Upravo to je pitanjeNije u pitanju izvlačenje max brzina od provajdera nego ne može on na kompu da iskoristi wifi6 ako mu je mts ruter wifi5
Barem mislim da je to u pitanju.
Kako ne moze? Max brzina je 1000 ja izvucem 960 recimo da se secam da sam toliko izvukao kad sam testirao prvi dan i to bas na tom ruteru wifi5Nije u pitanju izvlačenje max brzina od provajdera nego ne može on na kompu da iskoristi wifi6 ako mu je mts ruter wifi5
Barem mislim da je to u pitanju.
DaPitanje.. ono "Obaveštenje o ukidanju starih paketa usluga" na MTS sajtu, odnosi se samo na korisnike kojima je prestala UO ili na sve?
"Obaveštavamo vas da se od 6. novembra 2024. godine ukidaju stari paketi korisnicima kojima je istekao obavezni period trajanja Ugovora (zaključno sa 30.11.2024. godine), prikazanim u tabelama:"
Sta znaci obavezni period trajanja ugovora? Je l' to Ugovorna Obaveza?
Ovo je ako ti je npr istekao ugovor danas ili pre dva meseca a nisi ga jos obnovio, prebacuju te sa npr omorike 12 na omoriku s ili sa morave 150/300 na novu moravu itd"Obaveštavamo vas da se od 6. novembra 2024. godine ukidaju stari paketi korisnicima kojima je istekao obavezni period trajanja Ugovora (zaključno sa 30.11.2024. godine), prikazanim u tabelama:"
Pa rekao sam ti šta je problem, ako na ploči imaš wifi6 i hoćeš da napraviš mobile hotspot recimo, ne možeš da koristiš wifi6 ako ruter od koga dolazi internet preko kabla nije takodje wifi6, već možeš samo wifi5.Kako ne moze? Max brzina je 1000 ja izvucem 960 recimo da se secam da sam toliko izvukao kad sam testirao prvi dan i to bas na tom ruteru wifi5
Nista tu meni nije jasno sta si sad rekao ali ja izvlacim ceo Gbit na matoroj masini iz 2008 god bez problema pa ne vidim sto on ili ti ne bi mogli al ajde.Pa rekao sam ti šta je problem, ako na ploči imaš wifi6 i hoćeš da napraviš mobile hotspot recimo, ne možeš da koristiš wifi6 ako ruter od koga dolazi internet preko kabla nije takodje wifi6, već možeš samo wifi5.
Isti problem imam i ja, pa sam pretpostavio šta je u pitanju, što je vidim kolega i potvrdio.
Kupiš svoj wifi6 ruter i boli te briga koje rutere provajderi daju. Nije to skupo, ispod 100 evra se može naći solidan, neuporedivo bolji od ovih koji se dobijaju.Iščitao sam temu i vidim da ima ljudi koji su upoznati sa tematikom, pa me zanima sledeće:
Uskoro mi ističe ugovor sa Mts (imam box 3 optiku 400Mb/s internet) i uslove u zgradi da uvedem Orion,Mts i SBB. Upoznat sam sa prednostima i manama ovih provajdera, realno najradije bih ostao u Mts, da izvučem neki popust, međutim zanima ako neko zna koje rutere oni sad daju uz ove nove pakete, jer na kompu imam Wi-fi 6 standard, koji bi deklarativno gurao te nove brzine, ali džaba ako daju neke bzv rutere, da uzimam jači neki paket. Yettel i Orion reklamiraju da daju Wi-fi 6 rutere, a u Mts je sve tajanstveno ili ja ne vidim na sajtu.
Da li neko ima tu informaciju?
Nemoj tako, možda nema kanalizacije ali skynet je još pre 10 godina nudio pakete 50/25, 100/50 itd za cenu od 990 pa potom 1350 dinara u Krnjači i Kotežu... Preprošle godine ga je kupio mts da im ne bude konkurencija (imali optički privod od sbb-a i prodavali eon pakete) pa su sve korisnike i ethernet i wifi prebacili na supernovu(ex kopernikus, ex pogled blue), a bivša mreža - optika i ethernet u stambenim zgradama, ostavljena da propada. Inače mts ima optiku u novom naselju kod Metroa u Krnjači - tu je sve odrađeno podzemno odavno, Orion došao u Borču, SBB ima čini mi se u neke 3,4 zgrade u Borči pa je stopiran da se ne širi itd.. Preko Pančevačkog mosta dalje ka Pančevu i Vršcu prolazi optička trasa sbb-a ka Rumuniji, mts ima optičku trasu duž celog Zrenjaninca do Zrenjanina, Pošta u Krnjači koja deli zgradu sa Telekomom ima optički privod za bazne stanice, ima i u Borči baznih stanica mts-a sa optičkim privodom... Odgovor što ne ulaze u naselja levo i desno od puta i ne šire optiku je vrlo prost - nema para a i ne ispalti se jer svakako svi na bakru plaćaju iste cene kao da imaju optiku.Ja sam na levoj obali Dunava tako da ovamo nema optike pa već godinama unazad imam box crveni gde je max brzina interneta 20/4
Piše u ponudi "3 besplatna TV paketa", i dalje "Filmski, Muzički, Dokumentarni, Dečji". Nigde ne piše koji su to kanali, niti šta podrazumevaju ti besplatni paketi.
Da li konkretno ima u ponudi u nekom od tih paketa HBO+ (MAX aplikacija za TV)?
https://mts.rs/tv-vodic/epg?sort=pozicija-rastuce&searchQueryContext=CHANNEL_PROGRAM&query=:pozicija-rastuce:tv-kategorija:iris-tv-paketi:channelProgramDates:2024-11-06:tv-paketi:filmski_addon
Evo ti ovde spisak kanala, ima sve napisano sta kom kanalu pripada, jeste malo zavuceno, ali sam nasao jer vidim da te bas interesuje:Gde na sajtu MTS-a mogu da pogledam spisak kanala koji nude po pakrtima, konkretno za BOX3L?
Piše u ponudi "3 besplatna TV paketa", i dalje "Filmski, Muzički, Dokumentarni, Dečji". Nigde ne piše koji su to kanali, niti šta podrazumevaju ti besplatni paketi.
U "detaljnom prikazu" su napisali 250+kanala. To je sve od detalja.
Mislim, ništa mi ne znači 1000 kanala tipa Palma, Melos i sl.
Ja sam nov na mts optici. Dobio sam wifi 6 ONT/ruter. Model :.....
A kad smo do toga, jel MOZDA Mts daje wifi6 ONT, cisto ako daje da trazim da ima svrhe taj Gigabit kad ga vec imam.
Zna li ko?
Stvarnoooo, super jer neki kazu da Mts nema wifi6 ont.Ja sam nov na mts optici. Dobio sam wifi 6. Model :
Huawei OptiXstar HG8145X6-6Te
GPON Terminal
Nisi ti to nešto dobro shvatio. Ne odnosi se to na ove nove pakete kojih ima samo 4. To je ono što je uvek postojalo. Vidi se i po nazivima paketa. Npr. Porodični mix je ranije postojao, sada neStavio sam gore spisak kanala i kom paketu koji program pripada mozes videti sve
Zaboravih.Pitanje.. ono "Obaveštenje o ukidanju starih paketa usluga" na MTS sajtu, odnosi se samo na korisnike kojima je prestala UO ili na sve?
"Obaveštavamo vas da se od 6. novembra 2024. godine ukidaju stari paketi korisnicima kojima je istekao obavezni period trajanja Ugovora (zaključno sa 30.11.2024. godine), prikazanim u tabelama:"
Sta znaci obavezni period trajanja ugovora? Je l' to Ugovorna Obaveza?
Ne razumem ovo bas najbolje, kanale iz kategorija "dokumentarni", "filmski", "deciji" smo do sada imali besplatno (mozda ne sve, ali vecinu). I to smo imali sve cetiri kategorije u okviru svih box paketa - to se podrazumevalo. Ne razumem na koji nacin su organizovani ovi novi paketi? Da umesto, kao sto je bilo do sada, sve cetiri kategorije budu dostupne besplatno, sada mora da biram samo jednu ili dve (u zavisnosti dal sam box crveni ili plavi npr). Nesto ovde nije objasnjeno kako treba?Evo ti ovde spisak kanala, ima sve napisano sta kom kanalu pripada, jeste malo zavuceno, ali sam nasao jer vidim da te bas interesuje:
Najbolja ponuda TV kanala i paketa | mts
Pronađi sve o TV kanalima i dodatnim TV paketima. Sportski, filmski, dečji i informativni sadržaj na jednom mestu.mts.rs
Ovo i mene buni, nesto nije ovde objasnjeno kako treba.Gde na sajtu MTS-a mogu da pogledam spisak kanala koji nude po pakrtima, konkretno za BOX3L?
U "detaljnom prikazu" su napisali 250+kanala. To je sve od detalja.
Mislim, ništa mi ne znači 1000 kanala tipa Palma, Melos i sl.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari