, kada se ukine mogucnost friendly dopune i koriscenja VAS usluga iz mesecnog kredita, mislim da to vise nece biti dovoljan razlog za raskid i morace da se plate penali.

Jel planira neko da raskida ugovor? Jel ima neko zvanicnu povratnu informaciju o mogucnosti raskida ugovora?

Svaka informacija je dobrodosla.

Ma kakvi crni penali, šta je sa kreditom koji sam platio, šta će biti sa njim kad raskinem ugovor?

Poslednja izmena:
Ma kakvi crni penali, šta je sa kreditom koji sam platio. šta će biti sa njim kad raskinem ugovor?

ako si stedeo kredit na tom broju a raskines ugovor ima da ti propadne .. e sad da li ce dati da se taj broj prebaci na mix pa da se taj kredit uzme kao avans ..videcemo .
taman sam zavrsio sa vipom i onom ludnicom .. sad ce mts da nas urnise .... srecom sam vecinu kredita prebacivao na prepaid i sad iskoristio ga .. presao sa prepaid na mix net ..ali ostalo mi na broju posto sam kt 2000 ono sto nisam mogao da prebacim i da utrosim ... ako me izlude nek idu dodjavola .....
jel ako kasnije promene i prenos kredita i ostala placanja koja su mogla e onda taj osnovni kredit nema svrhe za mene .. izuzev za razgovor ... a to vec imam

Ja sam sastavio mail sa par pitanja, pa ćemo videti da li će i kada odgovoriti.
Ako odgovore, imaću crno na belu šta planiraju.

No, sinoć sam preko friendly dopune prebacio 200 dinara na sinov pre-paid, i kada sam hteo da to uradim 3 puta koliko je dozvoljeno u jednom danu, odbijena mi je naredna dopuna sa obrazloženjem da sam ispucao dnevni limit. Sada sam ponovo probao, i prebacio još 200, i ponovo samo jednom sam uspeo... Sledeći pokušaj je bio kao i sinoć - ispucao limit za dan.

Tako da znate da su promenili dnevni limit za dopunu sa max 3 puta na 1 put...
I dopune, tj 200 dinara + provizija za prenos od 4,07 skinute su sa mesečnog kredita. Dopunjeni kredit mi nije diran...

Poslednja izmena:
Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno