Šta je novo?

[MTS] BOX paketi

Proveri u modemu da li koristis ADSL2+ ili VDSL2. Na ADSL2+ maksimalna teoretska brzina je 24/1, pa je onda nemoguće da imaš 20Mbps za internet + 2 STB uređaja jer se po STB uređaju dodeljuje 4Mbps ako je SD paket ili 8Mbps ako je HD, na ADSL2+ jedini paket je 10/1 ako koristiš IPTV, dok su na VDSL2 na raspolaganju paketi 20/4, 50/8, i 100/10
Kako sam uspeo da vidim, pise VDSL CPE.
Mislim da cu na kraju sve da rasparcam. Iris i fix ostavim na mts-u, mobilni internet uzmem u Yettelu (ako je dobar) i broj prebacim tamo gde ponude najbolje uslove, mozda cak i Globaltel. Bar dok ovi ne uvedu optiku.

Postoje neke informacije, pogovaranja da u junu, avgustu sledi još jedno povećanje cena tako da eto idealne prilike za raskid ugovora.Kako kaže naš narod gde ima dima ima i vatre.
da li se može u praksi raskinuti ugovor ukoliko mi ponude nepromenjene uslove
naglasio sam u praksi zato što znam da teoretski može

Imam Box 3 (paket ima oznaku M). Danas primetim da su mi nestali neki kanali tipa Animal planeta, a mnogi su zaključani, posebno dokumentarni kanali, E! kanal, većina MTV kanala.... Svaka im čast, povećaš cenu mesečne nadoknade i ukineš pola kanala. Kako su krenuli imam utisak da ćemo se polako vraćati na antene po terasama i krovovima ili ćemo potpuno ukinuti i TV. Fiksni je gotovo otišao u istoriju. Realno ono što nam sad treba je jedino internet.

Imam Box 3 (paket ima oznaku M). Danas primetim da su mi nestali neki kanali tipa Animal planeta, a mnogi su zaključani, posebno dokumentarni kanali, E! kanal, većina MTV kanala.... Svaka im čast, povećaš cenu mesečne nadoknade i ukineš pola kanala. Kako su krenuli imam utisak da ćemo se polako vraćati na antene po terasama i krovovima ili ćemo potpuno ukinuti i TV. Fiksni je gotovo otišao u istoriju. Realno ono što nam sad treba je jedino internet.
Od danas su ugasili kanale koji su bili svima otključani još od tamo polovine novembra, što je inače trebalo da urade 31.01... ali su produžili skoro 2 meseca promociju...

A kako promeniti dečiji u npr. dokumentarni, nigde nema opcija iako piše da može da se menja, Imam aktivne besplatno filmski i dečiji a nigde nema opcije da se deaktiviraju/promene.

Jedan deo dokumentarnih kanala tipa BBC Earth a i tih koje ste naveli više nije u osnovnom paketu pa ili da se posebno plati taj paket po ceni od 300 dinara ili da se zameni za neki drugi paket tipa filmski kao što sam ja uradio na Box 4 Crveni ili slično. Sve u zavisnosti ko ima koji box i na koje pakete ima pravo da ih besplatno gleda.

A promocija je trajala bezmalo 4 i po meseca, to je tačno.

Promena paketa je najbrže preko chata na sajtu, traži se operater i onda se porukama dogovorite oko zamene paketa i momentalno to odrade.

da li se može u praksi raskinuti ugovor ukoliko mi ponude nepromenjene uslove
naglasio sam u praksi zato što znam da teoretski može
Moze i u praksi, odobrili su mi iste uslove kad je bilo poskupljenje u januaru, ali su svakako morali da raskinu ugovor bez penala kad sam rekao da ne pristajem na bilo kakav kompromis..

zbog cega se sad starim korisnicima ukidaju npr mtv, dokumentarni i sl kanali koji po novom nisu u osnovnom paketu, ali po starom potpisanom ugovoru su korisnici imali sve te kanale?
ko ima ugovor potpisan pre ove poslednje izmene cena i paketa, trebalo bi pored odobrene iste cene bez povecanja da ima i isti izbor kanala koji je bio kada je ugovor potpisan.
kakvo crno biranje 2/3 od 4.
jel su svi samo prihvatili to oduzimanje ili ima neko da im se zalio sem cene i na kanale?

Мигрирали су све кориснике на нове пакете. Ко се жалио на повећање цене, остала му стара цена ал' нови пакет.
Једнострано су променили уговор, имали смо опције раскида или останка по старој цени (ако се на време реаговало на хајдучију).

Zavrsio sam sa ovim mts dundjerima samo da dodje kraj "ugovora" koji izgleda vazi samo za naplatu penala od korisnika a da dotle Yettel ukapira da postoji optika koju oni eto mogu da koriste kad vec Orion ne moze iz opet ko zna kojih razloga....

Мигрирали су све кориснике на нове пакете. Ко се жалио на повећање цене, остала му стара цена ал' нови пакет.
Једнострано су променили уговор, имали смо опције раскида или останка по старој цени (ако се на време реаговало на хајдучију).
nije samo cena u ugovoru nego i usluga koju dobijas
nema nikakvog smisla da se u roku salje prigovor da se pridrzavaju ugovora, da ga oni i prihvate a onda se pridrze cene iz ugovora, ali ne i kanala.
a ni ne znas da su ti uskraceni kanali jer su ih pustili svima, ali samo do pre par dana.

МТС је једнострано прекршио уговор и једнострано променио пакете за све кориснике (канале, брзине, садржаје....).
Имали смо опцију да раскинемо и тражимо "зеленије пашњаке", прихватимо хајдучију и већу цену уз лошију услугу или да покушамо да нам остане уговорена цена.
Људи који су имали опције су раскидали,они који су де факто под монополом су се жалили или ћутали. Уговор са оператором више не значи ништа, не вреди потрошеног папира и једностране измене уговора ће постати пракса. Ја очекујем нова "унапређења" пакета већ на јесен.

Кад смо код оптике, има ли промена у "чувеном" пројекту ширења оптике васколиком Србијом?
Projekat se realizuje (5-10x sporije od plana), realizovano je 8.58% projekta ministarstva, a originalno je trebalo da bude završeno do 2022. godine.

Samo da razjasnimo: iako je u pitanu projekat širenja optike Srbijom, mesta koja imaju VDSL nisu obuhvaćena projektom, jer se i VDSL brzine 30Mbps smatra "Next-gen access" tehnologijom. Takođe, i mesta koja imaju Coax mrežu nisu obuhvaćena jer DOCSIS 3.0 takođe potpada pod definiciju Next-gen za potrebe projekta sufinansiranja. A takođe, samo mesta za koje su se provajderi prijavili (95% telekom, 3-4% orion, 1-2% ostali) su pokrivena - daleko je to od celokupnog pokrivanja, npr za Pirot:
  • 8 sela sa 2714 stanovnika je u projektu (oko 2.5% stanovništva opštine/grada)
  • 17 sela sa 13380 stanovnika ima VDSL (oko 20% stanovništva opštine/grada)
  • 33 sela sa 6528 stanovnika nema ništa od fiksne mreže ili ima ADSL (oko 10% stanovništva opštine/grada)

Нова верзија МојМТС апликације, нуде Сигуран Интернет додатак.
8900 динара месечно.
Опасно се дрогирају.
За те новце, купићу претплату за крштен security package за 2-3 године.....

meni stoji 119 din mesečno nakon današnjeg ažuriranja aplikacije za ios

IMG_0086.jpeg

Verovatno je greška prilikom neke sitne izmene u interfejsu ili tekstu nakon ažuriranja.
Dal stvarno veruješ da bi operateri fakturisali takvu uslugu na mesečnom nivou 8900 ?

Da lu je moguće da se veruje u sve što se vidi, da li postoji iole malo zdravog razuma i logike ili se veruje slepo u sve što se vidi i pročita.🙄

Колега,

Није грешка. Апдејт апликације биo јутрос.
Нуде Сигуран Кућни Нет за 8900 динара. Активира се на фиксном броју.
Имам Бокс 2, мобилни и ТВ су код другог оператора.1000012166.jpg

Poslednja izmena:
Izvinjavam se kolegi A100, nakon Update app i meni pokazuje identičnu cenu za siguran net.

Vrh Dno