Šta je novo?

[MTS] BOX paketi

@aki28 Sto imas potrebu da omalovazavas clanove foruma? Ti sada kao nesto razumes a @banexbanex ispada ortodoksna s*ljacina (@banexbanex izvini sto ovakav recnik koristim) koja je sisla sa brda i susrece se prvi put sa modernim svetom pa nista ne zna.

Napisao sam gore razloge, ali ti očito čitaš između redova i praviš se blesav jer je odgovor na moje pitanje potvrdan, tako da smiri se.
Izvini. ;)

Ljudi gubite energiju oko gluposti.
Raskid na daljinu je raskid bez penala , to je poenta.
Sve ostalo su izmene, menjanje, dobra volja trgovca.
Raskid na daljinu je uredjen zakonom i vazi i kad kupis peglu i kad uzmes paket mobilnog operatera.

Vidim ja kolilo je sati, kad bilo šta i pricam sa njim.
Greska je moja sto htedoh ti pomoci da shvatis sta je poenta i kako zakonski vaze tih 14 dana, al avaj bezuspesno.
Ego cepa a nije vise ni bitno, samo ti htedoh dobronamerno objasniti gde gresis, al dzaba.
Idemo dalje.
Pozdrav👍

Vidim tvoju nameru...
I u prvom mom postu u drugoj rečenici mogao si da primetiš da sam mislio na izmenu UO, posle pominjanja raskida.
Jer svakako je čovek hteo da zadrži usluge koje je planirao da ima, bez mobilnog paketa. Znači niti je on hteo, niti sam ja tako mislio da će da vrati sve i kaže ništa mi ne treba
zeznuli ste me sa mobilnim, hoću raskid, ne treba mi ništa!
A logično je ako se vrši izmena UO da prvi mora da se raskine, poništi, je l? To je cela poenta moga prvog posta.
Ako neko nije shvatio, objasnio sam par postova niže ali to tebi nije dovoljno već se hvataš reklamacije koju sam uzgred pomeuno, a ja ti kažem da ne možeš kao mulac da uđeš u poslovnicu
ako si želeo da izmeniš UO, već mora da kažeš neki razlog.
Zato se moje insistiranje na pojašnjenju nije odnosilo na klasični raskid UO, zašto ne može ako je potpisan u poslovnici,, već zašto ne može izmena UO bez obzira gde je ugovor potpisan.
I na to moje konkretno pitanje ne dobijam sa da ili ne, već ti nastavljaš kako si i počeo.
Nisam ni ja imao lošu nameru, niti ja tebi zameram oko iznetih stvari u vezi zakonske procedure, ugovora na daljinu, roka do 14 dana, već što insistiraš na nečemu što nije poenta priče.
I stavljam tačku ovde. Svako dobro!

Da li ima neke akcije za postojeće korisnike? Ističe mi 12 meseci po 1 din za box 4. Može li se dobiti neka manja cena ili je to samo za nove korisnike?

Zvanicno dobijas 50% popusta na prvi mesec, nezvanicno mozes da dobijes i 12m po dinar ako zatrazis IDP broj za prelazak u Yettel npr.

Ja sam te razumeo da ti skroz ističe ugovor, ovako ništa ne dobijaš

Tek sam n pola ugovora od 24 meseca, prvih 12 sam plaćao po 1 din a od sledećeg valjda 4000 din. Da li ovom s ovom akcijom mogu i ja tražiti neki popust jer mislim da ne mogu bez penala tražiti prelazak na drugu mrežu sa mts box4
A kako si to zamislio da dobijes popust na popust? Dobio si 12 meseci po 1 dinar i sada kada treba da krenes da im placas ti bi sada novi popust.

To da moze pa sve i jedan provajder bi propao za godinu dana. Lepa je to zamisao i ne znam jednu osobu koja bi to odbila ali nejde to tako.

Zvali su me skoro za produzetak ugovora i nudili standardnih 50% popusta 1 mesec, sto sam odbio. E sad problem je sto ja nemam opciju ni za yettel ni sbb. Jel oni to gledaju pa znaju da sam osudjen na njih pa mi nece dati bolji popust? Ima li uopste poente traziti taj IDP broj?

Ja sam u subotu u poslovnici podneo zahtev za IDP i u ponedeljak me zove tip iz MTS i ponudio 50% popusta na celo trajanje ugovne obaveze ako potpišem novi ugovor na 2 godine. Net i mobilni imam kod njih. Ajd dobro i fiksni ako neko to još računa kao "uslugu".

Uvažili su prigovor na račun za naplaćen NBA Max League Pass za oktobar:

Pogledajte prilog 363227
Stigao ispravljen račun za oktobar. S obzirom da je prvi račun bio plaćen pre reklamacije, automatski su preknjižili uplatu. Pretpostavljam da će račun za novembar biti umanjen za ovu razliku (i uvećan ponovo za NBA Max League Pass, s obzirom da je deaktiviran početkom meseca, ali će ponovo ići reklamacija)
1669196159011.png

Može li meni neukom neko da objasni šta znači IDP?😁 Da znam za ubuduće.

Može li meni neukom neko da objasni šta znači IDP?😁 Da znam za ubuduće.
To ti je isto sto je nekada na ADSL-u bio migracioni kod ili ti zvani MIK. Sto je nekada sluzila da preneses adsl od jednog provajdera kod drugog bez gubitka porta u centrali mts-a. Isto ti dodje IDP broj samo za opticki internet i sluzi u slucaju prelaska sa mts-a na yettel.

Potražio sam to jednom i nisam ništa našao. Da li je to nova verzija MIK broja za optiku, ne bi znao :)

Ja sam u subotu u poslovnici podneo zahtev za IDP i u ponedeljak me zove tip iz MTS i ponudio 50% popusta na celo trajanje ugovne obaveze ako potpišem novi ugovor na 2 godine. Net i mobilni imam kod njih. Ajd dobro i fiksni ako neko to još računa kao "uslugu".
U istoj situaciji sam i ja, nema alternative, nema optike, sbb'a, nista. Maksimum su mi ponudili 50% popusta 5 meseci, i to nakon zahteva za prekid ugovora / pruzanja usluge (jer je ugovor istekao). Hteo sam da predjem na box2 (fiksni + net) jer tv skoro i ne gledam, ali su me ucenili da ne mogu da imam hibridni ruter (dsl + 4g) ako necu ostati na box3, tako da bih imao jadnih 10mb/s.
Epilog je da sam uzeo kucni net (4g) u yettel-u, imaju "neograniceni" paket, tj 500gb po punoj brzini a nakon tog 2mb/s. Procenio sam da mi je tih 500gb dovoljno, da li sam pogresio, videcemo. Za sad mi je brzina 20+, cesto preko 30mb/s, sto je opet bolje od 20mb/s koje sam do sad imau u mts-u sa hibridnim ruterom.

Znam da ce mi brzina varirati, i da sam ce net biti manje stabilan, ali mi je drago sto sa otkacio mts kompletno, cak i fiksni koji nisam ni povezao jer ga nisam ni koristio.

U istoj situaciji sam i ja, nema alternative, nema optike, sbb'a, nista. Maksimum su mi ponudili 50% popusta 5 meseci, i to nakon zahteva za prekid ugovora / pruzanja usluge (jer je ugovor istekao). Hteo sam da predjem na box2 (fiksni + net) jer tv skoro i ne gledam, ali su me ucenili da ne mogu da imam hibridni ruter (dsl + 4g) ako necu ostati na box3, tako da bih imao jadnih 10mb/s.
Epilog je da sam uzeo kucni net (4g) u yettel-u, imaju "neograniceni" paket, tj 500gb po punoj brzini a nakon tog 2mb/s. Procenio sam da mi je tih 500gb dovoljno, da li sam pogresio, videcemo. Za sad mi je brzina 20+, cesto preko 30mb/s, sto je opet bolje od 20mb/s koje sam do sad imau u mts-u sa hibridnim ruterom.

Znam da ce mi brzina varirati, i da sam ce net biti manje stabilan, ali mi je drago sto sa otkacio mts kompletno, cak i fiksni koji nisam ni povezao jer ga nisam ni koristio.
Prosli put kada sam obnavljao ugovor postojalo je par nekih lokalnih kablovskih operatera pa sam pretio da cu da predjem kod njih i uspeo sam od MTS-a da izvucem 6 meseci po dinar. Sada je te operatere supernova otkupila, tako da sad ne znam ni da li da ocekujem neku bolju ponudu od one od 1 mesec 50%.

Čini mi se da je najbolja varijanta gde nema konkurencije post od mesec dana, ako je ikako moguće bez neta to vreme, te sklapanje novog ugovora.

^ U mojoj kuci se ne posti :) Posao mi zavisi od interneta, da nije tako jos pre 2 god bih presao na 4g kucni net, ali mi nije ulivao poverenje. Sad je to valjda stabilnije, ali sam i dalje skeptican i nadam se da nisam pogresio. Da je mts-ov net bolji ostao bih, ali olaksali su mi odluku da rizikujem sa 4G.

@SensationGG ponudice ti verovatno nekoliko meseci 50% i to je to. Mozes da trazis raskid ugovora u poslednjih nedelju dana i kad te nazovu sa 733 da im kazes da si prezadovoljan uslugom ali da ne mozes da priustis. Ili da ih lazes da imas bolju ponudu od drugog operatera. Taman da saznas da li proveravaju kakve opcije imas ili se svodi na to ko koga bolje *****e.

Ja ocigledno nisam dobar u pregovorima pa smo sad na nuli, nit su me zadrzali niti sam dobio bolje uslove.

Prosli put kada sam obnavljao ugovor postojalo je par nekih lokalnih kablovskih operatera pa sam pretio da cu da predjem kod njih i uspeo sam od MTS-a da izvucem 6 meseci po dinar. Sada je te operatere supernova otkupila, tako da sad ne znam ni da li da ocekujem neku bolju ponudu od one od 1 mesec 50%.
Ja sam pre neki dan pregovarao za moje, imali box4 crveni, poslednja ponuda koju sam dobio je bila 6 meseci u pola cene. Što se tiče konkurencije Sat trakt, ja sam spomenuo da ćemo preći na total ali dečka koji je zvao nije to naročito pogodilo... Otkazali usluge(ostavio ćale fix i mob) i čekamo mesec dana pa pravimo novi ugovor ...

Čini mi se da je najbolja varijanta gde nema konkurencije post od mesec dana, ako je ikako moguće bez neta to vreme, te sklapanje novog ugovora.
Nije to strašno. Jedan deo muke se može prebroditi nekim freepaid paketom bar za internet. Meni je veće cimanje vraćanje opreme i zaduživanje iste...
Ali ako ne bude nekih pozitivnih promena, a neće, eto meni uskršnjeg posta pa da se čeličimo.

Na moj mts ne mogu da se registrujem dok ne stigne prvi račun ?

A probao i traži mi šifru (a na slici koja je nalik na tooltip za tu šifru) ima uokviren set brojeva sa računa.
Pritom za tu šifru prima samo brojeve, ne i slova, takodje ih ne markira zvezdicom, što govori da stvarno traži taj broj.

Edit: uspeo na njihov email, sad još samo da provalim kako da se ulogujem na njihov email :ROFLMAO:
Thunderbird ima probleme neke sa njihovom default lozinkom, ili su drugi parametri pogrešni, mada ne radi ni preko njhovog webmaila
A potreban mi je verifikacioni link koji su poslali

Poslednja izmena:
Idi na webmail. User je bez @mts.rs
Edit: Skoro sam zetu aktivirao. Sigurno nije bilo računa.

Nazad
Vrh Dno