Šta je novo?

[MTS] BOX paketi

Move za smart TV aplikacija je mnogo bolja. Prvenstveno kod prebacivanja kanala gde nema ubacivanja crnog ekrana na promeni slike. Po meni je u rangu sa EON TV ali i dalje dajem prednost EON-u jer imaju praćenje statistike na sportu. Inače kod mene za box 4 beli piše da je move besplatan do 04.11.2027., nakon toga 2199rsd.

Da li je neko imao slučaj prelaska sa BOX paketa na supernovu u toku UO zbog tehničkih problema (preseljenja) i da li je to uopšte izvodljivo?

Cisto kao informacija, posle prelaska na A1 dosao mi racun za usluge Box4 Zlatnog paketa rasclanjenog.
Iznos od ukupno 5605.19 sto je otprilike kolko sam i pretpostavljao da ce biti. Sve usluge paketa prebacene u A1 (Soko Max postao Neo Super).
Eto ko prelazi da zna sta ga ceka.

Jel ja nešto ne vidim dobro ili su ukinuli HBO uz Box 3? Ne vidim da je uključen u paket, a trebalo bi uskoro da produžim ugovor.

Cisto kao informacija, posle prelaska na A1 dosao mi racun za usluge Box4 Zlatnog paketa rasclanjenog.
Iznos od ukupno 5605.19 sto je otprilike kolko sam i pretpostavljao da ce biti. Sve usluge paketa prebacene u A1 (Soko Max postao Neo Super).
Eto ko prelazi da zna sta ga ceka.
Jel moze koji detalj vise, tj sta si tacno dobio u A1 i za koje pare?
Takodje, koliko je komplikovana procedura prebacivanja i da li na nesto posebno treba obratiti paznju?
Hvala

Jel moze koji detalj vise, tj sta si tacno dobio u A1 i za koje pare?
Takodje, koliko je komplikovana procedura prebacivanja i da li na nesto posebno treba obratiti paznju?
Hvala
Nije uopste komplikovano, podneses zahtev u A1 za prenos usluge izaberes paket.
U mom slucaju Duo plus Net 600 15m 0din i 9m 3500din. Uz to uzeo staticku IP (500din)da ne budem iza Nata i dobio PPPoE za konfiguraciju svoje opreme.
Na sta bi trebalo obratiti paznju je vremenski period van UO koji zna da bude skup, nekako kombinovati da bude sto krace moguce.

Aha, hvala za info.

Pretpostavljam da se ceka dan isteka UO da se preda zahtev u A1, MTS pretpostavljam da zove sa ponudom, ako se prihvati ponuda, nikom nista.
Medjutim, ako se odbije, onda pretpostavljam da ide vracanje opreme MTSu i ostala procedura? Jel se onda ceka da neko dodje iz A1 da postavi opremu, pa da onda aktiviraju paket? Koliko traje taj proces?

Nije uopste komplikovano, podneses zahtev u A1 za prenos usluge izaberes paket.
U mom slucaju Duo plus Net 600 15m 0din i 9m 3500din. Uz to uzeo staticku IP (500din)da ne budem iza Nata i dobio PPPoE za konfiguraciju svoje opreme.
Na sta bi trebalo obratiti paznju je vremenski period van UO koji zna da bude skup, nekako kombinovati da bude sto krace moguce.

S obzirom da imam mts BOX4 prebacio bih i mobilni telefon u A1, pa znaš li da li daju neku dodatnu pogodnost ako povežem kombo od 3 usluge (NET TV MOB) ?
Hvala

Aha, hvala za info.

Pretpostavljam da se ceka dan isteka UO da se preda zahtev u A1, MTS pretpostavljam da zove sa ponudom, ako se prihvati ponuda, nikom nista.
Medjutim, ako se odbije, onda pretpostavljam da ide vracanje opreme MTSu i ostala procedura? Jel se onda ceka da neko dodje iz A1 da postavi opremu, pa da onda aktiviraju paket? Koliko traje taj proces?
Cekas dan isteka ugovora za koju god akciju. Sve je to usmeni dogovor od kog mozes da odustanes, sve dok nesto ne potpises. Ne vracas nista dok ne dodju iz A1 da ti stave njihovu opremu.
Tako da nemas prekid usluge uopste, kad oni stave svoju opremu nosis da vratis MTS opremu. Oni kad dodju aktiviraju odmah uslugu, nema cekanja.
Jedini problem je sto imaju veliku potraznju i ne popstizu instalacije, ja sam cekao 14dana da dodju.
S obzirom da imam mts BOX4 prebacio bih i mobilni telefon u A1, pa znaš li da li daju neku dodatnu pogodnost ako povežem kombo od 3 usluge (NET TV MOB) ?
Hvala
Na zalost za sada nemaju pakete kao MTS sa mobilnim, ali mozes da prebacis naravno i ja sam. Pogodnost je 50% cene izabranog paketa.
Ja sam jos cerki kupio telefon gde za razliku od drugih providera imas bonus od 15k za samo jedan stari mobilni telefon.(MTS/YETTEL 3X)

Poslednja izmena:
Cekas dan isteka ugovora za koju god akciju. Sve je to usmeni dogovor od kog mozes da odustanes, sve dok nesto ne potpises. Ne vracas nista dok ne dodju iz A1 da ti stave njihovu opremu.
Tako da nemas prekid usluge uopste, kad oni stave svoju opremu nosis da vratis MTS opremu. Oni kad dodju aktiviraju odmah uslugu, nema cekanja.
Jedini problem je sto imaju veliku potraznju i ne popstizu instalacije, ja sam cekao 14dana da dodju.
Ok, to je ono sto mi je trebalo od informacija. Znaci prakticno si za pola meseca morao da platis razliku po punoj ceni bez UO.

Ako ne vraćaš ništa / ako ne podneseš zahtev za raskid onda od A1 agenta ne možeš da dobiješ ponudu 12 meseci po dinar nego manji broj meseci.
Ja na svom primeru iznosim cinjenice. Nisam raskinuo kod MTS UO. Podneo zahtev u A1 za prenos usluge oni obavestili MTS i dobili njihovu saglasnost.
Zakazali mi instalaciju i na taj dan kad su stavili svoju opremu i pustili signal ja sam vratio opremu MTSu.
Iz razloga sto nisu mogli ranije bio sam 14dana van UO kod MTS i platicu 5605din umesto 3750din kolko sam placao Box4 zlatni.
Dobio sam 15m po 0din i ne nemam ni rodjake ni prijatelje u A1 jednostavno sticaj okolnosti/sreca.

Poslednja izmena:
@PapaBear66
Brat je razmišljao / planirao da pređe na A1 optiku i A1 "agent prodaje" koji mu je nudio 12 meseci dž mu je tako rekao: da mora da raskine MTS ugovor, vrati opremu i "oslobodi vlakno" i tek onda se radi A1. Da "tako mora" da bi dobio 12 meseci za dž. I tako je isto prethodno radio i neko ko je dobio 15 meseci po dinar.

Čak je i bila priča da ne popunjava na A1 sajtu formular za proveru dostupnosti nego i to će da proveri agent.

A sličnu priču su rekli i za prelazak na YuNet optiku.

Situacija od pre 15-ak dana. A MTS ga nije pozvao uopšte od 04.10. (nakon što je on njih zvao ba broj iz SMS obaveštenja da mu ističe UO) pa do ~27.10. ili kad je već konačno otišao do MTS poslovnice sa opremom.

Na kraju nije ništa ni uzeo u stanu (ide van Srbije na 6 meseci) samo raskinuo MTS Box4 i mobilni na prepaid prebacio.

Poslednja izmena:
Iz razloga sto nisu mogli ranije bio sam 14dana van UO kod MTS i platicu 5605din umesto 3750din kolko sam placao Box4 zlatni.
Brat će da plati skoro 8.000 din pošto je ~25 dana korisnio posle isteka UO jer je m*ron i čeka toliko dana da ga pozove MTS za boljom ponudom ( i pred toga što sam mu rekao da neće dobiti ništa bolje dok ne podnese zahtev) i što se 20+ dana predomišlja da li hoće da nema nigde ništa od usluga ili hoće u YuNet ili hoće u A1 ili hoće da ostane u MTS ako ponude minimum X.

Ovo što je na kraju uradio je mogao odmah 05.10. da završi...

Sad sam razumeo sta kazes, da tako je kad ugovoris prelazak sa terenskim akviziterom. Onda moras sam da raskines UO i odneses opremu u MTS pre nego A1 krene da ti instalira.
I imas par dana bez usluge, nemas Net.
Ja bas to nisam hteo i odradio sam preko akvizitera koji sedi u kancelariji, on mi je garantovaio i ispunio da nema prekida usluge.
Bukvalno dosli iskljucili MTS ruter i prikljucili svoj to je to. Sve se to desava u Beogradu, da se ogradim.

Ugovor kod mts-a istekao 26. septembra, vratio komplet opremu i sve i dobio papir da je vraceno.... Izmirio racun poslednji taj pre 20. oktobra i juce mi stize poruka vas racun za mesec oktobar je 1 dinar.... Sta raditi sa tim, nije poenta mogu da platim sto je smesno ali necu da me neko zeza kakav im je ovo cirkus, da li je jos ko imao takav slucaj ??? Neko kaze kamata, kakva kamata kad je placeno u roku al ajde sad......

Pa šta piše da je? Na aplikaciji i računu tačno piše za šta te duže. Ako piše kamata, onda jeste kamata. Ona se, inače, obračunava svega dvaput godišnje, na majskom i novembarskom računu. Tebi novembarski neće stići jer si raskinuo ugovor, pa ima smisla da je obračunaju na prvom sledećem nakon raskida, što je sad oktobarski. Pritom, datum dospeća za MTS-ove usluge nije 20. nego 15. u mesecu. Ako si bilo koji od prethodnih nekoliko računa platio nakon 15. u mesecu, ne samo poslednji (ali dovoljno je i samo da si poslednji platio npr. 16. oktobra), za sve to ti ide kamata. Ako si sve ipak platio na vreme, onda je greška ili te duže za nešto drugo, mada baš teško da išta drugo može da bude jedan dinar.

Ugovor kod mts-a istekao 26. septembra, vratio komplet opremu i sve i dobio papir da je vraceno.... Izmirio racun poslednji taj pre 20. oktobra i juce mi stize poruka vas racun za mesec oktobar je 1 dinar.... Sta raditi sa tim, nije poenta mogu da platim sto je smesno ali necu da me neko zeza kakav im je ovo cirkus, da li je jos ko imao takav slucaj ??? Neko kaze kamata, kakva kamata kad je placeno u roku al ajde sad......
Reši to ili posle kod izvršitelja neće biti više dinar. Koliko god smešno trenutno bilo.

Sećam se pre 2 godine sa Yettelom je bilo lakše - na dan isteka UO odem u MTS poslovnicu i tražim IDP broj a Yettel je tada u poslovnici BEZ agenata i raskida imao super ponudu.

Koliko A1 sada nudi ukoliko tek po isteku UO tražim zvanično prenos usluge, da nije preko agenta?
@PapaBear66 da li si tu ponudu dobio na šalteru u A1?

Sećam se pre 2 godine sa Yettelom je bilo lakše - na dan isteka UO odem u MTS poslovnicu i tražim IDP broj a Yettel je tada u poslovnici BEZ agenata i raskida imao super ponudu.

Koliko A1 sada nudi ukoliko tek po isteku UO tražim zvanično prenos usluge, da nije preko agenta?
@PapaBear66 da li si tu ponudu dobio na šalteru u A1?
Ne, nisam na salteru vec su me zvali posle mog upita raspolozivosti na sajtu.
Ne, nisam na salteru vec su me zvali posle mog upita raspolozivosti na sajtu.
Mislim da sad svima nude 9m, za 12m moras da se potrudis a za 15m bas da imas srece ili nekoga u A1.

Da, pre 2 godine sa trazenjem IDP broja odmah sledeci dan je cimao MTS i nekako mi se vise svidela ta varijanta nego kad treba da idem kod drugog operatera da trazim prelazak.

Pitanje za korisnike MTS BOX paketa. Da li vam je račun uvećan za 0,01 dinar tj. jednu paru u odnosu a ono što je oglašeno na sajtu?

Koristim MTS BOX 3 L paket (optički net + IPTV + fiksni tel) čija bi cena trebalo da bude 4999,00 okruglo din i tako su fakturisani dosadašnji računi. Od pre 3 meseca počeo je da mi stiže račun sa iznosom 4999,01 din što sam ja pripisao zateznoj kamati jer sam u nekom trenutku platio račun nakon 15-og u mesecu. Poslednjih 2 meseca sam plaćao račun u "roku", sa sve iznosom uvećanim za 0,01 ali ta jedna para i dalje se vuče iz meseca u mesec.

Baš me interesuje da li je ovo neka sitna krađa po sredi. Para po para, nekom lep mesečni bonus u džep 😄?

Nazad
Vrh Dno