Šta je novo?

[MTS] BOX paketi

pitao sam upravnika zašto kod nas jedino nema optiku telekom kaže da nisu ljudi hteli i da im je dovoljno to što ima itd itd
kada sam mu rekao da imam brzinu 20 on kaže da mogu da izvučem 50 po istoj ceni kao za 20, kao ljudi su ispregovarali to

da li je to moguće ili lupa lik pošto prvi put čujem za takvu varijantu

Pa ako moze 50% na 24 rate, verovatno moze i to, a i zavisi koji xDSL imate u zgradi, a moguce je i da je postoji dogovor izmedju upravnika i nekog od operatera.

Mozda bi i mogao da izdvojis malo vremena da razgovaras ponaosob sa komsijama, pa da onda sazovete skupstinu stanara kao vlasnik posebnog dela. Ne moze "nisu hteli ljudi", mora skupstina.
Imas i temu na forumu, pa pogledaj.

@dj90
Meni je veća glupost to da ljudi nisu hteli optiku. Šta ih košta da se uvede? Niko ih ne obavezuje da sklope ugovor. Verovatno upravnik pametuje i priča gluposti.
Inače kod mene u ulazu je mts još pre 7 godina uveo optiku a da nisu skupljali potpise i naravno niko se nije bunio. Zašto bi se neko bunio da ima opciju više?
Ili upravnik ima dil sa nekim od operatera ili, što je verovatnije, je neki smarač koji misli da je mnogo pametan

Malograđanska posla - ako ne treba meni šta me briga za druge, ne moraju ni oni da imaju. Kod mene recimo mnogi nisu hteli da potpišu da se pored mts uvedu drugi operateri jer su oni (u tom momentu) bili zadovoljni sa postojećim operaterom te stoga šta će nam drugi! Morali smo nas trojica da idemo od vrata do vrata i da ubeđujemo pojedine morone da je to opcija koja ne utiče na njihov izbor i čak i tada pojedince nismo mogli da ubedimo - na svu sreću njihovi potpisi nam na kraju nisu ni trebali jer je ipak bilo dovoljno pametni(ji)h!

Sve u svemu toliko puta već viđeno i čuću za tako nešto nažalost još puno puta.

Poslednja izmena:
Malograđanska posla - ako ne treba meni šta me briga za druge, ne moraju ni oni da imaju. Kod mene recimo mnogi nisu hteli da potpišu da se pored mts uvedu drugi operateri jer su oni (u tom momentu) bili zadovoljni sa postojećim operaterom te stoga šta će nam drugi! Morali smo nas trojica da idemo od vrata do vrata i da ubeđujemo pojedine morone da je to opcija koja ne utiče na njihov izbor i čak i tada pojedince nismo mogli da ubedimo - na svu sreću njihovi potpisi nam na kraju nisu ni trebali jer je ipak bilo dovoljno pametni(ji)h!

Sve u svemu toliko puta već viđeno i čuću za tako nešto nažalost još puno puta.
… isti problem imam u zgradi i to zbog nekog kome smetaju radovi... jedan provider je stigao samo na par spratova od potkrovlja -izbušio toliko, dok nekom nije zasmetalo… od kad je monopolista kupio lokalnog providera, više nemamo alternativu… sem par korisnika na najvišim spratovima…

Sreća pa je kod mene bio targo nekad pa je sad tu A1 a nadam se da će i jetel iskoristiti SBB ovu infrastrukturu pa sprovesti optiku kroz postojeće kanale

Novi Move je OTT.

Postoji samo varijanta OTT + DVB-C (za Supernova kabl).

Значи са новим мове на мтс нема више иптв класични већ преко нета. Да ли ће то утицати на квалитет слике и звука....

Pa na kvalitet ne bi trebalo ali ce dosta kasniti u odnosu na iris i kablovsku, vise nece biti instant menjanje kanala vec ce imati malo kasnjenja i koristice protok namenjen za internet saobracaj a iris tv je imao dodeljen protok i nije uticao na internet

Kod mts-a će biti OTT i na Optici i na xDSL-u.
Kod SN će na kablu biti 100% DVB-C + OTT, a na optici ide verovatno OTT servis.

Za sada da, ali biće prebačeni korisnici kasnije na Move.

Trenutno ne postoje SD varijante strimova na Move (a to je neophodno kod većeg broja DSL korisnika).

Da li moze da se zameni stari uredja (imam 2kom) Box3 za novi Move ako si na optici? Da li kod novog Movi uredjaja postoji WiFi konekcija?
Hvala

Полако, још не знају ни када креће услуга. Прво ми објашњавали да то за супернову а тек после провере да је ипак за мтс али нико не зна детаље.

Bilo bi bezveze da dodatno opterete vec ogranicene DSL brzine OTT strimingom
Pa i sad Iris Multicast zauzima deo protoka na DSL liniji. Taj video signal negde mora da prođe.

Svakako bi morali da odvoje dodatan protok na DSL liniji za TV bio on Multicast ili OTT.
Da li moze da se zameni stari uredja (imam 2kom) Box3 za novi Move ako si na optici? Da li kod novog Movi uredjaja postoji WiFi konekcija?
Hvala
Verovatno da (bar za sad ne može).
Postoji mogućnost povezivanja na WiFi. Novi box poseduje WiFi 5 čip u sebi.

Pa već su i same TV pakete degradirali. Ne predstavlja to njima problem biti izazov.

Pa i sad Iris Multicast zauzima deo protoka na DSL liniji. Taj video signal negde mora da prođe.

Svakako bi morali da odvoje dodatan protok na DSL liniji za TV bio on Multicast ili OTT.

Verovatno da (bar za sad ne može).
Postoji mogućnost povezivanja na WiFi. Novi box poseduje WiFi 5 čip u sebi.
Na Supernovi nije odvojen protok za MOVE vec uzima od internet protoka.

Znači,u prevodu bolje da nam ostane ovaj stari STB uredjaj.

Koristim TotalTV i net od SBB-a i ugovor mi ističe 3.maja i sad nemam pojma sta da radim jer nemam mogućnost za optiku,može neki savet?

Vrh Dno