Šta je novo?

[MTS] BOX paketi

Ne razumem ovo bas najbolje, kanale iz kategorija "dokumentarni", "filmski", "deciji" smo do sada imali besplatno (mozda ne sve, ali vecinu). I to smo imali sve cetiri kategorije u okviru svih box paketa - to se podrazumevalo. Ne razumem na koji nacin su organizovani ovi novi paketi? Da umesto, kao sto je bilo do sada, sve cetiri kategorije budu dostupne besplatno, sada mora da biram samo jednu ili dve (u zavisnosti dal sam box crveni ili plavi npr). Nesto ovde nije objasnjeno kako treba?

Ovo i mene buni, nesto nije ovde objasnjeno kako treba.
Da sve je lose odradjeno i na stetu kupaca a povecane cene.
Ja sam imao i pre ove UO max paket(najjaci) sa svim kanalima i sad u novoj isto imam max tv tako da i ne znam tacno sta je sve bilo u manjim paketima TV ali nije bilo ovako konfuzno da moras da biras bas jedan dva tri ili dobijes sva cetri paketa.
Verujem da ce sve to srediti kroz par dana i dati objasnjenja a nadam se da ovi u poslovnicama znaju sta je pisac hteo da kaze pa ako imate vremena i treba nekom sto pre info o tome(jer zaista je sve konfuzno) da moze da ode u poslovnicu i dobije tacne detalje a da ce sajt srediti da bude razumljiv u skorije vreme.
Mislim mene sledece 2 god bas i nije briga sa tim detaljima ali ljudi koji su pred istek UO njih to zanima jer moraju uskoro da donesu neku odluku.
Tako da, sve ljude te razumem i nadam se da ce uskoro sve biti jasno i transparentno na sajtu, a i duzni su da im je sve na sajtu jasno i transparentno al sad def. nije.

Jutros videh, ne samo što su povećali cene paketa, već su povećali i cene telefona na rate, ako planirate telefon na rate , obratite pažnju na cene.

Važno je izgleda ono -6Te u nazivu modela HG8145X6-6Te . Ima 6 antena. Ne mogu da nađem sliku a ni pdf spec. tog modela na netu. Izgleda da je nov. Ja sam ga odmah prebacio u bridge mod, ali dok je radio "normalno" (pre prebacivanja u bridge mod), bacao je wifi signal baš jako i prodorno, a namešten je fabrički na 160 MHz kanal kod 5 gHz banda. Tako da verujem da može da isporuči brzine blizu 1000 mbps.
Da citiram sam sebe da bih se ispravio. Nema 6 antena već 4. Jutros sam ga dobro zagledao. Tako da @ekoguard , ako budeš tražio taj novi, da znaš da ima "samo" 4 antene. Sva ostalo stoji kako sam prethodno napisao. :cool:

Mrzi me da citam sve dal vazi za sve ili ne, ali pocinje migracija paketa , ROK JE 6 DECEMBAR da se ne slazete.
Kako su sakrili ovo obavestenje juce neprimetno , kako nas voli Mts 🤣

Prilozi

• Screenshot_20241107_091111_Opera.jpg
    Screenshot_20241107_091111_Opera.jpg
    102.1 KB · Pregleda: 171
Da citiram sam sebe da bih se ispravio. Nema 6 antena već 4. Jutros sam ga dobro zagledao. Tako da @ekoguard , ako budeš tražio taj novi, da znaš da ima "samo" 4 antene. Sva ostalo stoji kako sam prethodno napisao. :cool:
Znam to video sam u spec jos pre nego si ti napisao da ima 6, nisam hteo da te ispravljam jer si ok ali dobro je da si zbog sebe video.
A jos jednom hvala na tacnoj info o ont.

Čini mi se da su totalno nespremni ušli u ove nove pakete (čitaj poskupljenja). Totalni javašluk.
Piše za sve pakete 250+ kanala, a nema spisak. Pišu dodatni paketi, a nema spiska šta ti dodatnimpaketi sadrže. Amaterizam i javašluk. Ne sumnjam da će u nedeljama pred nama to ispraviti ali ovo je krajnje neozbiljno.
@Consi
Pa leva obala nema.kanalizaciju, a mi kukamo što nema optiku
Odmah bih izašao na zrenjaninac sa transparentom "uvedite kanalizaciju" kada bi to pomoglo, ali ako narodu koji izglasa ovu vlast odgovara (konkretno opština Palilula) onda mi je sve jasno...ne bih dalje da idem u off.
Ali ovo nije u redu da plaćam mts-u uslugu koju ne mogu da dobijem.

Ja sam nov na mts optici. Dobio sam wifi 6 ONT/ruter. Model :
Huawei OptiXstar HG8145X6-6Te
GPON Terminal
Bio upravo u poslovnici trazio zamenu podnela zahtev sad samo da sacekam da mi se jave i nadam se to je to.
Puno hvala druze na info jos jednom a i drugima je koristila informacija iskreno se nadam.

Bio upravo u poslovnici trazio zamenu podnela zahtev sad samo da sacekam da mi se jave i nadam se to je to.
Puno hvala druze na info jos jednom a i drugima je koristila informacija iskreno se nadam.
Super. Ako budeš nešto hteo da ozbiljnije čačkaš po njemu, UI odnosno web interfejs je potpuno isti kao i kod starijeg modela MTS ONT Huawei HG8245W5-6T pa sve ono što važi i što je opisano na youtube videokanalu pod imenom @rajko100, za taj stariji model, možeš primeniti i na ovaj novi.
Baš me interesuje da li će moći da ti isporuči bežično blizu 1000 mbps, s obzirom da je wifi6 i da je širina kanala podešena na 160 MHz za 5 GHz opseg.

Poslednja izmena:
Dobra je stvar ponekad pozvati call centar. Mnoge stvari budu jasnije.
Na početku, nakon AI agenta u pokušaju, prebacuje se na operatera uz info "čekanje je duže od 1 minuta", nakon 2-3 minuta isto obaveštenje, a posle dodatnih 2-3 minuta ide obaveštenje "čekanje je duže od 5 minuta".
Uz potpuno odsustvo informacija o spisku kanala koji dolaze u Box paketima, a bez obzira na sve popuste koje su ponudili (24m x 50%), ja sam na kraju odustao.
Prosto razmišljam kada je ovako pre sklapanja ugovora, teško mogu da zamislim kako će biti kada dobiju ugovor na dve godine.

Super. Ako budeš nešto hteo da ozbiljnije čačkaš po njemu, UI odnosno web interfejs je potpuno isti kao i kod starijeg modela MTS ONT Huawei HG8245W5-6T pa sve ono što važi i što je opisano na youtube videokanalu pod imenom @rajko100, za taj stariji model, možeš primeniti i na ovaj novi.
Baš me interesuje da li će moći da ti isporuči bežično blizu 1000 mbps, s obzirom da je wifi6 i da je širina kanala podešena na 160 MHz za 5 GHz opseg.
Kako nece, brt ima na zlOrionu optiku ne znam 4.5 Gbps ja mislim i izvlaci mi max sto sam gledao 1666 Mbit.
A sad imam taj predhodnik tako da ako je isti UI top jos ako je i admin sifra ista, lagano.

Moći će nekih 900mbps sigurno ali domet bi bio slab, mora se biti u istoj sobi gde je i ruter, ništa zidovi i ostale prepreke, to je mana wifi6 u odnosu na wifi5, jače brzine ali mali domet.

Kako nece, brt ima na zlOrionu optiku ne znam 4.5 Gbps ja mislim i izvlaci mi max sto sam gledao 1666 Mbit.
A sad imam taj predhodnik tako da ako je isti UI top jos ako je i admin sifra ista, lagano.
Jeste, ista je admin sifra.

Moći će nekih 900mbps sigurno ali domet bi bio slab, mora se biti u istoj sobi gde je i ruter, ništa zidovi i ostale prepreke, to je mana wifi6 u odnosu na wifi5, jače brzine ali mali domet.
Kakvih 900 mora to bar do 1666 toliko znam da moze sigurno isprobano na mom telefonu a da mi daju i wifi7 da vidim koliko cu da dobacim bilo bi lepo jer moj telefon ima i wifi 7 generacije tako da moracu taj nepostojeci(za sad) paket da uzmem od 10Gbit-a sa ontom koji podrzava wifi7 i moj tel koji takodje wifi 7 podrzava da vidimo sta cemo da izvucemo.

Na početku, nakon AI agenta u pokušaju, prebacuje se na operatera uz info "čekanje je duže od 1 minuta", nakon 2-3 minuta isto obaveštenje, a posle dodatnih 2-3 minuta ide obaveštenje "čekanje je duže od 5 minuta".
Uz potpuno odsustvo informacija o spisku kanala koji dolaze u Box paketima, a bez obzira na sve popuste koje su ponudili (24m x 50%), ja sam na kraju odustao.
Prosto razmišljam kada je ovako pre sklapanja ugovora, teško mogu da zamislim kako će biti kada dobiju ugovor na dve godine.
Pa ni u poslovnici nisu nacisto sa kanalima, ja ih pitao ona meni tamo vamo, odustao sam od dalje price na tu temu reko da zavrsim ja ono po sta sam i dosao(to vezano za wifi 6 ont) a prisustvovao sam i "mucenju" jedne gospodje koja je pre mene sela jos dok nisam ni usao u poslovnicu a htela da produzi box koliko sam skapirao ali niko od radnika nije znao pa su zvali preko mobilnog neke iznad njih valjda, mucili je ona kaze meni bitni informativni, cerki filmski na kraju joj rekli sve vam je isto i potpisa zena tu novu UO.
Ne znaju gde biju.
Ja ovu pitao za 4K ona jadna kaze ja ne znam sta je 4K kaze imate vi HD kanale, pa onda isto kao i predhodna za TV zvala nekog da pita sta su 4K kanali kako se aktivira i ostalo. Do 15.11 su free nakon toga ide naplata valjda 700 kinti. Rece devojce hvala bar sam nesto naucila na vasem pitanju.
I takooo...

Mrzi me da citam sve dal vazi za sve ili ne, ali pocinje migracija paketa , ROK JE 6 DECEMBAR da se ne slazete.
Kako su sakrili ovo obavestenje juce neprimetno , kako nas voli Mts 🤣
E sad ja sam razumeo da se ovo odnosi samo na one kojima je ugovorna obaveza istekla i teraju na neodredjeno.

Obaveštenje jeste opet maksimalno zavučeno, ali je bar potpuno jasno rečeno ovaj put na koga se odnosi, a na koga ne odnosi, ali se iz nepoznatog razloga ovde neprestano unosi sumnja i pometnja.

Ako ste trenutno pod UO, ostaje vam sve isto do kraja UO i ne morate ništa da radite niti bilo kome da pišete/zovete.

Ako niste pod UO, a do kraja ovog meseca ne aktivirate novu UO sa novim paketima i uslovima koji važe od 5. novembra, automatski ćete biti migrirani na nove pakete u skladu sa uslugama koje koristite i prema njihovoj tabeli migracije.

Kakvih 900 mora to bar do 1666 toliko znam da moze sigurno isprobano na mom telefonu a da mi daju i wifi7 da vidim koliko cu da dobacim bilo bi lepo jer moj telefon ima i wifi 7 generacije tako da moracu taj nepostojeci(za sad) paket da uzmem od 10Gbit-a sa ontom koji podrzava wifi7 i moj tel koji takodje wifi 7 podrzava da vidimo sta cemo da izvucemo.
Pa dobro neki minimum sam stavio i da bude stabilno toliko na toj brzini non-stop, za igranje igara recimo.

064 733 i eto ih odmah 🙂
Generalno je sve isto od kanala samo malo da nas zbune.
Obično jeftin paket i doplata za gledaj unazad i porodični. Srednji imaš to uključeno. Pun paket je sve.
A da su bezveze zamrsili, to jesu.

Pa dobro neki minimum sam stavio i da bude stabilno toliko na toj brzini non-stop, za igranje igara recimo.
Pa to bi bilo bas malo, malo, recimo ovo je najvise i najmanje toga dana rezultat koji sam dobio, BTW igrice ne igram kao ni brt. Malo smo prematori za to.
064 733 i eto ih odmah 🙂
Generalno je sve isto od kanala samo malo da nas zbune.
Obično jeftin paket i doplata za gledaj unazad i porodični. Srednji imaš to uključeno. Pun paket je sve.
A da su bezveze zamrsili, to jesu.
Pa to sam i rekao tacnije oni kad su onu zenu izmaltretirali dosli su do zakljucka da je sve isto eto i ti sad potvrdi.
Neverovatno sta rade, aj sto nas hoce da zbune nego su i zaposlene zbunili.
Pis zivi sa Mts-om

Prilozi

• Screenshot_2024-11-07-14-41-12-069_org.zwanoo.android.speedtest-edit.jpg
    Screenshot_2024-11-07-14-41-12-069_org.zwanoo.android.speedtest-edit.jpg
    51 KB · Pregleda: 102
  • Screenshot_2024-11-07-14-42-07-705_org.zwanoo.android.speedtest-edit.jpg
    Screenshot_2024-11-07-14-42-07-705_org.zwanoo.android.speedtest-edit.jpg
    52.9 KB · Pregleda: 105
Poslednja izmena:
Pa to bi bilo bas malo, malo, recimo ovo je najvise i najmanje toga dana rezultat koji sam dobio, BTW igrice ne igram kao ni brt. Malo smo prematori za to.
Igram samo igrice u VR, tu je već druga priča u odnosu na standardne, mora velika količina podataka brzo da se transferuje ako se hoće bežično, sa kablom nije problem.
Igrice sam uzeo kao primer, bilo šta što radi konstantan prenos slike/zvuka a da je kvalitetno traži 6g, možeš ti teoretski i 2.4Gbps ali u praksi teško to ide, ali ok nebitno je zapravo.
Javi kako radi taj 6g ruter kad ti stigne, možda se i ja odlučim na taj potez.

Pozivamo Vas da obnovite ugovor za BOX i ostvarite posebne pogodnosti koje smo pripremili za Vas.

Naša nova ponuda donosi sve što Vam je potrebno za vrhunsko iskustvo! Savršeno brz internet uz izjednačenu upload i download brzinu u BOX paketima na optici. TV sadržaj koji kreirate po svojoj želji kombinovanjem filmskih, dečijih, muzičko-zabavnih ili dokumentarnih TV paketa.

Već sada odaberite odgovarajući paket i iskoristite posebne pogodnosti za obnovu ugovora - posetite mts poslovnicu ili pozovite 0800 100 150. Ukoliko ugovor ne obnovite u narednih 30 dana, Vaš BOX paket biće migriran na novi, u skladu sa obaveštenjem na linku mts.rs/novi-paketi.

Ako ti je istekla UO, ja se ne bih pecao na te poruke. Odeš lepo podneseš zahtev za IDP, pa vidiš dal će ponuditi standardnih 50% za celu novu UO. Istina sad sa novim paketima, ali svakako bolje od "specijalne" ponude koju bi dobio kada bi ih nazvao da se raspitaš :)

Meni, pisao sam na prethodnoj strani. Danas sam poslao prigovor putem aplikacije.
Nisam našao ponudu koja je važila u septembr kad sam potpisao ugovor, ali kolko se sećam uvek je bilo jedan dodatni stb u box4 besplatno. Vidim i da je sad ta ponuda, nije mi jasno gde su oni našli osnovu da naplate? Nije mi to rečeno kad sam potpisivao ugovr, samo je naglašeno da sad se plaća net limit za 4ubox. Pišem im svakako prigovor na račun.

Nisam našao ponudu koja je važila u septembr kad sam potpisao ugovor, ali kolko se sećam uvek je bilo jedan dodatni stb u box4 besplatno. Vidim i da je sad ta ponuda, nije mi jasno gde su oni našli osnovu da naplate? Nije mi to rečeno kad sam potpisivao ugovr, samo je naglašeno da sad se plaća net limit za 4ubox. Pišem im svakako prigovor na račun.
Prigovor, neko nije kliknuo na jedno dugme i ode na placanje..
Nista strasno nisi ni prvi ni poslednji.
Moguce da i namerno rade pa ko se upeca i precuti to tako prodje.

Vrh Dno