Šta je novo?

[MTS] BOX paketi

Da dobio sam 21 mesec 50 posto uz njihovo obrazlozenje da im se javim tri meseca pre isteka ugovora da opet dobijem popust
Mozda sam mogao dobiti i 24 meseca da sam jos zakidao al nisam hteo vise da se cimam i prihvatio sam ponudu i to jr to
Pa cemo za 21 mesec videti opet sta i kako.

Da li postoji neko sa slucajem kao ja? Koristio sam Sat-Trakt pre nego sto je stigla MTS-ova optika u selo, a onda sam presao u MTS. Usluge su uglavnom prodavali neki random ljudi. Moj problem je taj sto ja nisam dobio nikakav ugovor niti bilo sta. Ta devojka me je stavila na spisak, zvali su me podizvodjaci nakon nekog vremena koji su mi odradili prikljucak i to je to. Nikakav ugovor nisam dobio na mejl (ni moj licni, ni od mts-a) niti sam bilo sta potpisao. Ugovor je na dve godine gde je prvih 9 meseci 1din a ostatak oko 5900. Medjutim nakon sto je proslo tih 9 meseci, prvi racun je bio 5900, sledeci 6100, a ovaj poslednji 6400. Hocu da se zalim, ali nemam ugovor da vidim sta tamo stoji? Da li je neko imao slicno iskustvo?

Skoro je izvesno da nije problem sa ugovorom, čim je prvi račun bio tačan. Nemaju tipove ugovora po kojima je puna cena varijabilna, tj. raste vremenom, što znači da u tvom skoro sigurno stoji 5900, iako ti nije dostupan. Ostaje, dakle, da se utvrdi zašto su drugi i treći račun veći, što sam moraš da pogledaš, kako ti je već i sugerisano u prethodnoj poruci.

Zašto kada na STB u skrivenom meniju podesim rezoluciju na 1080 50hz, posle nekog vremena samo promeni na 450, čini mi se?

A šta je uvećano na računu?
Da nisu neke dodatne usluge...
Skoro je izvesno da nije problem sa ugovorom, čim je prvi račun bio tačan. Nemaju tipove ugovora po kojima je puna cena varijabilna, tj. raste vremenom, što znači da u tvom skoro sigurno stoji 5900, iako ti nije dostupan. Ostaje, dakle, da se utvrdi zašto su drugi i treći račun veći, što sam moraš da pogledaš, kako ti je već i sugerisano u prethodnoj poruci.
Nisam uspeo da pronadjem ugovor nigde, ali sam nasao prethodne racune. Dakle Prvi racun je bio okej, drugi malo iznad, a racun za jun je 6399. Ovo moze samo biti poskupljenje jer je moj mobilni A1, a paketi ostalih clanova porodice su odvojeno od mene. Otici cu danas da proverim sta se desava pa javljam. Hvala!

Prilozi

• Screenshot_20260725_164034.webp
    Screenshot_20260725_164034.webp
    15.8 KB · Pregleda: 105
Poslednja izmena:
Otici cu danas da proverim sta se desava pa javljam.
Svakako i sam možeš da pogledaš specifikaciju računa, na to smo ciljali. Ima je i u aplikaciji, a i sami računi mogu da se preuzmu u PDF formatu. Opcije dobijaš tako što tapneš tri tačke. Tu gledaš da li sve vode pod naknadu za paket ili možda pokušavaju da ti naplate nešto drugo, poput nekog dodatka. Ali dobro, sve može da se vidi i uživo, ako si već u prilici da odeš.

Svakako i sam možeš da pogledaš specifikaciju računa, na to smo ciljali. Ima je i u aplikaciji, a i sami računi mogu da se preuzmu u PDF formatu. Opcije dobijaš tako što tapneš tri tačke. Tu gledaš da li sve vode pod naknadu za paket ili možda pokušavaju da ti naplate nešto drugo, poput nekog dodatka. Ali dobro, sve može da se vidi i uživo, ako si već u prilici da odeš.
Sad sam proverio, nema nista. Ima samo jedna stavka, a to je Naknada. Ona je bila 5.872,48 za april, a za jul je 6.399,00.

evo ti moja lista racuna.. mada je meni pre 2 meseca istekao ugovor

Prilozi

• Screenshot_13.webp
    Screenshot_13.webp
    24.8 KB · Pregleda: 89
Trenutno koristim Supernova Super Plan 2 200/20 i neki osnovni TV paket za 4250 mesečno. Pošto postoji mogućnost da pređem na optiku (početkom Avg) koja će biti MTS, verovatno da prelazim na Box 3 paket. Da li bi ostvario pravo na neki besplatni TCL tv koji daju "Na korišćenje" novim korisnicima? Jel iskoristio neko ovde tu promociju? Šta se dešava nakon isteka ugovora, vraća se TV?

Možda nije prava tema, ali bi mi trebala pomoć. Za 5-6 dana ističe ugovorna obaveza za televiziju i adsl iz one besplatne promocije uz fiksni telefon koji se vodi na majku.

Kako najlakše raskinuti televiziju i adsl uz što manje cimanja pošto je majka slabo pokretna. Kada su uvodili, sve su donosili kući, sada, pretostavljam da mora nešto lično.

Najlakše bi mi bilo da ja odnesem opremu u telekom ali pretpostavljam da će tražiti nju da nešto potpiše?

Možda nije prava tema, ali bi mi trebala pomoć. Za 5-6 dana ističe ugovorna obaveza za televiziju i adsl iz one besplatne promocije uz fiksni telefon koji se vodi na majku.

Kako najlakše raskinuti televiziju i adsl uz što manje cimanja pošto je majka slabo pokretna. Kada su uvodili, sve su donosili kući, sada, pretostavljam da mora nešto lično.

Najlakše bi mi bilo da ja odnesem opremu u telekom ali pretpostavljam da će tražiti nju da nešto potpiše?
Idi odmah danas pošto sad postoji i otkazni rok od 30 dana i da mora će majka lično da ga potpiše. A ti vidi da makar ako može da se dogovoriš sa njima da kad istekne tih 30 dana da ti vratiš opremu. Inače prošle godine ko je imao taj box3 po ceni fiksnog prilikom raskida nudili su novu UO sa 70% popusta na isti.

Uvek biste mogli da pokušate nešto preko telefona ili mejla (pogotovu ako bi majka imala neki sertifikat za elektronski potpis), mada su teška posla da bi to prošlo. Jedina sigurna varijanta je odlazak uživo, i to majčin, kao nosioca ugovora. Jedina ona ima mogućnost da ga raskine, dok opremu nakon gašenja usluge može da odnese bilo ko, uključujući tebe.

Postoji, međutim, jedna dodatna komplikacija, za koju mislim da vam je zapravo veći problem. A to je da je proletos uveden otkazni rok od 30 dana, što po njihovom tumačenju faktički znači da ste već zakasnili za raskid na vreme. Ako je sada ostalo 5 dana do kraja ugovorne obaveze, a majka danas potpiše zahtev za raskid, opet bi vam dodatnih 25 dana u avgustu naplatili po punoj ceni (i to onoj baš punoj, bez UO, što je za BOX 3 trenutno 6-7k, deset puta više od samog fiksnog), mada bi za to vreme internet i televizija i dalje radili, naravno.

Postoje neki načini da se to predupredi, ali za njih znam samo u teoriji, ne u praksi. Otud ništa detaljnije ne bih mogao da napišem, ali slobodno neka piše neko ko zna kako da to izbegnete. Ali ukratko, te varijante se mahom oslanjaju na činjenicu da im ugovori nisu baš usaglašeni sa zakonom, pa se onda poziva na to da je zakon jači od ugovora.

Heh, posle celočasovnog peglanja sa korisničkim servisom nisam mnogo pametniji.
Moraće keva u poslovnicu ali ne znam kad, pošto meni piše da je istek ugovorne za ove dve usluge, internet i tv 03.avgusta i pošto su sve tri usluge odvojene nema otkaznog roka. Ali da li može otkaz u poslovnici pre trećeg avgusta, ili mora tačno tad ili kako oni vide u sistemu da je usluga krenula tek devetog avgusta?
Da ne pričam da me jedan operater ubeđivao da ima otkazni rok, drugi me prebacivao na službu koja bi mi napravila box3 sa popustom(nema tog popusta više) itd.
Najgore od svega bi mi bilo da cimam kevu više puta do poslovnice...

Heh, posle celočasovnog peglanja sa korisničkim servisom nisam mnogo pametniji.
Moraće keva u poslovnicu ali ne znam kad, pošto meni piše da je istek ugovorne za ove dve usluge, internet i tv 03.avgusta i pošto su sve tri usluge odvojene nema otkaznog roka. Ali da li može otkaz u poslovnici pre trećeg avgusta, ili mora tačno tad ili kako oni vide u sistemu da je usluga krenula tek devetog avgusta?
Da ne pričam da me jedan operater ubeđivao da ima otkazni rok, drugi me prebacivao na službu koja bi mi napravila box3 sa popustom(nema tog popusta više) itd.
Najgore od svega bi mi bilo da cimam kevu više puta do poslovnice...
Ako si koristio besplatnu promociju po ceni fiksnog te usluge ti sigurno nisu pojedinačno već u okviru box paketa. Najbolje da u njihovoj aplikaciji moj MTS vidiš kaje usluge koristiš i do kada ti traje UO. Otkazni rok svako postoji tih 30 dana sem ako ne potpiše novu UO ne mogu da se izbegnu,i za otkazni rok može da se podnose zahtev i 30 dana pre isteka postojeće UO.

Ako si koristio besplatnu promociju po ceni fiksnog te usluge ti sigurno nisu pojedinačno već u okviru box paketa. Najbolje da u njihovoj aplikaciji moj MTS vidiš kaje usluge koristiš

Lepo si se namestio za repliku: vidiš upravo na MojMTS portalu se kod mog ćaleta koji koristi tu "net i tv po ceni fixnog" promo ponudu usluge vide i vode kao pojedinačne usluge, nisu grupisanje pod Box 3 / Super Plan 3 paket.

A u "Računi" sekciji MojMTS portala za taj račun piše "Televizija + Fixna linija" a na samom računu / PDF-u je selektovana samo ikonica za fixnu uslugu i u tabeli na drugoj strani računa se ne vidi ni jedna druga usluga osim fixne telefonije 😂

Šta piše na ugovoru koji je potpisao ćale nemam pojma. Nejasno je da li je imak i dobio svoj primerak ugovora 😂 Ja ga svakako nikad video nisam.

Poslednja izmena:
Lepo si se namestio za repliku: vidiš upravo na MojMTS portalu se kod mog ćaleta koji koristi tu "net i tv po ceni fixnog" promo ponudu usluge vide i vode kao pojedinačne usluge, nisu grupisanje pod Box 3 / Super Plan 3 paket.

A u "Računi" sekciji MojMTS portala za taj račun piše "Televizija + Fixna linija" a na samom računu / PDF-u je selektovana samo ikonica za fixnu uslugu i u tabeli na drugoj strani računa se ne vidi ni jedna druga usluga osim fixne telefonije 😂

Šta piše na ugovoru koji je potpisao ćale nemam pojma. Nejasno je da li je imak i dobio svoj primerak ugovora 😂 Ja ga svakako nikad video nisam.
Ajde da kažem da je moja greška ili je se to nešto u međuvremenu promenilo. Ali ne mogu da se setim da li sam im ja tako biro ali svoj rodbini koja je imala te ponude ja sam vodio računa šta potpisuju i bio je box3m paket tada srednji paket od 3 koja su imali.

I eto mene iz poslovnice posle celočasovnog peglanja. Nije bilo lako ni meni a ni poslovnici 😂
Uglavnom, otkazni rok su mi uvalili i tvrde da ovi u kol centru nemaju pojma.

Naime, pošto keva ima i senior paket mobilne, oni su, nekako, internet i tv vezali sa novim ugovorom mobilne da ne bi stavljali ugovornu obavezu na fiksni!?!?
Pri tome je šefica upadala u petlju više puta pokušavajući da mi objasni kakve veze ima mobilni sa nagradom za stogodišnje posedovanje fiksne linije i posledično plaćanje harača za nešto što služi samo da joj neko javi ko je otputovao na onaj svet.

Elem, fiksni i satelitska mogu otkaz bez roka, a nagrade po osnovu fiksne iako nisu ni u kakvom boksu moraju da se plate još 30 dana.
Pri čemu datum isteka UO koji meni piše na portalu nema veze sa onim koji oni imaju u sistemu tako da otprilike kampovanje ispred mts-a da se ubode pravi termin.

Tv i internet bez UO oko 5600 u zbiru što će reći 3500din poreza za budale (premijer ligu) za ovih 17 dana po Lučićevom receptu.

A onda, veleobrt. Pita radnik a šta sa ugovorom za mobilnu? Rekoh, da li bih ja bio normalan da sada ovoj ženi(moja majka prim. prev.) posle svega savetujem da obnovi ugovor sa vama?

I tako, dobila je od velikodušne šefice 20% popusta na senior tarifu naredne dve godine da malo kompenzujemo štetu, a i to verujem samo zato što je u međuvremenu u poslovnicu upao jedan dosta luđi korisnik njihovih usluga gde je zamalo došlo do fizičkog obračuna, pa su onda shvatili koliko sam ja u stvari bio fin i kulturan.

"Šta je ovo danas, bože" reče druga radnica, "Loša karma, menjajte firmu pod hitno, spasite se Lučićeve kletve" pokušah da joj pomognem 🤣

Za majkin mobilni si mogao ispregovarati mnogo bolju opciju , ali sada sta je tu je .
Mozda da promenite provajdera za CATV usluge u tih 30 dana otkaznog roka ?

Trenutno imam box 2 (tv i fix) koji ne radi kako treba zbog loše internet mreže. Zakazali dolazak i ugradnju optičkog interneta, po istoj ceni, samo me zanima kako ide taj kabl, tj kuda ulazi u kuću do modema? Pošto neću biti tada kući da znam otprilike šta da očekujem...

Nisam uspeo da pronadjem ugovor nigde, ali sam nasao prethodne racune. Dakle Prvi racun je bio okej, drugi malo iznad, a racun za jun je 6399. Ovo moze samo biti poskupljenje jer je moj mobilni A1, a paketi ostalih clanova porodice su odvojeno od mene. Otici cu danas da proverim sta se desava pa javljam. Hvala!
UPDATE:
Bio sam danas u poslovnici i objasnili su mi kako je nakon isteka tih 9 meseci doslo do povecanja cene usluge i da su me obavestili putem SMS-a da u roku od 30 dana mogu da prihvatim ili raskinem ugovor. Naravno ja nikakav SMS nisam dobio kao ni mejl i nisam imao pojma. A taj mesec (jun) kada sam imao smetnju i ostao bez neta 7 punih dana umanjili su mi racun za 500 dinara pa je zbog toga bio ~5950, a regularna cena je 6399. Uglavnom belosvetska gamad samo petljaju muljaju pa gde im prodje prodje. Ja sam podneo zalbu sada cekam odgovor putem mejla pa cemo videti kako ce se dalje odvijati. Uglavnom ili cu raskinuti ugovor ili ce oni vratiti cenu iz ugovora. Jos sam pitao tog radnika kako oni tako mogu da menjanju cene, a on mi kaze to je kao po ugovoru njima dozvoljeno...

Nazad
Vrh Dno