Šta je novo?

[MTS] BOX paketi

Istu situaciju imali rođaci...
Na kraju su dobili gratis ugovor na novoj adresi, a plaćaju dok ne istekne ugovor na staroj adresi...

Nije imala nijedna usluga na toj adresi...
To je sada neka ponuda, koja (valjda) nije zvanično objavljena...

Vec nedelju dana "pregovaram" za produzetak ugovora box 3s paketa. Poceli smo sa 1mesec 50%, pa 5 meseci, 6meseci, 10 meseci i danas ponuda za 12 meseci 50%, slicno kao neka pijaca ali jos nismo dogovorili, pozvace sutra neko drugi sa boljom ponudom, bar su mi tako rekli.

Vec nedelju dana "pregovaram" za produzetak ugovora box 3s paketa. Poceli smo sa 1mesec 50%, pa 5 meseci, 6meseci, 10 meseci i danas ponuda za 12 meseci 50%, slicno kao neka pijaca ali jos nismo dogovorili, pozvace sutra neko drugi sa boljom ponudom, bar su mi tako rekli.
A ti bi pristao na koliko?

Najverovatnije još nije pošto su i mene tako zivkali sa identičnim ponudama kad sam tražio ponud+u za produženje ugovora nešto više od mesec dana pre isteka ugovorne obaveze 😃
Vrlo brzom smo završavali razgovore pošto im odmah na početku kažem šta mi nudi konkurencija i da me isključivo zanima 50% popusta na celu ugovornu obavezu.
Dva dana nakon isteka ugovorne obaveze su se javili ponovo sa adekvatnom ponudom.

Dešavalo se da nekim to ponude i pre isteka ugovorne obaveze, pisali su ljudi ovde u temi, ali je to bilo retko 😃

Ponudiće, najverovatnije, čim istekne ugovorna obaveza. Ako ne bude tako, znaš proceduru, podnesi zahtev za prelazak u A1 i odmah te zovu. To je veće cimanje, ali se isplati svakako.

Jel može neko da me posavetuje? Sve čitam, ali i dalje nisam načisto kojim redosledom treba da postupam.

U pitanju su BOX4 i BOX3.
1. Za BOX4 želim da potpuno ugasim sve usluge, osim mobilnog. Njega bih da ostavim i obnovim ugovor ali uz zahtev za prenos, očigledno u A1 samo. UO ističe za manje od 30 dana. Mts kaže da ide zahtev za raskid uz napomenu da mobilni ostane aktivan, pa otkazni rok, pa razduživanje opreme, pa onda zahtev za prenos. Da li je onda broj na pripejdu ili nekako pasivan, neupotrebljiv ili nešto treće?

2. Za BOX3 (fiksni, net i mobilni) želim da ugasim fiksni, internet preselim u Yunet, a mobilni u Globaltel. UO ističe za nešto više od 30 dana. Yunet mi kaže da bi valjalo da vlakno bude slobodno pre nego što se obrate mts-u jer "hoće da odbiju", znači raskid da sprovedem u potpunosti. Globaltel mi kaže da treba da im se javim oko nedelju dana pre isteka UO kako bismo otpočeli igranku sa poštarima.

Da li je moguće i kada da izvedem sve ovo bez gubljenja brojeva ili prekida usluga ili, prosto, kako da se ispetljam iz ovoga?

Pozvali me opet danas na pregovore, 21 mesec 50% i da ih nazovem posle 21 meseca da odobre jos 3 poslednja po 50%, ukupno 24 meseca. Uz to 2 boxa, filmski i hbo kanali 2 godine besplatno, ukupno mesecno 3200din sa pdv.

@trip I šta kažu, hoće li naplaćivati rentu za ta dva stb? To već ozbiljnije menja cenu i kvari dogovor ako naplaćuju, kako su nešto najavljivali za nove ugovore od 15.avgusta.

Poslednja izmena:
Da li je onda broj na pripejdu ili nekako pasivan, neupotrebljiv ili nešto treće?
Broj ostaje na istom paketu na postpejdu, ali po punoj ceni bez ugovorne obaveze. Primera radi, aktuelni BOX 4 Crveni u suštini u sebi sadrži tarifu 5ica S. Ako bi se on raskinuo uz zadržavanje mobilnog, ostalo bi se na 5ici S po ceni od 3699 dinara mesečno, jer je ta puna. Naravno, ako bi se pokrenuo prenos u drugu mrežu, platili bi se samo proporcionalno dani tokom kojih je usluga korišćena. Zato ti iz Globaltela i kažu da se javiš malo ranije, da bi kraće trajalo, dok za prenos u A1 nema čekanja ako ne ideš preko kurira nego npr. blefiraš sa pripejdom. Možeš i da prebaciš brojeve na pripejd ako ne želiš da plaćaš tih nekoliko dana, ali pripejd ti je ograničen, pa razmisli da li bi zadovoljio potrebe u tih nekoliko dana. U tom slučaju treba imati u vidu i da bi ti u MTS-u verovatno rekli da nakon toga moraš da čekaš dva meseca pre prebacivanja, ali to je dezinformacija, na to se ne obaziri.

Da li je moguće i kada da izvedem sve ovo bez gubljenja brojeva ili prekida usluga ili, prosto, kako da se ispetljam iz ovoga?
Prethodni pasus, jelte, pokriva mobilne brojeve, dok fiksne usluge jesu kompleksnije. Možeš da pokušaš sa Yunetom bez raskida sa MTS-om, ali nisu te džabe upozorili na eventualne probleme, zbog kojih između ostalog A1 u poslovnicama uglavnom ni ne nudi prenos. Naravno, ti problemi ne bi smeli da se dešavaju, ali bio bi u nezgodnoj situaciji kad bi se desili. Na tebi je da proceniš odgovara li ti rizik da nastanu komplikacije ili ti manje smeta da neko vreme nemaš internet i televiziju na lokaciji na kojoj je trenutno BOX3.

Pozvali me opet danas na pregovore, 21 mesec 50% i da ih nazovem posle 21 meseca da odobre jos 3 poslednja po 50%, ukupno 24 meseca. Uz to 2 boxa, filmski i hbo kanali 2 godine besplatno, ukupno mesecno 3200din sa pdv.
A kad se javiš posle 21 meseca nude novi ugovor na 24 meseca sa popustom 1 do 6 meseci 50%.
Nema pregovaranja pre isteka UO!

Imam "supersporu" podneo sam zahtev za raskid jer ne nude nista sem 4m 50% i posto imam samo tv paket u fazonu su briga ih za te nize pakete. Sta mislite da li mogu nesto vise od 6m da izboksujem kod mts-a, uzeo bi box 2 fiksni i tv. I ako mozete da mi kazete preko cega ide signal/instalacija? Trenutno imam coax i dve cam cartice. Hvala

Иде преко телефонског кабла а до телевизора иде лан кабал до њиховог бокса. Зашто би ти давали попусте кад су иста фирма.

Hocu da preselim paket net+tv na drugu adresu i sad kazu ne moze, jer je na novoj adresi optika, a na trenutnoj nije i da se mora potpisati novi dvogodisnji ugovor ili da se raskine ugovor sa placanjem penala jer je ostalo jos godinu dana do isteka ugovora. Koja je to fora, moze li se nesto uciniti povodom toga ?
Ja sam imala slicnu situaciju, u januaru imala sam Supernovu,čak je majstor bio na banderi na novoj adresi i rekao da treba samo da pusti signal jer su prethodni stanari imali uvedenu kablovsku, samo da odem u poslovnicu, gde su me ponovo hladno odbili -sad je tu optika mora nov ugovor...
Resila sam tako sto sam uzela A1, ovo nastavila da placam i pratim. Nije proslo dva meseca, negde sitnim slovima napisaše da vrše migracije paketa( uz povećanje cene). Istog dana sam podnela zahtev za raskid, bez penala jer oni menjaju uslove, vratila opremu i tako ih se resila.

A kad se javiš posle 21 meseca nude novi ugovor na 24 meseca sa popustom 1 do 6 meseci 50%.
Nema pregovaranja pre isteka UO!
Ispravili su se, 24 meseca odmah 50% je u ugovoru, a u 21 mesecu mogu da pozovem 3 meseca ranije za dodatne benefite pred produzenje. Naravno da se potpisani ugovor ne menja, nisam lepo objasnio u prethodnom poatu

@rovello hvala na trudu, zaista! Dakle, očigledno imam dva identična procesa da prođem.
Jedino je ostalo nepoznato, obzirom da su Omorike u tim BOX paketima, da li će mi tu podmenuti nogu sa nekim "obaveznim migracijama na aktuelne tarife" i zarobiti brojeve nekim pravilom ili čak dezinformacijama.

Trenutno plaćamo neki paket od 5 500 i ističe početkom sledeće godine. Zvali da ponude 3 m po 2 i nesto ostatak po 5 900. Kad smo pitali za manje neki iznos kao dugogodišnji korisnici biće prosleđeno kolegama ako mogu nesto da učine.

Nazad
Vrh Dno