Šta je novo?

[MTS] BOX paketi

Uf, pa ugovor je potpisan na neograničeno... Ovde se stalno meša minimalna ugovorna obaveza i trajanje ugovora.
Beneficije postoje tokom trajanja minimalne ugovorne obaveze.
Nema tu baci pasulj, inflacije, vremenske nepogode i ostalo. Toliko koliko piše, posle isteka trajanja minimalne ugovorne obaveze, je upravo cifra koja se odnosi na uslugu. Na tu cifru je potpisan ugovor.
Mogu oni da me obaveštavaju koliko žele ali dok se ne potpiše nov ugovor taj je važeći.
Opet, imaju pravo jednostranog raskida tada i oni kao i ti 🙂
Pošto gubiš beneficije, sve ide na naplatu. Dodatni kanali, stb uređaji, digitalni servisi... Sve šta je aktivno od dodatnih usluga.
Naravno, raskid ugovora u tom momentu je bez troškova.

Uz sve loše što mislim o mts-u, u tvom slučaju mislim da su u pravu.
Naime, ne možeš se pozivati na cenu u ugovoru koja se odnosi na period nako isteka UO. Po toj logici, onda bi doživotno mogao imati cenu iz 2024. bez obzira na inflaciju, devalvaciju, tržišne uslove itd. Oni su tu cenu naveli kao trenutnu cenu van UO koja je tad važila. Ti si trebao da se informišeš koja je cena u trenutku kad ti je istekla UO, pa ako si ne odgovara da raskineš jer imaš pravo na to van UO.
Drugim rečima, oni imaju pravo da menjaju cene, mi imamo pravo da, ako nam nove cene ne odgovaraju, raskinemo ugovor. Ono što je kod njih nekorektno je što menjaju cene i kada smo pod UO, a ne obaveste na pravi način, a kamoli da nam saopšte da imamo pravo na raskid bez penala.

koja je onda poenta ugovora?
nije trebalo da se informisem koja je cena u trenutku isteka ugovora, jer u ugovoru ne stoji da nakon 2 godine placam trenutnu aktuelnu cenu, nego stoji da placam 4600 ili sta god.
da, to znaci da u nedgoled placam tu cenu, tj nedogled ili dok bar jedna strana ne raskine ugovor.
koji bi bio razlog stavljanja cifre nakon 2 godine u ugovor, ako ona nicemu ne sluzi? nije dekoracija.
u ovom slucaju mts kao i ja ima opciju da raskine ugovor i to sad bez penala, ali oni nisu raskinuli, nastavljaju uslugu, ali su menjanjem cene prekrsili dogovor-ugovor.
e sad ne znam jel ima neka zackoljica, a da ne spominjem drzavu i nepostovanje zakona, ugovora i sl, pa sam bas zbog toga dosao da pitam.
i ne znam finese, ako oni prekrse ugovor, da li ja ne moram ni da platim taj mesec ili moram samo iznos koji je po ugovoru, ali sta god je, tu visu cenu nemaju pravo da naplate

edit:
sad vidim slicano je napisao post iznad, ne videh novu stranu

ima li neko Box 4 sa 200gb neta za deljenje da ga ne koristi? i da je na bar jos 6-12 meseci do isteka ugovora, pisite u inbox

Pošto gubiš beneficije, sve ide na naplatu. Dodatni kanali, stb uređaji, digitalni servisi... Sve šta je aktivno od dodatnih usluga.
ne znam da li dobro shvatih ovaj deo.
mislis da po ugovoru nakon 2 godine placam 4600, ali gubim dodatne usluge?
zar nije i stb (kao i dodatni) ukljucen ugovorom, a i tv paket iz ugovora dolazi uz onaj jedan dodatni paket kanala? ili je nesto ovde drugacije

Imaš u ugovoru tabelu za benefite i koliko traju.
Da sad ne tražim gde je, znam da je za dva dodatna TV paketa pisalo 24 meseca a posle kolika je mesečna cena. Neki su (Edit) benefiti neograničeno...
Edit: Za stb, imam tri komada. Za dodatna dva mi piše tokom minimalnog trajanja ugovorne obaveze, ali to je još od valjda 2019. Imao prigovor pre neku godinu kada su hteli da naplate i poslao im sliku tog papira i uvaženo. I daje nemam naplatu na dodatne.
Slučajno pošaljem... Mobilni 🙁

Poslednja izmena:
03.08 sam podneo zahtev za raskid ugovora koji mi istice 02.09 e sad cekam da me zovu sa nekom ponudom zadnja ponuda je bila 50% 10 meseci box3s ja sam to odbio.Kad sam usao u aplikaciju video sam da pod mojim zahtevima ima dva otvorena zahteva za Iptv i Adsl.Sad udeh i vidim da su oba zahteva resena a mene niko nije zvao,dali to znaci da su odustali od mene ili dalje da cekam.Dali da uvodim drugog operatera ilii ima dalje nade?

Mene su zivkali sa sličnim ponudama u tom periodu i onda su, kad sam već razmišljao da odem u A1 i podnesem zahtev za prelazak na njihovu optiku, nazvali dva dana nakon isteka ugovorne obaveze i ponudili 50% za kompletan ugovor.

Mogu oni da me obaveštavaju koliko žele ali dok se ne potpiše nov ugovor taj je važeći.
Njihovo obaveštenje o promeni uslova je suštinski aneks ugovora, koji nije sasvim formalan, ali je granično u skladu sa zakonom. Ako se ne pobuniš, smatra se da si saglasan sa tim jednostranim izmenama. Postoji nejednakost utoliko što pružalac usluge može jednostrano da menja uslove, a ti ne možeš, ali tako je kako je, nije ništa neobično.

ali su menjanjem cene prekrsili dogovor-ugovor.
e sad ne znam jel ima neka zackoljica,
"Začkoljica" je što su te obavestili, što si i sam napisao da se desilo. Ti se jesi bunio, ali oni su ti garantovali da stari uslovi važe samo do kraja ugovorne obaveze. Nakon toga kreću aktuelni uslovi, tj. oni koji su važili od poslednjeg obaveštenja, ne na dan isteka ugovorne obaveze. Da te ništa nisu obavestili, e, onda bi tek bilo kršenje ugovora i zakona.

Moj stav je da to nije npr struja, grejanje, voda... Gde se potpisuje druga vrsta ugovora...
Ugovor je potpisan sa jasno definisanim uslovima i cenom. Da postoji stavka da se ta cena može promeniti prema tržišnim uslovima (mislim da je to sasvim opravdano u današnjim uslovima) i da je to definisano npr kroz stavku ugovora i opšte uslove ugovora, onda je u redu. Naravno uz obaveštenje, potpisan aneks ugovora itd....
U opštim uslovima ugovora koji su sastavni deo ugovora, to je jednostrano kršenje bitnih uslova ugovora (cena i određeni deo usluga) i imaš pravo da zahtevaš da se pridržavaju ugovora.
Nisam u praksi išao do tužbe jer su prihvatali primedbe i žalbe. Drugar mi je rekao da se on lično ne bi zamajavao sa time, a ne veruje da bi našao nekog drugog ko bi to prihvatio da radi. Tako da je situacija i pravno da se ne talasa, dobio si šta si hteo, a oni i dalje imaju te poslovne, da ih nazovemo, manire 🙂
Obaveštavaju oni i mene i familiju. Ne zanima me. Imaš tačku u opštim uslovima ugovora gde je definisano da jednostrano bitno krše uslove. Imaš i koje su ti mogućnosti.
Mnogi misle da će im dospeti preostale rate na momentalnu naplatu ako su uzeli uređaj. I to moraju da ispoštuju kako tebi odgovara. Piše u opštim uslovima. Oni su odgovorni za kršenje pa mogu jedino da snose posledice.
Još nisam uspeo da nađem nekog ko je tužio u vezi ovoga da saznam da li sam u pravu ili nisam. Kako sam napisao, pravnik kaže da verovatno dobijam ali ne bi se bavio time, tako da je... ne znam ni sam više 🙂

03.08 sam podneo zahtev za raskid ugovora koji mi istice 02.09 e sad cekam da me zovu sa nekom ponudom zadnja ponuda je bila 50% 10 meseci box3s ja sam to odbio.Kad sam usao u aplikaciju video sam da pod mojim zahtevima ima dva otvorena zahteva za Iptv i Adsl.Sad udeh i vidim da su oba zahteva resena a mene niko nije zvao,dali to znaci da su odustali od mene ili dalje da cekam.Dali da uvodim drugog operatera ilii ima dalje nade?
Ja 07.07. otkazao ugovor BOX3S (na bakru). Niko me nije zvao samo poslali SMS da vratim opremu ili će da mi oderu kođu sa leđa. Oprema stara 12 godina, jedva živa 😉

Šta mi je činiti? UO za Box4 Plavi istekla 05.08. Ali se vodila na pokojnog oca. Zvao ih na 064/790 ponudili 8 meseci 50% za prenos na mene sa novom UO.

Mislio da sve razdužim i ostavim samo fiksni, pa onda da tražim ponudu, ali u tom slučaju kako rekoše za nove korisnike daju samo 3 meseca + kako je ista adresa, morao bih sačekati mesec dana za realizaciju za novu UO.

Mogu u A1 za 3500 bez mobilnog broja. Ili da ostanem na fiksnom i čekam neku ponudu.

Zanimljiva situacija kod mene.Vidim u Moj MTS na postpejd broju da imam 300 din. uracunato.I pisem agentu na sajtu i kaze da je to NPay ili VAS servis.Ne znam ni kad sam ni sta kliknuo i zatrazio sam da mi deaktiviraju to.Sto se tice ponude,niko vise ne zove sem onaj put kad mi je ponudila dzabe jedan STB i jedan mesec 50% popusta.Mislim da cu ipak ja dan posle isteka da odem u A1 da podnesem zahtev za prelazak.

Nadam se da si ti samo zaboravio na neki SMS parking, nego da su opet počeli sa tim VAS prevarama.

Svakako bi trebalo istražiti šta je. Ipak, male su šanse da je prevara, jer je sada neophodno uneti PIN/OTP koji stiže SMS-om, ne sme više klik biti dovoljan.

Nazad
Vrh Dno