Šta je novo?

[MTS] BOX paketi

Za aktivaciju preko Move aplikacije traži pin kod tako da nije baš lako slučajno aktivirati naročito ako promeniš defaultni pin kod.

Jedva sam dečji otkazao iako ga nikada nisam aktivirao. Redovno naplatili kroz 2 računa.
Zato sam rekao da se pazi. A na move u je lako kroz pretragu daljinskim da kliknes greskom za vreme navigacije kroz meni ako trepneš baš tada 🙂
-Inače, može se otkazati preko "moj mts".
Ima odeljak za to. Par dana im treba da to zaprime pa zato ne treba čekati baš 30.ili 31. u mesecu
Moj Mts app je vašar i cirkus od app, sve je pomešano, pretumbano i izmešteno.
Nisam video da možeš niti da aktiviraš kombo pakete, niti da ih deaktiviraš.

@HDMI
Kad budem u prilici fotkaću pa ću okačiti ovde. Da nisam uspeo tako deaktivaciju ne bih ni tvrdio da može. Lako je, videćeš..

Ja sam pisao mail za aktivaciju jer su mi u poslovnici redovno aktivirali pogrešan paket (deciji). I nakon intervencije nista se nije menjalo.
Posle dva-tri prigovora poslao sam im zahtev da mi aktiviraju besplatne TV pakete ili da raskidam. Javili se i odradili traženo. Naravno da su pokusali da naplate aktivirane TV pakete iako su tri besplatna (box 4). Sad je sve ok. Verujem da ne rade namerno nego je samo neazurnost u pitanju.
Slicno je bilo i sa aktivacijom HBO i Apolon. I to sam resavao mailom.

Moji kod kuće imaju neki promo box paket (24 meseca po din) i tada je ugovoren ADSL + TV.
Sada su migrirani na optičku infrastrukturu, ali taj paket nije migriran na aktuelni, već je bilo potrebno da se potpiše novi ugovor za neke "normalnije" brzine od 10/1 neta.
Odlučili smo da ostanemo pri trenutnoj ponudi, a želeo da od ove kompanije izvučem maksimum, pa bih imao 2 pitanja:

Net trenutno radi sa 10Mbps downa i 0.65Mbps uploada - da li se ovo smatra ok toleranicjom ili bi izašli u susret ako bismo pisali prigovor?
TV nije u HD formatu, nisam uspeo da pronađem podešavanja na onom boxu, na koji način da ih kontaktiram da bi tv išao u HD formatu? Očekivao sam da će prelaskom na optiku ovo automatki biti odrađeno.

Pokušao sam preko mts portala da podnesem prigovor, ali sam zapravo samo otvorio tiket za smetnju bez mogućnosti da u formi objasnim šta je smetnja.

Moji kod kuće imaju neki promo box paket (24 meseca po din) i tada je ugovoren ADSL + TV.
Sada su migrirani na optičku infrastrukturu, ali taj paket nije migriran na aktuelni, već je bilo potrebno da se potpiše novi ugovor za neke "normalnije" brzine od 10/1 neta.
Odlučili smo da ostanemo pri trenutnoj ponudi, a želeo da od ove kompanije izvučem maksimum, pa bih imao 2 pitanja:

Net trenutno radi sa 10Mbps downa i 0.65Mbps uploada - da li se ovo smatra ok toleranicjom ili bi izašli u susret ako bismo pisali prigovor?
TV nije u HD formatu, nisam uspeo da pronađem podešavanja na onom boxu, na koji način da ih kontaktiram da bi tv išao u HD formatu? Očekivao sam da će prelaskom na optiku ovo automatki biti odrađeno.

Pokušao sam preko mts portala da podnesem prigovor, ali sam zapravo samo otvorio tiket za smetnju bez mogućnosti da u formi objasnim šta je smetnja.
Pošaljite im e-mail i objasnite konkretno sve šta tražite .
Odgovoriće Vam neko za osam dana .

Uzeo sam 2 televizora preko MTS na rate kao njihov korisnik,da li mogu sada da uzmem lap-top na rate,tj.da li moze vise puta da se aplicira za uredjaje na rate?

Немогуће је да оптика буде 10/1 само адсл.

Pa izgleda da je to bila marketinska fora, gde su nedavno celom gradu nudili šakom i kapom paket usluga 24m po dinar, verovatno su znali da uskoro puštaju optiku i da će masa ljudi migrirati na "plaćene" pakete. Ovde je problem što su pre nego što su ponudili migriranje na optiku, rekli da će brzina biti 200, ali nažalost nisam ja taj koji je sa njima razgovarao.

Pokušao sam da aktiviram neki dodatak, u smislu da ubrzam net na neki određeni period. Kada otvorim NET sekciju i dodaci, izbaci da "servis trenutno nije dostupan".

A obični mobilni paketi?
Ne

Немогуће је да оптика буде 10/1 само адсл.
MOguće je telekom ima glupo pravilo ako migriraš na optiku i želiš da zadržiš trenutnu ugovornu obavezu i benefite bez novih 24 meseca ugovora zadržava ti željenu brzinu a dobijaš optiku. i onda nakon isteka ugovora ti se aktivira "veća brzina" po važećem paketu

Uzeo sam 2 televizora preko MTS na rate kao njihov korisnik,da li mogu sada da uzmem lap-top na rate,tj.da li moze vise puta da se aplicira za uredjaje na rate?
Može zavisno od toga da li se uređaj vodi kao dodatna oprema ili uređaj. Po mobilnom broju može 2 uređaja ali znatno više dodatne opreme , malo zavisi i od tebe kao korisnika koliko si dugo i da li si redovan kao i od Kreditnog biroa( procena rizika)

Moj Mts app je vašar i cirkus od app, sve je pomešano, pretumbano i izmešteno.
Nisam video da možeš niti da aktiviraš kombo pakete, niti da ih deaktiviraš.
Možeš , ali morađ da se loguješ preko korisničkog imena a ne preko mobilnog broja

Nazvati 064789 ili 0800100100, i raspitati se kako podneti zahtev za prelazak optike u A1 SRB mrežu...

Pozvaće Vas istog dana ili sutradan sa ponudom 24 meseca po 50% popusta na mesečnu pretplatu, probajte da iščupate i 60%-70%...

Javite kako je prošla situacija/intervencija.. 🙂

,,Brže" rešenje je preko poslovnice podneti zahtev za prelazak optike kod njih ( A1 SRB ), ako Vam se u mt:s ostaje..
Jedno pitanje - Posto mi istice Box3 za 8 dana (a planiram prelazak za Yunnet) da li bi isti efekat imalo raspitivanje za Yunnet ili ako Yunnet njih cima?

Ne moraš zvati ako stvarno želiš u Yunet-u solo internet. Promocija brzine 500 za 2000 din je i dalje aktuelna.

Ako želiš da ostaneš u MTS sa internetom i televizijom, onda odradiš postupak zvanja na 064/733 da bi izvukao 50% na pune dve godine.
Kažeš da A1 nudi 12 meseci gratis za prelaz na njihove optičke duo pakete.

Ne moraš zvati ako stvarno želiš u Yunet-u solo internet. Promocija brzine 500 za 2000 din je i dalje aktuelna.

Ako želiš da ostaneš u MTS sa internetom i televizijom, onda odradiš postupak zvanja na 064/733 da bi izvukao 50% na pune dve godine.
Kažeš da A1 nudi 12 meseci gratis za prelaz na njihove optičke duo pakete.
Jasno, no gledam sta je najisplatljivije posto na toj adresi su mi stanari. Ovo za 500 za 2000 nisam znao, posto znam da je 2990 koliko sam video na njihovom sajtu. Tj. uopste mi nije jasno gde verovati - njihovom FB nalogu ili sajtu koji bi trebalo da bude formalno zvanicno sredstvo komunikacije.

Poslednja izmena:
(Mts je kupio yunet pre nekoliko meseci ako se ne varam...)
Nego, obecao sam clanu hdmi da cu prikazati snimak ekrana i postupak kako se deaktivira putem moj mts, baš kako sam ja to uradio pre koji mesec. I zamisli(te) - nema toga više izgleda. Nisam uspeo da pronađem tu opciju :-(

Da, Beotel su objavili u decembru i 'migrirali' ih beše na početku januara? Kao što sad mart i april rade sa Orionom.

Tako sam i konektovan i nigde ne vidim opciju da aktiviram prokleti kombo paket.Postoji opcija TV paketa ali kombo paketa nema.
Idi na MOVE aplikaciju na STBu i tu isto možeš da aktiviraš
@TatkoNaMafijuuuu Ja sam lepo boldovao deo komentara na koji odgovaram. Dakle vara se i nije u pravu da se prodaja desila pre "nekoliko meseci".

Današnji YuNet je nastao nakon rasparčavanja internet i hosting usluga koje je nudio pokojni EuNet. Hosting deo biznisa je kupio SBB a rezidencijalni internet deo Telekom i Karić.
Ok nesporazum

Da li ga Geo zaključaju, da nema selidbe?
Da li ti menjaju ruter?
Razmišljao sam nešto toj opciji, kupio sam esim adaptere da omogućim na drugim lokacijama net, bez dodatnog plaćanja neke nove mobilne tarife.
Mislim uvek mogu da kupim neki failover ruterčič, da omogućim bacP

Da li ga Geo zaključaju, da nema selidbe?
Da li ti menjaju ruter?
Razmišljao sam nešto toj opciji, kupio sam esim adaptere da omogućim na drugim lokacijama net, bez dodatnog plaćanja neke nove mobilne tarife.
Mislim uvek mogu da kupim neki failover ruterčič, da omogućim backup.
Pozz,gde si uzeo esim adapter?koristio bih u kolima kao hotspot u okviru mts 3 za 1 uslugu?i koji je to model esim adaptera?

Samo da podelim info od operatera - od Aprila kad se raskida ugovor, plaća se naknada za 30 dana narednih. Primenjuje se cifra iz ugovora. Pored toga, nakon što vlasnik stana podnese zahtev za raskid, bilo ko može da odnese opremu u bilo koju drugu poslovnicu.

Po tome ispada da je ugovor zaključemn na 25 meseci, a ne 24. Siguran sam da kada bi se otišlo u poslovnicu 30 dana pre isteka ugovora i podneo zahtev za raskid sa danom prestanka važenja ugovora ugovora, na dan prestanka bi morali da preuzmu opremu.

Napokon uspeo da zamenim ruter. Bio lik iz tehnicke podrske zamenio ga za huawei sa wifi6 nisu ovi noviji wifi7 a ti su valjda i uspravni. Dosta manji od starog q2 lepo lego u rack. Doduse antene mi dodje da iscupam al sta je tu je 😀

Meanwhile i dalje cekam da me zovu za backup internet. Ja bas njega pitao al on nema nikakvi informaciju sta i kako radi niti da sam podneo zahtev 😂

Da predjem na move-tv ako hocu navodno podnesem zahtev za 3 stb i to treba da triggeruje da me migriraju na move. Cudno malo bas cu da probam moracu da zrtvujem 150 din da platim da vidim jel istina 🤣

Nazad
Vrh Dno