Šta je novo?

Mts internet ZTE ruter

Nevenabg

Zapažen
Učlanjen(a)
12.08.2023
Poena
15
Dobar dan
Uzela sam kod mts internet i dobila ruter zte mf293n i gde god ga stavila dobijem neku malu brzinu i na kablu i preko WiFi. Da li neko zna o čemu se radi i kako da se podesi ovaj ruter... Uzela sam paket 500gb

Ne bih da zvucim grubo ali to si nas trebala pitati pre nego sto si uzela ruter. Em je kategorije 4 em je diskutabilno kakav je mts u tvom kraju.

Zato sto Sam ovaj dobila na poklon od koleginice. Ono sto sam videla je da postoje mesta za antene na njemu ali ja nemam antene i pitanje je da li bi mi bilo bolje sa antenom. Nemoguće da niko ne zna o podešavanju ovog rutera kako da uradim da dobijem brzinu koju može da da. Recimo najčešće je brzina 1-3 mbps a uveče ode i do 20mbps. Ne znam šta da radim da uvek bude 20.
Ne bih da zvucim grubo ali to si nas trebala pitati pre nego sto si uzela ruter. Em je kategorije 4 em je diskutabilno kakav je mts u tvom kraju.Sta to znaci kategorija 4 a zivim kod yubc na novom bg.

Opterecena bazna stanica plus cat 4 utice na to.Kad bi se ta ista kartica ubacila ili u Huawei B525 ili u B535 bilo bi dosta bolje posto su to Cat6 i Cat7 ruteri
Plus ima samo 2.4 wifi koji je opterecen.Treba proveriti kakva je brzina preko mreznog kabla dal je i tu 1-3 ako jeste znaci mora bolji ruter a taj kanal na baznoj je opterecen zato se sa cat4 ne moze izvuci dobra brzina
Sto se tice antene ako je ona kao sto su davali uz huawei rutere ne bi se dobilo nikakvo poboljsanje mozda nekih par % ali je to po meni nedovoljno za stabilnu brzinu
Pozdrav

Opterecena bazna stanica plus cat 4 utice na to.Kad bi se ta ista kartica ubacila ili u Huawei B525 ili u B535 bilo bi dosta bolje posto su to Cat6 i Cat7 ruteri
Plus ima samo 2.4 wifi koji je opterecen.Treba proveriti kakva je brzina preko mreznog kabla dal je i tu 1-3 ako jeste znaci mora bolji ruter a taj kanal na baznoj je opterecen zato se sa cat4 ne moze izvuci dobra brzina
Sto se tice antene ako je ona kao sto su davali uz huawei rutere ne bi se dobilo nikakvo poboljsanje mozda nekih par % ali je to po meni nedovoljno za stabilnu brzinu
Pozdrav
Da li mogu da odem u mts i da tražim da mi zamene ruter za neki drugi... Samo molim za info koji ruter da tražim od njih da mi daju
Brzina je preko mreznog kabla 20% bolja
Imam neki stari ruter koji sam nekad koeisrila
Alcatel HH41V 4G LTE wifi ruter
A bio je iz VIPa za kućni net
Da li je on bolji?

Nije on je Cat4 takodje.Jedino ako bi ti izasli u susret da ti daju neki mifi ruter Npr:ZTE MF971L ili TCL MW63VK oni su Cat6.Na kp pogledaj B525,B528,B529 ili B535 ima da se nadju za oko 3000 do 4000 b529 modeli kada sam gledao poslednji put.
Pozdrav

Hvala na odv pitaću da li je moguće... A da li se nekim podešavanjima u reteru može nešto poboljšati kao što je promena kanala, širina opsega... Primetila sam kad pomeram mesto stajanja rutera da se menja jačina signala od - 105dBm do - 85dBm...sta je bolje i jel to ima neke veze

Treba naci gde je dobar signal najbolje ako bi moglo da se izvuce ispod -80dBm.Sto je manja vrednost to je bolje.takodje SINR ako se vidi na ruteru gledati da bude 13 ili jace.
Pozdrav

Da li mts ima neki 5Ghz ruter da li neko zna i da li bih mogla da zamenim ovaj zte 2.4ghz za taj? Pretpostavljam da bi mi brzina bila veća od postojeće 2,3 do 5 mbps

Tu je veći problem između rutera i bazne stanice nego između rutera i tebe. Tih 5 GHz je prema tebi pa ako nema brzine prema BS, brzina prema tebi se ne može povećati bez obzira na 5 GHz.

Da se kupi bolji ruter, makar CAT6, ali i bolji u smislu da podržava i 2,4 i 5 GHz wifi

I mahom CAT6 ruteri imaju i 5GHz jer uglavnom nema smisla imati 5GHz na CAT4 ruterima pa i ne stavljaju

Sve je to ok ali meni treba ruter koji ima i rj45 priključak za lan a ne samo da bude wifi.. Koji ruter da tražim u mts da zamenim ova sto imam jer sam vec poludela

Ajde reci koji telefon imaš. Odnosno kategoriju modema. Da ubacis lepo u fon i da probas usb tethering. Da vidis sa čime si suočena. Ako sa fonom pod uslovom da imaš vise od kategorije 4 (vecina nas ima) da istestiras kako se ponaša. Mozda si jednostavno u opterecenoj zoni.

Imam Huawei pro 30.. Ali sta treba da radim ne razumem sta je to usb teterong

Pretpostavljam da je p30 pro što ima cat21 sto je vise nego dovoljno.
Ubacis sim karticu u njega. Upali podatke da idu preko nje. Najbolje ubaci samo nju ako ne znas sta radis. Skini speed test sa interneta. I testiraj ata dobijas. Ne treba ti tethering za ovo. Ako na njemu izvlacis vece brzine definitivno ti treba sto skuplji modem. Tethering je deljenje interneta sa telefona drugim uređajima. USB znaci da se poveže kablom kompjuter i telefon i u podešavanjima upalis usb tethering. Ali za probu ti nije neophodan dovoljno je speed test da uradis na telefonu ne moras da delis kompjuteru ali ako hoćeš da vidis da li ti ta brzina ispunjava uslove. Možeš da se igraš. Za sve ovo imas na google kako da uradiš

Wow ti si sad za mene supermen i zamoliću te da mi nadjes taj tutorial kako da to uradim i pošalješ mi link jer je to sve za plavušu špansko selo.. Hvala

Jel znaš kako da ubacis sim karticu u telefon?

Ovo ti je video za p30
Treba ti iglica da iskoci fiokica i samo zamenis.

Ovo ti je kako da instaliras speedtest.
Samo istrestiraj da vidis da li ti je bolja brzina. Ako radi sa telefonom lepo znači uz novi modem ce raditi OK. Da ne bacas pare na nešto ako ti nece ispuniti potrebe...

Ne znam sta da ti kazem, mozda da probas A1 i Yettel kakvi su na tvojoj lokaciji da li imaju dobre brzine kad se ubaci kartica u telefon. Ako nemas neku mogucnost za fixnim internetom?

Nemam nažalost... Ja sam danas nešto razmišljala da li je moguće nekom antnom koja može da prima signal interneta da se nakacim na neki besplatan internet?

Ipak kako stvari stoje morala sam da prelomim i da počnem da gledam najjeftiniji varijantu za fixni i tv.. Sta mi predlažete? Vidim ima mts box2 fixni i iris tv, da li to znaci da mi treba internet da bi gledala iris tv ili tv ide kroz kabl? Ili mozda yettel ili sbb,

Ipak kako stvari stoje morala sam da prelomim i da počnem da gledam najjeftiniji varijantu za fixni i tv.. Sta mi predlažete? Vidim ima mts box2 fixni i iris tv, da li to znaci da mi treba internet da bi gledala iris tv ili tv ide kroz kabl? Ili mozda yettel ili sbb,
Ne treba internet, dobijas DSL modem koji se povezuje na fiksnu liniju a na modem se povezuju STB uređaji

Stvarno znaci box2 paket mogu bez interneta da gledam tv? A jel moze na dva tv?

Nazad
Vrh Dno