Šta je novo?

[MTS] BOX paketi

Zovem MTS trenutno i evo me 20 minuta pokusavam da objasnim da me interesuje usluga Internet Backup preko LTE, Prebacuju me sa prodaje na tehnicku podrsku pa opet na prodaju. Generalno ne znaju ni da imaju ovu uslugu u ponudi. Pa sam im ko ***** citao sa sajta sta pise na box4 stranici 😀

Generalno me zanima dal im je ceo sistem automatizovan jer necu biti kuci 3-4 meseca, a treba mi failover ako gekne optika jer imam neke servise koji se vrte 24/7, a iskreno ovo mi deluje povoljno 699 dinara da budem 100% siguran da je sve tip top.

opremu deli Mts za Ont
vidi/pitaj u ovoj temi

Stb (Vojvidina/Pancevo)
vidi/pitaj u ovoj temi

Pitanje za sve prijatelje sa foruma da li neko ima neka od ova dva paketa(jedan je box4 drugi je samo net).Ako ima da mi kaže da li dolazi ruter 10gbps ili moram ja da ga kupim.Pozdrav i hvala.

Pogledajte prilog 533972Pogledajte prilog 533973

Oprostite na smetnji ali čisto da se informišem da znam pošto orion je imao 10gbps ruter zato i pitam
10 Gb je moguć samo u Beogradu na vodi i da ide posebna oprema za taj ugovor koja može da pruži željene brzine.

I oni sami daju razlicite odgovore za isti paket, ko kaze da i Box4 ne poskupljuje? 💀
Box4 ne poskupljuje

Zovem MTS trenutno i evo me 20 minuta pokusavam da objasnim da me interesuje usluga Internet Backup preko LTE, Prebacuju me sa prodaje na tehnicku podrsku pa opet na prodaju. Generalno ne znaju ni da imaju ovu uslugu u ponudi. Pa sam im ko ***** citao sa sajta sta pise na box4 stranici 😀

Generalno me zanima dal im je ceo sistem automatizovan jer necu biti kuci 3-4 meseca, a treba mi failover ako gekne optika jer imam neke servise koji se vrte 24/7, a iskreno ovo mi deluje povoljno 699 dinara da budem 100% siguran da je sve tip top.
Da automatizovan je. Dobijaš fleš koji se ubaci u ruter, i naplaćuje se 700kinti mesečno - čim izgubiš internet konekciju tj ruter detektuje da nema povezanost sa iternetom pali se beckup i imaš net. E sad da li se ta promena dešava u mikrosekundi ili treba kratko vreme da se aktivira to još iz prakse ne znam ali je konekcija na LTE mrežu te fleška konstantna tako da verujem da se to brzo prebacuje. Imaš 100 GB podataka mesečno to je isto važno da proceniš da li ti je ok,i ako i to potrošiš ima dalje neograničeno po brzini od 64Kb ili veća uz dodatnu doplatu. Ali pošto retko kad prekidi na optici traju dugo verujem da ti je 100GB ok ( osim ako je optičko vlakno pokidano zbog neke "gradnje". I ovo ti je usluga samo za optiku da znaš ( telekom i supernova) nije za bakar i Koaksijalu

Da automatizovan je. Dobijaš fleš koji se ubaci u ruter, i naplaćuje se 700kinti mesečno - čim izgubiš internet konekciju tj ruter detektuje da nema povezanost sa iternetom pali se beckup i imaš net. E sad da li se ta promena dešava u mikrosekundi ili treba kratko vreme da se aktivira to još iz prakse ne znam ali je konekcija na LTE mrežu te fleška konstantna tako da verujem da se to brzo prebacuje. Imaš 100 GB podataka mesečno to je isto važno da proceniš da li ti je ok,i ako i to potrošiš ima dalje neograničeno po brzini od 64Kb ili veća uz dodatnu doplatu. Ali pošto retko kad prekidi na optici traju dugo verujem da ti je 100GB ok ( osim ako je optičko vlakno pokidano zbog neke "gradnje". I ovo ti je usluga samo za optiku da znaš ( telekom i supernova) nije za bakar i Koaksijalu
Hvala na informaciji. Medjutim jel treba novi ruter obzirom da ovaj koji imam Q2 kolko znam usb moze samo printer i samba tj disk.

Svakako dolaze tehničari da montiraju opremu pa će oni ukoliko ima potrebe uraditi zamenu . Koliko ja imam saznanja može i na Q2 on ima USB ulaz
Ma ima, nego sto ja gledam u podesavanjima i u online uputstvima sve pise USB Storage / USB Printer.
Da mogu platio bi im da mi ga zamene obzirom da je glomazan i ne odgovara mi u mom racku 10" 😀

dakle taj USB je 4g modem i moze da se ubode u postojeci opticki modem/ruter/stagod i da se ima backup net ako padne optika... a da li taj flesic moze nezavisno da se ubode u drugi racunar i tako da se ima net bilo gde, ne vezano za optiku, a da se plati samo tih 600 din 🤔 ?

dakle taj USB je 4g modem i moze da se ubode u postojeci opticki modem/ruter/stagod i da se ima backup net ako padne optika... a da li taj flesic moze nezavisno da se ubode u drugi racunar i tako da se ima net bilo gde, ne vezano za optiku, a da se plati samo tih 600 din 🤔 ?
Predpostavljam, da su predvideli mozda taj deo jer bi bio too good to be true 😀

Evo sada sam ažurirao na androidu, moj mts aplikaciju. Uveli su "novosti". Konačno aktivirali push notifikacije, omogućili neku vrstu inboxa za obaveštenja, uveli postupak za digitalnu obnovu ugovora putem aplikacije.

Ono što su napravili pre možda mesec dana, "posebne ponude za tebe", još nikako da proradi onako kako se očekuje da radi, verovatno jer još nisu smislili te posebne ponude. 😉🙃

10 Gb je moguć samo u Beogradu na vodi i da ide posebna oprema za taj ugovor koja može da pruži željene brzine.
Hvala na odgovoru.Kod nas u Crnoj Gori mada ja tamo ne živim ali gledam stalno ponudu interneta i drugih stvari npr mi imamo 2.5gbps/0.5gbps na običnu optiku koja je počela da se ugrađuje 2012 2013.Da li neko zna da li će sadašnja optika koju su radili skorijih godina(npr u moju zgradu za Zelenom Vijencu su ušli tipa prije godinu dana) moći da podrži te brzine 10/1 u narednih par godina?Hvala puno što ste mi odgovorili vas dvoje troje oko flashnet box4

Naravno da OS2 optika može da podrži mnogo veće brzine; Telekom Srbija sada koristi GPON, a moguće je:
  • GPON po vlaknu ima kapacitet 2.5Gbps za download i 1.25Gbps za upload
  • XGPON - 10/2.5Gbps
  • XGSPON - 10/10Gbps
  • 25GPON - 25/10 ili 25/25Gbps
  • 50GPON - 50/12, 50/25 ili 50/50Gbps
  • Buduće standarde za 100+Gbps
I još dodatno, sve ove standarde je moguće koristiti paralelno na istom vlaknu, pa upgrade može da se radi postepeno.

Podneo sam zahtev za backup internet. Medjutim nagovestio sam im ako je usb modul kao backup da moraju da menjaju ruter posto je q2 uspravan i iza njega stoji nvr koji blokira usb ulaz. Taman da testiram i dal moze taj sim da se koristi van, 100gb je maximalni saobracaj preko lte sto je tuzno ali je ok kad gekne optika pa treba da mi servis odradi nesto u toku prekida.

Podneo sam zahtev za backup internet. Medjutim nagovestio sam im ako je usb modul kao backup da moraju da menjaju ruter posto je q2 uspravan i iza njega stoji nvr koji blokira usb ulaz. Taman da testiram i dal moze taj sim da se koristi van, 100gb je maximalni saobracaj preko lte sto je tuzno ali je ok kad gekne optika pa treba da mi servis odradi nesto u toku prekida.
a mozes i produzni USB kablic dodati izmedju

Stavi Q2 na NVR da stoji? Ili nemaš dovoljno mesta po visini?
Bi ja rado al ne moze jer je takav rack, a ne daju mi se pare za veci a mislim da i nema potrebe.
Iza njega je bukvalno nvr na dnu gde su portovi. A iznad je dodatni switch. Nema sanse da se ugura prosto je ovaj Q2 glomazan 😀 al da ne gresim dusu sasvim je solidan ruter.

Svakako menjam njihov ruter makar kupio ja neki drugi i smarao se sa setovanjem jer moram da stavim novi switch sa 8 porta i dva spf+ + patchpanel i taman ostaje 1U za mts ont ruter. Steta sto nemaju neke ont rutere sa 4 lam porta gpon fixni i usb a da nema wifi jer mi ne treba.

IMG_5982.jpeg
IMG_5984.jpeg

Eto ima mesta za extender USB kablić, ako nađeš neki ono pod uglom 90 stepeni.

Zvanično ne , nezvanično moguće je. To dok se ne testira ne može da se zna. Moguće da radi i kada nestane struje

Bi ja rado al ne moze jer je takav rack, a ne daju mi se pare za veci a mislim da i nema potrebe.
Iza njega je bukvalno nvr na dnu gde su portovi. A iznad je dodatni switch. Nema sanse da se ugura prosto je ovaj Q2 glomazan 😀 al da ne gresim dusu sasvim je solidan ruter.

Svakako menjam njihov ruter makar kupio ja neki drugi i smarao se sa setovanjem jer moram da stavim novi switch sa 8 porta i dva spf+ + patchpanel i taman ostaje 1U za mts ont ruter. Steta sto nemaju neke ont rutere sa 4 lam porta gpon fixni i usb a da nema wifi jer mi ne treba.

Pogledajte prilog 534791
Pogledajte prilog 534790
Ovaj novi koji dele ti je sa 4 antenice zauzima još više mesta. Tako da ti i nije neki "boljitak" u tvom slučaju ali ima wifi6

Pogledajte prilog 534791
Pogledajte prilog 534790
Ovaj novi koji dele ti je sa 4 antenice zauzima još više mesta. Tako da ti i nije neki "boljitak" u tvom slučaju ali ima wifi6

Pogledajte prilog 534791
Pogledajte prilog 534790

Hvala na odgovoru.Kod nas u Crnoj Gori mada ja tamo ne živim ali gledam stalno ponudu interneta i drugih stvari npr mi imamo 2.5gbps/0.5gbps na običnu optiku koja je počela da se ugrađuje 2012 2013.Da li neko zna da li će sadašnja optika koju su radili skorijih godina(npr u moju zgradu za Zelenom Vijencu su ušli tipa prije godinu dana) moći da podrži te brzine 10/1 u narednih par godina?Hvala puno što ste mi odgovorili vas dvoje troje oko flashnet box4
Sve je moguće da će u nekoj budućnosti povećavati brzine. Ali sad je fokus na širenju optike i poboljšanju usluga korisnicima operatera koje su kupili. Posle toga ide povećanje

Sve je moguće da će u nekoj budućnosti povećavati brzine. Ali sad je fokus na širenju optike i poboljšanju usluga korisnicima operatera koje su kupili. Posle toga ide povećanje

Obaveštavamo korisnike da su kanali Moje Happy društvo, Moj Happy život, Moja Happy zemlja i Moja Happy muzika isključeni iz TV ponude na platformama iris TV, iris GO, MOVE i m:SAT TV.

Odem danas do MTS-a da vidim šta nude obzirom da mi ugovor ističe 24.04.
Razgovor je tekao otprilike ovako:
"-Dobar dan, hteo bih da vidim šta može da se uradi oko obnove ugovora.
-Možemo da Vam ponudimo 10 meseci 50% popusta, a posle toga plaćate punu cenu.
-Imao sam 50% tokom cele ugovorne obaveze.
-Da, kompanija je u tom momentu procenila da je to u redu, ali sad više ne nudimo tako nešto.
- U redu, raspitaću se kod ostalih provajdera, pa ću vam se javiti.
-Sve preko mesec dana sa popustom od 50% Vam je super."

Da li ići u A1 ili Yettel?
Studio? 😀

P.S. Imam njihovu optiku do stana.

A sta si tražio u poslovnicu, desetine strana ove teme smo pisali kako se I šta radi da se dobije 24x50% samo treba malo procitati. Na dan isteka UO podneti zahtev za prenos u A1 i čekati poziv i pregovarao, tražiti takvu ponudu.

Poslednja izmena:
Odem danas do MTS-a da vidim šta nude obzirom da mi ugovor ističe 24.04.
Razgovor je tekao otprilike ovako:
"-Dobar dan, hteo bih da vidim šta može da se uradi oko obnove ugovora.
-Možemo da Vam ponudimo 10 meseci 50% popusta, a posle toga plaćate punu cenu.
-Imao sam 50% tokom cele ugovorne obaveze.
-Da, kompanija je u tom momentu procenila da je to u redu, ali sad više ne nudimo tako nešto.
- U redu, raspitaću se kod ostalih provajdera, pa ću vam se javiti.
-Sve preko mesec dana sa popustom od 50% Vam je super."

Da li ići u A1 ili Yettel?
Studio? 😀

P.S. Imam njihovu optiku do stana.
Nazvati 064789 ili 0800100100, i raspitati se kako podneti zahtev za prelazak optike u A1 SRB mrežu...

Pozvaće Vas istog dana ili sutradan sa ponudom 24 meseca po 50% popusta na mesečnu pretplatu, probajte da iščupate i 60%-70%...

Javite kako je prošla situacija/intervencija.. 🙂

,,Brže" rešenje je preko poslovnice podneti zahtev za prelazak optike kod njih ( A1 SRB ), ako Vam se u mt:s ostaje..

Ako je neko skoro imao novu instalaciju (nov ugovor), koji ruter ste dobili?

Povodom zvanicnog poskupljenja tj migracije starih paketa na nove skuplje pakete odobren je raskid UO bez penala. Oprema da se vrati u roku 8 dana u najblizu poslovnicu.😀
Ima nema obavestenja ali zvanicno se dobio raskid zbog poskupljenja.

Prilozi

• Screenshot_20260408_165443_Gallery.jpg
    Screenshot_20260408_165443_Gallery.jpg
    103.4 KB · Pregleda: 108
Povodom zvanicnog poskupljenja tj migracije starih paketa na nove skuplje pakete odobren je raskid UO bez penala. Oprema da se vrati u roku 8 dana u najblizu poslovnicu.😀
Ima nema obavestenja ali zvanicno se dobio raskid zbog poskupljenja.
Šta tačno u aprilu poskupljuje od mt:s usluga? 🤨

Iskreno nemam pojma, za box pakete sam nekima rekao da podnesu raskid UO. Za mobilnu telefoniju sam reko dvema osobama da posalju zahtev za raskid UO. Neka ima crno na belo da je trazeno.
Meni je trenutno bitna informacija / mene trenutno zanima, da li MOBILNA TELEFONIJA ( obični postpaid paketi ), poskupljuju u aprilu mesecu...

Ako da, biće veoma zanimljivo!

Nazad
Vrh Dno