Šta je novo?

[MTS] BOX paketi

Pa da.

@razor81 obecao sam da cu ti javiti za raskid ugovora i onih 30 dana koje si pomenuo. Evo danas sam raskinuo za vdsl, 4 radna dana su prošla. Znači podnese se zahtev i sačeka poziv da se potvrdi. Nakon toga odneseš opremu i potpišeš i to je sve. Inače nude neke posebne opcije za nastavak, lepo sam saslušao i rekao da smo uveli optiku.

Prilozi

• image0.png
    image0.png
    133.4 KB · Pregleda: 128
Ja sam sa box 3 presao na box 2,ne zelim da finansiram rts,pink,kurir...

Pozdrav svima. Nisam siguran da li je prava tema za ovu vrstu pitanja, pa ne zamerite ako je greška :)

Sticajem okolnosti sam skoro iz SBBa sa EON Fulla prešao u MTS, paket 50/10, ADSL (ili kako se već zove, preko fiksnog je, nema optike u zgradi).

Ruter je H168N i WiFi signal je super u celom stanu, ali brzina DL ne prelazi 7-8 mbps, a upload je dobar na oko 8-9 mbps. Ovo se isto dešava kada kablom povežem Laptop na njega i odradim Speedtest.

Nisam imao iskustva sa ADSLom ranije, ali me zanima da li je ovo normalno, s obzirom na to da u ugovoru stoji DO 50/10? Ako jeste javljajte, da se odmah razilazimo, jer s ovakvom brzinom ne mogu ni Teams za posao da koristim.

Gesendet von meinem MI 9 mit Tapatalk

@Ma[emoji2400]e

55980ecbcf3ebf6125a1744b6d609438.jpg

Poslato sa LDN-L21 pomoću Tapatoka

Jedno pitanje... Ako je sada zgrada bez optike, ja potpisem UO 24m pa se uvede optika, jer je u planu, jel moj paket automstski ide na optiku ili ostajem na postojecem do isteka UO?

Huawei P30

Ostaješ na postojećem. Ujedno ako dobiješ npr 6 meseci za jedan dinar a posle pređeš na optiku dobijaš samo 3. Tako mi je rečeno u poslovnici.

Jedno pitanje... Ako je sada zgrada bez optike, ja potpisem UO 24m pa se uvede optika, jer je u planu, jel moj paket automstski ide na optiku ili ostajem na postojecem do isteka UO?

Huawei P30
Ništa nije automatski. Možeš ili da čekaš istek UO ili da potpišeš nov ugovor.

U slucaju novog ugovora a to bude na primer u januaru ili februaru, morao bih pod novim uslovima odnosno izgubio bih ovih 12 meseci po 1 dinar?

Huawei P30

U slucaju novog ugovora a to bude na primer u januaru ili februaru, morao bih pod novim uslovima odnosno izgubio bih ovih 12 meseci po 1 dinar?

Huawei P30
Majstore ako je sada zgrada bez optike teško da ćeš ti pre juna moći uopšte da uvedeš optiku. Da li znaš da li u blizini imaju neko čvorište ili razvučen optički kabl?

"Majstore"?

Razvucena je optika po naselju ceka se saglasnost stanara da se uvede u nas ulaz (reci upravnika(.

Huawei P30

"Majstore"?

Razvucena je optika po naselju ceka se saglasnost stanara da se uvede u nas ulaz (reci upravnika(.

Huawei P30
To zna i da potraje. Bilo je slučajeva gde su se stanari i nakon dostavljenih saglasnosti načekali.

Što se tiče toga "izgubio bi", koliko shvatam ti sada nemaš 12m po dinar tako da nemaš šta da izgubiš. Ako misliš na trenutnu akciju ona važi do 31.12.2020 tako da ukoliko je ne produže, teško da ćeš moći da dobiješ 12 meseci besplatno.

Pa nemam, otkazao bih sbb i uzeo mts zbog nize cene odnosno aktuelne akcije.

Huawei P30

Pa nemam, otkazao bih sbb i uzeo mts zbog nize cene odnosno aktuelne akcije.

Huawei P30
Kada pitate nešto najbolje bi bilo da lepo navedete sve informacije da se ne bi jurili sa postovima.

1. Da li imaš fiksni telefon?
2. Da li imaš ugovor sa ugovornom obavezom kod SBBa?

Ukoliko nemaš fiksni jedino što možeš je da se nadaš da će do NG uvesti optiku kako bi potpisao ugovor.

Ukoliko imaš važeći ugovor proveri da li ćeš plaćati penale u slučaju prevremenog raskida.

Ukoliko nemaš UO i imaš fiksni možeš podneti zahtev za neki ADSL paket i pokušati da dobiješ što duži promo period, a onda kada optika prođe videti kakvi su uslovi.

Hvala za info. Fiksni nemam jer je iskljucen pre 3 godine kad sam kupio stan jer mj ne treba. Za sbb znam proceduru istice mi UO 10.12.

Huawei P30

Za sve koji se neckaju... ja igrom slucaja od skoro koristim uslugu mts box 4 (prethodno box 3 bez iptv) i eon van sbb mreze... nemam mogucnosti za optiku tako da koristim vdsl 20/4 da bi mogao da koristim paket HD kanala i sve radi odlicno... + 2 eon sbb uredjaja... sto se neta tice prethodno sam koristio protok 50/8 bez iptv i verujte mi ne primecujem neku razliku u odnosu na sadasnji protok 20/4 iako imam 2 eon sbb uredjaja... sto se televizije tice definitivno su bolji slika i zvuk i HD i SD kanala preko mts iptv gde je sada mnogo raznovrsniji program i veci izbor hd kanala tako da retko kada gledam neki sd kanal... u sbb su slika i zvuk bili bolji preko stare d3i platforme koja je ugasena nego sada preko eon-a ali je eon mnogo napredniji kao platforma za neke opcije i vizuelno ali sa dosta nedostataka... iptv je dosta jednostavniji ali radi brze, kvalitetnije i pouzdanije bez bagovanja i kocenja... pojedini hd kanali preko eon-a izgledaju kao u SD preko iptv... cinjenica da u iptv ima dosta hd kanala gde je malo programskog sadrzaja u hd pa kao da nisu hd ali vecina su odlicni... u oko 100 hd kanala koliko trenutno ima u mts iptv ima vise nego dovoljno sadrzaja i realno ne moze sve ni da se prati... a da ne pricam o benefitu mobilne telefonije kroz box vise nego dobro... malo li je dodatnih 100 gb neta za maksimalno 5 brojeva u mrezi da dele... fiksni neogranicen cak i prema mobilnim brojevima mts iako retko ko koristi fix ali moze da posluzi... apsolutno ne postoje bolje i jeftinije objedinjene usluge kao box jos ko ima mogucnost za optiku...

Hvala za info. Fiksni nemam jer je iskljucen pre 3 godine kad sam kupio stan jer mj ne treba. Za sbb znam proceduru istice mi UO 10.12.

Huawei P30
Dakle od početnog pitanja došli smo do veoma jednostavne situacije. Trenutno nemaš alternativu za SBB. Sve ostalo je šta bi bilo, kad bi bilo!

Samo ne razumem onda ono za potpisivanje UO na 24m pa se uvede optika. S kim da potpišeš?

Poslednja izmena:
Koliko znam optiku uvodi mts. Ja bih potpisao UO sa mts-om, i pitanje je bilo da li prebacuju postojece korisnike na optiku kada se steknu uslovi za istu. Ne shvatam sta tu nije jasno. Pitam jer ne znam.

Huawei P30

Koliko znam optiku uvodi mts. Ja bih potpisao UO sa mts-om, i pitanje je bilo da li prebacuju postojece korisnike na optiku kada se steknu uslovi za istu. Ne shvatam sta tu nije jasno. Pitam jer ne znam.

Huawei P30
A kako bi potpisao ugovor sa MTS-om kada nemaš fiksni?

Pa uvesce mi fiksni, stara je zgrada ima instalacija za telefon, bio je fiksni, valjda mogu opet ds ga uvedu?

Huawei P30

Pa uvesce mi fiksni, stara je zgrada ima instalacija za telefon, bio je fiksni, valjda mogu opet ds ga uvedu?

Huawei P30
To zavisi da li sada u centrali imaju slobodnih parica. Brzina protoka zavisiće od udaljenosti od centrale i kvaliteta instalacija. Elem, ja bih na tvom mestu sačekao optiku pa kakvi god da budu uslovi. Možda budeš imao sreće pa da se instalacija završi do NG, ali bi svakako morao i da poguraš predsednika zgrade da što pre dostavi saglasnosti. Možda uspeš i kasnije da ispregovaraš 12m čak i ako ne bude akcije, čim MTS čuje da si kod SBBa.

Poslednja izmena:

Huawei P30

Ja sam neka 3-4 meseca cekao da puste signal od kako su mi razvukli vertikalu po zgradi. Komercijalista me je ubedjivao da uzmem njihov box 3 preko adsl-a a kada mi uvedu optiku samo me prebace. Nisam postavljao dodatna pitanja posto nisam hteo adsl. U sustini koliko sam ja razumeo komercijalistu odgovor na tvoje pitanje bi bio: DA, prebacuju te.
U svakom slucaju pozovi pa pitaj a mozes i preko chata da ih pitas.

Znam ali ispade da na kraju nije to poenta priče, nego ovih 12 meseci po dinar. Tvoje iskustvo samo potvrđuje ovo što sam napisao a to je da će teško do NG imati mogućnost za priključenje.

Sa druge strane može da se desi i da ne može ni ADSL ako nema brojeva u centrali, ili da može uz neku jadnu brzinu.

Čak i da uvede ADSL nema šanse da ga prebace na optiku bez makar Anexa ugovora, a pitanje je i koliko će promo period moći da ostvari.

Ovako sprema večeru, a zec je još u šumi.

Ostani na sbb BEZ UO, pa kad dodje MTS optika trazi da predjes kod njih, kad uvedu raskini sa sbb, a mts-u prilikom dogovaranja uslova reci da dolazis sa sbb i trazi 12m pa ces ih i dobiti...
Ako je blizu centrala imaces i dobas adsl, odnosno vdsl.

Jedan kolega sa foruma mi je proverio i na ovoj lokaciji max brzina bi bila 65mb/s na vdsl...
Jos se mislim sta raditi, a imamo u ulazu nekoga iz telekoma ko kaze da moze da pogura celu pricu... Imam svakkako mesec dana jos kod sbb a cekam da vidim da li ce oni da ponude bar nesto za ostanak...

Huawei P30

Posto se zna ko ke mts , da sa njima nisi sasvim siguran po pitanju postovanja korisnika imam osecaj da ce svi na optici posle isteka UO bez obzira dali neko ima promociju od 3 6 ili 12m po 1din da ce paketi box biti skupji za 30 posto od paketa na bakru.Oni ce ati ozgovor za vecu cenu tipa brze bolje i jace brzine.Vracanje na bakar nece biti mogice a infrastrukturu mts nece prepustiti nokom od drugih operatera tipa sbb .Zivi bili pa videli.Oni su poskupeli od 500 do 1000din zabox pakete a kvalitet usluga nista bolji.Ovo je balkan.

Jedan kolega sa foruma mi je proverio i na ovoj lokaciji max brzina bi bila 65mb/s na vdsl...
Jos se mislim sta raditi, a imamo u ulazu nekoga iz telekoma ko kaze da moze da pogura celu pricu... Imam svakkako mesec dana jos kod sbb a cekam da vidim da li ce oni da ponude bar nesto za ostanak...

Huawei P30
Doknje takvih da u ulazu imate nekoga da moze da pogura pricu, rodjacke veze i vezice bratije stranke i ostale.Nikada mi necemo imati normalne usluge dostojne korisniku kao sto je u normalnim zemljama,gde ima je moto da je operater tu zbog korisnika.Nemojte da me shvatite pogresno za ovaj komentar svako ko moze da uvede nek uvede optiku ali to nama sleduje redovnim putem a ne da nekoga moljakamo i vucemo za rukav.Kao sto mts nije na svom mestu ni ovi ostali nisu nista bolji.Nehejtujem niti nekoga uvelicavam ali takva je nasa slika.

Nisam siguran zašto mi nije odobren komentar, pa šaljem opet.

Da li neko zna da li je normalno da na MTSovom VDSLu u paketu 50/8 brzina koju merim bude 5/8? Znam da u ponudi piše DO 50/8, ali ovolika razlika u downloadu mi nije ok

Gesendet von meinem MI 9 mit Tapatalk

Ja se sve slazem, nisam ni znao za to sam se javio na viber grupi [emoji1787]

Huawei P30

Ja se sve slazem, nisam ni znao za to sam se javio na viber grupi [emoji1787]

Huawei P30

Daj boze da uvedete optiku i da iskoristite promociju 12m po 1dineni optika nenja nista jer tv gledam kad sam kuci kad mi vreme dozvoli a i internet mi zadovoljava 20mb/s isto i moji ukucani nisu zahtevni.Najvise potrosim mobilnog neta oko 150 do 200gb.Ali sa mts vodim bitku za 10m po 1din za obnovu box4 crveni sa benefitom od 10m po 1din i dva broja omorika 1 popust na pretplatplatu bez benefita.Box mi istice 10.12.2020 a ova dva broja 12.12.2020g.Znaci ili 10m po 1din ili odoh kod sbb.Total tv sa 2stb i internet 20m/s 2000din prvih 12m a posle 2400din drugih 12m.A broj prenosim u telenor gde dobijaju 6m po 1din ako se nedogovorim sa mts.

Da li neko zna kako da aktiviram ovu ponudu iz BOX 3 paketa?
• Bonus od 20 GB 4G interneta koji se dodeljuje mesečno na zajedničko korišćenje mobilnim linijama koje su uključene u BOX 3 paket (Pravo se ostvaruje pridruživanjem jedne dodatne postpejd mobilne linije – Soko, Omorika, Morava, Zmaj, Mobilni Net ili Kontrola troškova. Jedna postpejd linija može biti pridružena samo jednom BOX paketu. Osnovna postpejd linija iz BOX paketa ne može biti pridružena drugom BOX paketu),
Hteo bih sestri da poklonim ovaj net ako je moguce. Ona ima Omoriku 1.
Da li jednom kada dodelis broj vise ne mozes da ga promenis?

Nazad
Vrh Dno