Šta je novo?

[MTS] BOX paketi

Zvali su me danas nakon podnošenja zahteva za raskid, BOX 2, 400/400optika, bez mobilnog/TV. Nigde se ne pominje povećanje cena nego 'optimizacija paketa' i nudi mi kao ne znam kakav benefit da zadržim istu cenu do kraja ugovora. Pitao sam da li je to ponuda da me zadrži ili bih i sa optimizacijom plaćao tu cenu (iako znam odgovor) pa je onda rekla kako je i raskid opcija. Kao, eto, to je ono što ste ugovorili (apropo zadržavanja iste cene). U pravu je, ali šta im je trebalo da menjaju cene. Da nisu, ja bih plaćao to ugovoreno još 18 meseci i gotovo, ali pošto moraju da petljaju, petljam i ja sad na svoju vodenicu. Rekao sam da mi to ne odgovara jer mi A1 nudi 15 meseci po 1 din (što nije blef, zaista mi nude) i da ne vidim finansijsku isplativost da nastavljam da plaćam moju trenutnu cenu. A1 je očigledno magična reč jer kad je to čula, onako je nekako naglašenim tonom ponovila: Aha, dakle kompanija A1 vam nudi tu ponudu? Proslediću kolegama da vidimo da li i šta može da se uradi, javiće vam se.

Eto. Hvala na pažnji 🤣

Nije mi jasno kako nisi pitao šta to "optimizuju" u paketu 400/400 sa fiksnim. Šta tu uopšte može da se "optimizuje" i to naplati poskupljenjem?

Razgovarao sam danas s nekim iz korisnickog centra, zena mi rekla da mogu maksimalno 6 meseci 50% da mi ponude, ja rekao da je malo i da mi je A1 ponudio 12 meseci po dinar i posle par sati zvali opet. U tom drugom pozivu su ponudili 10 meseci 50% popusta, rekao sam da cu razmisliti ali idem do kraja 😂 Ako moze 10 kontam da moze bar 12 minimum, ako ne i vise - to bi bila otprilike ova cifra koju sad placam

Samo 24 meseca sa 50% dolaze u obzir da ostaneš u MTS kad postupiš po mom uputstvu koje sam ti ovde jutros oko 10h napisao

Rekli su da ce zvati sutra opet, kako da se postavim? Znaju da imam opcija, pomenuo sam i A1 i jos 2 operatera. Nemam bas mnogo iskustva u pregovaranju 🙂

Potpisan danas ugovor (2 nedelje pre isteka), juce sam zvao da pitam za proceduru za prelazak na A1 kada istene i ponudili su 50% 12 meseci. Zaista sam zvao da pitam za proceduru da ne napravim neku gresku zbog broja, nikakav blef.
Rekao sam da me ne interesuje 50% 12 meseci, kazu, to je maksimum, vise ne postoji kao mogucnost.
Moj odgovor je bio, mnogo vam hvala na ponudi, ali znamo oboje da to nije tacno, ako ne ponudite 24 meseca 50% raskidamo, bez ljutnje ali nisam za bilo kakve pregovore jer imam bolju opciju.

Danas zovu i kazu moze.

Rekli su da ce zvati sutra opet, kako da se postavim? Znaju da imam opcija, pomenuo sam i A1 i jos 2 operatera. Nemam bas mnogo iskustva u pregovaranju 🙂
Najbolje kad nastupis iskreno. Ako vec nisi okrenuo te opcije cisto da vidis sta stvarno daju. Za A1 info od pre par dana ja zvao, agenet mi reko moze 6+3=9 meseci po dinar izlazi net+tv 2187 din. Ona tebi nas box3 i fixni i kosta 5500. Ti kazes mogu da mi dodaju fixni za 200din (provereno) i kosta 2387 i 3113 je jeftinije od vas i mislim da zasluzujem 60% svih 24 meseca.
Imas u svim temama ovde koliko opwrateri daju popusta i lako sracunas koliko su jeftiniji i to im kazes.
Samo iskreno i opusteno, znaju oni tacno koliko ko daje popusta. Zato sto se prema tome upravljaju koliko sa kim mogu da se natezu. Svaki mesec popusta koji daju manje imaju neki procenat.
Verovati da oni nemaju pojma ko koliko dsje popusta je detinjasto.
Svesni su oni da su preskupi i sa 24x50% popusta. Ali logicno nekom 6, 12 , ili 24 a njima veci bonus nikakva nauka..
Samo prelistaj teme vidi koji su bemefiti i srscunaj predoci im to i sasvim opusteno kazes bicu posle dugo vremena primoram da vas napustim ako mi ne izadjete u susret. 😀

Da li neko ima skorije iskustvo ili informaciju šta trenutno MTS daje kao pogodnost za prelazak sa SBB na box 3 ili box 4?

Uvek za shako novo uvođenje optike u okviru box paketa ima popust, bar dva ili tri meseca po dinar, čak i kad se prelazi za mSAT box paketa. Ovo je po izjavi radnika call centra, a na pitanje zašto to nisu ponudili starijem korisniku kad je traženo uvođenje optičkog box paketa, naravno da nije imala odgovor i ništa ne može da se stornira kao nalog i podnese novi zahtev sa tim popustima telefonskim pozivom ako se prvo ne ode u poslovnicu i tamo stornira podneti zahtev za uvođenje.

Isti radnik je tvrdio i da novopotpisani Box 4 beli podleže poskupljenju, a posle smo ovde u temi videli njihove pisane potvrde da to nije tačno.. Jedino još nije tvrdio da ne postoji kontakt centar 😁 , ali je skoro siguran bio da, posle svih njihovih "sačekajte da proverimo", skoro ništa normalno i uobičajeno ne može da uradi.

U takvim situacijama je najbolje prekinuti vezu, pozvati ponovo i nadati se da će se javiti neko iole upućen i raspoložen da pomogne i uradi deo njihovog posla koji može da uradi ili bar pruži tačnu i korisnu informaciju.

Pozovi 064-733 i agenta pitaj za proceduru raskida i prelaska na A1 optiku. To kada čuju, zovu te nazad kroz dan-dva i nude 50% popusta na pune dve godine. Kaži im da ti A1 nudi 12 meseci gratis za prelazak na njihove optičke pakete.
Mene nisu zvali za dve godine. Nudili 9 meseci samo i zato sam prešao u A1. I drago mi je što sam se ratosiljao njih.

Meni nisu hteli da ponude ništa više od 12m 50%. Posle trećeg poziva u kome su nudili jedno te isto, rešio sam da prihvatim ponudu A1 agenta i tu je bio kraj. Dalji pozivi me nisu ni zanimali

Kad sam svratio ovde i video šta se piše, okrenem 064733 i raspitam se za moj box 2 (fix + tv). Kažu da će poskupeti za 150din iako se u samom paketu usluga neće ništa menjati. Još me pita želite li da iskoristite pravo na prigovor...

Ja.sam za isti paket slao upit mejlom i napisali su mi da nece biti promena za moj (tatin) paket.

Da li neko zna sta se desi kada se inicira prenos broja mobilnog u A1, a taj broj je u okviru Box4 (ugovorna obaveza istekla)?

Ogromna je gužva u mts, ne znam da li je neophodno da se "razbije" box prvo, ili može kasnije da se izjasni.

Pre 2-3 godine morao sam prvo da izbacim mobilni broj iz BOX-a, pa tek onda da tražim prenos u A1, možda su sad nešto menjali ali ranije je bilo tako.

Pozovi 064-733 i agenta pitaj za proceduru raskida i prelaska na A1 optiku. To kada čuju, zovu te nazad kroz dan-dva i nude 50% popusta na pune dve godine. Kaži im da ti A1 nudi 12 meseci gratis za prelazak na njihove optičke pakete.
Šta se dešava sa opcijom da se traži IDP broj?
Kada ih zvati par dana pred istek, ili nakon isteka ugovorne obaveze?

Poslednja izmena:
nema više cimanja sa idp brojem u poslovnici, sad već otprilike 7-10 dana pred istek UO možeš da ih zoveš i da se ''raspitaš o proceduri raskida i prelaska na A1 optiku'' - sve se završi preko telefona i mejla

Ja nisam dobio nikakvu poruku o mijenjanju paketa (u pitanju je Box 3 potpisan prije malo manje od godinu dana), ali kad sam nazvao da pitam da li se išta mijenja, rekli su da će nakon promo perioda za 1 dinar, biti 5500 umjesto ugovorenih 5000. Pitala me da li želim da podnesem prigovor, rekao sam da ne želim i da čekam zvanično obavještenje od njih da će doći do promjene ugovora. Da li je pametno zezati se ovako, tj. da li mogu jednostavno raskinuti ugovor ako dobijem veći račun, a da nisam dobio obavještenje da će doći do poskupljenja?

Ja nisam dobio nikakvu poruku o mijenjanju paketa (u pitanju je Box 3 potpisan prije malo manje od godinu dana), ali kad sam nazvao da pitam da li se išta mijenja, rekli su da će nakon promo perioda za 1 dinar, biti 5500 umjesto ugovorenih 5000. Pitala me da li želim da podnesem prigovor, rekao sam da ne želim i da čekam zvanično obavještenje od njih da će doći do promjene ugovora. Da li je pametno zezati se ovako, tj. da li mogu jednostavno raskinuti ugovor ako dobijem veći račun, a da nisam dobio obavještenje da će doći do poskupljenja?
To svi cekamo, po pravilu ide obavestenje i mi biramo raskid UO ili prihvatamo nove uslove.
To je po zakonu, sta oni planiraju ko zna. Sestra za svaki slucaj podnela zahtev za raski UO i nista ne javljaju jos.
Ali kad uzmes u obzir gde zivimo nije nemoguce da nas nateraju da svi placamo koliko oni odrede.

Zvali su veceras, ja se naostrio na pregovore i ponude mi opet 10 meseci po 50% kao i sinoc. Na to kazem da sam pogledao druge ponude i da je malo i lik samo rece "Nista onda, nadam se da su vas uputili u proceduru za prelazak kod A1" i to je to, nista vise ne ponudi 😂 Videcu bas hoce li se vise javljati, inace ga ispusih. Je l ima neka "undo" procedura da se pozovem na tih 10 meseci 50% ako se vise ne jave, kad vec nemam niciji kontakt 😀

Zvali su veceras, ja se naostrio na pregovore i ponude mi opet 10 meseci po 50% kao i sinoc. Na to kazem da sam pogledao druge ponude i da je malo i lik samo rece "Nista onda, nadam se da su vas uputili u proceduru za prelazak kod A1" i to je to, nista vise ne ponudi 😂 Videcu bas hoce li se vise javljati, inace ga ispusih. Je l ima neka "undo" procedura da se pozovem na tih 10 meseci 50% ako se vise ne jave, kad vec nemam niciji kontakt 😀
Sto si ispusio, placas brdo para manje u A1, sem ako si samo blefirao a oni to znaju.

Jer jesam blefirao, ne moze A1 kod nas 😀 Zato i pitam za izlaznu strategiju ako se ovo pokaze kao fail

Jer jesam blefirao, ne moze A1 kod nas 😀 Zato i pitam za izlaznu strategiju ako se ovo pokaze kao fail
Samo ih pozoves i kazes da si srecan sa 10 meseci i radujes se nastavku saradnje i posalju ti ugovor.
Znaju oni da nema kod tebe A1 zato ti daju 10 pa 10. 😀

Da li je iko ikada, od momenta uvođenja sekcije "moje ponude" u moj mts aplikaciji, dobio bilo kakvu (specijalizovanu) ponudu? Kod mene stoji prazna od početka, iako imam i postpejd broj i Box3, a u poslednjim sam četvrtinama UO za oba ugovora.

Nazad
Vrh Dno