Šta je novo?

[MTS] Imate (NE)prijatelje

***, nemas iskustva sa kapitalizmom :)

Gledaj to ovako.... jedna klinka napravi takve racune na prepaidu.
Po cemu si ti poseban naspram ostalih koji su 5+ godina bili na MTS-u, pa da zasluzujes nesto??:)
Ja sam 12 godina, sestra 14 (ili koliko je vec star MTS, bukvalno medju prvima je uzela broj) - pa nista ne ocekujemo :) Jer kad pogledam drustvo okolo, oni vise potrose mesecno na mobilni nego ja za sve komunalije :)

MIslim... bezobrazno je od njih da se ponasaju da kao ti imas nesto posebno a u stvari imas isto sto i ostali. Ali je bezobrazno po meni i sto su ljudi poceli da ocekuju da se stvari dele... uzeli deo socijalizma (dele se stvari) i kapitalizma (ma ko ih hebe, to je firma, ja sam musterija!), ali tacno one koji im odgovaraju :)

Pazi, ti prepaid tinejdzeri koje spominjes stalno jure nedeljne-mesecne promocije tipa uplatis 100 dinara kredita, aktiviras neki "dodatak" i imas recimo 200min i 200sms za nedelju dana, znam to jer moja devojka stalno njenoj babi aktivira te usluge tako da oni ovaj mesec mogu da potrose 500 dinara, a i ne moraju...
Tebi kad uvale ugovor na 2 godine hteo-nehteo moras da platis, tako da u tom slucaju DA, jesmo nesto posebno naspram njih i zasluzujemo nesto posebno...
Naravno treba imati granicu ali nikako NE treba pristajati ni na koju ponudu losiju nego sto je kod drugih operatera jer ako vec nisu u stanju da privuku nove korisnike onda se moraju boriti da zadrze makar one stare.

Ako mislis da imas bolju ponudu, predji.

Inace, mislio sam na klinke koje prelaze 1000RSD mesecno u proseku, ne 500RSD mozda ponekad.

Uskoro i meni istice ugovor. Presao sam iz telenora u mts i uzeo godinu dana 50% poposta na pretplatu. Interesuje me da li neko zna od kog do kog iznosa se vrsi segmentacija po grupama i da li je noko uspeo da uzme i 50% i neki telefon?

Prst => saka => ruka => rame => ... SVE
Kad je pre god dana proradio MNP, i MTS prvi uveo 50% na pretplatu to je bilo :zgran:, danas se ljudi :wc: na tu ponudu iako je i dalje najpovoljnija...

Ako mislis da imas bolju ponudu, predji.
Upravo tako :)

Ne znam za Vip, ali od'te na Telenor slobodno, da vidite kako "brine" za svoje stare korisnike (bar one koji ne placaju 5-ocifrene racune :d) i kakve "pogodnosti" sve nude... :p

^ kolko sam skapirao i rosta je Telenor korisnik... :)

Tako je. Od '99. i Mobtela. Ali sada je stvarno dosta. Pitao ih sta mi nude da obnovim ugovor, kazu: "1000 besplatnih minuta u mrezi", pored onih hiljadu koje vec imam. Pa, uvo da mi se osusi od tolikog pricanja!!! Gde je tu "briga o korisnicima"?! Ali ovo je tema o MT:S-u, pa da ne duzim.... :)

Nije, ovo je tema "Pljuvanje po operaterima" :)

Znam da je tema o mts-u ali moram da kazem da su meni u vip-u kad Sam odlazio od njih nudili 25% na pretplatu i mogucnost kupovine tel od 6000 din na rate preko racuna!

Pisao sam i u mnp temi, kada je krenulo na telenoru su mi nudili te famozne minute u mrezi (stiglo mi valjda pismo od njih) ja ih pozvao, pitao jel moze nesto drugo al nije moglo..
Odem do mts-a kad je davao tih 50% popusta i pokrenem proceduru...
Sutradan me zvali iz telenora i pitali zasto idem, ja reko da mi daju u mtsu 50% popusta i riba ladno kaze "da to je stvarno dobra ponuda, hocete i kod nas isto?" ja reko ako je tako onda moze i dosao kurir sa ugovorom za manje od pola sata meni na noge ...

Znam da je tema o mts-u ali moram da kazem da su meni u vip-u kad Sam odlazio od njih nudili 25% na pretplatu i mogucnost kupovine tel od 6000 din na rate preko racuna!

Mislis... nudili su ti SIM popust i ako uzmes telefon? (Bilo koji ili DO 6000?)

Pisao sam i u mnp temi, kada je krenulo na telenoru su mi nudili te famozne minute u mrezi (stiglo mi valjda pismo od njih) ja ih pozvao, pitao jel moze nesto drugo al nije moglo..
Odem do mts-a kad je davao tih 50% popusta i pokrenem proceduru...
Sutradan me zvali iz telenora i pitali zasto idem, ja reko da mi daju u mtsu 50% popusta i riba ladno kaze "da to je stvarno dobra ponuda, hocete i kod nas isto?" ja reko ako je tako onda moze i dosao kurir sa ugovorom za manje od pola sata meni na noge ...

To je vec standardna prica za njih, i to bukvalno tim redom... najpre tupave poruke i/ili minuti u mrezi, a potom, kada vec pokrenes MNP proceduru - "a hocete li mozda 50%, nije problem?"

I sa 50% nisu nesto posebno, barem ne za pricu.

Ma nisu nikakvi, naravno... em sto su funjare, pa ne nude tih 50% otvoreno... em sto su, i sa tih "famoznih" 50% popusta - opet za 50% skuplji od ekvivalentnog mt:s paketa! :D
(ali zato imaju SMS-ova i MB-ova na kamare... :p)

Da malo oživim temu, aktuelna je ovih dana. Naime i ja dobih onu čestitku od telekoma sa početka, kao korisnik kome ističe ugovor a inače sam u mts-u, kao postpaid korisnik od 2004-te.
Poslovnica Lazarevac. Svratim juče, vidim nema ništa od telefona (samo 2 skuplja modela u vitrini), kaže mi gospođa biće sutra i onako preliminarno saopštii da mogu da dobijem za dinar telefon koji se inače, uz moj paket, mix-net M, plaća oko 6000.
I odem ja danas. Vidim stiglo nešto telefona ali od onoga što je mene zanimalo nema ništa (OT997 ili LG L7 - rečeno da i tu mogu da očekujem popust od onih 5-6000). Rešim da uzmem LG L5, ionako sam planirao da telefon poklonim kćerci (koristim Desire Z). Činovnik preko puta kaže može L5, dam ličnu kartu, on kuca, gleda u monitor, šeta... ja cupkam i razmišljam, on opet kuca, gleda u monitor... Isteći će mi parking ***-e, mislim se. Na kraju saopštenje: "Gospodine, ipak nemate pravo na ovaj telefon. Možete ga uzeti sa doplatom od 6000din." Znači, specijalna ponuda kao da potpisujem prvi ugovor. :D
Ustanem, zgrabim svoju ličnu kartu i ĆAO telekome!
Pre 4 godine, u istoj situaciji, dobio sam neki SonyEr, koji je tad u radnjama bio 220€! To je bila ponuda!

Poslednja izmena:
Nema vise toga, vidis da svi operateri mnogo manje subvencionisu telefone. Kad pomislim da su ljudi ranije sve pretplte i rate placaju manje nego telefon koji su uzeli.

Inace, da dodam malo vezano za temu.
Vec dva puta se desilo da nesto ne valja racun u MTS-u. Saljem reklamaciju, zove covek, kaze u pravu ste, nemojte placati racun dok ne stigne ispravljen. I tako vec 2 puta mesec dana kasnije tek placam racun :)

Mom komšiji se isto desilo, otišao reklamirao i dobio značajno umanjen račun. Ne mogu da verujem da su i oni počeli da se bave APP varijantama...

Vrh Dno