Šta je novo?

[MTS] BOX paketi

Dobio sam odgovor na promenu Box 3 L u Box 3 M

Postovani, obavestavamo Vas da ce Vam nastavak koriscenja nasih usluga od maja 2026. godine do isteka obaveznog perioda vazenja ugovora biti omogucen u skladu sa iznosom osnovne mesecne naknade po uslovima ugovora do momenta prelaska na aktuelnu ponudu. Zahvaljujemo na poverenju koje nam ukazujete koriscenjem nasih usluga i molimo Vas da izmirite dospeli raÄìun za april 2026. godine. Vas Telekom Srbija

Što se mene tiče ok.

Dobio sam odgovor na promenu Box 3 L u Box 3 M

Postovani, obavestavamo Vas da ce Vam nastavak koriscenja nasih usluga od maja 2026. godine do isteka obaveznog perioda vazenja ugovora biti omogucen u skladu sa iznosom osnovne mesecne naknade po uslovima ugovora do momenta prelaska na aktuelnu ponudu. Zahvaljujemo na poverenju koje nam ukazujete koriscenjem nasih usluga i molimo Vas da izmirite dospeli raÄìun za april 2026. godine. Vas Telekom Srbija

Što se mene tiče ok.
Da li si izgubio jedan kombo paket, dok je cena ostala ista?

Sve mi radi kao ranije. Nisu ukidali kombo pamete iako preko tv se u istoriji kupovine ne vide.
Ok, znači i dalje imaš 3 kombo paketa kao na 3L? Ja sam se žalio u martu i ostao sam na 3L. Meni je stigla poruka ove sadržine
IMG_20260514_163857.jpg
Ja sam se žalio na migraciju, ne samo na povećanje cene.

Dobio 24 meseca free box 3 i 400/400 u Kacu jel sam presao sa ST Cable mreze (gde mi inace istekao ugovor u februaru ali nastavio da koristim) na Telekom optiku. Kontam da hoce da ugase Madjare skroz pa zato idu u bunar sa cenama, ne vidim drugog razloga.

Sto kaze moj brat, kako si krenuo da pregovaras (yettel, mts) jos ce da ti plate na kraju da koristis!
Da li i Sat Trakt zahteva otkazni rok ili na dan isteka ugovora (31.05.) mogu da vratim opremu i završim sve oko korišćenja njihovih usluga?
Juče sam podneo zahtev za prelazak iz Sat Trakta u Telekom - 24 meseca po jedan dinar za Box 3 S.

Poslednja izmena:
Konačno sam raskinuo ugovor. Imao sam onaj paket po ponudi sve po ceni fiksnog telefona.
Pokušali su da mi prikače otkazni rok da platim za ceo mesec ali sam ih se otresao.

Ko planira da raskine ugovor evo saveta:

Mesec dana pre isteka ugovora idite da najavite da nećete da produžavate ugovor. Po njihovoj internoj proceduri (o kojoj vas neće obavestiti) treba da podnesete pisani zahtev. Ima obrazac, tražite da vam daju obrazac da ga popunite i predate. Jedan primerak ostaje vama. Tako imate dokaz da ste pravovremeno najavili da nećete produžavati ugovor.

Dan dva pred istek ugovora idite da vratite opremu. Ponesite onaj zahtev koji imate, jer će vas on spasiti naknadnog otkaznog roka i nepotrebnog plaćanja.

Evo tekst o vraćanju opreme operaterima (mts problem):
Pročitah ceo tekst. „Ništa ne treba raditi usmeno. Ne treba se oslanjati na razgovore u poslovnici ili telefonske pozive, već sve slati mejlom kako bi postojao dokaz“, ističe Gavrilović.
Ja poslao mejl sa zahtevom za uputstva za raskid ugovora i evo šta sam dobio kao odgovor :

Neće oni da ostave pismeni trag !

Prilozi

• 1.png
    1.png
    111.4 KB · Pregleda: 123
@mozzart
Trebalo bi da bude ono: " svi razgovori se snimaju..." tako da 🙂 traga mora biti, valjda.
@ broker
Zar ti nisu ponudili -70% na nov ugovor posle tog sa cenom fiksnog?
Ne mogu da verujem da se toliko toga okrenulo za 180° za ovih nekoliko meseci pa ih bas briga za zadrzavanje ljudi :-(

@mozzart
Trebalo bi da bude ono: " svi razgovori se snimaju..." tako da 🙂 traga mora biti, valjda.
Pa i to svi razgovori se snimaju mi neznači ništa, nemam crno na belo, a da se posle preganjam sa njima ima snimka nema snimka. Pa oni ne poštuju ni ugovor, gde piše crno na belo pa sad ti se uzdaj u snimak koji uzgred budi rečeno i nije tebi dostupan. Od takvih se treba što pre otarasiti. Nemože država sa njima da se izbori, a ne ja.

Pročitah ceo tekst. „Ništa ne treba raditi usmeno. Ne treba se oslanjati na razgovore u poslovnici ili telefonske pozive, već sve slati mejlom kako bi postojao dokaz“, ističe Gavrilović.
Ja poslao mejl sa zahtevom za uputstva za raskid ugovora i evo šta sam dobio kao odgovor :

Neće oni da ostave pismeni trag !
kažeš im nešto tipa 'nažalost, neću biti dostupan putem telefona duže vreme, a ovo mi je hitno i insistiram da mi odgovorite na ovaj način. hvala.' i tako sve dok ti ne odgovore.

Reklamirao odgovor na prethodi mejl i evo odgovora.

Prilozi

• 1.png
    1.png
    111.4 KB · Pregleda: 90
  • 2.png
    2.png
    123.9 KB · Pregleda: 87
Konačno sam raskinuo ugovor. Imao sam onaj paket po ponudi sve po ceni fiksnog telefona.
Pokušali su da mi prikače otkazni rok da platim za ceo mesec ali sam ih se otresao.

Ko planira da raskine ugovor evo saveta:

Mesec dana pre isteka ugovora idite da najavite da nećete da produžavate ugovor. Po njihovoj internoj proceduri (o kojoj vas neće obavestiti) treba da podnesete pisani zahtev. Ima obrazac, tražite da vam daju obrazac da ga popunite i predate. Jedan primerak ostaje vama. Tako imate dokaz da ste pravovremeno najavili da nećete produžavati ugovor.

Dan dva pred istek ugovora idite da vratite opremu. Ponesite onaj zahtev koji imate, jer će vas on spasiti naknadnog otkaznog roka i nepotrebnog plaćanja.
Zar nije neko ranije pisao da je dovoljno, dan po isteku ugovora, otići kod npr. A1 i tražiti da se sa njima potpiše ugovor?

Od kada sad to važi da mesec dana pre isteka ugovora moraš da se najaviš da raskidaš ugovor?

Konačno imam opciju da pređem na optiku, jer je konačno prošla kroz moje naselje. Trenutno sam na Box Crveni lite (bakar 10/1), znači iptv, fiksni, mobilni i ovaj bedni net. Plus uz to sam uzeo i m:sat zbog Arena kanala u HD-u. Zanima me kakve su mi opcije, a da ne čekam da mi isteknu ugovori? m:sat bih otkazao logično i prešao na neki optički paket.

Konačno imam opciju da pređem na optiku, jer je konačno prošla kroz moje naselje. Trenutno sam na Box Crveni lite (bakar 10/1), znači iptv, fiksni, mobilni i ovaj bedni net. Plus uz to sam uzeo i m:sat zbog Arena kanala u HD-u. Zanima me kakve su mi opcije, a da ne čekam da mi isteknu ugovori? m:sat bih otkazao logično i prešao na neki optički paket.
Da bi presao na optiku moras da obnovis ugovor po komercijalnoj ponudi, a za m:SAT ne znam kako da otkazes a da ne platis penale

Opcije su da pises njima i kazes kako jeste. Ali posto ti njih cimas ne ocekuj benefite. Za optiku ces potpisati novu UO, pa zamolis da ti ukinu msat. Mogu da ti ucine a ne moraju, a ti moras da placa svakako do kraja UO obe usluge.

Pitanje,roditelji mi imaju kablovsku i tv mts i placaju oko tri hiljade i nesto.Kako da dobiju isti paket jer sad nude neki skupi i jel ima neki agent ovde da me pozove

Zar nije neko ranije pisao da je dovoljno, dan po isteku ugovora, otići kod npr. A1 i tražiti da se sa njima potpiše ugovor?
To je druga stvar. Kod prelaska važe RATEL-ova pravila, prema kojima nema otkaznog roka, mada procedura može da potraje i dvocifren broj dana, nije nužno brza kao sa mobilnim brojevima. S druge strane, ako se ugovor u potpunosti raskida ili se ukidaju neki članovi BOX-a, kao što je svođenje paketa BOX 3 na fiksni, primenjuju se Telekomova interna pravila, koja od aprila podrazumevaju i otkazni rok od 30 dana. Čak i kad bi se BOX samo raščlanio, za pojedinačne usluge (članove) i dalje važi otkazni rok, mada ostaje pitanje da li bi ga primenili.

Od kada sad to važi da mesec dana pre isteka ugovora moraš da se najaviš da raskidaš ugovor?
Već je duže vreme to deo opštih uslova poslovanja, ali su tek od aprila odlučili da primenjuju. Pisalo se i u ovoj temi i u temi o Supernovi, dakle, potvrđeno se odnosi na sve Telekomove fiksne usluge. Još niko nije javio da su mu ga tražili za mobilne usluge, ali pominje se i u tim opštim uslovima poslovanja, tako da bi mogli bez problema.

Pa ako moram da plaćam do kraja UO zašto bih ih molio da mi ukinu? 😁 Bolje da poklonim nekome.
Zamoliš ih zapravo da ukinu bez penala. Sa penalima nema šta da moliš, imaš svakako pravo na jednostrani raskid ugovora u svakom trenutku.

Poslednja izmena:
I ako odobre samo mi raskinu ugovor i ne plaćam ništa, samo tekući mesec? A gde mogu da vidim koliki su eventualno ti penali?

Ne bi trebalo da moras da najavljujes bilo sta. Na dan isteka, ili dan ranije posaljes mejl i kazes da otkazujes uslugu, pise u donjem delu stranice.
Naravno mozes sebi i da olaksas da se ne bi svadjao ako vracas opremu u poslovnicu, onda mejlom najavis 30 dana ranije, mada mogu i dalje nesto da izmisljaju i zezaju..
Telekomovi botovi pokusavaju i ovde na forumu da ubede korisnike da plate jos neki racun.

Procitaj sta sam i ja napisao

Evo i na fb efektiva sto skoro objavila
efektiva.png

Зар ниси могао да убациш мсат у бокс зашто си узимао иптв кад је толико лош интернет?

8.5. sam podneo zahtev za raskid ugovora zbog promene cene i migracije Box3 L na M, nema još odgovora. Rok je 8 dana koliko se sećam? Da idem u ponedeljak u poslovnicu sa opremom ako ne odgovore?

Nazad
Vrh Dno