Šta je novo?

[MTS] BOX paketi

Kada je optika tu je VoIP u pitanju mogu da daju koji hoće ali ne daju iz nekog svog razloga.
Razlog je sto sve glupo iz Nemacke prepisujemo gde i za hebeni KABL moram da imam telefon!!!
(I PITAJU me da li mi radi telefon kad god zovem podrsku)

Ja sam zvao na kraju da proverim oko tih paketa i cena jer sam na Box 3 S i naravno ispostavilo se da krece povecanje od 01.04. za moj paket i da je nova cena valjda oko 5200 din ali da naravno sve zivo poboljsavaju...Na pitanje sta konkretno nije bas bilo jasnog odgovora posto kod mene u gradu nema optika, nekada dodje blizu 20 Mb/s, a ne znam sta bi na irisu novo mogao dobiti. Ulozena je kao zalba sa moje strane i zvali su me u petak da sam izuzet od migracije i da ostaje ista cena za paket do kraja ugovorne obaveze...

Не знам за Београд и за телефоне преко оптике али у мањим местима на нормалним телефонима по броју знаш одакле те неко зове.

To je glupo jedino mts trazi fiksni za internet i preko optike.
Traze ga i KABL operateri u Nemackoj.
A Telekom nemacki je hteo da mi naplati uvodjenje telefona ako ga vec nemam!
Kome smeta cena fixnog, ista bi dosla ukupna cena da nema telefona. I opet smo na istom.
To je prepisano i nece se menjati. Mozda im je i naredjeno tako, kao i bankama (da bi se placala nekome licenca po potrosnji, zato su mozda banke uvele mesecno odrzavanje za ne-tekuce racune)

Da li jos uvek nude MTS 24x50%? Suprugu zvali i nude 12x50% sto je losije nego da predjemo na a1.
neka pozove 064-733 i neka pita za proceduru prelaska na A1 optiku, jer kad to čuju onda je zovu nazad kroz dan-dva i odmah nude 24x50%
p.s. mala sugestija - ako ima BOX4, neka uzme plavi, jer u njemu ima 6 GB rominga, dok u crvenom nema roming GB, a razlika je samo 200 din

1774263840725.png

neka pozove 064-733 i neka pita za proceduru prelaska na A1 optiku, jer kad to čuju onda je zovu nazad kroz dan-dva i odmah nude 24x50%
p.s. mala sugestija - ako ima BOX4, neka uzme plavi, jer u njemu ima 6 GB rominga, dok u crvenom nema roming GB, a razlika je samo 200 din

Pogledajte prilog 532947
Kakav crni roming sa MTSom ili A1, kad ako slucajno uhvati signal mreze koja nije ukljucena (tipa u pogranicnim oblastima), ode racun!
Roming iskljucivo na karticama gde ne moze doci do ikakvog racuna.
(Jedina stvar za koju skidam kapu bivsem Telenoru, ne znam da li je Yettel ostao dobar)

imaš ovde tačan spisak podržanih zemalja, plus sam sebi limitiraš prekoračenje u dinarima:

Niko tebe ne može da zezne kad sam sebe unapred obezbediš, pritom MTS je jedini operater koji korisniku nudi mogućnost da sam sebi definiše potrošnju dinara van paketa, dok Yettel i A1 tehnički ne žele to da ponude korisnicima i da omoguće tu opciju unutar svojih aplikacija.

Pogledajte prilog 532947
Hvala lepo, ucinicemo to. Imali smo beli, sad razmisljamo o zlatnom.

Box 4 plavi, istekao ugovor pre nekoliko godina.

Usluge se vode na osobu A koja se preselila u inostranstvo pre 5 godina.

Usluge koristi osoba B, živi u toj kući gde je intenet i TV, koristi mobilni. Plaća se redovno puna cena.

Otisle su obe u poslovnicu u cilju da se usluge prebace na ime osobe B.

U poslovnici, a kasnije i preko korisničkog servisa kažu da može da se prebaci jedino uz uslov da se potpiše novi ugovor na 24 meseca.

Kako najjednostavnije rešiti to? Odvojiti usluge?

Poenta ne da se možda prebaci na adsl u Yunet, mobilna tarifa na Senior tarifu... Prosto mi je neverovatno da uslovljavaju novim ugovorom.

najjednostavnije - raskinuti taj box sa napomenom da fiksni i mobilni brojevi ostanu aktivni bez UO i da se ''oslobode za prenos'', pa da se onda prebace sa osobe A na osobu B

Usluge koristi osoba B, živi u toj kući gde je intenet i TV, koristi mobilni. Plaća se redovno puna cena.

U poslovnici, a kasnije i preko korisničkog servisa kažu da može da se prebaci jedino uz uslov da se potpiše novi ugovor na 24 meseca.

Poenta ne da se možda prebaci na adsl u Yunet, mobilna tarifa na Senior tarifu... Prosto mi je neverovatno da uslovljavaju novim ugovorom.
Drugi korisnik zato mora novi ugovor na 24 meseca. Najbolje da osoba A raskine UO i otkaže sve usluge pa onda osoba B može uzeti ADSL kod yunet bez UO da plaća iz meseca u mesec mada se to ne isplati pošto bi platili priključak 12000 opcija UO na 6 meseci besplatan priključak posle 6 meseci može da koristi bez UO.

Nema UO, vec godinama se placa puna cena koja je sada narasla do ~8500.

Ako se podnese zahtev za migracioni kod, da li zovu sa nekom ponudom za adsl korisnike box4? Nema uslova za optiku.

Nije toliki prioritet da se prebaci ime, uza porodica je u pitanju. Nego mi je to zvucalo kao najjednostavnije resenje, da se vodi na ime onoga ko i koristi usluge i pritom je u Srbiji.

najjednostavnije - raskinuti taj box sa napomenom da fiksni i mobilni brojevi ostanu aktivni bez UO i da se ''oslobode za prenos'', pa da se onda prebace sa osobe A na osobu B
Mislim da je baš u tom problem što ni fiksni ni mobilni ne mogu da se prebace na drugu osobu bez nove UO na 24 meseca. Osoba A može da raskine UO ali bez nove UO fiksni i mobilni mogu samo ostati da se vode na nju,sa naglaskom da se mobilni prebaci na pripejd ako neće novu UO ni za mobilni a hoće da zadrži taj broj. A ako hoće sve da prenese na osobu B mora nova UO na osobu B.

@DareA ne mora UO, dakle i fiksni broj i mobilni broj se mogu preneti na osobu B bez UO kao solo usluge, nakon box raskida i oslobađanja brojeva za prenos.
Svaki korisnik ima pravo da neku solo uslugu koristi po punoj ceni bez UO ili po nižoj ceni sa UO

Nema UO, vec godinama se placa puna cena koja je sada narasla do ~8500.

Ako se podnese zahtev za migracioni kod, da li zovu sa nekom ponudom za adsl korisnike box4? Nema uslova za optiku.

Nije toliki prioritet da se prebaci ime, uza porodica je u pitanju. Nego mi je to zvucalo kao najjednostavnije resenje, da se vodi na ime onoga ko i koristi usluge i pritom je u Srbiji.
Koliko pratim temu pojedini ADSL korisnici posle više poziva max koji su dobili su 12 meseci 50%. Ali problem je što ako baš nemate nikakve druge opcije ADSL drugi nemaju u ponudi. Jedino da im kažete da ste dobili od a1 dobru ponudu za kućni net.

Lagano raščlaniti Box paket, kao što j već napisano, mobilni na prepaid, prebaci se fiksni i mobilni na drugu osobu bez bilo kakve ugovorne obaveze. ZA ADSL traži migracioni kod i ponudiće sigurno neki popust, a za mobilni podnese zahtev u A1 za prelazak i onda tek garantovano dobija poziv i smanjenje cene za tarife.

@DareA ne mora UO, dakle i fiksni broj i mobilni broj se mogu preneti na osobu B bez UO kao solo usluge, nakon box raskida i oslobađanja brojeva za prenos.
Svaki korisnik ima pravo da neku solo uslugu koristi po punoj ceni bez UO ili po nižoj ceni sa UO
Za fiksni ne znam kako je sad ali da li si probao da preneseš posle registracije mobilnih brojeva tako jedan broj sa jedne osobe na drugu. Ja nisam uspeo nisu dali bez nove UO na tu drugu osobu.

Samo kažeš da ti pokažu gde to piše u zakonu i da ćeš da prijaviš tržišnoj inspekciji.

Kakav crni roming sa MTSom ili A1, kad ako slucajno uhvati signal mreze koja nije ukljucena (tipa u pogranicnim oblastima), ode racun!
Roming iskljucivo na karticama gde ne moze doci do ikakvog racuna.
(Jedina stvar za koju skidam kapu bivsem Telenoru, ne znam da li je Yettel ostao dobar)
Apsolutno netačno za mts. Ako imaš roming u paketu kači se isključivo ne mreže na koje može da se kači bez dodatnih troškove.
E sad, ako nemaš roming u paketu, a uključen ti roming na telefonu ne znam šta očekivati nego da ti nabeša račun

Za mene je već kasno da se poziva na zakon i tržišne inspekcije ali ja sam na kraju dobio šta sam hteo. U mom slučaju put je bio ovakav MTS nije dao da se prebaci na pripejd a da se vodi na drugu osobu. Probo isto i a1 i oni tražili isto novu UO na postpejd ne može kao pripejd. Dok u yettel preneo taj broj iz MTS na pripejd i upisi ko vlasnika istog sada drugog člana porodice bez problema.

Lagano raščlaniti Box paket, kao što j već napisano, mobilni na prepaid, prebaci se fiksni i mobilni na drugu osobu bez bilo kakve ugovorne obaveze. ZA ADSL traži migracioni kod i ponudiće sigurno neki popust, a za mobilni podnese zahtev u A1 za prelazak i onda tek garantovano dobija poziv i smanjenje cene za tarife.
Ne znam koliko je tacno, ali ovo su mojoj supruzi rekli kad smo vracali opremu za optiku (BOX 4 smo imali, presli na Duo paket u A1) - ako se mobilni prebaci na prepaid, onda mora jos dva meseca da se ostane u mts mrezi, ako ostane postpaid kao sto je bio u boxu, onda moze da se prebaci u drugu mrezu. Supruga je ostala na postpaidu tih nekoliko dana dok nije zavrsen prenos na A1 Mega plan.

Mozda ta radnica nije upucena i prica za ostanak dva meseca se ne odnosi na ove situacije. Jer mi je bas cudno da to niko ovde nije napisao.

Imaju caku da mora da bude dva meseca na prepaid-u, kad se prebaci sa postpaid-a, ali onda zadrži neku tarifu bez ugovorne obaveze i dmah traži prenos broja. Plaćaš samo koliko dana je broj bio na toj tarifi.

Nazad
Vrh Dno