Koliko je proslo od kada ti je istekao ugovor? Je li taj poziv iniciralo nesto, poput zahteva da postpaid broj prebacis u drugu mrezu, ili nesto slicno?Mene juče zvali da ponude da pređem (vratim se) kod njih, 18 meseci po dinar za box (mislim 4).
Koliko je proslo od kada ti je istekao ugovor? Je li taj poziv iniciralo nesto, poput zahteva da postpaid broj prebacis u drugu mrezu, ili nesto slicno?Mene juče zvali da ponude da pređem (vratim se) kod njih, 18 meseci po dinar za box (mislim 4).
Ja cu zatražiti IDP broj , a ti po isteku UO mozes da vratis opremu istog dana , ako ne obrati se agenciji za zastitu potrošača , a možeš i efektivi da ti napisu prigovor i zaprete tužbom zbog nazakonitog uzimanja paraKako ste uopšte uspeli da raskinete ugovor sa mts-om?
Ja sam pre desetak dana podneo zahtev za raskid (ugovor je istekao) i rekli su da će me pozvati nakon dan dva i da tad mogu vratiti opremu. Pošto me ne zovu već danima bio sam do poslovnice da vratim opremu, ali je ne žele uzeti nazad dok je otvoren nalog. Navodno su napisali urgenciju i da će me kontaktiratirati u roku od 24h što opet nisu uradili.
Cekaj bre, kako ne mozes da "raskines" ugovor, a ugovor "istekso".Kako ste uopšte uspeli da raskinete ugovor sa mts-om?
Ja sam pre desetak dana podneo zahtev za raskid (ugovor je istekao) i rekli su da će me pozvati nakon dan dva i da tad mogu vratiti opremu. Pošto me ne zovu već danima bio sam do poslovnice da vratim opremu, ali je ne žele uzeti nazad dok je otvoren nalog. Navodno su napisali urgenciju i da će me kontaktirati u roku od 24h što opet nisu uradili.
Pa ugovor se automatski produžava, a zakon im je dozvolio otkazni rok od 30 dana.Cekaj bre, kako ne mozes da "raskines" ugovor, a ugovor "istekso".
A sta ces da raskidas kad je istekao???
Ako ti je istekao ugovor ili tacnije UO ti vise nisi u obavezi da Mts i koristis, te stoga sledi da je tvoj jedini posao sad da odes i vratis opremu i cao zdravo, samo platis ovo naknadno sto si koristio van UO to ti ide po vecoj ceni i cao ti si svakako free.
Ne kontam sta bi raskidao kad si vec "raskinuo"(samim istekom UO)???
Ne produzava se, ne mozes imati nikakvu obavezu koju nisi potpisao, ti tad samo nastavljas koriscenje usluge nemas nikakvu ugovornu obavezu po kojoj ces morati i dalje koristiti njihove usluge.Pa ugovor se automatski produžava, a zakon im je dozvolio otkazni rok od 30 dana.
Danas su me konačno zvali i ponudili 8 meseci 50%, što sam naravno odbio i tek tad mi je odobren raskid...
U danu isteka ugovora odeš u poslovnicu i tražiš idp, stigne ti za oko 24 sata na mail, yetterl dođe i instalira ti opremu, iskoriste taj idp broj, odeš posle toga u mts poslovnicu i vratiš opremuMeni ističe ovih dana box 4. Kakva je procedura što se tiče tog IDP broja za eventualni prelazak u Yetel? Nisam baš najbolje ispratio. Da li mora prvo da raskantam taj box na zasebne usluge pa onda tek ili kako? Može li fiksni broj sa optike da se zadrži prilikom prelaska? Nadam se da me pozovu i ponude 50% ali mora da imam i plan B ako bude moralo da se prelazi u Yetel.![]()
Odlicno. U teoriji ali kako funkcionise u praksi? Pretpostavljam da nisi imao iskustva sa vracanjem opreme na nacin kako opisujes?!Ne produzava se, ne mozes imati nikakvu obavezu koju nisi potpisao, ti tad samo nastavljas koriscenje usluge nemas nikakvu ugovornu obavezu po kojoj ces morati i dalje koristiti njihove usluge.
Kakav zakon i otkazni rok 30 dana, ocigledno si pravno bas, bas lose potkovan kakav ti imas otkazni rok kad nemas nikakvu pravnu obavezu prema njima ako nisi pod UO osim da im placas za uslugu koju si tog meseca koristio.
Tvoje je bilo da nakon dana prestanka UO, opremu skines i neostecenu predas u poslovnici, oni te tada "skidaju sa mreze" i time prestaje i tvoja obaveza placanja prema njima, eventualno ako je nesto nakon kraja UO ostalo da platis i to je to nisi ti duzan da koristis jos 30 dana nakon UO tj da im ti nakon UO javis da neces vise koristiti njihove usluge ukoliko si resio da ne koristis iste.
Isto je i u praksi i u zakonima i u teoriji, i da upravo tako i vracao opremu.Odlicno. U teoriji ali kako funkcionise u praksi? Pretpostavljam da nisi imao iskustva sa vracanjem opreme na nacin kako opisujes?!
Ovo rečenicom si jasno pokazao koliko "znaš", pa eto nek te sluša i nek te uzima za ozbiljno ko hoće...Ti si istekom UO raskinuo sa njima, samo koristis uslugu koju mozes kad ti se cefne da prekines.
Čitam komentare i sve ne mogu da pohvatam da li pričamo (pišemo) o istoj stvari.Samo si otisao i predao opremu?! Zar nisi pisao zahtev za raskid? Hajde molim te napisi konkretno kako je to sve islo..
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari