Šta je novo?

[MTS] BOX paketi

Pozdrav imam box 4 plavi 50/8 sa dva STB sa HD kanalima da li mogu da imam isto to a da net bude 100/10 dal će raditi sve kako treba?Pogledajte prilog 542670
Nađi temu MTS VDSL ili ADSL. Glup sam za linkovanje preko telefona 🙂
Imaš tamo objašnjeno oko protoka i mogućnosti.
Imaš prema mts-u mogućnost samo za 50. Znam iz ličnog iskustva dok je bio VDSL 2.
Kod tebe je problem što ti nisu pustili brzinu kako treba. "Actual Rate Down" (treći red) ti je pušten na 40 Mbit.
Treba da bude preko 50 hiljada za 50 Mbit (ima kalkulator na netu) i po oko 8000 za svaki stb uređaj. Obično se pušta (opet iz iskustava) oko 80 hiljada...
Zovi korisnički i spomeni im ovo. Sve je u njihovim rukama a lepo im spomeni prijavu RATELu zbog neispunjavanja opštih uslova ugovora. Imaš pravio da tražiš naknadu ili raskid zbog toga, jer očigledno postoje tehničke mogućnosti.
"Attainable Rate Down" je oko 126 hiljada kod tebe, pa ima baš mnogo prostora za 80-tak hiljada 🙂
Nadam se da je od pomoći a tamo u toj spomenutoj temi imaš dosta detaljnije o ovome. Pozdrav.

Nađi temu MTS VDSL ili ADSL. Glup sam za linkovanje preko telefona 🙂
Imaš tamo objašnjeno oko protoka i mogućnosti.
Imaš prema mts-u mogućnost samo za 50. Znam iz ličnog iskustva dok je bio VDSL 2.
Kod tebe je problem što ti nisu pustili brzinu kako treba. "Actual Rate Down" (treći red) ti je pušten na 40 Mbit.
Treba da bude preko 50 hiljada za 50 Mbit (ima kalkulator na netu) i po oko 8000 za svaki stb uređaj. Obično se pušta (opet iz iskustava) oko 80 hiljada...
Zovi korisnički i spomeni im ovo. Sve je u njihovim rukama a lepo im spomeni prijavu RATELu zbog neispunjavanja opštih uslova ugovora. Imaš pravio da tražiš naknadu ili raskid zbog toga, jer očigledno postoje tehničke mogućnosti.
"Attainable Rate Down" je oko 126 hiljada kod tebe, pa ima baš mnogo prostora za 80-tak hiljada 🙂
Nadam se da je od pomoći a tamo u toj spomenutoj temi imaš dosta detaljnije o ovome. Pozdrav.
Hvala ti .. imao sam problem sa instalacijom pa su napokon to juce sredili zato su mi spustili brzinu jer ranije po njima nije bilo mogucnosti za vise I to sam ja slucajno otkrio jer kada sam zvao kuci na fiksni javio se I neko drugi I vice halo halo al me ne cuje a moja veza radi nesto nisu bili spojili kako treba pa su otkrili kvar i kazem ti sredili .

Ovde piše da je ukupna brzina 40Mbps, da li stvarno radi 50Mbps kada probaš speedtest.
Ne radi spustili mi brzinu da bi sve radilo ali imao sam problem sa instalacijom pa su mi sredili juce oni rekose da sistem sam treba da podigne na 50 plus 2 tv sa HD. Medjutim jos uvek nista izgleda da moram opet zvati da podese parametre.

Davali dva mobilna telefona uz novi ugovor za 5icu sad vidim više nema toga, ili ja nevidim dobro ?

Nov korisnik optike ili nov mts korisnik uopste? Pitam jer ja sam dugo mts ADSL korisnik, a trebalo bi da predjem na optiku.

Nov korisnik optike ili nov mts korisnik uopste? Pitam jer ja sam dugo mts ADSL korisnik, a trebalo bi da predjem na optiku.
I za vdsl i za optiku 6 mes 50% nude za nove korisnike, ako imas mts optiku proveri sada dostupnost a1 optike, jeftinije ce ti biti u a1 krenuti kao nov korisnik,ako imas mogucnost, ako ne onda vidi sa njima oko prelaza na optiku sta nude i iskakulisi.

Nov korisnik optike...

Na vikendici imam neki Box, satelitska + adsl...

Do isteka ugovorne imam da im placam 30 evra mesecno a usluga je cudo

Satelitska ok, pravi posao... Al internet je bukvalno neupotrebljiv jer je centrala daleko. Predlagaosam im da mi daju 4g modem da to rese, al bas ih briga.

Optika bi dobro radila, al su losi sa cenama u poredjenju sa A1

A koliko vidim mogu da potpisem sa A1 preko Telekom optike koja je tek stigla

I za vdsl i za optiku 6 mes 50% nude za nove korisnike, ako imas mts optiku proveri sada dostupnost a1 optike, jeftinije ce ti biti u a1 krenuti kao nov korisnik,ako imas mogucnost, ako ne onda vidi sa njima oko prelaza na optiku sta nude i iskakulisi.
A1 bi morala uvek da moze preko MTS optike...

Tako mi je i potvrdila jedna zena u MTS poslovnici.

Tek mi je stigla optika na selo, jos su svi konfuzni sta moze a sta ne moze...

Al ako na sajtu probam po broju telefona - kaze da moze optika.

Nov korisnik optike...

Na vikendici imam neki Box, satelitska + adsl...

Do isteka ugovorne imam da im placam 30 evra mesecno a usluga je cudo

Satelitska ok, pravi posao... Al internet je bukvalno neupotrebljiv jer je centrala daleko. Predlagaosam im da mi daju 4g modem da to rese, al bas ih briga.

Optika bi dobro radila, al su losi sa cenama u poredjenju sa A1

A koliko vidim mogu da potpisem sa A1 preko Telekom optike koja je tek stigla

A1 bi morala uvek da moze preko MTS optike...

Tako mi je i potvrdila jedna zena u MTS poslovnici.

Tek mi je stigla optika na selo, jos su svi konfuzni sta moze a sta ne moze...

Al ako na sajtu probam po broju telefona - kaze da moze optika.
Najbolje otici do A1 poslovnice i pitati tamo da li mogu vam uvesti optiku, ako moze onda pokusajte da nadjete a1 agenta koji vam moze dati bolje uslove nego u poslovnici.

Kazem ovo zato sto mts zna da ima eksluzivu 6 meseci nakon uvodjenja optike na nekim mestima, ali mozda kod vas nije taj slucaj.

Mislim da bi ta elskluziva bila protivzakonita. Prica postoji, mislim da nije tacna...

U A1 su mi dve devojke dale dijametralno suprotne informacije...

Prva - gledala po adresi I za kucu (by Centar) I za vikendicu. I za obe mi rece da ne moze...

Odem u Telekom.... Zena pogleda kucu pp adresi - ne moze optika ... Pitam Kako ne moze, Eno vam kutije u hodniku, prva komsinica uvela ... Cekajte da proverim drugi program... Ipak moze

Vratim se u A1, druga devojka.... Objasnim situaciju za Bg, objasnim da mi za plac po broju telefona kaze da moze Telekom optika (Tek tu je zavrzlama sa adresama)

Sad ona kaze moze oba....

Odem opet u Telekom da vidim da li cu moci A1... Zena mi je potvrdila da oni ne uslovljavaju nikoga

taman ste me podsetili da napisem mejl A1 da mi potvrde oko dostupnosti.

Protivzakonito ili ne, tako po pravilu rade kada je reč o novogradnji, dok su manje restriktivni kada se optika dovodi do već postojećih naselja. U mom delu ulice (već postojeće naselje, sve sa kućama) MTS-ova optika je postala dostupna krajem pretprošle godine. Odmah se mogao uzeti i Yettel, nisu pravili pitanje. Ipak, koliko prošlog meseca, neko koga znam se useljavao u zgradu u koju je zvanično useljenje bilo u decembru. Rekli su mu iz Yettela da mora još neki dan da sačeka za uvođenje usluge, dok ne prođe tih šest meseci od zvaničnog useljenja na nivou cele zgrade, pa je tako i bilo. Pritom se strogo tražio Yettel zbog ponude TV kanala, pa je tih nekoliko dana prošlo sa mobilnim internetom.

Jel ja gresim ako kazem da je box4 sa 50% popusta na 2 godine nesto najpovoljnije sto se moze sada dobiti od svih operatera? Box 3 (int+tv+fix) je 5.500 znaci ÷2 to je 2.750. I onda ostane za mobilni 1.700+2 to je 850 dinara. 2750+850=3.600 za sve sve 4 usluge. Ne znam da mobilni igde drugde moze za ove pare da se dobije. Naravno ovo je sve pod uslovom da se dobije tih 50% na 2 godine.

Jel ja gresim ako kazem da je box4 sa 50% popusta na 2 godine nesto najpovoljnije sto se moze sada dobiti od svih operatera? Box 3 (int+tv+fix) je 5.500 znaci ÷2 to je 2.750. I onda ostane za mobilni 1.700+2 to je 850 dinara. 2750+850=3.600 za sve sve 4 usluge. Ne znam da mobilni igde drugde moze za ove pare da se dobije. Naravno ovo je sve pod uslovom da se dobije tih 50% na 2 godine.
Ako imas tu ponudu, prihvati je, jeste najpovoljnija.

Ne grešiš, to je najpovoljnije kome treba, sa bitnom napomenom da imaju optiku. Meni npr. treba ali ima ljudi kojima ne treba tv ili mobilni (imaju službeni) ili nemaju mts optiku, oni traže neke druge opcije

Kad pominjete ekskluzivu: u zgradi u Bg, postoje MTS kanalice. Tražim ponudu od nekolko operatera, A1, Yettel i Yunet odgovore da nema infrastrukture. Iz Telekoma se jave dva agenta, nude Supernovu, optika. Odbio, preskupi.
Nisam znao da postoji optička mreža Supernove koju MTS ne može da koristi.

Nazad
Vrh Dno