Šta je novo?

[MTS] BOX paketi

S obzirom na taj otkazni rok, kada meni istekne Box tarifa koja više ne postoji, koju sumu i po kojoj logici oni meni mogu da naplate, kada ja na to nisam pristao potpisivanje inicijalnog ugovora?
Devojci su pokušali da naplate neku sumanutu cifru nakon preuzimanja Oriona, verovatno kao svoj ekvivalent toj usluzi u svojoj ponudi, ali mi deluje da je zakonski nemoguće da budem u obavezi da plaćam neku nasumičnu skuplju uslugu zbog njihovog "otkaznog roka".

Da li je neko skoro sklapao/obnavljao ugovornu obavezu za Box 4 paket na teritoriji Južnog Banata, tačnije Pančeva?
Da li dele nove ONT modeme i Move STB uređaje?

S obzirom na taj otkazni rok, kada meni istekne Box tarifa koja više ne postoji, koju sumu i po kojoj logici oni meni mogu da naplate, kada ja na to nisam pristao potpisivanje inicijalnog ugovora?
Devojci su pokušali da naplate neku sumanutu cifru nakon preuzimanja Oriona, verovatno kao svoj ekvivalent toj usluzi u svojoj ponudi, ali mi deluje da je zakonski nemoguće da budem u obavezi da plaćam neku nasumičnu skuplju uslugu zbog njihovog "otkaznog roka".
Placas punu cenu tog paketa koji vise ne postoji za nove korisnike. A paket i punu cenu mozes naci u poglavlju stari paketi.

Drugarica je potpisala pre par dana ugovor sa mts za Box paket u koji je ubacila i svoj mob i sad se predomislila posto je dobila drugu jeftiniju opciju. Sve je odradila preko tel i ugovor je potpisala tako sto joj je donela kurirska sluzba. Da li za to vazi onih 14 dana da moze da otkaze ugovor bez ikakvih penala. Da li neko moze da napise detaljan postupak sta treba da uradi da izvuce svoj mobilni broj iz paketa, a ugasi internet i TV...

Mrzi me da tražim ugovor ali mislim da se zapravo pominje i situacija kada ti istekne ugovor, nešto su stilu "po isteku ugovorne obaveze primenjivaće se važeća cena usluge van ugovorne obaveze".
Recimo za BOX 2 koji ja imam trenutna cena je 2799 (što je totalni rip off) a kad mi istekne za mesec dana onda će biti "još povoljnijih" 3249 din, za frikin 50/8 net...
1779739041119.webp

Drugarica je potpisala pre par dana ugovor sa mts za Box paket u koji je ubacila i svoj mob i sad se predomislila posto je dobila drugu jeftiniju opciju. Sve je odradila preko tel i ugovor je potpisala tako sto joj je donela kurirska sluzba. Da li za to vazi onih 14 dana da moze da otkaze ugovor bez ikakvih penala. Da li neko moze da napise detaljan postupak sta treba da uradi da izvuce svoj mobilni broj iz paketa, a ugasi internet i TV...
Nisam stručnjak ali mislim da se to računa kao potpisivanje ugovora na daljinu, čim nije u njihovoj poslovnici / filijali, tako da važi rok od 14 dana.
Za postupak nemam pojma, to najbolje da pita call centar.

Mrzi me da tražim ugovor ali mislim da se zapravo pominje i situacija kada ti istekne ugovor, nešto su stilu "po isteku ugovorne obaveze primenjivaće se važeća cena usluge van ugovorne obaveze".
Recimo za BOX 2 koji ja imam trenutna cena je 2799 (što je totalni rip off) a kad mi istekne za mesec dana onda će biti "još povoljnijih" 3249 din, za frikin 50/8 net...
Pogledajte prilog 540739

Nisam stručnjak ali mislim da se to računa kao potpisivanje ugovora na daljinu, čim nije u njihovoj poslovnici / filijali, tako da važi rok od 14 dana.
Za postupak nemam pojma, to najbolje da pita call centar.
To je BOX 2 M sada, BOX 2 S je bez interneta a BOX 2 M bez IPTV

Van ugovorne obaveze sam od 2022 i sada zbog preseljenja u novi stan gde uz MTS optiku postoji i SBB (faktički Yettel) optika, pa gledam da zapretim da ću otići u SBB / Yettel u nadi da mi daju 50% manju cenu tokom celog perioda ugovorne obaveze za Box 3 M, tako da plaćam svih 24 meseca po 3.100,00 din.

Trenutno plaćam Box 3 M (optika 600/600, osnovni TV paket i fiksni) van ugovorne obaveze neverovatnih 6.899,00 dinara mesečno.

Koliko je ovo izvodljivo ako zapretim da ću preći u SBB / Yettel ?
Ako planiraš da dobiješ benefit i zatim preseliš paket računaj da sve to samo po sebi treba da se odradi pametno i da se provere sve procedure. Preseljenje samo po sebi kod MTSa daje novu ugovornu obavezu osim na insistiranje korisnika da mu se prensese stara. tako da ako želiš benefit prvo ga preko podnošenja zahteva za prelazak u drugu mrežu ostvari (daju i dalje 24m 50%) pa tek posle mesec dana traži preseljenje uz zadržavanje benefita. i ako ti kažu da ne može iz KC-a ili poslovnice , sve može samo je potrebno uputiti zahtev za preseljenje usluge na drugu adresu uz zadržavanje benefita

Bivši korisnik Oriona, kupio ga MTS.
Iskulirali su me za zahtev 50% na 24 meseca.

Tražio sam IDP kod za prenos, ali su mi odgovorili da po pravilniku od 01.07.2025. IDP kod za prenos traži novi provajder. I to mi nisu odgovorili mejlom na moj mejl, nego SMS porukom.

Novi provajder mi kaže da moja adresa nije vidljiva u sistemu kod njega i da on ne može pokrenuti proces, sve dok se adresa ne pojavi.
Šta činiti?

Tražio sam IDP kod za prenos, ali su mi odgovorili da po pravilniku od 01.07.2025. IDP kod za prenos traži novi provajder. I to mi nisu odgovorili mejlom na moj mejl, nego SMS porukom.

Novi provajder mi kaže da moja adresa nije vidljiva u sistemu kod njega i da on ne može pokrenuti proces, sve dok se adresa ne pojavi.
Šta činiti?
Orion adrese nisu vidljive jer je to sad supernova optika i njena infrastruktura ne podleže sporazumu sa A1 i Yrtel. Takođe neke adrese gde je bio ORION, a ima MTS optika nisu vidljive u A1 i yetelu trenutno

Šta činiti?
Nema veze sa Orionom, ali ima sa MTS: ja sam samo podneo zahtev za raskid ugovora i dobio 50% na 24 meseca, jedino sam u jednom od prvih razgovora napomenuo da su me zvali iz konkurencije i da nude razne pogodnosti (nisam slagao, stvarno su me zvali i iz Yettela i A1)... e, sad, mi u zgradi imamo i koaksijalce od SBB i MTS optiku i Super Nova, preko MTS optike komšije imaju Yettel, možda je i to presudilo da ne čekaju konkretan zahtev od konkurencije nego su mi posle 2-3 razgovara dali popust.

btw. ja sam išao na varijantu A1 ili Yunet + neki popust na mobilnu tarifu, što bi me koštalo možda samo malo više nego ovako, ali zbog pritiska ukućana sam ipak ostao na BOX4... žena i deca unište buntovni duh 🙂

Box 3M, nemam još uvek uslova za optiku, ugovor mi ističe za manje od 3 meseca. Danas zvao lik, nisam bio siguran dal priča mašina ili neko ljudsko biće deklamuje šta sve imam u paketu koji će ubuduće koštati 5500 din... Na kraju kaže imate benefit 1 mesec 50% cene ako želite da sada produžite ugovor. Reko ne želim, samo uz veće benefite možemo da pričamo, on kaže u redu preneću kolegama dalje... Pa da vidimo dokle ćemo da stignemo, jedino mogu sa Jotelom da ih blefiram da ću da pređem, realno nemam gde da bežim od njih...

Box 3M, nemam još uvek uslova za optiku, ugovor mi ističe za manje od 3 meseca. Danas zvao lik, nisam bio siguran dal priča mašina ili neko ljudsko biće deklamuje šta sve imam u paketu koji će ubuduće koštati 5500 din... Na kraju kaže imate benefit 1 mesec 50% cene ako želite da sada produžite ugovor. Reko ne želim, samo uz veće benefite možemo da pričamo, on kaže u redu preneću kolegama dalje... Pa da vidimo dokle ćemo da stignemo, jedino mogu sa Jotelom da ih blefiram da ću da pređem, realno nemam gde da bežim od njih...
To dobro znaju i oni , na nasu zalost

Kolega ima Box 4 beli, obnovio ga 7. Maja, ostao mu aktiviran Iris kao i pre sto je imao. U Moj Mts app pod digitalni servisi ima opciju da aktivira Move besplatno u sklopu paketa. Jel ono bi, ako aktivira Move, gasi se Iris i automatski smanjuje br. slotova, tj. ostaje isti broj ali samo jedan slot za TV app?

Kolega ima Box 4 beli, obnovio ga 7. Maja, ostao mu aktiviran Iris kao i pre sto je imao. U Moj Mts app pod digitalni servisi ima opciju da aktivira Move besplatno u sklopu paketa. Jel ono bi, ako aktivira Move, gasi se Iris i automatski smanjuje br. slotova, tj. ostaje isti broj ali samo jedan slot za TV app?
Da, smanjuje se broj slotova na 2, 1.za tv drugi za mobilne uredjaje. Ja se.prebacio na Move i dobio samo dva slota. Ali to sam znao svakako.

Da ne zavrsavaju u spam i blocked u Google messages? Ili neku zastitu ako imas pa da ih ona odbaci.

Šta činiti?
Moze se desiti da ti u poslovnici ponude 10 meseci za dinar, tako nesto...Nas su isto iskulirali sa 064733 ponudivsi samo par meseci za dinar. Ima 10 dana kako smo podneli zahtev za raskid i jos nema nekog ozbljnog poziva.

Selim se na novu adresu gde nema MTS pristupa. Imam aktivan ugovor do oktobra. Kakve su mi opcije. Da li postoji sansa da mi taj preostali deo podele na vise rata da ih pitam mailom?

Videcemo i mene to ceka u agvustu, možda i kraj jula, ali imam ugovor do januara 27. Isto nema mts-a. Box 4 beli optika.

Pošto nemaju mogućnosti realno je da se uo raskine bez ikakvih penala. 🙂

Neki moj plan je da im podnesem zahtev za raskid uo uz napomenu da namaju mogućnosti da pruže uslugu. Dokaz adresa, lična karta itd. Pa nek provere...

Zanimljivo je što se selite na lokacije gde nema MTS-a, to je valjda retkost, pošto ih ima maltene svugde. Da odgovorim i konkretno...

Da li postoji sansa da mi taj preostali deo podele na vise rata da ih pitam mailom?
A šta fali opciji da ništa ne otkazuješ prevremeno, nego prosto plaćaš do kraja UO, samim tim na rate?

Pošto nemaju mogućnosti realno je da se uo raskine bez ikakvih penala. 🙂
Realno, ali ne i lako izvodljivo, makar sudeći po nekim ranijim iskustvima koja su se pojavljivala.

Neki moj plan je da im podnesem zahtev za raskid uo uz napomenu da namaju mogućnosti da pruže uslugu. Dokaz adresa, lična karta itd. Pa nek provere...
No to jeste dobar plan, nekima je navodno tako i polazilo za rukom, pogotovu kad je tako čista situacija da je selidba evidentirana u ličnim dokumentima.

Veruj da postoji. Novogradnja je u pitanju, investitor ili ko je već odlučio pojma nemam, uvedene su samo instalacije za sbb i to je to. To je fino uradjeno unutra u zidovima...Ne postoji u zgradi na adresi bilo koje druge mogućnosti trenutno.

Što ne znači da jednog dana neće biti, ali situacija je trenutno takva.

Veruj da postoji. Novogradnja je u pitanju, investitor ili ko je već odlučio pojma nemam, uvedene su samo instalacije za sbb i to je to. To je fino uradjeno unutra u zidovima...Ne postoji u zgradi na adresi bilo koje druge mogućnosti trenutno.

Što ne znači da jednog dana neće biti, ali situacija je trenutno takva.
Isto i kod mene ovako. Puno mi je da placam 7000mts i jos 4000sbb u sred seljenja i sredjivanja stana.

Konačno i u mom selu na 5km od centra Novog Pazara dovedena optika preko edb bandera. Sad čekamo da puste mrežu u rad i da prodje 6 meseci pa da uzmemo neki a1 ili yettel paket da se zauvek oprostimo od adsl interneta. Ko hoće nek čestita 😁

Prilozi

• Screenshot_20260528_154202_com_hihonor_photos_GalleryMain.webp
    Screenshot_20260528_154202_com_hihonor_photos_GalleryMain.webp
    220.4 KB · Pregleda: 61
Poslednja izmena:
Пошто је на бандерама пре ће да буде супернова него мтс а онда нема ништа од а1 и јетела.

Ako uopšte budu hteli da spoje fizička lica. Kod mene Supernova optika samo za pravna lica. Očigledno postoje građani prvog i drugog reda kod vrlog mtsa.

Ne daju ovaj MOVE box kao da je od zlata .Pre 3 meseca zamenili mi jedan Move boxom juce pitajo e mailom za drugi rekose nemoze ali bice uskoro 😎😁

Nazad
Vrh Dno